» »

Dell bo ponudil oblačne storitve

Dell bo ponudil oblačne storitve

ComputerWorld - Hitro rastočemu trgu oblačnih storitev se pridružuje tudi Dell, ki bo še pred koncem leta skupaj s podjetjem VMware ponudil oblačno storitev za svoje stranke. Osnovana bo na platformi VMworld vCloud, ki jo bo poganjala Dellov infrastruktura v Teksasu - 192 strežnikov Dell M610 blade, skupno 2300 procesorskih jeder.

Uporabniki bodo lahko sproti najemali prostor za shranjevanje podatkov in računski čas procesorjev, ki ga bodo plačevali bodisi po porabi bodisi po pavšalu za daljša obdobja najema. Slednja bo mogoče izvesti kot rezervacijo, kar bo zagotavljajo procesorski čas, ali zakupljeno, ko bo stranka dobila zagotovljen strežnik. Ponujali bodo tudi svetovalne storitve za svoje stranke, ki bodo potrebovale strokovne nasvete za gradnjo lastnih oblakov ali podatkovnih centrov. Skupaj s programom VMware Connector bo mogoče vCloud združiti z lokalnimi oblaki in dostopati do celotnega sistema brez nadaljnjega.

S tem želi Dell po eni strani konkurirati HP-ju in IBM-u, ki gradita ali že imata postavljene podobne storitve, po drugi strani pa konkurirati tudi namenskim Amazon Web Services, Verizon Business in Terremarku. Dellova rešitev bo namenjena predvsem srednje velikim in velikim podjetjem; beta testiranja se prično v naslednjih tednih. V ZDA pride končna verzija letos, v Evropo pa prihodnje leto. Cene še niso znane.

6 komentarjev

terryww ::

kak poseben razlog da ne uporabljajo smartos(bivši opensolaris) ali mosix?
It is the night. My body's weak.
I'm on the run. No time to sleep.

mtech7 ::

obstaja tudi za navadne smrtnike softwer oz tehnologija, ki omogoca uporabo vec procesorjev, (racunalnikov) pod isto aplikacijo ali OS?

Mavrik ::

Kupiš večprocesorsko plato pa je.
The truth is rarely pure and never simple.

terryww ::

@mprose7
za hw čekiraj male oglase oz bolho, za sw pa beri prvi post
It is the night. My body's weak.
I'm on the run. No time to sleep.

Mr.B ::

Kupiš štiri proc plato notri (cca 800€) daš 4x12cor proc, to je cca 48 jeder, ki jih lahko dodeliš stranki. Sama vodila so omejitev....... Tako da tu ni mišljena da bo stranka za eno aplikacijo dobila 2300 procesorjev na voljo za uporabo. Zadeve so na nivoju virtualizacije particionirane, in zelo težko verjamem da bo stranka z eno particijo laufala eno aplikacijo.
Voljeno telo ogledalo volilnega telesa.

BigWhale ::

Vsak, ki nase nekaj da,
svoj oblak ima.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kolcajoči Microsoftov Azure

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
327144 (4593) xmetallic
»

Microsoftov poslovni OneDrive spreminja uporabnikove datoteke (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Varnost
6312412 (7778) aerie
»

Linux strežnik z redundanco

Oddelek: Strojna oprema
403004 (2244) Daedalus
»

Spet o nevarnostih oblačnega računalništva (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Varnost
997732 (5389) Matthai
»

"Razkriti" zagovorniki Oblačnega računalništva

Oddelek: Loža
391996 (1240) Mr.B

Več podobnih tem