» »

BIOS ne zazna diska, prav tako se windows ne boota

BIOS ne zazna diska, prav tako se windows ne boota

Rias Gremory ::

Pozdravljeni,

Preden zgubim živce, se obračam na vas da mi boste pomagali pri nastali težavi.
Zgodba je sledeča:
Dober mesec in pol PC ni bil v uporabi ker sem uporabljal laptop. Nato sem včeraj namestil aftermarket hladilnik za procesor (Phenom II X4 965) in seveda zamenjal termalno pasto. Pri grafični kartici (HD Radeon 5750) sem snel hladilnik in zamenjal pasto in ga namestil nazaj, malo sem še uredil kable in potem zaprl računalnik. Danes sem na računalnik priključil vse zunanje komponente (miška, tipkovnica...) in glej ga zlomka ko sem ga prižgal mi je bilo prvo čudo da mi je napisalo da sem zamenjal procesor (okej si rečem ker sem ga vzel iz podnožja in obrisal termalno pasto ter ga dal nazaj) potem pa ko bi se moral pokazati windows znak da se boota, pa mi napiše da ni nobene boot naprave... Grem pogledati v BIOS in disk (Samsung HD103SJ "Spinpoint® F3") se tudi tam ni prikazal.
Probal sem:
-zamenjati SATA priključek z drugim na matični
-drug SATA kabel
-eno palčko rama ven (skupaj 8GB)
-nastavil sem napetost rama na 1,5V tako kot piše na ramih da sem še to izločil.

Računalnik mi je še pred 2 mesecema delal brez problemov zato me še vse toliko bolj skrbi.

Lp, LinksysOne
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

Težava že rešena.

amigo_no1 ::

Ja, kaj je bilo narobe ?

Očitno sem bil toliko zaspan včeraj zvečer da sem pozabil priključiti el. kabel za SATA priklope in seveda disk ni dobil elektrike. ;((

thunderace ::

Da ne odpiram nove teme, bom tukaj vprašal za nasvete. Kupil sem drugi HDD Maxtor 120GB in mi v BIOS-u zazna samo njegovo ime, ne pa kapacitete, cilindrov, glav, ...

Kaj predlagate da lahko storim?
Hvala

FX6300B ::

in kaj imaš to zaen bios da bi ti moral vse to napisat?, do sedaj vse kar sem dobil v roke je bilo le ime in kapaciteta to je vse, pač normalno uporabljaj da vidiš če dele, nwm kje je tu problem
May the force be with you!

thunderace ::

V biosu piše master disc in zazna : Maxtor Calypso, če to odprem ni nobenih podatkov od diska in če dam autodetect HDD ga pa ne najde.
Če Biosa ne zaženeš v dosu javi da ni HDD-ja.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PC se po par sekundah starta nepričakovano ugasne

Oddelek: Strojna oprema
423102 (2364) suhi
»

Hp compaq 6830s težave

Oddelek: Pomoč in nasveti
352953 (2269) userf480
»