Forum » Loža » Virant gre na volitve, nastaja nova stranka
Virant gre na volitve, nastaja nova stranka
Temo vidijo: vsi

Poldi112 ::
Pahor je lepo povedal da se z Janšo ne vidi. Ne vem v čem je tu problem? Pač, hipotetično vprašanje. A se je tebi reakcija Viranta zdela ok? Meni se je dejansko zdelo, da je kukavica, ki se trudi, da ga ne bi razkrili.
>Ti si tisti, ki zelis, da nekdo kaze neko drzo ali kaj jaz vem kaj.
Seveda. Kaj pa ti pričakuješ oz. zahtevaš od politika, ki se prodaja na osnovi svojih etičnih in moralnih načel?
>Ti si tisti, ki zelis, da nekdo kaze neko drzo ali kaj jaz vem kaj.
Seveda. Kaj pa ti pričakuješ oz. zahtevaš od politika, ki se prodaja na osnovi svojih etičnih in moralnih načel?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Okapi ::
A se je tebi reakcija Viranta zdela ok? Meni se je dejansko zdelo, da je kukavica, ki se trudi, da ga ne bi razkrili.Meni tudi niso všeč ljudje, ki odgovor na tvoje vprašanje (koga bi raje vzel v koalicijo, če zmagaš na volitvah) poznajo, pa ga nočejo povedati takrat, ko bi ti odgovor kaj pomagal, ampak ti bodo povedali šele, ko bo že prepozno. Meni se to zdi hinavsko. Pošten (načelen, moralen) človek od časa do časa stori ali reče tudi kaj, za kar ve, da mu utegne škodovati. Ostali pa so pač preračunljivci, ki jim zato ne moreš povsem zaupati.
O.

GregiB ::
Ko je že govora o koalicijah... še ena škoda, ki se dela v SLO je ta, da se koalicijo vedno formira tako, da se dobi 46, 47 glasov, pa konec... Smo kdaj imeli trdno koalicijo z 60+ %. Bo Jajo (hipotetično) sploh koga vabil k sodelovanju, če bi dobil 51%? I think not...
https://www.dugout-online.com/ fajna slow pace football mgt igrica

mikic007 ::
Zaradi mene naj kar pade, bolje zanj. Se pa jasno vidi, kdo ima medije v rokah, ce neka tako marginalna zadeva pred volitvami dobi toliko prostora. Npr. ob Turkovi kandidaturi se ni nihce posebej dolgo ukvarjal z njegovim clankom, zakaj Slovenija ne more biti samostojna. In potem kandidira za predsednika te iste drzave. To je cisto normalno in popolnoma moralno dejanje.
Tudi o morali ostalih se ne sprasujejo dosti, npr. pri isti zadevi nosi Jansa najvecjo odgovornost, saj je poveljeval vladi, ki je zavrnila zakon.
Jankovic sicer dobiva mesto v medijih, a se nobene packarije niti priblizno ne razdela do te mere, da bi povprecen volilec zaznal vsaj nemoralnost, kaj sele kazensko odgovornost.
Jelincica z vsem njegovim maslom na glavi gledamo ze vso slovensko zgodovino.
Erjavceve nesposobnosti nihce ne razkrinka na glas, mediji jo gladko prezrejo.
SLS z vsemi zupani bi lahko bil res zanimiva in obsirna tema, ampak koga to zanima?
Razumem pa, da se z LDS, Zares in SD ne da delati nekega buma, saj je ze bilo dovolj povedanega v teh treh letih. Kar bi lahko mediji dobrega naredili je to, da razkrinkajo ozadja tega trojcka, ki sedaj pac podpirajo nek drugi drek, z istimi interesi.
Pac, Virantova nemoralnost med vsemi temi resnicno izgleda nevredna medijskega prostora.
Tudi o morali ostalih se ne sprasujejo dosti, npr. pri isti zadevi nosi Jansa najvecjo odgovornost, saj je poveljeval vladi, ki je zavrnila zakon.
Jankovic sicer dobiva mesto v medijih, a se nobene packarije niti priblizno ne razdela do te mere, da bi povprecen volilec zaznal vsaj nemoralnost, kaj sele kazensko odgovornost.
Jelincica z vsem njegovim maslom na glavi gledamo ze vso slovensko zgodovino.
Erjavceve nesposobnosti nihce ne razkrinka na glas, mediji jo gladko prezrejo.
SLS z vsemi zupani bi lahko bil res zanimiva in obsirna tema, ampak koga to zanima?
Razumem pa, da se z LDS, Zares in SD ne da delati nekega buma, saj je ze bilo dovolj povedanega v teh treh letih. Kar bi lahko mediji dobrega naredili je to, da razkrinkajo ozadja tega trojcka, ki sedaj pac podpirajo nek drugi drek, z istimi interesi.
Pac, Virantova nemoralnost med vsemi temi resnicno izgleda nevredna medijskega prostora.

Pšenični ::
"Danes je Gregor Virant že nakazal skoraj 19 tisočakov kot donacijo v proračun"
"Nosilec Liste Gregorja Viranta Gregor Virant je danes na splošni konto proračuna nakazal 18.777 evrov. Za to je najel premostitveno posojilo."
Tale se dela norca iz vseh nas.
http://www.finance.si/330146/Gregor-Vir...
Revež je najel premostitveno posojilo, ......kakšno norčevanje, tole je pa šlo čez rob.
"Ta predstava s tem Virantom je še bolj patetična kot kakšna tretje razredna telenovela. Najprej je pocuzal denar nato, ko so ga zalotili pa je postal velik donator. V ZDA take bleferje enostavno umaknejo iz volilnega boja. "
"Nosilec Liste Gregorja Viranta Gregor Virant je danes na splošni konto proračuna nakazal 18.777 evrov. Za to je najel premostitveno posojilo."
Tale se dela norca iz vseh nas.
http://www.finance.si/330146/Gregor-Vir...
Revež je najel premostitveno posojilo, ......kakšno norčevanje, tole je pa šlo čez rob.
"Ta predstava s tem Virantom je še bolj patetična kot kakšna tretje razredna telenovela. Najprej je pocuzal denar nato, ko so ga zalotili pa je postal velik donator. V ZDA take bleferje enostavno umaknejo iz volilnega boja. "
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pšenični ()

>Se pa jasno vidi, kdo ima medije v rokah, ce neka tako marginalna zadeva pred volitvami dobi toliko prostora.
Povej nam prosim, da bomo še mi vedeli. Ker se spomnim da smo kar veliko brali o Pahorjevih kavicah, Katarininih kužkih, Janezovih puškah, Karlovih oklepnikih in Zoranovih Stožicah.
Povej nam prosim, da bomo še mi vedeli. Ker se spomnim da smo kar veliko brali o Pahorjevih kavicah, Katarininih kužkih, Janezovih puškah, Karlovih oklepnikih in Zoranovih Stožicah.

Telbanc, si pac navajen nekih lobijev, ki "umaknejo" neprave kandidate. Virant je pac sam svoj gospodar in lahko ostane, tudi ce mu ankete kazejo 0%.
Da pa clovek najame posojilo za 19k€ pa je ja logicno. Kdo pa ima kar takole pri roki tak denar? To je vsaj 25% njegove letnega zasluzka, s tem da nimam pojma, koliko je zasluzil v zadnjih 2 letih.
Pisalo se je kar dost, ampak se je sedaj umirilo. Zacuda pred volitvami :-). So pa Janso na prejsnjih zje*ali, tako da bi lahko bil ze navajen. Ampak se nisem, moja krivda ...
Da pa clovek najame posojilo za 19k€ pa je ja logicno. Kdo pa ima kar takole pri roki tak denar? To je vsaj 25% njegove letnega zasluzka, s tem da nimam pojma, koliko je zasluzil v zadnjih 2 letih.
Pisalo se je kar dost, ampak se je sedaj umirilo. Zacuda pred volitvami :-). So pa Janso na prejsnjih zje*ali, tako da bi lahko bil ze navajen. Ampak se nisem, moja krivda ...

"Danes je Gregor Virant že nakazal skoraj 19 tisočakov kot donacijo v proračun"IMHO slaba PR poteza. Očitno se gredo damage control, ampak močno dvomim, da se mu bo obrestovalo. Če drugega ne, bodo sedaj nasprotniki hitro izračunali, da je vrnil premalo.

O.

Telbanc, si pac navajen nekih lobijev, ki "umaknejo" neprave kandidate. Virant je pac sam svoj gospodar in lahko ostane, tudi ce mu ankete kazejo 0%.
"Da pa clovek najame posojilo za 19k€ pa je ja logicno. Kdo pa ima kar takole pri roki tak denar? To je vsaj 25% njegove letnega zasluzka, s tem da nimam pojma, koliko je zasluzil v zadnjih 2 letih.
Pisalo se je kar dost, ampak se je sedaj umirilo. Zacuda pred volitvami :-). So pa Janso na prejsnjih zje*ali, tako da bi lahko bil ze navajen. Ampak se nisem, moja krivda ..."
Ti sploh nimaš pojma, da je Virant zadevo popolnoma zavozil. To ti bo kmalu jasno.
Če ti ni jasno koliko zasluži, poglej njegove slike z križarjenja.....spisek nepremičnin.....dohodnino...
Eh, Virant, posle jebanja nema kajanja.
"IMHO slaba PR poteza. Očitno se gredo damage control, ampak močno dvomim, da se mu bo obrestovalo. Če drugega ne, bodo sedaj nasprotniki hitro izračunali, da je vrnil premalo."
Če ga ne bi medijsko izpostavili bi vrnil on to....... malo morgen....
Ali drugače, ker so ga dobili s prsti v marmeladi , bo vrnil.....drugače bi pa tole lepo pabasal in nikome ništa.
"Da pa clovek najame posojilo za 19k€ pa je ja logicno. Kdo pa ima kar takole pri roki tak denar? To je vsaj 25% njegove letnega zasluzka, s tem da nimam pojma, koliko je zasluzil v zadnjih 2 letih.
Pisalo se je kar dost, ampak se je sedaj umirilo. Zacuda pred volitvami :-). So pa Janso na prejsnjih zje*ali, tako da bi lahko bil ze navajen. Ampak se nisem, moja krivda ..."
Ti sploh nimaš pojma, da je Virant zadevo popolnoma zavozil. To ti bo kmalu jasno.
Če ti ni jasno koliko zasluži, poglej njegove slike z križarjenja.....spisek nepremičnin.....dohodnino...
Eh, Virant, posle jebanja nema kajanja.
"IMHO slaba PR poteza. Očitno se gredo damage control, ampak močno dvomim, da se mu bo obrestovalo. Če drugega ne, bodo sedaj nasprotniki hitro izračunali, da je vrnil premalo."
Če ga ne bi medijsko izpostavili bi vrnil on to....... malo morgen....
Ali drugače, ker so ga dobili s prsti v marmeladi , bo vrnil.....drugače bi pa tole lepo pabasal in nikome ništa.
Zgodovina sprememb…

Pa ne morem, da ne bi komentiral 
Seveda je slaba poteza, kaj mu jaz morem. Seveda bolj zaradi bedaste v. baze, kot cesa drugega, ampak imas seveda prav.
Krizarjenje pa kosta par sto €, se jaz bi si lahko privoscil, ce bi se mi to dalo (cakam nekoga, ki bo rekel, da si ne zna sam organizirat pocitnic in je zato nesposoben).
Nepremicnin ima veliko Slovencev veliko, celo moji starsi jih imajo nekaj, da pa ima dr. necesa, sposoben clovek na splosno, veliko dohodkov je pa samo pohvalno, se posebej, ce ves, da je od tega placal drzavi kar je njenega in da je dohodke dobil na posten nacin.
Pa da se ne lotimo pri tem zdaj Janse in vseh ostalih, ki imajo enako ali vec. Nima smisla, ker zanje velja isto, kot za Viranta.

Seveda je slaba poteza, kaj mu jaz morem. Seveda bolj zaradi bedaste v. baze, kot cesa drugega, ampak imas seveda prav.
Krizarjenje pa kosta par sto €, se jaz bi si lahko privoscil, ce bi se mi to dalo (cakam nekoga, ki bo rekel, da si ne zna sam organizirat pocitnic in je zato nesposoben).
Nepremicnin ima veliko Slovencev veliko, celo moji starsi jih imajo nekaj, da pa ima dr. necesa, sposoben clovek na splosno, veliko dohodkov je pa samo pohvalno, se posebej, ce ves, da je od tega placal drzavi kar je njenega in da je dohodke dobil na posten nacin.
Pa da se ne lotimo pri tem zdaj Janse in vseh ostalih, ki imajo enako ali vec. Nima smisla, ker zanje velja isto, kot za Viranta.

"Pa ne morem, da ne bi komentiral"
Pač ne vidiš bistva. Da je naredil narobe...da je legalno kradel iz proračuna.
In zdej takemu zaupat vodenje države, kjer bo takih možnosti še pa še. Vsote pa veliko večje.....
Je pokazal domislenost, negativno domislenost......takega samo stran od proračunskega denarja.
Jok, brate, odpade.
Pač ne vidiš bistva. Da je naredil narobe...da je legalno kradel iz proračuna.
In zdej takemu zaupat vodenje države, kjer bo takih možnosti še pa še. Vsote pa veliko večje.....
Je pokazal domislenost, negativno domislenost......takega samo stran od proračunskega denarja.
Jok, brate, odpade.
Zgodovina sprememb…

HAHA, legalna kraja. Nov termin, treba predstavit Pirnatu, da ga umesti v ucni nacrt. Vidim bistvo, se malo bolje kot ti. Vidim, da manjka nekih normalnih kandidatov, potem pa se te jurisniki starih nomenklatur minirate do onemoglosti.
Pi*dis se, ko ti tolcejo cez Janeza, ali sam delas isto oz. se huje.
Pi*dis se, ko ti tolcejo cez Janeza, ali sam delas isto oz. se huje.

"HAHA, legalna kraja. Nov termin, treba predstavit Pirnatu, da ga umesti v ucni nacrt. Vidim bistvo, se malo bolje kot ti. Vidim, da manjka nekih normalnih kandidatov, potem pa se te jurisniki starih nomenklatur minirate do onemoglosti."
Vedel je da bo imel poplačano delo, trdil da ne dela... (95.000 evrov) pa je jemal nadomestilo. Torej...če bi pred začetkom volilne kampaje vrnil celotno nadomestilo, se opravičil...bi mogoče izplaval...Pokopal ga je pohlep. Lasten pohlep. Ker mu ni bilo zadosti 95.000 evrov.
Navsezadnje to ni malo denarja, tud če bi blo samo 35 jurjev..... To kozlarijo z posojilom, bo spregledal vsak z i kvocijentom nad 50.
Vedel je da bo imel poplačano delo, trdil da ne dela... (95.000 evrov) pa je jemal nadomestilo. Torej...če bi pred začetkom volilne kampaje vrnil celotno nadomestilo, se opravičil...bi mogoče izplaval...Pokopal ga je pohlep. Lasten pohlep. Ker mu ni bilo zadosti 95.000 evrov.
Navsezadnje to ni malo denarja, tud če bi blo samo 35 jurjev..... To kozlarijo z posojilom, bo spregledal vsak z i kvocijentom nad 50.
Zgodovina sprememb…

Daj mikic007, povej nam, zakaj se ti zdi to miniranje? Ali mar nimamo pravice od politikov pričakovati, da bodo živeli po načelih, ki jih pridigajo? Miniranje bi bilo, če bi se mu podtikalo stvari. Tu je pa sam zavozil na celi črti. Povej mi prosim:
- ali je po tvojem prav da vrača denar ali ne?
- če bi si poslanci uzakonili doživljensko nadomestilo 100.000 eur/mesec, bi bilo to ok, glede na to, da bi bilo legalno?
- je prav, da kandidat za poslanca/mandatarja skriva svoja prepričanja pred volilci? A ni ideja soočenj ravno to, da spoznamo kandidate?
- ali je po tvojem prav da vrača denar ali ne?
- če bi si poslanci uzakonili doživljensko nadomestilo 100.000 eur/mesec, bi bilo to ok, glede na to, da bi bilo legalno?
- je prav, da kandidat za poslanca/mandatarja skriva svoja prepričanja pred volilci? A ni ideja soočenj ravno to, da spoznamo kandidate?

Mipe ::
Če je zakonito, zakaj se tako razburjamo? Raje sledimo še sami tem zakonom, pa bo krize kmalu konec!

Ne, da, da.
- zaradi mene lahko vraca, verjetno je prvi, ki je kadarkoli vracal, pa se temu ni treba
- izvolil jih je narod, lahko poskusijo. Seveda pa je vprasanje neumno hipoteticno, saj bi jih podrl referendum in vec ne bi bili izvoljeni (to recem pogojno, verjetno bi v Sloveniji bili, krivec bi bil pa en sam, npr. Virant
)
- seveda je prav, pricakujes, da bos izvedel vse? Tebe to pac zanima in tvojega glasu ne bo dobil, komu drugemu je to odvec poslusat. Stvar politika, kaj bo povedal in cesa ne
Ko bi le vsi delali po zakonih, verjetno bi bilo krize res hitreje konec.
- zaradi mene lahko vraca, verjetno je prvi, ki je kadarkoli vracal, pa se temu ni treba
- izvolil jih je narod, lahko poskusijo. Seveda pa je vprasanje neumno hipoteticno, saj bi jih podrl referendum in vec ne bi bili izvoljeni (to recem pogojno, verjetno bi v Sloveniji bili, krivec bi bil pa en sam, npr. Virant

- seveda je prav, pricakujes, da bos izvedel vse? Tebe to pac zanima in tvojega glasu ne bo dobil, komu drugemu je to odvec poslusat. Stvar politika, kaj bo povedal in cesa ne
Ko bi le vsi delali po zakonih, verjetno bi bilo krize res hitreje konec.

Gregor P ::
Na žalost/ali srečo odvisno skozi katere oči gledaš, se Virant sedaj vedno bolj zapleta

The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

"Sprva je izračunal, da mora vrniti 1285 evrov, kar naj bi bil po njegovem "strošek davkoplačevalcev" zanj za leto 2009. A ko je ugotovil, da se je zmotil, je številko malo povečal.
+++++++++++++++
:))
pa kje zivijo junaki, ki pisejo taksne neumnosti.
Sedaj je vrnil celo nadomestilo. Za novinarja pa je povisanje od 1.285 na skoraj 29k EUR "malo povecal" :))
Zabavno :)
Kot vse kaze je Gregor prvi v Blatnem dolu, ki bo zakonito (a ne moralno) pridobljen denar vrnil. Taksnega junaka se ni bilo.
Kljub temu pa sem si zaradi sprejetja denarnega nadomestila premislil. In ga ne mislim vec voliti. Seveda, da se bom volitev po posti udelezil."
Še enkrat sem si sposodil komentar.
No, zdej ko je Virant zasral zadevo, nisem več prepričan, da je bo LDS izpadla iz parlamenta. Vprašanje kaj bo sedaj. Tud SNS lahko vstane od mrtvih....Nsi pa bo sigurno not.
Lahko rečem, da tko zabavne predvolilne pa še ne. Ko v kakšni telenoveli. Tale Virant, heh, jih ima za ušesi. Vsakega evrčka mu je škoda.
Morda bo jutri "dal še več".....
+++++++++++++++
:))
pa kje zivijo junaki, ki pisejo taksne neumnosti.
Sedaj je vrnil celo nadomestilo. Za novinarja pa je povisanje od 1.285 na skoraj 29k EUR "malo povecal" :))
Zabavno :)
Kot vse kaze je Gregor prvi v Blatnem dolu, ki bo zakonito (a ne moralno) pridobljen denar vrnil. Taksnega junaka se ni bilo.
Kljub temu pa sem si zaradi sprejetja denarnega nadomestila premislil. In ga ne mislim vec voliti. Seveda, da se bom volitev po posti udelezil."
Še enkrat sem si sposodil komentar.
No, zdej ko je Virant zasral zadevo, nisem več prepričan, da je bo LDS izpadla iz parlamenta. Vprašanje kaj bo sedaj. Tud SNS lahko vstane od mrtvih....Nsi pa bo sigurno not.
Lahko rečem, da tko zabavne predvolilne pa še ne. Ko v kakšni telenoveli. Tale Virant, heh, jih ima za ušesi. Vsakega evrčka mu je škoda.
Morda bo jutri "dal še več".....
Zgodovina sprememb…

Na žalost/ali srečo odvisno skozi katere oči gledaš, se Virant sedaj vedno bolj zapletaSe mu pozna, da ni izkušen politik, ampak tehnokrat (oziroma birokrat, glede na njegovo stroko), svetovalcev pa očitno tudi nima najboljših.
O.

"Se mu pozna, da ni izkušen politik, ampak tehnokrat (oziroma birokrat, glede na njegovo stroko), svetovalcev pa očitno tudi nima najboljših."
Lahko proba in jutri vzame "še eno posojilo" revež...in primakne še tisto kar majnka do celotnega nadomestila. Plus obresti.
Komentarji ....so ga dobesedno pribili na križ..
"denar je pripadal njegovim otrokom......tako je zadnjič obrazložil.......sedaj je lastnim otrokom vzel njihov denar in ga vrnil državi.......polom totalen...."
"jao, kaj vse ne prodajajo raji. Grega, res si fant od fare. Tele igrice z vračanjem pa prodajaj komu drugemu, torej si s tem priznal, da si sicer legalno "pridelal" nagrado-nadomestilo, da pa jo zaradi svoje zapoznele morale, sedaj vračaš?! Ali pa zgolj zaradi dejstva, da stvari ki si jih in jih očitaš drugim, ne veljajo za posvečene? NO, verjamem, da vse kar boš vrnil, boš prav hitro nadomstil...z obrestimi seveda. In še: Komu ti to svetuješ? Podjetjem ali državi, kjer si sicer vseskozi zaposlen? Torej je tvoje svetovanje le strošek brez dodane vrednosti? Takih svetovalcev imamo menda vsaj 100. Matr, odlični svetovalci, če gledaš kako "dobro" nam gre."
"Virant je lepo povedal, da ve da ni moralno, da pa je zakonito. Mislim bruh bruh bruh, da se pohvali s tem, da se strinja, da dejanje ni moralno. In kake vse izgovoro sdedaj našteva. Pa kaj mene briga za njegovo družino. Zakaj naj bi mi vsi plačevali za njihove počitnice?! Kdo pa plačuje moje?!!! Vrne naj celotno nadomestilo, vse drugo pa je navadno norčevanje iz državljanov. In ljudje ga hočejo za mandatarja?! Noro!!"
......
Zanimivo bo kakšne friške ankete zdejle dobit v roke.
Lahko proba in jutri vzame "še eno posojilo" revež...in primakne še tisto kar majnka do celotnega nadomestila. Plus obresti.
Komentarji ....so ga dobesedno pribili na križ..
"denar je pripadal njegovim otrokom......tako je zadnjič obrazložil.......sedaj je lastnim otrokom vzel njihov denar in ga vrnil državi.......polom totalen...."
"jao, kaj vse ne prodajajo raji. Grega, res si fant od fare. Tele igrice z vračanjem pa prodajaj komu drugemu, torej si s tem priznal, da si sicer legalno "pridelal" nagrado-nadomestilo, da pa jo zaradi svoje zapoznele morale, sedaj vračaš?! Ali pa zgolj zaradi dejstva, da stvari ki si jih in jih očitaš drugim, ne veljajo za posvečene? NO, verjamem, da vse kar boš vrnil, boš prav hitro nadomstil...z obrestimi seveda. In še: Komu ti to svetuješ? Podjetjem ali državi, kjer si sicer vseskozi zaposlen? Torej je tvoje svetovanje le strošek brez dodane vrednosti? Takih svetovalcev imamo menda vsaj 100. Matr, odlični svetovalci, če gledaš kako "dobro" nam gre."
"Virant je lepo povedal, da ve da ni moralno, da pa je zakonito. Mislim bruh bruh bruh, da se pohvali s tem, da se strinja, da dejanje ni moralno. In kake vse izgovoro sdedaj našteva. Pa kaj mene briga za njegovo družino. Zakaj naj bi mi vsi plačevali za njihove počitnice?! Kdo pa plačuje moje?!!! Vrne naj celotno nadomestilo, vse drugo pa je navadno norčevanje iz državljanov. In ljudje ga hočejo za mandatarja?! Noro!!"
......
Zanimivo bo kakšne friške ankete zdejle dobit v roke.
Zgodovina sprememb…

Hja... Irglova je zadnjič na "ženski klepet" na 24ur edina prišla s PRovko in rumeno knjigico v roki... Pa nategujejo nas vsi po vrsti... imamo vsaj spolno življenje izpopolnjeno...

Matako ::
Pa nategujejo nas vsi po vrsti... imamo vsaj spolno življenje izpopolnjeno...
Jelo, Jajo, Janko, ti nas direktno v danko.
Grega.. ta še narahlo drega.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matako ()

http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod...
"NEZAKONITA VIRANTOVA NADOMESTILA
Vse več je pravnikov, ki pravo berejo skozi PRAV in PRAVICO in ne nasedajo eno-umnim tolmačenjem raznih "pravnih strokovnjakov". Tole mnenje sem dobil od anonimnega pravnika, ki ga objavljam na Dropbox-u in ga lahko snamete ter pošljete naokrog, lahko pa seveda kopirate besedilo spodaj:
Pravna analiza primera Virantova nadomestila
Trditev, da je Virant nadomestila prejel zakonito se vztrajno ponavlja. pa je res tako?
Nadomestilo ministru pripada le, če ne najde ustrezne zaposlitve. Glede nadomestila za ministre namreč Zakon o vladi napotuje na uporabo Zakona o poslancih, a Zakon o poslancih pojma zaposlitev ne pojasni podrobneje, ga pa zelo jasno določa Zakon o dohodnini, ki pod definicijo "zaposlitev" jasno šteje zaposlitev znotraj delovnega razmerja, kot tudi delo na podlagi drugih pogodb civilnega prava, vključno z avtorskimi pogodbami, preko katerih naj bi Virant opravljal svoje delo v Makedoniji.
Ali je Virant tiste, ki so mu nadomestilo odobrili, sploh obvestil, da prejema oz. da je pričel prejemati toliko denarja, da bi lahko o nadaljnji upravičenosti prejemanja nadomestila presojali. Zakon namreč določa maksimum ('največ eno leto'), kar pomeni, da se sproti (vsak mesec) preverja, ali je prejemanje še upravičeno!
Jasno je, da je šlo vsaj za obid zakona, ki pa je prav tako prepovedan, saj je namen zakonov glede nadomestila plače v zagotovitvi finančne varnosti - če le-te človek nima - ne pa v varovanju takega ali drugačnega statusa!
Po Zakonu o zaposlovanju in zavarovanju za primer brezposelnosti pravica nadomestila preneha takoj, ko se prejemnik zaposli v delovnem razmerju, če se samozaposli, če je zaposlen na črno in celo če samo dela (to pa je Virant nedvomno počel)!In tak zakon velja za slehernika, ki se bori za preživetje na dnu družbene lestvice.
Po Zakonu o dohodnini, ki pod zaposlitev šteje tudi zgolj delo prek avtorskih pogodb, je bila torej možnost zakonitega prejemanja nadomestila plače izključena!
Zakaj se torej ponavlja, da je bilo prejemanje nadomestil zakonito?"
Vse več je pravnikov, ki pravo berejo skozi PRAV in PRAVICO in ne nasedajo eno-umnim tolmačenjem raznih "pravnih strokovnjakov". Tole mnenje sem dobil od anonimnega pravnika, ki ga objavljam na Dropbox-u in ga lahko snamete ter pošljete naokrog, lahko pa seveda kopirate besedilo spodaj:
Pravna analiza primera Virantova nadomestila
Trditev, da je Virant nadomestila prejel zakonito se vztrajno ponavlja. pa je res tako?
Nadomestilo ministru pripada le, če ne najde ustrezne zaposlitve. Glede nadomestila za ministre namreč Zakon o vladi napotuje na uporabo Zakona o poslancih, a Zakon o poslancih pojma zaposlitev ne pojasni podrobneje, ga pa zelo jasno določa Zakon o dohodnini, ki pod definicijo "zaposlitev" jasno šteje zaposlitev znotraj delovnega razmerja, kot tudi delo na podlagi drugih pogodb civilnega prava, vključno z avtorskimi pogodbami, preko katerih naj bi Virant opravljal svoje delo v Makedoniji.
Ali je Virant tiste, ki so mu nadomestilo odobrili, sploh obvestil, da prejema oz. da je pričel prejemati toliko denarja, da bi lahko o nadaljnji upravičenosti prejemanja nadomestila presojali. Zakon namreč določa maksimum ('največ eno leto'), kar pomeni, da se sproti (vsak mesec) preverja, ali je prejemanje še upravičeno!
Jasno je, da je šlo vsaj za obid zakona, ki pa je prav tako prepovedan, saj je namen zakonov glede nadomestila plače v zagotovitvi finančne varnosti - če le-te človek nima - ne pa v varovanju takega ali drugačnega statusa!
Po Zakonu o zaposlovanju in zavarovanju za primer brezposelnosti pravica nadomestila preneha takoj, ko se prejemnik zaposli v delovnem razmerju, če se samozaposli, če je zaposlen na črno in celo če samo dela (to pa je Virant nedvomno počel)!In tak zakon velja za slehernika, ki se bori za preživetje na dnu družbene lestvice.
Po Zakonu o dohodnini, ki pod zaposlitev šteje tudi zgolj delo prek avtorskih pogodb, je bila torej možnost zakonitega prejemanja nadomestila plače izključena!
Zakaj se torej ponavlja, da je bilo prejemanje nadomestil zakonito?"
Zgodovina sprememb…

Telbanc, ali ni moralno sporno prepricevati ljudi na forumu kot neodvisen komentator, ce si placan za to? Lahko bi vsaj napisal v opis, da si clan stranke in katere ter da si za objave placan.

Klinc, zdaj je na tiskovki. Jansa bo znizal place funkcionarjem za 10%. To seveda ni populizem, to je dobrota ;-)

FXMagic ::
telebanc ok smo razumeli, da je z Virantom konec (po tvojem), Zokija itak ne bo nihče volil, prav tako sd in lds in d abo Janša dobil 80%.
A lahko zdaj prosim nehaš vsak drugi post to ponavljat, prosim? Ker te je muka brat.
A lahko zdaj prosim nehaš vsak drugi post to ponavljat, prosim? Ker te je muka brat.

Mipe ::
mikic007, narobe si prebral, plače bo znižal delavcem v javni upravi. Funkcionarji si bodo še naprej izplačevali bajne nagrade.

"Telbanc, ali ni moralno sporno prepricevati ljudi na forumu kot neodvisen komentator, ce si placan za to? Lahko bi vsaj napisal v opis, da si clan stranke in katere ter da si za objave placan."
Nisem član nobene stranke. Če pa bi mi rad kdo plačal za pisanje, naj me kontaktira na ZS.
Nisem član nobene stranke. Če pa bi mi rad kdo plačal za pisanje, naj me kontaktira na ZS.
Zgodovina sprememb…

PaX_MaN ::
No ja, tista o nezakonitem nadomestilu Virantu IMHO še kar pije vodo.
Škoda samo, da ni sankcij.
No, so.
"Nevestno delo" inšpektorjev, hehe.

"A lahko zdaj prosim nehaš vsak drugi post to ponavljat, prosim? Ker te je muka brat."
Men bi bla muka, da gre takle v vlado. Propagira poštenje...ko ga dobijo....vrača od potice drobtine...in pa čaka "kdaj bo raja rekla zadost". Jbg, tko se ne gremo.
Poleg tega, drugi poslanci ki se jih omenja, niso delali med prejemanjem nadomestila, tako kot je on. Drugi so lepo vlekli keš in odmarali, Jbg, to je zakonito in moralno.
Men bi bla muka, da gre takle v vlado. Propagira poštenje...ko ga dobijo....vrača od potice drobtine...in pa čaka "kdaj bo raja rekla zadost". Jbg, tko se ne gremo.
Poleg tega, drugi poslanci ki se jih omenja, niso delali med prejemanjem nadomestila, tako kot je on. Drugi so lepo vlekli keš in odmarali, Jbg, to je zakonito in moralno.
Zgodovina sprememb…

dronyx ::
Baje je Virant nakazal državi 18.777,14 €. Samo to je pa meni kljub vsemu malo smešno. Namreč če bodo na tak način državi donirali še vsi ostali kandidati za poslance, potem smo morda čudežno rešili dolžniško krizo. To moramo potem nujno patentirat in prodati še ostalim članicam EU, ki se ubadajo s podobnimi težavami.

Zgodovina sprememb…
- spremenil: dronyx ()

PaX_MaN ::
Namreč če bodo na tak način državi donirali še vsi ostali kandidati za poslance, potem smo morda čudežno rešili dolžniško krizo.
Mam boljšo idejo. Odredi se, da vsi, ki so iz proračuna vzeli keš, morajo le-tega vrnit.
BOOM!
Konec dolga!
Live long and prosper!
(^.^)

dronyx ::
Mam boljšo idejo. Odredi se, da vsi, ki so iz proračuna vzeli keš, morajo le-tega vrnit.
Virant je pravnik in pri njih moraš zelo paziti, kako tvoriš povedi in kam umestiš vejice. Virant dejansko ni ničesar pravno formalno "vzel", ampak so mu po "uradni dolžnosti" nakazovali to, kar mu po zakonu kot bivšemu poslancu pripada. Je pa trik pri pripravi zakonov ravno v tem, da so ti ponavadi v takih primerih tako zelo ohlapno napisani, da so možne različne interpretacije oziroma pravniki uporabijo ponavadi še ta trik, da "nimajo vsi enakega mnenja", kar z drugimi besedami pomeni, da je vsaka odločitev pravilna.
Ta država je tako v riti tudi zaradi tega pravniškega ceha, ki je vedno v prvi vrsti poskrbel dobro zase, za državo jih pa ni prav dosti brigalo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dronyx ()

Men bi bla muka, da gre takle v vlado.
OK... te izzovem... kdo vse bi tebi bil muka, da gre v vlado? Oz. kdo ti ne bi bil muka, da gre v vlado? Pa da ne boš osamljen, bom najprej jaz....
Meni je muka, da bo (bi) v vlado prišel:
Janša, Zoki, Virant, Golubič, Kohel, Jelinčič, Kresalova, Koširjeva in pravičnik, SMS in Zeleni, Luda Mila... in vsi ostali, ki se danes ponujajo... Vse je totalna muka...
Menim pa, da je razlika med nama ta, da jaz iščem tisto opcijo, ki je najmanj slaba (in imam težave, priznam)... ti pa pljuvaš po vsem, razen Jajotu, kar meji že na fetišizem... Pa daj preberi tiso rumeno knjigco z kritično distanco... eh... saj ne moreš...

"Menim pa, da je razlika med nama ta, da jaz iščem tisto opcijo, ki je najmanj slaba (in imam težave, priznam)... ti pa pljuvaš po vsem, razen Jajotu, kar meji že na fetišizem... Pa daj preberi tiso rumeno knjigco z kritično distanco... eh... saj ne moreš..."
Po Jajotu pluvate vsi drugi zadost. Od udbe naprej.

Ditching the true question... Kdo naj bo v vladi, da ti ne bo muka... ma kar povej, nč bat...

imagodei ::
Saj niso nori, da jim boš volilce odganjal.
- Hoc est qui sumus -

Še tole....
Virant v Dnevnikovem Objektivu 5.11.2011
"V prejšnji vladi ste bili avtor etičnega kodeksa. Ga boste, če boste vodili prihodnjo vlado, ponovno napisali?
"Moja izkušnja z etičnim kodeksom je, da je bolje etično delati, kot o etiki pisati. Mislim, da etičnega kodeksa ne bi imeli, bi pa s svojimi dejanji poskušali dokazati, da ravnamo etično."
Sej ni potrebno komentirat.
"Ditching the true question... Kdo naj bo v vladi, da ti ne bo muka... ma kar povej, nč bat... "
O tem bomo odločili volilci.
"Saj niso nori, da jim boš volilce odganjal."
Heh, do sedaj so mi grozili le z leve strani, konkretno...če te zanima.
Virant v Dnevnikovem Objektivu 5.11.2011
"V prejšnji vladi ste bili avtor etičnega kodeksa. Ga boste, če boste vodili prihodnjo vlado, ponovno napisali?
"Moja izkušnja z etičnim kodeksom je, da je bolje etično delati, kot o etiki pisati. Mislim, da etičnega kodeksa ne bi imeli, bi pa s svojimi dejanji poskušali dokazati, da ravnamo etično."
Sej ni potrebno komentirat.
"Ditching the true question... Kdo naj bo v vladi, da ti ne bo muka... ma kar povej, nč bat... "
"Saj niso nori, da jim boš volilce odganjal."
Heh, do sedaj so mi grozili le z leve strani, konkretno...če te zanima.
Zgodovina sprememb…

Se strinjam... vendar si napisal, da ti bo muka, če bodo izvolili Viranta... ob komu pa ti ne bo muka?
BTW... jest bom z hudo muko sploh šel na volitve... in, žal, izgleda spet glasoval proti nekomu, namesto, da bi glasoval za...

"Se strinjam... vendar si napisal, da ti bo muka, če bodo izvolili Viranta... ob komu pa ti ne bo muka?
BTW... jest bom z hudo muko sploh šel na volitve... in, žal, izgleda spet glasoval proti nekomu, namesto, da bi glasoval za..."
Tko kot še nekateri, boš s stisnjenimi zobmi volil Viranta.
Mnogo, kakor je soditi po komentarjih na vseh forumih, pa ne bodo stiskali zob, ampak bojo volili za.
BTW... jest bom z hudo muko sploh šel na volitve... in, žal, izgleda spet glasoval proti nekomu, namesto, da bi glasoval za..."
Mnogo, kakor je soditi po komentarjih na vseh forumih, pa ne bodo stiskali zob, ampak bojo volili za.

Se da to vse razbrati iz mojega pisanja... bravo, si pa res jasnoviden... sploh glede na to, kdo kandidira za Virantovo listo pri nas, hehe
Super... očitno smo le malokateri pre"smotani", da bi našli dobrega kandidata... ga ti poznaš?

T-h-o-r ::
janez janša, kakšno vprašanje no
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?
if we no longer are interested in being civilized?

"Super... očitno smo le malokateri pre"smotani", da bi našli dobrega kandidata... ga ti poznaš?"
Vsak izmed nas si bo izbral svojega kandidata ali kandidatko. Najboljšega. Do 4 decembra je še daleč, do zdej se je pokazalo, da ma najbolj mehka jajčka Virant. Kako bo naprej.....mislim da bo še zanimivo.....Moja skrita želja je da pride v parlament NSi, in jih bom tudi volil.
Moje osebno mnenje, da so tele ankete lari-fari...in da bojo rezultati taki, kot pri referendumih...Torej pričakujem 35%-40% max za levico. Odvisno od udeležbe....
Vsak izmed nas si bo izbral svojega kandidata ali kandidatko. Najboljšega. Do 4 decembra je še daleč, do zdej se je pokazalo, da ma najbolj mehka jajčka Virant. Kako bo naprej.....mislim da bo še zanimivo.....Moja skrita želja je da pride v parlament NSi, in jih bom tudi volil.
Moje osebno mnenje, da so tele ankete lari-fari...in da bojo rezultati taki, kot pri referendumih...Torej pričakujem 35%-40% max za levico. Odvisno od udeležbe....
Zgodovina sprememb…

Vsak izmed nas si bo izbral svojega kandidata ali kandidatko. Najboljšega.
Zakaj pa se potem čutiš poklicanega, tako zelo agitirati proti vsakomur, ki bi lahko najedel Jajotovih 50+? Pišeš v smislu, da zdaj bo pa ta padel, pa se bo ta spotaknil, pa on pa tretji... v kontekstu pa razbiram, da pričakuješ, da bodo kot vrhunec vsi leteli Jajotu... dvomim...

Truga ::
http://www.finance.si/330034/Med-priori...
Tudi Zokyja še čaka "marsikaj"......
"Med prioritetami MOL 2009 ureditev Jankovićeve ulice"
Zakaj mislis da sm jst volu njega. Zivim 100m stran, se meni bo ulico zdej zrihtu! Fejst decko je res.

Davkoplačevalce je stal vseh 66 jurjev, vračati pa mu ni treba nič, posle jebanja nema kajanja. 
O.

O.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Primerjava dveh koalicijskih pogodb (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Avtorsko pravo | 31161 (22077) | vidz81 |
⊘ | Volitve 2011 (strani: 1 2 3 4 … 29 30 31 32 )Oddelek: Problemi človeštva | 182649 (154671) | Ziga Dolhar |