» »

Virant gre na volitve, nastaja nova stranka

Virant gre na volitve, nastaja nova stranka

Temo vidijo: vsi
««
7 / 35
»»

Double_J ::

What.

Delež države je 25-odstoten. Sestavljajo ga delnice Republike Slovenije in obeh paradržavnih skladov - Kada in Soda. Zakaj je državni delež razpršen na tri naslove in zakaj države ne predstavlja le RS?

In če bi Slovenija leta 2005 pokazala interes in bi prodala NLB KBC-ju, tako kot so se že dogovorili, bi imeli v proračunu 500 mio EUR več

To bi bilo najboljše. Samo, da so imeli Kramarja na NLBju po lastni želji je pa smešno. Saj tudi druge LDS direktorje niso mogli takoj sklatiti in je minilo leto ali dve.
Dve šivanki...

jype ::

Double_J> Samo, da so imeli Kramarja na NLBju po lastni želji je pa smešno.

Ti torej praviš, da Janša ni zloben, zgolj popolnoma nesposoben?

Double_J ::

Ja ne vem... samo sem prepričan da tega tipa ne moreš odstaviti, dokler nimaš pod kontrolo SOD, KAD ter se uskladiš s KBC. Še prej pa moreš dobiti utemeljene podatke, da deluje škodljivo.

Ni vam prav, da Kramar ni bil odstavljen prvo minuto, pri tistih ki so pa bili, je šlo pa za kadrovski cunami.
Dve šivanki...

Marat ::

Double_J je izjavil:

Tajkunske kredite so najemali LDSovci, ki so se bali da bodo tudi oni sklateni iz podjetij. Dodeljeval pa jim jih je LDSovec na NLB. Janković pa ima srečo, da je prej odletel, preden je najel. In to naj bi desna vlada podpirala?

Zanimivo da je pa potem leva vlada uničila te tajkune (beri: banke jim niso več smele reprogramirati posojil). Pa kako, če so pa bili njihovi? >:D In Janševo sestankovanje z največjimi tajkuni je bil le krožek ljubiteljev Barcaffe kave :)

DoubleJ, bom ti povedal kje delaš napako v razmišljanju. Ti misliš da so vsi ljudje taki kot ti, zvesti svojim načelom in ideološkim prepričanjem. Pa ni čisto tako, še posebej pri teh velikih tajkunih. Ko je bil na oblasti LDS, so se pasli pri njih, po zmagi desnice pa so zamenjali gospodarja. In Jajo se jih ni čisto nič branil.

Balandeque ::

Evo. Je bilo samo za čakati, kdaj in kako bodo izvlekli ono anonimko.
Involvement and commitment is like an eggs-and-ham:
the chicken was involved - the pig was committed.

Daedalus ::

Eni bolniki pač ne morejo brez murgeljskih palčkov... blagor ubogim na duši, al kak že gre.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

djordjevic ::

Šus v koleno - je 'novinar' pozabil, da je bil tud' njegov idol nekoč že na velikem obisku na Kitajskem. >:D
No grave is deep enough to keep us in chains.

Gregor P ::

Torej če na hitro povzamem vse skupaj, "levi" so ga (pri)izsilili na volitve, zato ker naj bi bil gej?8-O
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

Samo tole je imo že zrelo za resno strokovno obravnavo, take blodnje.

Demokracija je uradno glasilo SDS-a, tako da gre javno objavljanje takšnih (popolnoma nepreverjenih in neutemeljenih) anonimk o konkurenčnem kandidatu predvsem njim v škodo.

Zgodovina sprememb…

Vem to, vem. Tista o resni strokovni obravnavi pa je imo kljub temu na mestu.

EC9 ::

Double_J je izjavil:

http://www.mladina.si/tednik/200234/cla...

KBC je svojo ključno vlogo pri odločanju zavarovala tudi s sestavo nadzornega sveta. Ta bo 11-članski. KBC bo v njem imela štiri člane, štiri država, enega EBRD, zadnja dva strokovnjaka bodo spet predlagali predstavniki države. Sicer se strinjamo s preprosto matematiko ministra Ropa, da bomo imeli s šestimi člani večino, toda nikakor ni nepomembno, da morajo biti vse resnejše odločitve sprejete v prisotnosti osmih in ne šestih članov nadzornega sveta, kot opredeljuje člen 7.2. Zgolj hipotetično - kaj bi se zgodilo, če se vsa belgijska posadka nadzornega sveta odloči ostati v Bruslju?

No daj malo preberi vsaj linke, jaz se sicer nisem natančno poglabljal...

Očitno so Kramarja torej zamenjali 2007 pod desno vlado, s tem da je zamenjava možna šele iz treh državnih naslovov. Očitno je ne moreš narediti kar takoj in brez konzultacij s partnerji.

Ga do decembra 2006 (efektivno vstop KBC z imenovanjem 4 članov NS), ko je imela 90% NLB Republika Slovenija (AJPES), ni bilo mogoče zamenjati?

Mimogrede, če pogledaš večino "tajkunskih holdingov" - Istrabenz, Laško, Zvon, NFD holding..., so le ti večino menedžerskih prevzemov izvedli v tem obdobju - levji delež kreditov za to so seveda dobili od državnih bank.

Konkretno glede komplikacij z menjavo leta 2007 - kot sem napisal zgoraj, bi menjavo lahko izvedli v največ 2 mesecih. Tudi, ko je KBC že imela 34%. Pa očitno do decembra 2007 za to ni bilo interesa.
Na silo (in v zgoraj opisanem roku) pa se ga je zamenjalo z začetkom "boja proti tajkunom" - decembra 2007 - zaradi česar je dobil slavni milijon odpravnine. Datum menjave in začetek "boja" seveda sovpadata :)
http://www.rtvslo.si/slovenija/poslanci...

Čeprav zelo elegantno premikaš tarčo, me še vedno zanima ali lahko utemeljiš kako naj bi se torej preprečevalo menjavo Kramarja? Z nakupom ene "podgane"?

Daedalus ::

Torej če na hitro povzamem vse skupaj, "levi" so ga (pri)izsilili na volitve, zato ker naj bi bil gej?8-O

... z namenom, da v španoviji z od murgeljskega palčka požegnanim Mesijo sabotira 130%+ načrte SDS-a. Bolniki, pač.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Saj je ja edino logično. Al' ne? ;((

Liberalnih volivcev, na katere tudi cilja Virant, to zagotovo prav nič ne bi motilo8-)

Zgodovina sprememb…

Brane2 ::

Balandeque je izjavil:

Tista stvar ni vredna pol pi**e mrzle vode.

Mene je zmanjkalo pri

"Zagotovo srh vzbujajo tudi vedno nove in nove informacije o solo akciji..."

Stvar trdi nekaj, kar se sploh ne sklada z mojimi zaznavami. Pri meni ZAGOTOVO niso vzbudili srh. Pravzaprav sem v tistem trenutku pošteno prdnil.

Krneki. Namišljena burja v kozarcu vode.
On the journey of life, I chose the psycho path.

EC9 ::

Brane2 je izjavil:

Balandeque je izjavil:

Mene je zmanjkalo pri

Stvar trdi nekaj, kar se sploh ne sklada z mojimi zaznavami. Pri meni ZAGOTOVO niso vzbudili srh. Pravzaprav sem v tistem trenutku pošteno prdnil.

:)

Malo sem pobrskal še po komentarjih na demokraciji:

"Napisal Pravica (13 Oktober, 2011 - 18:52)
Mene je sram, da sem v taki USRANI-PROKLETI-KOMUNISTIČNI-KLEPTOMANSKI-RDEČEUDBOFAŠISTIČNI DRŽAVI DOMA, BANDA UDBOVSKA, PROKLETI TITOFINI ZAGAMANI !!!
Krivi ste vse ljudje, ki volite te pokvarjene idiote, da nam krojijo tako življenje, jaz jih še nisem nikoli volila, jebemti banda rdeča !!!!"

http://www.reporter.si/slovenija/jan%C5...

Pravi sonček. Upam, da še je samska... :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: EC9 ()

KaiV6 ::

Da bodo zarotniki imeli celo noč za preučitev novega gradiva, se opravičujem, če je bilo že objavljeno.

Sicer pa, don't judge the messenger :)

Pripoved o kardinalu in policaju
<insert>podpis.html</insert>

Pšenični ::

"Priden. Te bom predlagal za politkomisarja, ko bo revolucija mimo."

Ane, da obvladam.

"Eni bolniki pač ne morejo brez murgeljskih palčkov... blagor ubogim na duši, al kak že gre."

Drgač to velja v glavnem za nas desničarje...izraz je pa od Yipeta-mislim na avtorske pravice.

""Napisal Pravica (13 Oktober, 2011 - 18:52)
Mene je sram, da sem v taki USRANI-PROKLETI-KOMUNISTIČNI-KLEPTOMANSKI-RDEČEUDBOFAŠISTIČNI DRŽAVI DOMA, BANDA UDBOVSKA, PROKLETI TITOFINI ZAGAMANI !!!
Krivi ste vse ljudje, ki volite te pokvarjene idiote, da nam krojijo tako življenje, jaz jih še nisem nikoli volila, jebemti banda rdeča !!!!""

Čista protikomunistična poezija. Upam da pred volitvami ne pride do vdora v kakšno vojaško skladišče.

Zgodovina sprememb…

Pravica, na drugem mediju> Krivi ste vse ljudje, ki volite te pokvarjene idiote, da nam krojijo tako življenje, jaz jih še nisem nikoli volila, jebemti banda rdeča

Tko je to v demokraciji, ja.

"Pravica, na drugem mediju> Krivi ste vse ljudje, ki volite te pokvarjene idiote, da nam krojijo tako življenje, jaz jih še nisem nikoli volila, jebemti banda rdeča

Tko je to v demokraciji, ja."

Me je impresioniralo, kakšen zanos.....

Brane2 ::

Ko pridejo tisti dnevi in ti Tampax da občutek varnosti...
On the journey of life, I chose the psycho path.

guest #44 ::

EC9 je izjavil:

Brane2 je izjavil:

Balandeque je izjavil:

Mene je zmanjkalo pri

:)

Malo sem pobrskal še po komentarjih na demokraciji:

"Napisal Pravica (13 Oktober, 2011 - 18:52)
Krivi ste vse ljudje, ki volite te pokvarjene idiote, da nam krojijo tako življenje, jaz jih še nisem nikoli volila, jebemti banda rdeča !!!!"

http://www.reporter.si/slovenija/jan%C5...

Pravi sonček. Upam, da še je samska... :)

Strastna anti-komunistka?! Moj tiček je že pokončen! ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: guest #44 ()

Sicer pa moj glas bo zlo možno končal v Virantovi listi. Enostavno boljše opcije trenutno ne vidim. Virant je edino kar lahko rečemo desnica v sloveniji....poudarek na sloveniji.

Kako pa veš, če še ni jasnega programa?

jype je izjavil:

Gut feeling. Sicer sem rekel "zlo možno". Bomo vidli kaj bo. Sicer pa SDS brez janše in njegovih tlačanov niti nebi bil tako blazno slaba opcija.
Zaenkrat vidim viranta, kot najboljšega kandidata.

"Sicer pa moj glas bo zlo možno končal v Virantovi listi. Enostavno boljše opcije trenutno ne vidim. Virant je edino kar lahko rečemo desnica v sloveniji....poudarek na sloveniji."

Menda je Virantova žena v žlahti z Jankovičem. Misliš da bo to pomagalo kaj pri oblikovanju koalicije?

Hecno, naenkrat vas je polno šlogarjev, ki ste pripravljeni priseči na Jankoviča in Viranta (pa oba nimata ne programa ne članstva). Ko da bi forum napadel računalniški virus. Meni se zdi vse že hecno....nelogično,.............

Zgodovina sprememb…

Nekoga bo treba. Čmo vidt, ko bo program.

Successful organisms adapt. >:D

http://www.zurnal24.si/jankovic-nima-mo...

Strinjam se z njim, mislim pa da jih nima tudi Virant. Da je z levico konec je pa že dalj časa jasno.

Zgodovina sprememb…

Karaya 52 ::

Moram cestitati Virantu in Jansi za tole igro, ceprav so se skoraj zapletli z odstopom z mesta predsednika Zbora za republiko. Po volitvah, hehe, do takrat jim lahko se malo pomagam.

Ne volite Viranta, Kucanovega odposlanca!!! Kucan-Jankovic-Virant, isti so!

Marat ::

Pšenični je izjavil:

"Sicer pa moj glas bo zlo možno končal v Virantovi listi. Enostavno boljše opcije trenutno ne vidim. Virant je edino kar lahko rečemo desnica v sloveniji....poudarek na sloveniji."

Menda je Virantova žena v žlahti z Jankovičem. Misliš da bo to pomagalo kaj pri oblikovanju koalicije?

A to imate janševiki tak refleks, al zakaj takoj začnete z diskreditacijami ko nekdo pove svoje mnenje?

Sej veš - there can only be one. ;((

Kam sem že dal moj meč:P

WarpedGone ::

Ker jabolko ne pade daleč od jablane.

Sploh ker je politika v Slo tako zelo znana da se drži programov in izpeljle to kar so obljubili na volitvah.
Jaz zaupam / ne zaupam v osebo, da bo ravnala tako kot se men zdi prav. Track record.
Zbogom in hvala za vse ribe

WarpedOne> Ker jabolko ne pade daleč od jablane.

Če bi bilo to res, potem ne bi nihče izvolil Kučana, ever.

WarpedOne> Jaz zaupam / ne zaupam v osebo, da bo ravnala tako kot se men zdi prav. Track record.

Glede tega se lahko strinjam, ampak dokler mi jasno ne predstavi, kaj misli naredit, ga ne morem podpreti, ker bi to bil "carte blanche".

Andy9 ::

Se mi čedalje bolj zdi resnično pisanje v pismu o združenju "Nevidna moč", v katerem je opisan tudi Virant v zanimivi relaciji s Katarino K. in planu o volitvah ter oblasti.

Če bi bilo to res, potem ne bi nihče izvolil Kučana, ever.

Ne vidim zakaj ne, kučan je točno to kar je folk hotu met.

Komunist? Hja, če bereš telbanca, potem drži.

Ne, ni komunist ampak velik klasični liberalec in demokrat z izostrenim čutom za osebno svobodo in ekonomsko svobodo ter pravice.

WarpedOne> Ne, ni komunist ampak velik klasični liberalec in demokrat z izostrenim čutom za osebno svobodo in ekonomsko svobodo ter pravice.

Abejžno.

poweroff ::

z izostrenim čutom za osebno svobodo in ekonomsko svobodo ter pravice.

Zlasti z izostrenim čutom za lastno osebno svobodo in lastno ekonomsko svobodo ter lastne pravice. :))
sudo poweroff

Sm mislu da je bil sarkazem očiten iz avijona ...

imagodei ::

Pšenični je izjavil:

"Jaz na nobenih prejšnjih volitvah nisem izbral Zorana Jankovića."

Yipe in ti, sta nazadnje volila LDS.

A sva bila midva kdaj skupaj na kofetu, da si domišljaš, da veš, kaj sem volil?
- Hoc est qui sumus -

Zame ve, ker sem mu povedal. Mi verjame na besedo, razen kadar rečem kaj takega, česar noče verjet.

Karaya 52 ::

Upam da Virant ustanovi stranko, ker do teh list nimam spostovanja. Gre za trop oseb, ki se lepijo na fancy ime, na katere nima vodja stranke nikakrsnega vpliva v parlamentu. Koga potem dejansko volimo? Viranta? Program, ki ga se ni? Random ljudi s seznama, ki nam ga je pripravil Virant. Upam da to zadevo uredijo asap.

jrtjtejtt ::

Karaya 52 je izjavil:

Upam da Virant ustanovi stranko, ker do teh list nimam spostovanja. Gre za trop oseb, ki se lepijo na fancy ime, na katere nima vodja stranke nikakrsnega vpliva v parlamentu. Koga potem dejansko volimo? Viranta? Program, ki ga se ni? Random ljudi s seznama, ki nam ga je pripravil Virant. Upam da to zadevo uredijo asap.

Kakšna pa je razlika glede tega...saj poslanc, ki je izvoljen načeloma lahko dela kar če, izstopi in je nepovezan ali karkoli že. Kazen ga doleti šele na naslednjih volitvah.

Sicer je pa večinski sistem zdravilo za to :)

Kakorkoli, še besede Viranta iz Mladine: " "Naša primerjalna prednost je, da ne pristajamo na ideološke delitve na levico in desnico," je pojasnil Virant. Meni, da je to preseženo in da je odločilno vprašanje, kako kakovostno upravljati to državo."

Lepe besede, če bi jih potem uresničevali. Upam da čim prej pripravijo nek program, ki se ga bo dalo prebrati in da se opredelijo bolj natančno do nekaterih tem...predvsem pokojninska reforma, državno lastništvo ter reforma trga dela me zanimajo, pa zdravstvena reforma.

Karaya 52> Gre za trop oseb, ki se lepijo na fancy ime, na katere nima vodja stranke nikakrsnega vpliva v parlamentu.

Hvala bogu, FFS.

PaX_MaN ::

jrtjtejtt je izjavil:

Kakorkoli, še besede Viranta iz Mladine: " "Naša primerjalna prednost je, da ne pristajamo na ideološke delitve na levico in desnico," je pojasnil Virant. Meni, da je to preseženo in da je odločilno vprašanje, kako kakovostno upravljati to državo."

Lepe besede, če bi jih potem uresničevali. Upam da čim prej pripravijo nek program, ki se ga bo dalo prebrati in da se opredelijo bolj natančno do nekaterih tem...predvsem pokojninska reforma, državno lastništvo ter reforma trga dela me zanimajo, pa zdravstvena reforma.

Don't get your hopes up, bro:
Plačna reforma je v večjem delu neustavna

poweroff ::

WarpedGone je izjavil:

Sm mislu da je bil sarkazem očiten iz avijona ...

Je bil, ja. Pa saj je bil moj tudi... ;)
sudo poweroff
««
7 / 35
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Primerjava dveh koalicijskih pogodb (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
9831110 (22026) vidz81

Volitve 2011 (strani: 1 2 3 429 30 31 32 )

Oddelek: Problemi človeštva
1588182181 (154203) Ziga Dolhar

Več podobnih tem