» »

Virant gre na volitve, nastaja nova stranka

Virant gre na volitve, nastaja nova stranka

Temo vidijo: vsi
««
6 / 35
»»

Pšenični ::

"S telbancem nima smisla debatirat ker je pač jasno opredeljen in zvest strankarski človek. Sedaj se še tule trudi zasejat seme dvoma, da bi ja čimveč ljudi odvrnil od Viranta. Sam bom vsekakor volil Virantovo stranko (lopova ZJ in JJ nikakor, ostali so pa itak interesna združenja in ne stranke...). Za Viranta me je pa prepričal Šušteršič. Da se razumemo, Virantova lista in predvsem Virant ni nobena perla, je pa IMHO najboljša izbira..."

Koelga, ki so ga prinesli okrog Zaresovci in Golobček, pravi, da se skrivalnic več ne gre. Torej tud Virant odpade. Za mnoge levičarje. Ki so že bili opeharjeni.

"Da se razumemo, Virantova lista in predvsem Virant ni nobena perla, je pa IMHO najboljša izbira..."

Virant bo važen le toliko, koliko bo lahko oslabil SDS. Po volivah, bo z političnega prizorišča izginil. Sem že napisal. Levičarji ga imate trenutno radi in ga kujete v zvezde ker ruši SDS, volili bote pa Jankoviča. morda SD.

Da bodo vsi na sredini volili Viranta...so pobožne želje. Pa neopredeljeni.

Zgodba se namreč ponavlja....evo volilni program Zaresa...

http://www.zares.si/wp-content/uploads/...

Zgodovina sprememb…

Goody ::

Pšenični je izjavil:

.

Ne, nočna mora janševikov. Ta pametnim janševikom je tako ali tako jasno da ZJ nima dometa, saj ga vsaj celotna severovzhodna Slovenija ne bo volila. Viranta vas je pa strah kot hudič križa...

Poldi112 ::

Traparija - nihče ne more rušiti SDS, ker ima SDS neomajne vernike in šopek adutov. Tisti, ki volijo SDS, volijo Janšo, Grimsa, Černača, Gorenaka in podobne. Takega izbora talentov jim niti približno ne ponuja nobena druga opcija.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

djordjevic ::

Pšenični je izjavil:

Virant bo važen le toliko, koliko bo lahko oslabil SDS. Po volivah, bo z političnega prizorišča izginil. Sem že napisal. Levičarji ga imate trenutno radi in ga kujete v zvezde ker ruši SDS, volili bote pa Jankoviča. morda SD.

Poišči poste za nekaj časa nazaj, recimo nekaj mesecev, in sicer mislim, da v temi Slovenska levica. Boš našel nekaj zanimivih zapisov na temo Virant. V smeri, kakšno nagrado si lahko obeta, če stopi iz Janezove sence. Mislim, da jo zdaj zasluži.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Poldi112 je izjavil:

Traparija - nihče ne more rušiti SDS, ker ima SDS neomajne vernike in šopek adutov. Tisti, ki volijo SDS, volijo Janšo, Grimsa, Černača, Gorenaka in podobne. Takega izbora talentov jim niti približno ne ponuja nobena druga opcija.

Pa na Jerovška si pozabil in cvet slovenske lepote Irglovo pa možganski trust Jerajevo ;)))

"Ne, nočna mora janševikov. Ta pametnim janševikom je tako ali tako jasno da ZJ nima dometa, saj ga vsaj celotna severovzhodna Slovenija ne bo volila. Viranta vas je pa strah kot hudič križa..."

"Poišči poste za nekaj časa nazaj, recimo nekaj mesecev, in sicer mislim, da v temi Slovenska levica. Boš našel nekaj zanimivih zapisov na temo Virant. V smeri, kakšno nagrado si lahko obeta, če stopi iz Janezove sence. Mislim, da jo zdaj zasluži."

Seveda bo dobil nekaj, ne bo tako kot Pucko "ki se je odločil le na podlagi svoje vesti, skupaj z ženo". No, sicer odločajo volilci.

Počakmo kakšno anketo v Financah, pa da vidimo. OK.

Zgodovina sprememb…

jrtjtejtt ::

kt je blo rečeno, JJ ima dokaj stabilno bazo volilcev, kot tudi nekatere druge stranke (žalostno ampak resnično, ampak sej je v večini držav tako, mi nismo nobena izjema).

tisti, ki se je nasral z Zaresom, pač bo sedaj poskrbel, da gredo na smetišče zgodovine. Čeprav seveda je treba reči da ima GG veliko večjo kilometrino v politiki kot GV in veliko več masla na glavi. Seveda je lahko biti general po bitki, ampak mene seveda GG takrat ni niti malo zavedel, ker je njegov MO znan.

Virant ponuja nekaj, kar mi je, odkar imam pravico odločati, prvič relativno blizu. Moj glas ima skoraj zagotovo, razen če se pojavi neka opcija, ki ima vsaj približno možnost vstopa v parlament in ponuja kaj takega. Ampak dvomim, glede na to, kako to pri nas gre. Je že res, da se ljudje premalo potrudimo, ampak tudi mediji zelo slabo opravljajo svojo nalogo pri prezentiranju opcij, ampak to je že druga zgodba.

In seveda če pride v parlament in v vlado bo vsak odgovoren volivec spremljal držo in potem to nagradil ali kaznoval čez 4 leta, mogoče že prej :)

Ramon dekers ::

Goody je izjavil:

Pšenični je izjavil:

.

Ne, nočna mora janševikov. Ta pametnim janševikom je tako ali tako jasno da ZJ nima dometa, saj ga vsaj celotna severovzhodna Slovenija ne bo volila. Viranta vas je pa strah kot hudič križa...

glej sam menim da je večja možnost da dobi jankovič več glasov kot Virant. Sicer sam ne bom volil za nobenega od njiju, mi grejo pa na k. komentarji želimo novih obrazov, novih ljudi. Ko pa pridejo pa zopet izberete isto, torej bo pri vas ZJ.
Zelo močno pa upam da bo dobil Virant več glasov kot ZJ. ima vseeno manj dreka na glavi kot on.

imagodei ::

> "Ko pa pridejo pa zopet izberete isto, torej bo pri vas ZJ. "

Jaz na nobenih prejšnjih volitvah nisem izbral Zorana Jankovića.
- Hoc est qui sumus -

Double_J ::

In koga bi volili, če se bodo udeležili volitev? SDS bi volilo 31,2 odstotka anketirancev, za Listo Gregorja Viranta bi se odločilo 13,7 odstotka, SD bi zbral 11,9 odstotka, takoj za njimi bi z 11,2 odstotka prišla Lista Zorana Jankovića, DeSUS bi dosegel 7,5 odstotka glasov, sledijo LDS (5,6 %), SNS 5,1%, SLS 3,6%, Lista Borisa Popoviča (2,8 %), Zares (2,4 %), TRS (2,2 %). Za ostale kandidate bi se odločilo 2,8 odstotka vprašanih.

http://www.rtvslo.si/slovenija/anketa-i...
Dve šivanki...

"Jaz na nobenih prejšnjih volitvah nisem izbral Zorana Jankovića."

Yipe in ti, sta nazadnje volila LDS.

http://www.rtvslo.si/slovenija/anketa-i...

Noben ni videl programa Viranta in Jankoviča, ne kandidatov...., tadva pa po anketi že na "vodilnih pozicijah." Sicer anketa narejena brez NSi.

Neverjetna manipulacija. Kakšno pranje možganov.

Zgodovina sprememb…

Zelo visoko Virant, presenetljivo...mogoče se pa kaj obrne v tej SLO. Me pa zanima od kod še tolko ljudi za LDS???

Pri taki delitvi zelo verjetno SDS+Virant+DeSUS

GregiB ::

jrtjtejtt je izjavil:

No, in smo spet pri tem, da bo slovensko politiko, kot VSAK MANDAT krojil Kohel... Sound familiar...?
https://www.dugout-online.com/ fajna slow pace football mgt igrica

jrtjtejtt je izjavil:

Zelo visoko Virant, presenetljivo...mogoče se pa kaj obrne v tej SLO. Me pa zanima od kod še tolko ljudi za LDS???

In spet bo lahko Korl izsiljeval kolkr bo hotu...Spirala v poden se nadaljuje....

(men je famozno da je še kdo za SD (en pahor in križi jim nista dovolj al kaj...))

jype ::

Roky> Me pa zanima od kod še tolko ljudi za LDS???

Dobre kandidate imajo v mnogih volilnih enotah.

cink44> men je famozno da je še kdo za SD

Stranka, ki se je uspešno spopadla s krizo (po modelu, ki je še vedno mainstream v EU) in pripravila dve pomembni reformi, ki so ju volilci zavrnili.

jype je izjavil:

Roky> Me pa zanima od kod še tolko ljudi za LDS???

Dobre kandidate imajo v mnogih volilnih enotah.

cink44> men je famozno da je še kdo za SD

Stranka, ki se je uspešno spopadla s krizo (po modelu, ki je še vedno mainstream v EU) in pripravila dve pomembni reformi, ki so ju volilci zavrnili.

Stranka, ki se je uspešno spopadla s krizo ;))))? Pa dobro kje ti živiš, aja mi je že jasno, v javnem sektorju...

cink44> Stranka, ki se je uspešno spopadla s krizo

Tako je. Storila je vse, kar ji doktrina nalaga. Povečala je javno porabo in zadolževanje (as per Keynes) in predlagala reforme, ki bi to kompenzirale (pa so bile zavrnjene na referendumu).

cink44> aja mi je že jasno, v javnem sektorju...

Videti je, da ti ni jasno.

Goody je izjavil:

jrtjtejtt je izjavil:

In spet bo lahko Korl izsiljeval kolkr bo hotu...Spirala v poden se nadaljuje....

(men je famozno da je še kdo za SD (en pahor in križi jim nista dovolj al kaj...))

to je pač naš volilni sistem...in od Karla vsaj veš kaj dobiš...on je še vedno povedal, da cilja na koalicijo, ker samo tam lahko uresničuje program stranke, v opoziciji ga pač ne more, fair enough.

SD ima jedro volilcev tako kot SDS, ki jim stoji ob strani bi rekli, v dobrem in slabem. Teh 10% je nekaj kar je ZLSD vedno dobivala, razen po tistih velikih rošadah, ko se ni vedlo kdo pije in kdo plača. Glasovi na takozvani levici so vedno nekaj rotirali, dosti bolj ko na takozvani desnici, kjer roko na srce ni bilo večjih pretresov (še).

rečt, da se je uspešno spopadla s krizo je težko, ker ni rezultatov...če je vlada, je vlada in mora milom al pa silom spravit stvari skozi. Če bi blo več enotnosti v koaliciji, bi pomoje tudi lahko naredili boljšo kampanjo med ljudmi in bi se lahko mogoče drugače obrnilo. Ampak to so špekulacije. je pa pretirano trditi, da je bila vlada uspešna, če govorimo o SD kot nosilcu te vlade.

EDIT: sm se spomnu na naše alpske smučarje pa skakalce, ki stalno uspešno trenirajo in so na treningih "blizu" najboljšim. na tekmah pa ni rezultata. tako za te kot za vlado enostavno ne moremo rečt, da so uspešni, če niso.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jrtjtejtt ()

jype je izjavil:

Tako je. Storila je vse, kar ji doktrina nalaga. Povečala je javno porabo in zadolževanje (as per Keynes) in predlagala reforme, ki bi to kompenzirale (pa so bile zavrnjene na referendumu).

Upam da ti je jasno da doktrina nalaga prerazporejanje proračuna iz fiksnih stroškov v investicije, ne pa obratno kar je z razraščanjem JS naredila ta vlada. Predlagala je pa samo pokojninsko reformo, ki na proračun še naslednje 4 leta ne bi imela nobenega vpliva in tako tudi ne na premagovanje krize...

(sumim te, da ti je vse to jasno ampak ali si tako indoktriniran in tega nočeš videti ali pa si dejansko pripet na javno sektorski sesek in bi te odmik od takšne politike osebno prizadel...)

cink44> Predlagala je pa samo pokojninsko reformo, ki na proračun še naslednje 4 leta ne bi imela nobenega vpliva in tako tudi ne na premagovanje krize...

Predlagala je tudi začetek liberalizacije trga dela, ki bi pomembno vplivala na premagovanje krize.

cink44> (sumim te, da ti je vse to jasno ampak ali si tako indoktriniran in tega nočeš videti ali pa si dejansko pripet na javno sektorski sesek in bi te odmik od takšne politike osebno prizadel...)

Jaz nisem zadovoljen z izkupičkom, zlahka pa vidim, kako bi se lahko oblast odrezala še veliko slabše. Moja odvisnost od proračuna naj te ne skrbi.

Ramon dekers ::

jype je izjavil:

Zakaj pa ni zmanjšala javno porabo in zadolževanja? aja to bi moral storiti že JJ. Pa je spet vsega kriv temni vitez.

Ramon dekers> Zakaj pa ni zmanjšala javno porabo in zadolževanja?

Katera država pa je to storila?

ZaphodBB ::

Zakaj pa ni zmanjšala javno porabo in zadolževanja? aja to bi moral storiti že JJ. Pa je spet vsega kriv temni vitez.

Zato ker bi potem taki kot ti še bolj rjuli v nebo.

Gregor P ::

Ta "plemič" ima sedaj resne težave ker se bo v času volitev še vedno odvijal sodni proces zoper njega.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Marat ::

Ramon dekers je izjavil:

A teb pa ni čisto jasna Keynesianska teorija :) če bi država v času krize zmanjšala javno porabo, bi BDP strmoglavil. Tako pa smo (kot vse druge države) padec BDP ublažili.

Jure (yipe) ima v resnici prav, Boratova vlada je delala vse po učbeniku: zmanjšanje zasebnih investicij zaradi krize je nadomestila s povečanje državne porabe (investicij), dokapitalizirala je banke ter predlagala ključne reforme, ki pa so bile žal na referendumih zavrnjene (zato tudi padec bonitetne ocene Slovenije).

Po drugi strani pa je Križanič naredil dosti neumnosti: recimo pri dokapitalizaciji naših dveh največjih bank. Mene je zelo zmotilo to, da je AUKN onemogočila zamišljeno dokapitalizacijo NKBM prek kotacije na Varšavski borzi. To je bil zelo slab signal za tuje investitorje. Prav tako mislim da bi morali prodati NLB, ne pa ga dokapitalizirati z davkoplačevalskim denarjem. Sicer je Križko bil za prodajo NLB, vendar je računal da bo čez nekaj let država za NLB iztržila več kot dosedaj (in da se bo s tem pokrilo te dokapitalizacije) - vendar kaže da se ta račun ne bo izšel.

Pa da ne bom tolkel samo po "talevih" :) Izvirni problemi bančnega sektorja dejansko ležijo v mandatu (2004-2008) - ja verniki, kar začnite vpiti svojo matro "spet Jajota krivijo za vse!".>:D Za kreditni krč naših bank so odgovorni tudi tajkunski krediti, ki so bili potalani v starih dobrih cajtih, zdaj pa morajo banke svoje portfelje slabiti ali pa reprogramirati dolgove. Mati vseh Janševih napak pa je ta, da je preprečil prodajo NLB, s tem nategnil KBC, poslal slab signal tujim investitorjem (kar nas tepe danes) in vse zdajšnje težave NLB pustil na plečih davkoplačevalcev. Hvala!

Zato si ne želim za premierja ne Borata, ne Jajota. Upam da bo dejanska bitka potekala med Virnatom in Jankovićem, po volitvah pa naj sestavita skupaj koalicijo.

Pa da ne bom tolkel samo po "talevih" :) Izvirni problemi bančnega sektorja dejansko ležijo v mandatu (2004-2008) - ja verniki, kar začnite vpiti svojo matro "spet Jajota krivijo za vse!".

Takrat je bil LDSov Kramar na NLB, ki je talal tajkunske kredite. Bral sem tudi, kako so levičarji preprečevali, da bi ga bilo možno zamenjati...
Dve šivanki...

PaX_MaN ::

Talanje kreditv ima čez uprava in, za manjše zneske, nek oddelek.

Double_J je izjavil:

Pa da ne bom tolkel samo po "talevih" :) Izvirni problemi bančnega sektorja dejansko ležijo v mandatu (2004-2008) - ja verniki, kar začnite vpiti svojo matro "spet Jajota krivijo za vse!".

Takrat je bil LDSov Kramar na NLB, ki je talal tajkunske kredite. Bral sem tudi, kako so levičarji preprečevali, da bi ga bilo možno zamenjati...

Aha, ker Janša ni zmogel zamenjati starih direktorjev državnih firm. Kar beri še naprej pravljice.

EC9 ::

Marat je izjavil:

Jure (yipe) ima v resnici prav, Boratova vlada je delala vse po učbeniku: zmanjšanje zasebnih investicij zaradi krize je nadomestila s povečanje državne porabe (investicij), dokapitalizirala je banke ter predlagala ključne reforme, ki pa so bile žal na referendumih zavrnjene (zato tudi padec bonitetne ocene Slovenije).

Po drugi strani pa je Križanič naredil dosti neumnosti: recimo pri dokapitalizaciji naših dveh največjih bank. Mene je zelo zmotilo to, da je AUKN onemogočila zamišljeno dokapitalizacijo NKBM prek kotacije na Varšavski borzi. To je bil zelo slab signal za tuje investitorje. Prav tako mislim da bi morali prodati NLB, ne pa ga dokapitalizirati z davkoplačevalskim denarjem. Sicer je Križko bil za prodajo NLB, vendar je računal da bo čez nekaj let država za NLB iztržila več kot dosedaj (in da se bo s tem pokrilo te dokapitalizacije) - vendar kaže da se ta račun ne bo izšel.

Pa da ne bom tolkel samo po "talevih" :) Izvirni problemi bančnega sektorja dejansko ležijo v mandatu (2004-2008) - ja verniki, kar začnite vpiti svojo matro "spet Jajota krivijo za vse!".>:D Za kreditni krč naših bank so odgovorni tudi tajkunski krediti, ki so bili potalani v starih dobrih cajtih, zdaj pa morajo banke svoje portfelje slabiti ali pa reprogramirati dolgove. Mati vseh Janševih napak pa je ta, da je preprečil prodajo NLB, s tem nategnil KBC, poslal slab signal tujim investitorjem (kar nas tepe danes) in vse zdajšnje težave NLB pustil na plečih davkoplačevalcev. Hvala!

Zato si ne želim za premierja ne Borata, ne Jajota. Upam da bo dejanska bitka potekala med Virnatom in Jankovićem, po volitvah pa naj sestavita skupaj koalicijo.

Zelo dobro - uravnoteženo napisano.

Po mojem bodo tuje investicije v naslednjih letih za Slovenijo ključne - sicer grozi kolaps sistema, ker bo poceni denarja dobesedno zmanjkalo.

In ker vsi resni investitorji najamajo (tudi) domače svetovalce, bodo poučeni o zgoraj opisanih in ostalih nategih ter napakah dosedanje politične elite. Zato bi bili z gospodarskega vidika novi obrazi zelo dobrodošli.

Aha, ker Janša ni zmogel zamenjati starih direktorjev državnih firm. Kar beri še naprej pravljice.

Zamenjal je čisto vse, ki jih je lahko zamenjal. Še posebej takšne z življenjepisom Kramarja... ki sedaj fura kamjon?:D

http://www.delo.si/gospodarstvo/podjetj...
Dve šivanki...

"Zato si ne želim za premierja ne Borata, ne Jajota. Upam da bo dejanska bitka potekala med Virnatom in Jankovićem, po volitvah pa naj sestavita skupaj koalicijo"

To se ne bo zgodilo, ker ne bosta prišla v parlament. S prirejenimi anketami lahko dobiš tam do kakšneka procenta tistih, ki volijo tko kot ostali.

V glavnem zgleda da se nam obeta živahna predvolilna.

Double_J je izjavil:

Zamenjal je čisto vse, ki jih je lahko zamenjal. Še posebej takšne z življenjepisom Kramarja... ki sedaj fura kamjon?:D

Torej, če prav razumem:
Zamenjal je vse, ki jih je lahko. Ni pa mogel zamenjati Kramarja. Zakaj?

Vljudno prosim za utemeljitev, ki bo vsaj malo bolj konkretna in ali logična kot:
"Bral sem tudi, kako so levičarji preprečevali, da bi ga bilo možno zamenjati..."

Verjetno zato ker je uradno delal vse po predpisih in bi šlo za nekrivdno zamenjavo kar pomeni, da bi mu morali izplačati veliko odpravnino.

In to je odmevna novica, če nekoga vržeš iz službe, samo zato ker ti ni všeč (torej uradno ni ničesar kriv). Lahko padejo tudi tožbe ipd.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

Double_J je izjavil:

http://www.delo.si/gospodarstvo/podjetj...

Lastnica državnih firm je (logično) država, v njenem imenu pa je takrat kadrovala vlada (zdaj AUKN, kar pa se bo itak spremenilo po volitvah). Menjanje in nastavljanje kadrov je vedno potekalo po istem kopitu, najprej se je nastavilo/zamenjalo nadzornike, nato upravo. Janša je to storil pri večini podjetij, pri določenih pa ne - je že sam vedel zakaj. Po hudem porazu LDS-a na volitvah 2004, so nekateri njeni kadri (brezvretenčarji) prisegli zvestobo novemu vodji, zato da so ostali na stolčkih.

JJ je imel vse možnosti zamenjati upravo NLB, poleg tega pa je imel tudi možnost prodaje NLB Belgijcem, kar bi pomenilo da bi potem Belgijci takoj zamenjali upravo. Kramar je ostal zato, ker je bil po godu Jajotu. Vendar vernike prepričevat... ;((

Gregor P je izjavil:

Verjetno zato ker je uradno delal vse po predpisih in bi šlo za nekrivdno zamenjavo kar pomeni, da bi mu morali izplačati veliko odpravnino.

In to je odmevna novica, če nekoga vržeš iz službe, samo zato ker ti ni všeč (torej uradno ni ničesar kriv). Lahko padejo tudi tožbe ipd.

:D try again.

Predčasno so bili zamenjani tudi marsikateri drugi direktorji, če se ne motim tudi Janković. Krivdni/nekrivdni razlogi znajo biti tudi dokaj ohlapna zadeva in pri vsakem direktorju se najdejo kakšne napake. Preberi si kakšne članke o zamenjavah uprav različnih firm - saj skorajda ni nove uprave, ki ne bi proti članom bivše vložila kakšne ovadbe.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Marat ()

Sam sem samo objektivno ugibal, zakaj ga morda niso, vem pa resnično ne. Večina časa preživim v tujini in tu so očitno malo drugačna pravila igre.

Zgodovina sprememb…

Torej, bral sem neko razlago... če hoče pa kdo posebaj raziskovati pa naj.

--------------------------------------------------------------------------
V času Janševe vlade, pa so tajkuni dobili kredite, ki jih dala NLB, katero je vodil Kramar, spet ga je postavila LDS. Država na to ni mela vpliva, čeprav je bila lastnik, to pa zato, ker je KBC kupila 34 odstotni delež, imela pa je večinski delež nad 50%, to jim je spet omogočila leva vlada pod vodstvom LDS. KBC je podpirala upravo. Zato država ni mogla posegat v nadzorni svet, dokler jim niso pretekle funkcije.
http://www.mladina.si/tednik/200234/clan
ek/nlb/

Ko so pretekle funkcije nekaterim članom nadzornega sveta je država imenovala svoje predstavnike, med njimi tudi Tasiča. Tako je država imela večino v nadzornem svetu, vendar je tu zanka.. Matic Tasič je odstopil z mesta člana nadzornega sveta, zato država ni več imela večine v NS in ni mogla zamenjat Kramarja.
http://www.finance.si/196697/Tasi_odstop
il_iz_nadzornega_sveta_NLB

Upam da veš da je bil Tasič imenovan za generalnega direktorja Slovenskih železnic v času Pahorjeve vlade
http://www.dnevnik.si/poslovni_dnevnik/1
042252894

Torej je leva opcija v času janševe vlade preprečila zamenjavo Kramarja in s tem posledično omogočila tajkunske kredite..
Dve šivanki...

KBC je torej del murgelske mafije. Kolikšen (magar posredni) lastnik KBC je Milan Kučan, da se je KBC kot lastnica lahko strinjala s krediti in ni takoj zamenjala uprave, ki tako strahotno slabo posluje?

Gregor P je izjavil:

Boli te ****** ali je odmevna novica ali ne. Če sem jaz večinski lastnik podjetja in imam za direktorja nekoga, ki slabo dela / ki mu ne zaupam, ga zamenjam. Dnevna praksa v gospodarstvu.
Opomba: če menjaš predsednika uprave ne "mečeš nekoga iz službe" - direktorji niso "v službi", ampak v okviru svojega mandata opravljajo funkcijo uprave. Praviloma za dobo 4 let.

Če je lastnik nekdo, ki se ne upa menjati predsednika uprave, ker ga tako zelo skrbi "odmevnost novice" - je sploh lahko dober lastnik?

Že, vendar kljub temu je zaposleni in če ga predčasno razrešiš, mu moraš plačati kakšne v pogodbi dogovorjene visoke odpravnine, potem pa še vse kar mu gre po delovnem pravu, če ga ne žališ gledati, kako do konca mandata igra golf ob redni plači. Torej ni tako enostavno.

Zgodovina sprememb…

KBC je torej del murgelske mafije. Kolikšen (magar posredni) lastnik KBC je Milan Kučan, da se je KBC kot lastnica lahko strinjala s krediti in ni takoj zamenjala uprave, ki tako strahotno slabo posluje?

Takrat še ni bilo krize. Naj nekdo res razišče kdo je podpiral tega Kramerja na položaju... čisto komot da KBC ker se je tako zmenila z LDS ob nakupu.
Dve šivanki...

Double_J> čisto komot da KBC ker se je tako zmenila z LDS ob nakupu.

A to je tisti famozni "na neznanem kraju ob neznanem času"?

Gregor P> Že, vendar kljub temu je zaposleni in če ga predčasno razrešiš, mu moraš plačati kakšne v pogodbi dogovorjene visoke odpravnine

Ni videt, da bi to janševo vlado v drugih primerih oviralo.

Kot že rečeno, jaz govorim na splošno, kako naj bi bilo težko zamenjati nekoga kar tako, ne o teorijah zarote.

Jaz mislim, da se je janševa vlada dogovorila, tako kot prej vlada LDS, za vzvode, ki jih je država lahko vlekla, kakorkoli je želela - zato je ostal.

Tajkunske kredite so najemali LDSovci, ki so se bali da bodo tudi oni sklateni iz podjetij. Dodeljeval pa jim jih je LDSovec na NLB. Janković pa ima srečo, da je prej odletel, preden je najel. In to naj bi desna vlada podpirala?

Kramar je verjetno bil skupen kandidat, ki je ustrezal LDS in KBC, drugače ne bi prišla kar tako v lastništvo. Potem pa se ga je očitno uspešno držala.
Dve šivanki...

Spet podlo natolcevanje...

http://www.finance.si/326847/Jankovi%C4...

"Sin ljubljanskega župana Zorana Jankovića, ki kandidira za mesto predsednika vlade, naj bi fiktivno kupil zemljišče od visokega pravosodnega uradnika"

Se bojim da bo do volitev, še veliko takih člankov, ki bojo blatili Jankoviča. Pričakujem da bojo ustrezni organi pregona vse ovrgli.

Double_J> In to naj bi desna vlada podpirala?

Očitno. A si razočaran, al kaj?

telbanc> Pričakujem da bojo ustrezni organi pregona vse ovrgli.

Priden. Te bom predlagal za politkomisarja, ko bo revolucija mimo.

Double_J je izjavil:

Torej, bral sem neko razlago... če hoče pa kdo posebaj raziskovati pa naj.

--------------------------------------------------------------------------
V času Janševe vlade, pa so tajkuni dobili kredite, ki jih dala NLB, katero je vodil Kramar, spet ga je postavila LDS. Država na to ni mela vpliva, čeprav je bila lastnik, to pa zato, ker je KBC kupila 34 odstotni delež, imela pa je večinski delež nad 50%, to jim je spet omogočila leva vlada pod vodstvom LDS. KBC je podpirala upravo. Zato država ni mogla posegat v nadzorni svet, dokler jim niso pretekle funkcije.
http://www.mladina.si/tednik/200234/clan
ek/nlb/

Ko so pretekle funkcije nekaterim članom nadzornega sveta je država imenovala svoje predstavnike, med njimi tudi Tasiča. Tako je država imela večino v nadzornem svetu, vendar je tu zanka.. Matic Tasič je odstopil z mesta člana nadzornega sveta, zato država ni več imela večine v NS in ni mogla zamenjat Kramarja.
http://www.finance.si/196697/Tasi_odstop
il_iz_nadzornega_sveta_NLB

Upam da veš da je bil Tasič imenovan za generalnega direktorja Slovenskih železnic v času Pahorjeve vlade
http://www.dnevnik.si/poslovni_dnevnik/1
042252894

Torej je leva opcija v času janševe vlade preprečila zamenjavo Kramarja in s tem posledično omogočila tajkunske kredite..

1. Večino delnic NLB je ves čas imela in jo še vedno ima RS. Večina na skupščini pomeni, da lahko izvoli večino članov nadzornega sveta. Skupščina za imenovanje novih članov NS se lahko po ZGD-1 skliče v enem mesecu.
2. Nadzorni svet sklepa z večino. NLB ima (je imela) 11 članov nadzornega sveta. KBC je imela 4 člane. Seja NS mora biti sklicana takoj oz. najkasneje v 14 dneh. (ne bom dolgočasil s členi zakonodaje...)
3. Kramar je bil predsednik uprave NLB med 2004 in 2007. Takratna vlada je bila na oblasti od 2004 do 2008. Tasič je odstopil konec 2007 (ne bom dolgočasil z linki). Še kot zanimivost: slavni "tajkunski" sestanek pri JJ, kjer sta bila tudi Bavčar in Šrot je bil 12.8.2005.

Kako je torej lahko "podgana", ki je odstopila leta 2007 in ni ključno spremenila razmerij moči v nadzornem svetu, preprečila zamenjavo Kramarja in omogočila tajkunske kredite - ki so bili odobreni dve leti prej?

Gregor P je izjavil:

Kot že rečeno, jaz govorim na splošno, kako naj bi bilo težko zamenjati nekoga kar tako, ne o teorijah zarote.

Konkretno, pa je predsednika uprave precej enostavno zamenjati.
In če ta človek odloča o milijardah EUR, par sto tisoč EUR ni noben strošek. Vse pa je seveda stvar interesov.

In če bi Slovenija leta 2005 pokazala interes in bi prodala NLB KBC-ju, tako kot so se že dogovorili, bi imeli v proračunu 500 mio EUR več (kolikor so okvirno ponujali v KBC). Danes pa imamo -250 mio EUR za zadnjo dokapitalizacijo, NLB pa bo potrebovala še vsaj 400 mio EUR (verjetno še precej več).

EDIT: Kot je lepo opisano zgoraj, pa imamo še dodaten problem, da smo takrat izgubili ugled resnega partnerja in (tudi) zato od takrat v Slovenijo ni bilo resnih tujih investicij.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: EC9 ()

http://www.mladina.si/tednik/200234/cla...

KBC je svojo ključno vlogo pri odločanju zavarovala tudi s sestavo nadzornega sveta. Ta bo 11-članski. KBC bo v njem imela štiri člane, štiri država, enega EBRD, zadnja dva strokovnjaka bodo spet predlagali predstavniki države. Sicer se strinjamo s preprosto matematiko ministra Ropa, da bomo imeli s šestimi člani večino, toda nikakor ni nepomembno, da morajo biti vse resnejše odločitve sprejete v prisotnosti osmih in ne šestih članov nadzornega sveta, kot opredeljuje člen 7.2. Zgolj hipotetično - kaj bi se zgodilo, če se vsa belgijska posadka nadzornega sveta odloči ostati v Bruslju?

No daj malo preberi vsaj linke, jaz se sicer nisem natančno poglabljal...

Očitno so Kramarja torej zamenjali 2007 pod desno vlado, s tem da je zamenjava možna šele iz treh državnih naslovov. Očitno je ne moreš narediti kar takoj in brez konzultacij s partnerji.
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Double_J ()

Double_J> šele iz treh državnih naslovov.

What.
««
6 / 35
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Primerjava dveh koalicijskih pogodb (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
9831104 (22020) vidz81

Volitve 2011 (strani: 1 2 3 429 30 31 32 )

Oddelek: Problemi človeštva
1588182069 (154091) Ziga Dolhar

Več podobnih tem