» »

Matematika- reševanje neenačb višjih stopenj

Matematika- reševanje neenačb višjih stopenj

Roomeo ::

OK, vse polinome sem predelal (pišemo test ta teden) in se ustavil pri neenačbah višjih stopenj. Gledal sem na mat vaje, na mojucitelj.com kako se rešuje, ampak mi preprosto ne gre v glavo. Ne razumem.

Bi mi kdo bil pripravljen predstaviti kakšen primer?
Po možnosti iz te strani (učbenik )
http://www.mojucitelj.net/resene-naloge...

Hvala lepa!!
Ne nasedaj na neumnosti ki jih napišem!

simpatija ::

Jaz bi reševala takole:
- poiščeš ničle polinoma, potem pa te ničle narišeš na številsko premico, zraven vsake ničle si pa zapišeš, katere stopnje je. Za lepšo preglednost lahko narišeš navpične črte tam kjer so ničle - da razdeliš premico na odseke.
- izračunaš vrednost polinoma za nek poljuben x, ki ni ničla (x = 0 je fajn, al pa x = 1, da ni veliko za računat). Zanima te samo, a dobiš pozitivno (+) al negativno (-) število.
- zdaj še ta x narišeš na številsko premico, v odsek, kjer je x, narišeš + ali -
- predznak se spreminja, ko greš čez ničlo lihe stopnje, torej, ko boš šel v drug odsek, bo isti predznak, če bo ničla sode stopnje, drugače bo pa obraten predznak. To zdaj narediš za vse odseke.
- napišeš rezultat. Če je bila neenačba < 0, potem so rezultat tisti odseki, kjer je -, če je > 0, pa kjer je +.

DOOM_er ::

kolikor vem moraš napisati intervale od točke do točkekjer je pozitivna oziroma kje negativna funkcijska vrednost
Robots will steal your job. But that's OK

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Absolutna Vrednost

Oddelek: Šola
81543 (1205) Smrekar1
»

Matematična analiza naloga (strani: 1 2 )

576454 (4804) lebdim
»

Matematika

143086 (2366) lebdim
»

Absolutna neenačba (težja)

352767 (2019) MaFijec
»

Matematična analiza (praktični del)