Forum » Loža » daril(a)na pogodba
daril(a)na pogodba
kleDo ::
Ne, tuki ne bom pisu o darilih, ki mi jih je prinesel Miklavž ampak imam eno vprašanje in ne vem kje bi lahko dobil odgovor...
Vprašanje pa je namenjeno.. pravnikom, tistim, ki se ukvarjajo z nepremičninam in skratka vsem, ki veste odgovor na moje vprašanje.
Zanima me, če je res, da naj bi se po 1. 1. 2003 plačal davek od daril (pridobljenih stvari z darilno pogodbo) tudi v 1. kolenu.
Sedaj namreč sorodniki v 1. kolenu ne plačajo davka, če se jim podari npr. neka nepremičnina.
Prosim za odgovor oz. kje bi odgovor lahko dobil (pa ne mi govorit o strani pravniki.com, ker sem se že prijavil kot uporabnik, pa nisem dobil gesla )...
Hvala...
Vprašanje pa je namenjeno.. pravnikom, tistim, ki se ukvarjajo z nepremičninam in skratka vsem, ki veste odgovor na moje vprašanje.
Zanima me, če je res, da naj bi se po 1. 1. 2003 plačal davek od daril (pridobljenih stvari z darilno pogodbo) tudi v 1. kolenu.
Sedaj namreč sorodniki v 1. kolenu ne plačajo davka, če se jim podari npr. neka nepremičnina.
Prosim za odgovor oz. kje bi odgovor lahko dobil (pa ne mi govorit o strani pravniki.com, ker sem se že prijavil kot uporabnik, pa nisem dobil gesla )...
Hvala...
MadMicka ::
Kolikor jaz sledim zakonodaji, ta zadeva ni bila spremenjena.
Lahko pa preveriš npr. pri pravni službi na DURS-u...
Lahko pa preveriš npr. pri pravni službi na DURS-u...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MadMicka ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Trr nakazilo (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 34409 (9650) | Leko |
» | Kako FURS in ATVP regulirata kriptožetone in kriptovalute (strani: 1 2 3 4 … 8 9 10 11 )Oddelek: Novice / Kriptovalute | 159015 (123161) | Aquafriend |
» | Prenos denarja iz hčerke na mati - bo kaj obdavčeno? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13204 (10648) | Utk |
» | Darilna pogodba za nepremičninoOddelek: Loža | 2855 (2440) | solatko |
» | Prodaja nepremičninOddelek: Loža | 1399 (1249) | perci |