» »

grafična/napajalnik

grafična/napajalnik

Anže_1000 ::

Lep pozdrav!

Pred kratkim se mi je zgodila nezgoda, pri kateri je nekaj vode prišlo v stik z grafično..
Bolj natančno, voda je prišla točno na stik kablov iz napajalnika v grafično kartico.
Računalnik sem takoj izklopil (2-3 sekunde), ga odprl, vse pobrisal, odklopil in pustil da se suši. Po dveh dneh sem vse priklopil in računalnik zagnal.
Ob piskanju mi na ekranu utripa rdeč napis You have not connected one of your video card power connectors to the power supply..

Enako se zgodi če na grafično priklopim nova kabla, ki nista bila v stiku z vodo..

Any ideas?
LP. Anže

EDIT: Kompletno zamenjal priključke, 2x6 pin zamenjal s svežim 1x6 in 1x8 pin.. Računalnik dela.

BALAST ::

Mogoče je šla tista faza pri napajalniku za pci-e napajanje. Drugače pa 2-3 sekunde je že prepozno za večino elektronike, kjer so varovalke 10000x hitrejše.
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."

Anže_1000 ::

Hvala za res hiter odgovor, na srečo sem zadevo popravil, me pa še vedno zanima kaj bi lahko bilo? Zamenjal 2x6 pin od prej za nova 2,ne dela.. Zamenjam za 1x6, 1x8, dela..
Je možno, da mi so mi pač šli tisti 4 kabli drugi pa ne in zato sedaj dela?

BALAST ::

Tega točno ne bi vedel, če ti deluje imaš veliko srečo, ker voda na računalniških komponentah ni priporočljiva.
Včasih odleti ena faza, seveda če jih ima napajalnik več, za popravilo je pa treba povprašat kakega elektronika, ker včasih raznese konderzator, drugič skuri bakreno navitje "coil" v najboljšem primeru pa ima napajalnik varovalke za vsako fazo posebaj, kar pa je samo pri dražjih modelih 100€+.
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

RX 480 porabi preveč energije (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
21438920 (31810) D3m
»

Napajalnik (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
13213150 (8784) Napajalc
»

Napajanje r9 280x - napetosti

Oddelek: Strojna oprema
474312 (3260) Jst
»

Priklop napajalnika