Forum » Operacijski sistemi » Ubuntu - World domination
Ubuntu - World domination
MrStein ::
(ker je škoda spama v bolj resnih kategorijah, sem to tule dal)
Torej "uradna" tema o zmagovitem pohodu Ubuntu (in drugih distribucij) Linux-a na moj in tvoj PC.
https://bugs.launchpad.net/bugs/658004
Čak mal!?
Običen DVD ne more posneti?
In po enem letu od prijave še vedno ne?
Ni to že pred 10 leti delovalo?
Osvajanje sveta preloženo za nedoločen čas?
(da slišimo izgovore, zakaj se to "ne šteje")
Torej "uradna" tema o zmagovitem pohodu Ubuntu (in drugih distribucij) Linux-a na moj in tvoj PC.
Čak mal!?
In po enem letu od prijave še vedno ne?
Ni to že pred 10 leti delovalo?
Osvajanje sveta preloženo za nedoločen čas?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
BigWhale ::
To je bug, ki je v enem letu zmotil tocno dva cloveka. Ce delas v 'industriji' potem ves kako se bug resolving prioritizira.
Nevem, kak odgovor si v resnici zelis?
Nevem, kak odgovor si v resnici zelis?
Zero0ne ::
Po mojem mnenju je Bug #1 popolnoma zgrešen pristop. Človek, ki ga to moti, je po mojem sam moten, če misli da to, kaj uporabljajo drugi, moti njegovo uporabniško izkušnjo. Use what works for you, tole teženje z "year of the Linux desktop!" (ki bo naslednje leto, vsako leto) je nesmiselno.
P.S.:Kdo še uporablja optične pogone? Mislim, da je popolnoma prav, da l.2011 nihče ne bo šel zapravljat časa z tehnologijo, ki je v zatonu in bo kmalu oziroma je že zastarana.
P.S.:Kdo še uporablja optične pogone? Mislim, da je popolnoma prav, da l.2011 nihče ne bo šel zapravljat časa z tehnologijo, ki je v zatonu in bo kmalu oziroma je že zastarana.
uname -o
zee ::
Finta je v tem, da "use what works for you" pristop ne deluje, ko imaš opravka s staro mamo, ki si želi posneti slike iz vnukove diplome na DVD.
Pristop je toliko bolj zgrešen, ker se Ubuntu oglašuje kot "uporabnikom prijazen" in podobno.
Primerov lahko naštejem še več. Od uveljavitve vmesnika Unity, ki dela/ne dela. Zdaj večino časa dela. Ali pa Empathy, ki enako kot Unity dela/ne dela in je bil meni nič tebi nič zamenjava za Pidgin. Zakaj že?
Disclaimer:
Že nekaj let uporabljam GNU/Linux v službi, kjer mi služi. H sreči si lahko za večino težav pomagam sam, vendar to ni to.
Pristop je toliko bolj zgrešen, ker se Ubuntu oglašuje kot "uporabnikom prijazen" in podobno.
Primerov lahko naštejem še več. Od uveljavitve vmesnika Unity, ki dela/ne dela. Zdaj večino časa dela. Ali pa Empathy, ki enako kot Unity dela/ne dela in je bil meni nič tebi nič zamenjava za Pidgin. Zakaj že?
Disclaimer:
Že nekaj let uporabljam GNU/Linux v službi, kjer mi služi. H sreči si lahko za večino težav pomagam sam, vendar to ni to.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zee ()
Matako ::
(ker je škoda spama v bolj resnih kategorijah, sem to tule dal)
Čak mal!?
Včeraj ga je še lahko. Pazi, niso vsi bugreporti merodajni.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matako ()
Kaj trdiš, da sem skoz vso leti vedno narobe delal?
Sem kliknil na fajl in izbral "Write to Disc...".
In po pol leta (kot se tam vidi) še vedno ni delovalo.
Po drugi strani noben ni javil, da pa njemu deluje.
(glede "kdo sploh še uporablja optične medije" se sicer strinjam. Sem sam zapisal že pred leti, ko je bilo govora o packet-writing: One way of solving this is to simply wait long enough, until noone is using optical media any more. Znano tudi kot balkanski način "reševanja" problemov)
Sem kliknil na fajl in izbral "Write to Disc...".
In po pol leta (kot se tam vidi) še vedno ni delovalo.
Po drugi strani noben ni javil, da pa njemu deluje.
(glede "kdo sploh še uporablja optične medije" se sicer strinjam. Sem sam zapisal že pred leti, ko je bilo govora o packet-writing: One way of solving this is to simply wait long enough, until noone is using optical media any more. Znano tudi kot balkanski način "reševanja" problemov)
Motiti se je človeško.
zee ::
vse to bo resil oneiric
Wishful thinking.
Ubuntu rabi obilico QC oz. QA in ne novih programov v vsakokratni izdaji.
zee
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zee ()
jype ::
MrStein> Po drugi strani noben ni javil, da pa njemu deluje.
No, meni deluje, a ne uporabljam enakega programja kot ti.
Imej Linux na routerjih, na PC si pa namesti reč, ki baje vedno dela. Sodeč po temah v katerih ljudje razpravljajo o težavah z Windows lahko s tvojim sklepanjem pridemo do spoznanja, da zapisovanje na DVD medije tudi v Windows ne deluje.
Imej Linux na routerjih, na PC si pa namesti reč, ki baje vedno dela. Sodeč po temah v katerih ljudje razpravljajo o težavah z Windows lahko s tvojim sklepanjem pridemo do spoznanja, da zapisovanje na DVD medije tudi v Windows ne deluje.
Opa, linux trol rule #3: Blame Windows.
Celo eno uro je bila tema brez.
Kaj ne uporabljaš? Ubuntu? Brasero?
Celo eno uro je bila tema brez.
Kaj ne uporabljaš? Ubuntu? Brasero?
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()
Name ta bug ne vpliva, že 6 let živim brez optičnih pogonov.
Glej, meni dela, zato uporabljam. Če tebi ne, te nihče ne sili v uporabo. Simple as that.
Glej, meni dela, zato uporabljam. Če tebi ne, te nihče ne sili v uporabo. Simple as that.
uname -o
technolog ::
Načeloma naj bi se dalo zapečt tudi z dd ali se motim?
Ali pa tole:
cat image.iso > /dev/dvd
Ali pa tole:
cat image.iso > /dev/dvd
Zgodovina sprememb…
- spremenil: technolog ()
DVD+RW gre tudi z dd*.
* - mogoče na deviški DVD+RW ne in ga je treba formatirati (pet sekund traja)
Ja, saj to je to. Zakaj so polizdelek brasero gor tlačili, če je prejšnji (ne k3b, ampak je pod GNOME bil en drug) lepo deloval?
Vsaj kot second choice bi lahko bil, dokler ne dozori.
To počnejo skoz.
Potem pa itak ni volje popraviti, saj čez pol leta bodo spet stran vrgli in nekaj tretjega uporabili...
* - mogoče na deviški DVD+RW ne in ga je treba formatirati (pet sekund traja)
Brasera ne uporabljam, pečem s k3b (ki deluje odlično).
Ja, saj to je to. Zakaj so polizdelek brasero gor tlačili, če je prejšnji (ne k3b, ampak je pod GNOME bil en drug) lepo deloval?
Vsaj kot second choice bi lahko bil, dokler ne dozori.
To počnejo skoz.
Potem pa itak ni volje popraviti, saj čez pol leta bodo spet stran vrgli in nekaj tretjega uporabili...
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
MrStein> Ja, saj to je to. Zakaj so polizdelek brasero gor tlačili, če je prejšnji (ne k3b, ampak je pod GNOME bil en drug) lepo deloval?
Nimam pojma, vsekakor pa mi ni treba uporabit izdelka ki ne deluje, pa tudi tistim, ki me prosijo za nasvet, ne svetujem uporabe reči, ki ne delujejo.
MrStein> Vsaj kot second choice bi lahko bil, dokler ne dozori.
Ampak jaz pri nadgradnji (za razliko od tistih, ki ste vajeni Windows) ohranim osebne nastavitve in torej še naprej uporabljam k3b, ne glede na to kako se v novih distribucijah spremenijo privzete nastavitve.
Nimam pojma, vsekakor pa mi ni treba uporabit izdelka ki ne deluje, pa tudi tistim, ki me prosijo za nasvet, ne svetujem uporabe reči, ki ne delujejo.
MrStein> Vsaj kot second choice bi lahko bil, dokler ne dozori.
Ampak jaz pri nadgradnji (za razliko od tistih, ki ste vajeni Windows) ohranim osebne nastavitve in torej še naprej uporabljam k3b, ne glede na to kako se v novih distribucijah spremenijo privzete nastavitve.
klinker ::
Dokler delajo samo na uporabniskem vmesniku in ne na samem delovanju bo linux vedno out za home desktop OS. Naj prvo poslihtajo da podpira ves hardware in periferijo, pol pa naj glancajo vmesnik. Ga poskusu ze ene 10x in do sedaj mi je bla hackintosh opcija v vseh pogledih precej lazja in boljsa izbira.
Skoda ker ubuntu npr. bi lahko imel zelo velik potencial, samo kaj ki moras bit uber linux geek s prevec casa da ga usposobis tako, da dejansko dela prav vse na njem, pa se takrat se kje zatakne
Do sedaj sta mi se najbolj win7 in osx popolnoma odgovarjala.
Skoda ker ubuntu npr. bi lahko imel zelo velik potencial, samo kaj ki moras bit uber linux geek s prevec casa da ga usposobis tako, da dejansko dela prav vse na njem, pa se takrat se kje zatakne
Do sedaj sta mi se najbolj win7 in osx popolnoma odgovarjala.
klinker> Naj prvo poslihtajo da podpira ves hardware in periferijo
To je naloga proizvajalcev strojne opreme - kot razvijalec, ki nima dostopa do dokumentacije o delovanju strojne opreme, lahko uporabnike le razumevajoče primeš za ramo in jim izrečeš sožalje.
klinker> Do sedaj sta mi se najbolj win7 in osx popolnoma odgovarjala.
Meni pa ne, ker je zame najpomembnejša orodja, ki jih vsakodnevno uporabljam, na ta dva sistema težko naložiti in še težje vzdrževati, Linux distribucije pa to uredijo zame brez najmanjšega napora.
To je naloga proizvajalcev strojne opreme - kot razvijalec, ki nima dostopa do dokumentacije o delovanju strojne opreme, lahko uporabnike le razumevajoče primeš za ramo in jim izrečeš sožalje.
klinker> Do sedaj sta mi se najbolj win7 in osx popolnoma odgovarjala.
Meni pa ne, ker je zame najpomembnejša orodja, ki jih vsakodnevno uporabljam, na ta dva sistema težko naložiti in še težje vzdrževati, Linux distribucije pa to uredijo zame brez najmanjšega napora.
Glede "jaz, ti, meni" bi samo opozoril na besedo "world" v naslovu teme.
Saj vsak lahko teoretično naredi LFS čisto po svojem okusu.
No ja, vsak, razen 99% prebivalstva.
Saj vsak lahko teoretično naredi LFS čisto po svojem okusu.
No ja, vsak, razen 99% prebivalstva.
Motiti se je človeško.
Ampak World domination je v televizijah in telefonih in napravah za osebno higieno, ne v osebnih računalnikih.
Leto Linuxa na namizju je šele 2012, a ne veš?
Leto Linuxa na namizju je šele 2012, a ne veš?
šernk ::
zakaj naj bi bil ubuntu prava izbira?
ker 99% uporabnikov bo lahko tudi image pekla, medtem ko 10% windowsev bo ravno tako narobe zapeklo podatke na CD/DVD, da o tem da ne more enega image file zapeči še danes ne govorim.
ni mi pa jasno zakaj v windowsih PLAČATI nerota, in kaj je tako težkega v ubuntu sprobat k3b ali kaj drugega, če smo že pri tem?
ker 99% uporabnikov bo lahko tudi image pekla, medtem ko 10% windowsev bo ravno tako narobe zapeklo podatke na CD/DVD, da o tem da ne more enega image file zapeči še danes ne govorim.
ni mi pa jasno zakaj v windowsih PLAČATI nerota, in kaj je tako težkega v ubuntu sprobat k3b ali kaj drugega, če smo že pri tem?
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
technolog ::
Meni Ubuntu ne deluje perfektno, krešira se mi bolj pogosto kot se mi je windows kdajkoli (seveda to je 5 let nazaj, ko sem ga nazadnje resno uporabljal).
Ampak meni se zdi, da je vsak release ubuntuja bolj nestavbilen, tudi LTSji. Spomnim se ubuntuja izpred par let, se mi skoraj ni zgodilo, da bi se zrušil. Sedaj se pa to dogaja tedensko. Kar jaz pogrešam, da ustavjo te stalne spremembe vmesnika, menjavanja progeramov, ampak se eno polletje (recimo LTS) posvetijo samo in izključno fixanju bugov in podpiraju dodatnega hardvera.
Sicer da Linux ni popularen ni krivo samo to. Ravno danes ob vožnji domov sem razmišlal kakšne čudeže dela reklama in kok smo ljudje mahnjeni na sprejemanje reklam. Če bi bil ubuntu tako oglaševan, kot se spodobi (in ne samo s strani na žalost preveč fanatičnih fanov), bi bil danes delež zelo visok, vsaj 30%.
Ampak meni se zdi, da je vsak release ubuntuja bolj nestavbilen, tudi LTSji. Spomnim se ubuntuja izpred par let, se mi skoraj ni zgodilo, da bi se zrušil. Sedaj se pa to dogaja tedensko. Kar jaz pogrešam, da ustavjo te stalne spremembe vmesnika, menjavanja progeramov, ampak se eno polletje (recimo LTS) posvetijo samo in izključno fixanju bugov in podpiraju dodatnega hardvera.
Sicer da Linux ni popularen ni krivo samo to. Ravno danes ob vožnji domov sem razmišlal kakšne čudeže dela reklama in kok smo ljudje mahnjeni na sprejemanje reklam. Če bi bil ubuntu tako oglaševan, kot se spodobi (in ne samo s strani na žalost preveč fanatičnih fanov), bi bil danes delež zelo visok, vsaj 30%.
Bananovec ::
Linuxi so kul*
za določene stvari.
za določene stvari.
Its only copying if samsung does it. And unless we patent this in 5 years,
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple
Tarzan ::
Z braserom sem pekel tudi DVD/CD image in nisem imel nikoli problemov. Prav tako ne s K3B, dokler sem bil še v KDE okolju. Imaš morda kak eksotičen DVD/CD+RW pogon?
Če želiš takole kot ti iskat dlake v jajcu, potem je čisto vsaka stvar neuporaben drek. Tako pri OS, kot pri hardweru, hrani, ljudeh,... Razen mogoče "hello world" programov praktično ni nobenega programa brez vsaj majhnega hrošča, zato se pač gleda na vsak produkt kot na celoto. Če se česa ne da nikakor popravit, pa poskusiš z alternativo, če že developerji ne znajo rešit problemov.
Če želiš takole kot ti iskat dlake v jajcu, potem je čisto vsaka stvar neuporaben drek. Tako pri OS, kot pri hardweru, hrani, ljudeh,... Razen mogoče "hello world" programov praktično ni nobenega programa brez vsaj majhnega hrošča, zato se pač gleda na vsak produkt kot na celoto. Če se česa ne da nikakor popravit, pa poskusiš z alternativo, če že developerji ne znajo rešit problemov.
Z braserom sem pekel tudi DVD/CD image in nisem imel nikoli problemov. Prav tako ne s K3B, dokler sem bil še v KDE okolju. Imaš morda kak eksotičen DVD/CD+RW pogon?
Piše vse detajle v reportu.
(ne gre za malenkost, ampak za to, da prvi image, ki sem ga hotel zapečt, ni deloval. Če bi bil eden od 20, bi rekel "se zgodi")
Lahko zapeče. Že 2 leti vsaj.
Če že morate vlečti Windows v temo, vsaj počnite to z resničnimi navedbami. Hvala.
in kaj je tako težkega v ubuntu sprobat k3b ali kaj drugega, če smo že pri tem?
Ja, zakaj to en developer ne naredi in stvar releasa kot Ubuntu Working Edition? Kaj je tako težkega? Ali pa zakaj to nisi ti naredil? A je težko?
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
btree ::
Jaz sem dokaj nov na Ubuntuju, namestil sem ga na tri različne Lenovo prenosnike in vsepovsod dela bp, edino kar sem imel težavo pri namestitvi na Ideapad, kar mi je tukaj na forumu Icematxyz rešil in zdaj je vse ok. Všeč mi je, da za vsak problem najdem opensource programsko rešitev.
Glej, ce ta stvar nikomur ne bi delovala potem bi bilo vec taksnih bug reportov. Zakaj ne deluje pri tebi ne vem in je tezko karkoli takole na pamet ugibati. V vsakem primeru, ce bi bila stvar kriticna bi bilo teh bug reportov precej. Tako sta pa dva.
Zato, ker se folku ne da. Kot vidiš, iz reporta ni po enem letu nastalo nič. Zakaj bi folk svoj čas zapravljal? Ajde, prvih 5 krat ja, potem pa vidi, da ni haska. Proba 3 druge načine okoli problema priti (tretji je že na Windows) in to je to. Zakaj bi dodatno še eno uro svojega časa za neke bug reporte zapravljal? A ima sploh kdo kako statistiko o razmerju med doživetji problemov in reportiranjem njih? Koliko si jih ti reportal? Pa Jype? Babica, kateri ste Ubuntu instalirali?
Sicer pa, je a je kdo probal, ali kar tako na pamet zanikate ta bug?
Jaz namreč sem, na več PC-jih.
Stvar je 100% reproducibilna in neodvisna od hardvera (napako javi, preden sploh začne pisat).
Sicer pa, je a je kdo probal, ali kar tako na pamet zanikate ta bug?
Jaz namreč sem, na več PC-jih.
Stvar je 100% reproducibilna in neodvisna od hardvera (napako javi, preden sploh začne pisat).
Motiti se je človeško.
MrStein> Babica, kateri ste Ubuntu instalirali?
Nobenega, ker ji vse deluje.
MrStein> Sicer pa, je a je kdo probal, ali kar tako na pamet zanikate ta bug?
Tarzan pravi, da redno peče z braserom in da mu deluje. Jaz sem rekel, da pojma nimam, ker ga ne uporabljam. BigWhale je povedal, da je bug nezanimiv, ker se očitno zgodi premalo uporabnikom, da bi se komu mudilo s popravki.
Nobenega, ker ji vse deluje.
MrStein> Sicer pa, je a je kdo probal, ali kar tako na pamet zanikate ta bug?
Tarzan pravi, da redno peče z braserom in da mu deluje. Jaz sem rekel, da pojma nimam, ker ga ne uporabljam. BigWhale je povedal, da je bug nezanimiv, ker se očitno zgodi premalo uporabnikom, da bi se komu mudilo s popravki.
Aha, torej politika zanikanja. Ful dobro deluje, pravijo statistike.
Motiti se je človeško.
MrStein> Aha, torej politika zanikanja. Ful dobro deluje, pravijo statistike.
Kakšnega zanikanja? Česa? Si ti omejen?
Kakšnega zanikanja? Česa? Si ti omejen?
dragana ::
Če prav razumem:
"ubuntu-10.10-desktop-i386.iso live env."
potem hočeš peči dvd v live načinu. Poganjaš sistem iz iste DVD enote?
"ubuntu-10.10-desktop-i386.iso live env."
potem hočeš peči dvd v live načinu. Poganjaš sistem iz iste DVD enote?
Invictus ::
Sja je že Miguel de Icaza rekel kaj je glavni problem Linuxa.
http://primates.ximian.com/~miguel/text...
Preprosto različne distribucije in različne verzije knjižnic, ki niso kompatibilne za nazaj. še Apple si ne more tega privoščiti.
Preprosto različne distribucije in različne verzije knjižnic, ki niso kompatibilne za nazaj. še Apple si ne more tega privoščiti.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
Še Apple? Kako to misliš? Saj Apple to pogosto počne, a če imaš dostop do celega stacka, se ti težko zgodi karkoli nepredvidljivega.
Zato, ker se folku ne da. Kot vidiš, iz reporta ni po enem letu nastalo nič. Zakaj bi folk svoj čas zapravljal? Ajde, prvih 5 krat ja, potem pa vidi, da ni haska. Proba 3 druge načine okoli problema priti (tretji je že na Windows) in to je to. Zakaj bi dodatno še eno uro svojega časa za neke bug reporte zapravljal? A ima sploh kdo kako statistiko o razmerju med doživetji problemov in reportiranjem njih? Koliko si jih ti reportal? Pa Jype? Babica, kateri ste Ubuntu instalirali?
Bugi se vedno popravljajo po neki prioritetni listi. Vedno. In ce ima bug dva glasova skozi celo leto, potem ali ljudje ne zapisujejo opticnih medijev ali pa, tako kot sam ugotavljas, poiscejo drugo resitev. Imas buge pri katerih zraven pise: 'this bug affects XXX people'. Kjer je XXX tromestna stevilka. In take, kjer je samo en reporter.
Sicer pa, je a je kdo probal, ali kar tako na pamet zanikate ta bug? Jaz namreč sem, na več PC-jih.
Jaz sem nekaj casa nazaj pekel CDje in ni bilo tezav. Buga pa nihce ne zanika, nekateri pravijo, da jim stvar deluje, drugi pa pravimo, da tebi najbrz stvar ne deluje ampak, da je enostavno premalo inputa, da bi se lahko kaj naredilo.
Poleg tega moras pri vsem skupaj upostevati, da je Brasero upstream produkt, ki ni pod Canonicalom. Canonical sicer skrbi zanj v okviru Ubuntuja ampak v vecini primerov to pomeni samo forwardanje buga v upstream ali pa se to ne in ostane zgolj pri obvestilu: "tole je upstream bug, za hitrejsi resolution ga submitaj v upstream". Na zalost drugace ne gre. Canonical ima premalo ljudi, da bi skrbel za vse skupaj.
Ce gre za mission critical bug, se bo stvar poizkusala popraviti in odpraviti v najkrajsem moznem casu. Pa ne, da sedaj iscem opravicila za karkoli, ker mi je v bistvu vseeno. Samo razlagam, kako poteka bug resolution, ce slucajno ne ves.
Invictus ::
Apple je naredil 2x. Iz motorole so šli na PowerPC iz tega pa na x86.
V obeh primerih je naredil emulator da si lahko vsaj še nekaj časa zaganjal programe.
V obeh primerih je naredil emulator da si lahko vsaj še nekaj časa zaganjal programe.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
Poganjaš sistem iz iste DVD enote?
Seveda ne.
Mountan medij ne moreš izvržt*.
* - če pa že, pa vse itak crkne, jasno. Kar je v določenih verzijah možno, ker mountan medij se ne sme ejectat. Ali pa lahko. Ali pa ne. Odvisno v katerem mesecu vprašaš Ubuntu.
Canonical ima premalo ljudi, da bi skrbel za vse skupaj.
Ja, saj to pravim jaz tudi ves čas.
Preprosto različne distribucije in različne verzije knjižnic, ki niso kompatibilne za nazaj.
Zanimivo, QuakeII binarni paket iz leta 1999 mi je deloval vsakič, ko sem ga probal na aktualni distribuciji. A so tiste spremembe iz linka (a.out/ELF, libc5/6) bile pred tem? "luzer" ni dal datuma na svoj text
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
Icematxyz ::
Deja vu
Da še povzamem sam stanje, kot ga imam na Ubuntu 11.04 (32 bit):
-Eject sedaj seveda deluje in je ta težava bila odpravljena
-WiFi mi ne prekinja in deluje dobro out-of-the-box
-Srednja tipka na miški mi deluje in mi je vedno delovala
-Na DVD-RW sem lahko že takrat posnel uspešno podatke s pomočjo Brasero
Zadovoljen z uporabniško izkušnjo in Ubuntu OS torej. Sedaj čakam na Ubuntu 11.10 in verjamem, da bo na moji strojni opremi izkušnja podobna tudi na Ubuntu 11.10.
-Eject sedaj seveda deluje in je ta težava bila odpravljena
-WiFi mi ne prekinja in deluje dobro out-of-the-box
-Srednja tipka na miški mi deluje in mi je vedno delovala
-Na DVD-RW sem lahko že takrat posnel uspešno podatke s pomočjo Brasero
Zadovoljen z uporabniško izkušnjo in Ubuntu OS torej. Sedaj čakam na Ubuntu 11.10 in verjamem, da bo na moji strojni opremi izkušnja podobna tudi na Ubuntu 11.10.
Ne štekaš, ni važno, če tebi dela, moraš se sekirati, ker od milijonov uporabnikov dva trdita, da jima ne.
uname -o
Ne, 99% sveta trdi, da ni OK. Če smo že pri številkah.
Ampak meni dol visi, kaj sosed dela.
Tako kot icemata, mene zanima, kako meni dela. In meni pač dela slabo.
Tu tudi samo dva trdita, da ne dela, pa je nekdo označil za Critical. Verjetno neki notranji sovražnik, po logiki nekaterih tukaj.
od milijonov uporabnikov dva trdita, da jima ne.
Tu tudi samo dva trdita, da ne dela, pa je nekdo označil za Critical. Verjetno neki notranji sovražnik, po logiki nekaterih tukaj.
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
jukoz ::
99% dejanskim uporabnikom Ubuntuja sistem dela ok.
Če maš ti problem pa šment, sej maš source pa si popravi.
Pa en je napisal da mu z K3B dela ok.
Sovrage, notranje in zunanje, pa samo janšisti vidjo povsod.
Če maš ti problem pa šment, sej maš source pa si popravi.
Pa en je napisal da mu z K3B dela ok.
Sovrage, notranje in zunanje, pa samo janšisti vidjo povsod.
Gray_Warden ::
Ne štekaš, ni važno, če tebi dela, moraš se sekirati, ker od milijonov uporabnikov dva trdita, da jima ne.
Zaradi takih kekcev je bila Vista osovražena in še vedno je, čeprav zdaj deluje več kot odlično.
Pravzaprav je po objavu sp1 začela delovati brez problemov, vendar se je je zaradi takih izjem oprijem izjemno slab sloves. Zakaj se torej ne bi prijel tudi ubuntuja?
Why so serious?
Pithlit ::
A mi da kdo link do _točno_ tolk velike iso datoteke... pa da probam. Ne da se mi kopirat x DVD-jev iz moje zbirke da najdem enga k je točno tolk velik.
Life is as complicated as we make it...
Ne, 99% sveta trdi, da ni OK. Če smo že pri številkah.
od milijonov uporabnikov dva trdita, da jima ne.
Kernel Panic bug primerjas z nezmoznostjo zapisaovanja DVDjev? :> Awesome! Al samo trolas al pa ti prioritete niso cisto jasne.
Pa Importance so zmanjsali iz Critical na High.
Mogoče. Včeraj je bil pod Critical. (v tem spisku je še vedno)
Jaz sem samo namignil, kako se "argumenti" spremenijo, odvisno od položaja kazalcev na uri.
Najprej je "veljalo": če sta samo dva affected, potem stvar ne le da ni pomembna, celo smešna je.
Par ur pozneje: Kaj ma število affected veze !
Glede panic: zgodi se v zelo specifičnih primerih (beri: eh, to se dogaja le na tvojem specifičnem hardveru)
Za prvi primer: dd if=/dev/zero of=prvi.iso bs=1 count=4700372992
Za drugi: dd if=/dev/zero of=drugi.iso bs=1 count=4706660352
Jaz sem samo namignil, kako se "argumenti" spremenijo, odvisno od položaja kazalcev na uri.
Najprej je "veljalo": če sta samo dva affected, potem stvar ne le da ni pomembna, celo smešna je.
Par ur pozneje: Kaj ma število affected veze !
Glede panic: zgodi se v zelo specifičnih primerih (beri: eh, to se dogaja le na tvojem specifičnem hardveru)
A mi da kdo link do _točno_ tolk velike iso datoteke... pa da probam. Ne da se mi kopirat x DVD-jev iz moje zbirke da najdem enga k je točno tolk velik.
Za prvi primer: dd if=/dev/zero of=prvi.iso bs=1 count=4700372992
Za drugi: dd if=/dev/zero of=drugi.iso bs=1 count=4706660352
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
To bo trajalo cel dan... 16min za 100MB. Ni mi tolk zelo pomembno...
Iatromantis ::
Sam sem imel podobno težavo, ko sem hotel zapeči CD verzijo Onerica, pa mi je Brasero javljal, da ker je podatkov nekaj čez 700 mb, ne bo šlo, overburn gor ali dol..
Potem sem posnel na drug način... se ne spomnim kako..
To ne šteje, ker zmagovitega pohoda na PC ne bo -> bo prej PC izginil in postal zaprta kletka... mogoče pa bo priložnost za world domination tedaj, če bo le dovolj svetovne populacije odraslo kot geeki :D
Potem sem posnel na drug način... se ne spomnim kako..
To ne šteje, ker zmagovitega pohoda na PC ne bo -> bo prej PC izginil in postal zaprta kletka... mogoče pa bo priložnost za world domination tedaj, če bo le dovolj svetovne populacije odraslo kot geeki :D
To po en bajt piše, v sekundi se nisem boljšega spomnil.
Evo, to je sigurno hitro:
truncate -s 4700372992 moj.iso
Lahko moj.iso že obstaja, potem ga bo samo podaljšal.
Ali pa posnameš en DVD+RW, pa ga potem prebereš, kot v bug reportu. Prebralo ga bo v polni velikosti, torej vseh 4700372992 bajtov.
Samo tak, z ukazom truncate, bo seveda hitreje. (v cygwin je trajalo 119 milisekund )
Evo, to je sigurno hitro:
truncate -s 4700372992 moj.iso
Lahko moj.iso že obstaja, potem ga bo samo podaljšal.
Ali pa posnameš en DVD+RW, pa ga potem prebereš, kot v bug reportu. Prebralo ga bo v polni velikosti, torej vseh 4700372992 bajtov.
Samo tak, z ukazom truncate, bo seveda hitreje. (v cygwin je trajalo 119 milisekund )
Motiti se je človeško.
Na DVD-RW res ne gre noben image.
Gre pa 4700372992 na DVD-R.
Gre pa 4700372992 na DVD-R.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ubuntu 11.10 nared (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 35813 (26842) | MrStein |
» | Ubuntu 12.04 Beta je nared, Unity za vse (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 31922 (27199) | MrStein |
» | Izšel Ubuntu 11.04 (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 50950 (40812) | Icematxyz |
» | Izšel Ubuntu 10.10 (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 68066 (58150) | Icematxyz |
» | Mageia Linux 1.0 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 29762 (26945) | MrStein |