» »

xubuntu - vprašanja

xubuntu - vprašanja

sirotka ::

Zdravo!

Xubuntu zadnjo verzijo sem namestil včeraj na pc (celeron 1300, 384Mb ram-a, 30Gb diska,...) in me zanima, kaj lahko izklopim, da bi malenkost pohitril delovanje? Obstaja kak dober program za linux -nekaj v smislu starševskega nadzora(blokira xxx vsebine)?

Nisem najbolj domač v Linuxu, tako da hvala:)
  • spremenil: sirotka ()

Sims ::

Izklopi kake vizualne učinke. Pa programe, ki tečejo v ozadju morda oz se zaženejo ob zagonu ...

popster ::

Zivjo
tukaj mas nekaj nasveto kako pohitrit ubuntu. Izklopi tudi effekte in in uporaby "mycro" themo.

tema glede starševskega nadzora je tukaj. Zgleda da je ubuntu christian edition dobra izbira.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: popster ()

popster je izjavil:

Zivjo
tukaj mas nekaj nasveto kako pohitrit ubuntu. Izklopi tudi effekte in in uporaby "mycro" themo.

tema glede starševskega nadzora je tukaj. Zgleda da je ubuntu christian edition dobra izbira.

Hvala obema, bom počekiral. Christian edition obstaja:)?

edit:
The file /home/thejesus/public_html/main/index.php is corrupted. :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: sirotka ()

dux ::

@sirotka: Poizkusi program nanny. Sicer je za gnome, vendar bi moral tud na xubuntu delovat.

EDIT: Obstajajo Ubuntu Christian edition, Muslim edition in Satanic edition (pa morda še kakšen) ;).
Upanje je v nasih odlocitvah

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dux ()

Icematxyz ::

384Mb ram-a

To dogradi in bo najverjetneje hitrejši!

Problem je v tem, da je notri sdr ram, 3*128 in so vse banke polne. Malenkost je pohitril lucid lynx alternate in zamenjava teme. Menda jim bo zadostovalo.

Da, ampak treba je vedeti, da toliko sistemskega pomnilnika dan danes niti za spletni brskalnik ni več dovolj. Seveda se da, dokler ne začneš zadeve uporabljati.

Se pravi sama "starost računalnika" še ni nujno tako velik problem, pomanjkanje sistemskega pomnilnika pa je dan danes kot vidiš zelo velik problem!

mkonci ::

Da ne odpiram nove teme. Imam instaliran xubuintu na prenosniku, vendar ker imam vse druge računalnike v mreži na winsih mi to povzroča veliko preglavic. Zato bi rad na prenosnik nazaj posnel windows. Tu se mi pojavi problem, prenosnik je LENOVO S12 in nima CD-roma. Zato ne morem bootat iz CDja, poizkusil sem narediti boot iz USB ključa pa ne gre (zakaj ne vem?).
A je možno, da kje iz xubuntuja štartam setup in posnamem winse preko linuksa?

Hvala,
MAtej

hojnikb ::

Maš WinToFlash, z katerim lahko posnameš windows na usb.
#brezpodpisa

popster ::

unetbootin lahko zapeče iso na usb v linuxu

Ker imaš na voljo tudi druge računalnike z Windows OS si tam izdelaj Windows namestitveni USB ključ. Kateri postopek je najboljši pa ti bo moral povedati kdo drug.

DOOM_er ::

vendar ker imam vse druge računalnike v mreži na winsih mi to povzroča veliko preglavic

kakšne težave?
Robots will steal your job. But that's OK

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Digitalni signal

Oddelek: Pomoč in nasveti
101178 (988) Alexius Heristalski
»

Omejitev časa otrok na računalniku

Oddelek: Programska oprema
123369 (3012) joze67
»

Izšel Ubuntu 9.10 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
35730360 (21062) Gandalfar
»

Nastavitve xp

Oddelek: Operacijski sistemi
51237 (1107) Srachko

Več podobnih tem