» »

Windows 7 --> Windowx XP

Windows 7 --> Windowx XP

najkec ::

Lep pozdrav !

Imam tezavo in sicer naslednjo. Nalozil sem si Windows 7 Ultimate, in mi ni kaj prevec usec. Sedaj hocem naloziti nazaj Windots XP, vendar tuki nastopi tezava.

Slika 1

Nemorm instaleri windowse, in sicer nevem zakaj. Kaksen nasvet?
Najlepsa hvala.

lp, najkec
  • zavaroval slike: bluefish ()

bluefish ::

Nameščaj ob zagonu računalnika in ne iz Windows 7.

Tudi tako negre. Napise mi da naj preverim disk, ce so kaksni virusi. Pa neke stevlike se mi izpisejo 0x0000000 in nekaj podobnega.

lp, najkec

bluefish ::

Tiste številke so tako imenovan BSOD. Naredi sliko s fotkičem in prilepi sem.

evo to mi napise ko hocm ob zagonu instalerati windowse.

Slika 2

lp, najkec

Zgodovina sprememb…

System ::

Kaj točno pa ti ni všeč?

Cold1 ::

Pojavi se ti napaka 0x7b - INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE
Microsoftova tehnična pomoč:
Kako odpraviti napake >>Stop 0x0000007B<< v operacijskem sistemu Windows XP - http://support.microsoft.com/kb/324103

XP-jem najbrž ni všeč boot sektor ali datotečni sistem tvojega trdega diska. Kdaj, na katerem delu namestitve, pa se ti pojavi modri zaslon?

@System, to da nemorm instalirati windowsev.

@Cold1 am ko mi loada je se use uredu, pol k pa nega loadat winse mi pa to napise. Se pravi preden sploh zacnem z instalacijo. Bootam CD in mi neki loada spodi pol pa to vn vrze.

lp, najkec

Ok, do katerega dela nalaganja Oken prideš:

Zgolj zagon in začetek nalaganja namestitve Oken:

Ali prideš do začetka tekstovnega dela namestitve:

Zgodovina sprememb…

@Cold1 Zgolj zagon in zacetek nalaganja namestitve.

lp, najkec

andro4444 ::

Ti najprej sformatiraj disk in nato inšaliraj windows xp

lohko pa da maš ti kej ta cd pokvarjen z windowsi

Zgodovina sprememb…

@andro4444 kako naj formatiram disk na katerem je windows ? Kokr js vem se to neda. CD dela, ker sem ze nekajkraj formatiral, vendar iz XP-jev ne iz windows 7.

lp,najkec

System ::

Seveda lahko formatiraš disk na katerem je Windows...
To se vedno naredi za svežo inštalacijo.

@System mi lahko na hitro razlozis kako ? hvala.

lp, najkec

Icematxyz ::

Lahko pa uporabiš W7 namestitveni CD ali kakšno prosto dostopno GNU/Linux distribucijo (GParted). In si pripraviš trdi disk za namestitev XP.

Ker čudno se ti to inštalacijski CD od Win XP obnaša. In če res ni defekten. Vprašanje kaj točno mu ne paše. In kaj si lahko sedaj z njim začneš. Morda kakšna smešna zadeva v BIOS s kakšnim AHCI nastavitvijo za trdi disk? Ki bi za XP moralo biti nastavljeno na IDE.

@Icematxyz lahko malo bolj po domace :) hvala. Kako pa naj preverim nastavitve v BIOSU in kaksne bi morali biti ?

hvala

lp,najkec

hojnikb ::

In zakaj sploh hočeš it na prastare Windows XP ? Sej maš XP mode, če ti je tak pri srcu oz zarad kompatabilnosti...
#brezpodpisa

@hojnikb ker mam preslab rac. in zaradi driverjev in zaradi igrc.

lp, najkec

V BIOS znaš prit? Ko se zažene računalnik spremljaj malo napise katero tipko moraš pritisniti, da boš prišel v BIOS. Ko pa boš v njem pa se sprehajaj malo po izbirnikih in išči kaj podobnega temu kot prikazuje slika spodaj:

SATA IDE  AHCI RAID

SATA IDE AHCI RAID

Vir slike

Ne bo točno tako izgledalo, kot je na sliki. Ampak boš že našel, če boš malo pobrskal po izbirnikih!

Zgodovina sprememb…

Lion29 ::

katera igrca in kater driver ti pa ne dela na w7?
sicer pa kolko jaz vem v perfomransu med XPji in w7 ni neke razlike, ce si nastimas kot treba
Founder and CTO @ Article-Factory.ai

@Icematxyz am znam ja, sm prsu not in js ne najdem nikjer SATA Mode. Drgac pa k se prziga rac. mi pise neki IDE Channel.

@Lion29 driver za kamero, plato, zvocno. Pa se hitrej mi XP-ji delajo. Am COD2 mi ful lagga odkar mam win 7.

popravek : najdem samo On-Chip SATA Mode : kjer je nastimano na Auto. Nikjer ni AHCI ali IDE za izbrat. Samo combined, non-combined, auto ter disabled.

lp, najkec

Zgodovina sprememb…

• spremenil: najkec ()

Hja, ker Okna XP ne pridejo do točke kjer bi lahko izbrisal particije boš moral le te izbrisati kako drugače.
Ampak najprej:
    - ali si prebral microsoftovo stran, ki sem ti jo navedel
    - ali si se prepričal da nimaš virusa ali strojne okvare (ram, disk ali matična plošča)
    - ali imaš na voljo dodaten trdi disk na katerega lahko skopiraš podatke preden se lotiš formatiranja
    - ali ima tvoj Windows XP namestitveni CD integriran servisni paket 3 (SP3)

Sistemsko particijo lahko seveda izbrišeš tudi z Windows 7 install DVD-jem, nakar zamenjaš dvd z Windows XP install CD-jem ter resetiraš računalnik.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Cold1 ()

Nastavi na Combined. In poskusi.

perkomat ::

Če si lastiš prenosnik je možnost, da podpira le Vista+ operacijske sisteme. To se je zgodilo v mojem primeru, ko sem nabavil prenosnik in sem vse do izida Windows 7 uporabljal Linux Ubuntu. Ob inštalaciji XP-jev se mi je pa v zagonu pojavilo enako sporočilo kot pri tebi.

gabrca ::

Tudi jaz imam isti problem ne gre mi nasnet Xp-jev vse drugo normalno (Vista, Win7)

pupsi1984 ::

isto... če maš win7 (tudi pr ubuntutu se mi je zgodilo to!) gor se očitno XP-jeke direkt inštalirat ne da... formatirat je potrebno disk posebej nujno prej! in to ne preko windows xp inštalacije!

Zgodovina sprememb…

bluesands ::

Gre se za to da Windows XP na svojem cd-ju nima driverjev za nekatere sata kontrolerje. Zato je v biosu treba priklopiti na IDE mode namesto AHCI, nekateri biosi pa imajo opcijo Sata native mode, ki ga moraš izključiti. Žal se pojavljajo tudi biosi v katerih tega ni moč nastaviti. Takrat moraš po netu poiskat prave driveje in jih namestiti na disketo. Ko se inštalacija prične in ti pokaže spodaj "Press F6 if u want to install third party drivers" stisneš F6 vstaviš disketo in naprej bi moralo iti brez težav.

gerpic91 ::

bluesands je izjavil:

Gre se za to da Windows XP na svojem cd-ju nima driverjev za nekatere sata kontrolerje. Zato je v biosu treba priklopiti na IDE mode namesto AHCI, nekateri biosi pa imajo opcijo Sata native mode, ki ga moraš izključiti. Žal se pojavljajo tudi biosi v katerih tega ni moč nastaviti. Takrat moraš po netu poiskat prave driveje in jih namestiti na disketo. Ko se inštalacija prične in ti pokaže spodaj "Press F6 if u want to install third party drivers" stisneš F6 vstaviš disketo in naprej bi moralo iti brez težav.

Kaj pa tista fora, da bi sformateral disk z win7 cd-ji in nato restart in nadaljeval z XP?

gerpic91 ::

Kaj pa tista fora, da bi sformateral disk z win7 cd-ji in nato restart in nadaljeval z XP?

logout ::

@gerpic91:
Najverjetneje ne bo nobene razlike. Zgoraj opisane težave pri instalaciji Windows XP imajo različne razloge in pri večini teh tvoj predlog ne bi pomagal.

L.p., Kloko

Wisor ::

DLji si ubuntu, ki ga dobiš TULE.

Instaliraj Ubuntu, po končani inštalaciji pa naredi instalacijo XPjev in ti bo zadeva delovala. Kapiš?

driver za kamero, plato, zvocno. Pa se hitrej mi XP-ji delajo. Am COD2 mi ful lagga odkar mam win 7.

Start -> Napiši update -> klikni na Windows Update -> Odkljukaj vse obvezne in neobvezne posodobitve in ti bo vse delovalo.

Razlike v CoD 2 oz. 4 med XPji in Win7 je pa taka.

Za tiste pol FPSja rajše uporablam Win7.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Wisor ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Call of duty 2

Oddelek: Igre
101004 (690) conky00
»

Prenosnik Dell XPS 15

Oddelek: Pomoč in nasveti