Forum » Loža » Pomorske karte
Pomorske karte
tx-z ::
Kje se da v Ljubljani kupiti pomorske karte?
Rabil bi karto sredozemlja (predvsem jadransko morje dol do vključno grčije) (nekje velikosti 1*1m)
Rabil bi karto sredozemlja (predvsem jadransko morje dol do vključno grčije) (nekje velikosti 1*1m)
tx-z
Zeberdee ::
Pomorske karte v velikost 1*1 metra pomojem ne obstajajo, ker so to navadni zemljevidi. Pomorske karte so veliko bolj natančne, vsaj tiste, ki jih imamo mi, spraviš komajda cel kvarner na 2*2 metra.
Nagi Bator ::
Zeberdee ma point!
Na karti celega Jadrana, na 1x1m velikosti, se ne vidi v navticnem smislu prav nic!
Morda bi bilo dobro, ce bi povedal za kaj potrebujes karto. Drugace pa se jih dobi na kapetanijah.
Na karti celega Jadrana, na 1x1m velikosti, se ne vidi v navticnem smislu prav nic!
Morda bi bilo dobro, ce bi povedal za kaj potrebujes karto. Drugace pa se jih dobi na kapetanijah.
tx-z ::
Dobr, tist sm pisu zlo pozn, nism mel več dobre predstave o velikosti. No sej pač bistveno je, da me zanima kje dobit karte-tm majo najbrž itak vse take in bi pol magar vzel več manših, da bi pokril željen predel..
tx-z
Kje jih dobit v LJ zal nimam pojma. Probaj poklicat v kaksno navticno trgovino, ce jih ze nimajo, ti bodo svetovali kje jih dobit pri nas - ce se da.
Vedi pa, da samo hrvaski del Jadrana pride na 27 osnovnih kartah in da cena ni primerljiva cenam recimo avtokart!
Dobi se pa navticna karta Jadrana tudi v dveh delih - sever in jug, vendar ni namenjena za navigacijo, ker ni dovolj detajlna!
Vedi pa, da samo hrvaski del Jadrana pride na 27 osnovnih kartah in da cena ni primerljiva cenam recimo avtokart!
Dobi se pa navticna karta Jadrana tudi v dveh delih - sever in jug, vendar ni namenjena za navigacijo, ker ni dovolj detajlna!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Nagi Bator ()
mihec87 ::
Dobr, tist sm pisu zlo pozn, nism mel več dobre predstave o velikosti. No sej pač bistveno je, da me zanima kje dobit karte-tm majo najbrž itak vse take in bi pol magar vzel več manših, da bi pokril željen predel..
Zeberdee ::
Sam sem z jadrnico potoval samo po Jadranu, pa vem, da sta bila le za prečenje od Kaprij do Visa potrebno računati pozicijo (kar na odprtem morju ni "kr tko"), ker se zemljevida tam lomita.
Elektroniki na tak način še ne zaupam. Zemljevide nujno potrebuješ. V tiskani obliki in nujno se je potrebno naučiti brati z njih, računat azimute in podobna sranja.
Aja, šele sedaj sem prebral. Za potovanje s trajektom je za to linijo dokaj brezveze kupovati zemljevid. Nč ne boš vidu.
Elektroniki na tak način še ne zaupam. Zemljevide nujno potrebuješ. V tiskani obliki in nujno se je potrebno naučiti brati z njih, računat azimute in podobna sranja.
Aja, šele sedaj sem prebral. Za potovanje s trajektom je za to linijo dokaj brezveze kupovati zemljevid. Nč ne boš vidu.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Zeberdee ()
Sam sem z jadrnico potoval samo po Jadranu, pa vem, da sta bila le za prečenje od Kaprij do Visa potrebno računati pozicijo
Strinjam se z vsem, kar si drugega napisal, ampak tukaj pa malo pretiravas
Ce lih ni ogromno vlage v zraku, se od Žirja, Vis vidi s prostim ocesom.
Ce mas nocno, "Stončica" se vidi na 30 milj, zadnjih 10NM pa sploh ne smes gledat v luc, ker potem ne vidis vec nic.
Sicer pa pac plujes tam nekje v 150° in ni sanse, da bos prisel v Italijo .
Ko se ze omenja elektroniko...
Garminove karte imajo napacno vnesene nekatere karakteristike svetilnikov ter verjetno se kaj.
Ampak to je samo majhna nadloga, ker tako ali tako ves svojo pozicijo.
Sam pac prakticiram izkljucno klasicne karte.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Nagi Bator ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | roadtrip, kampiranje in šnorklanje hrvaškaOddelek: Loža | 5824 (4908) | krneki0001 |
» | Izpit za voditelja čolna (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 32071 (18534) | Invictus |
» | Središče sveta že 125 let v GreenwichuOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 7306 (6566) | Azrael |
» | Pridržali ladji, ki sta povzročili internetni mrk na Bližnjem vzhoduOddelek: Novice / Omrežja / internet | 7468 (5303) | OChack |
» | Izpit za voditelja čolnaOddelek: Loža | 5097 (4857) | madmitch |