» »

idiotska država in biomasa

idiotska država in biomasa

«
1
2

softić ::

Sj ne more biti res , vendar bodo tudi biomaso zjebal...tako kot vse v tej državi


Prilagam sliko iz obrtnika:

[img]http://www.shrani.si/f/1M/uM/1LByJ5B7/1...





In zdaj bodo menda uzakonili da pepel ni več dober za gnojenje zemlje

In tudi so že pogruntali da celo neonesnažen les v gozdu vsebuje presežne mejne vrednosti klora za petkrat kot to zdaj dovoljuje zakonodaja.

In zdaj bodo prišli inšpektorji na obiske ( predvsem manjše mizarske delavnice) gledat sekance in seveda ustrezne kazni pisat...jebo mast


In zdaj jst to razumem tako:::podrem v svojem gozdu bukev ali smreko, jih smeljem v sekance..VENDAR JIH NE SMEM UKURIT, ker so gospodje v ljubljani ugotovili da sta onesnašena...pa pi+ku mat*** ne moreš verjet kaj vse se dogaja na tem svet!!!!!


Potem tudi peleti niso več ustrezni! pa briketi, pa navadna polena, pa klade, pa veje za v krušno peč....

Ne ne... noro!!

softić ::

[url=http://www.shrani.si/?1M/uM/1LByJ5B7/1/...

kako se prilima slika?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: softić ()

mtosev ::

tako
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Gandalfar ()

rdecaluc ::

Mal prepozn xD.

Ampak bedarija pomoje.
Est modus in rebus. ,typos

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: rdecaluc ()

Brias ::

he he .... mmmm ... jankovic je se navezan na merkatorja .... ze ne bo pustil da se mesajo v njegove premium izdelke :)

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Gandalfar ()

Brane2 ::

Kaj točno naj bi imel Zoki s tem ?

Saj Mercator ni več "njegov", če je sploh kdaj bil...

Gre za _EU_ direktivo.
To je tista Nova Federacija, v katero ste hotli, da ja ne boste več nikoli poslušali "diktatov iz Beograda", se spomniš ? :))
On the journey of life, I chose the psycho path.

Brane2 ::

Aja, še tole okrog teh novih EU direktiv:

Veš, kaj je v zvezi z njimi najbolj zanimivo ?

To, da jih ustrezna ministrstva kot diktat iz Bruslja/Bonna/ etc preprosto posredujejo raji.

Narod se je bunil da noče diktata iz BG in tozadevno si je pripobril noro dobro plačano birokracijo doma in še bolj noro dobro plačano birokracijo v EU.
In direktive, ki pa sedaj niso več rdeči ampak (kao) zeleni diktat. In ne prihajajo iz BG. A ker imajo žlehtno poreklo, so temu ustrezno dražje, jasno.

Aja, pa sedaj narod efektivno "nema pravo glasa". Je samo prejemnik direktiv.

Na zdravje !
On the journey of life, I chose the psycho path.

guest #44 ::

Svašta. Sej namen imajo dober, ampak kot vedno vse zafukajo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: guest #44 ()

krneki0001 ::

Naj se lepo jeb*ejo kolikor jim paše. Živim v Ljubljani in kurim na drva in bom kuril na drva dokler bo v moji hosti še kaka bukev (še vsaj za ene 3 generacije, če nobene bukve več v svojem življenju ne posadim, ker pa za vsako podrto 2 novi posadim, pa še za dlje). Tisti, ki mi bo pa kej težit prišel bo pa tepen kolikor je dolg in širok, razen če mi plača predelavo peči na olje in vsako leto 2000 litrov kurilca.

LuiIII ::

Ha, ha in jaz bom kuril certificirana drva ali kaj. Dej ne me j**at! Dober gospodar bo v dobri sodobni peči itak kuril samo dobra drva in dobre druge lesne odpadke. Gre pravzaprav za to, da se kontrolira še zadnje elemente samooskrbe in se jih posredno obdavči. Toda samooskrba postaja vse bolj the name of the game. Če bo šlo tako naprej bo tisti z večjo stopnjo samooskrbe resen car, vkolikor to že ni. Sicer pa dejmo ja še eno komisijo za drva narest in res ja, še en nesposoben inšpektorat za drva in pepel rabimo. Mogoče je pa res že skrajni čas, da se ustanovi še inšpektorat za peteršilj, drobnjak in solato ker to kar mi počnemo pa res ni več za nikamor, ko za lastno uporabo (in pazi: ko je preveč celo šenkavam) z boljšim in bolj ekološkim pridelkom praktično kradem španskim, holandskim in italijanskim industrijskim kmetovalcem. Ma ja, naj raje tako za hec malo pogledajo razliko med prijavljenim posekom v državnih snežniških gozdovih in koliko se dejansko zvozi ven. Pa ne mi govorit da se ne da.
Sicer pa ne vem kaj se Evropa spreneveda in če ji res toliko do zelenega, naj raje ukine prodajo izdelkov npr. Ikea-e, ki ilegalno izsekuje oz. odkupuje les na črnem trgu v Indenoziji (Borneo) in Braziliji ter verjetno še kje.
Bruselj nima kot kaže nobenega stika z realnim svetom. No sej dolgo ga ne bodo več sral. Jaz dam EU, če bo šlo tako naprej, še kake tri leta potem pa morda na stara pota nemške marke,...

softić ::

Kdo kaj ve o kloru v lesu?

Prvič slišim.

LuiIII ::

Ah jet nazaj v stanje Yuge je lahko samo še slabše. To ni debata o tem in o neki ideologiji.
OK sej razumem, da kakšen kratkoviden mizar da v peč kaj kar ne bi bilo dobro, da gre vanjo. S tem seveda poveča izpust nevarnih substanc kar seveda tudi ni v redu, samo, da bi za tako majhen del nevarnih izpustov si delali ne vem kakšne stroške se mi zdi pa bedarija. No morda pa avstrijski mizarji in njihova biomasa nista tako zelena kot se zdita ;-)

Brane2 ::

softić je izjavil:

Kdo kaj ve o kloru v lesu?

Prvič slišim.



Mam občutek, da boš postal še lokalni izvedenec. Brez skrbi, te bodo že še podučili.

Vse boš vedu, ko čas pride...
On the journey of life, I chose the psycho path.

softić ::

LuiIII je izjavil:

Ah jet nazaj v stanje Yuge je lahko samo še slabše. To ni debata o tem in o neki ideologiji.
OK sej razumem, da kakšen kratkoviden mizar da v peč kaj kar ne bi bilo dobro, da gre vanjo. S tem seveda poveča izpust nevarnih substanc kar seveda tudi ni v redu, samo, da bi za tako majhen del nevarnih izpustov si delali ne vem kakšne stroške se mi zdi pa bedarija. No morda pa avstrijski mizarji in njihova biomasa nista tako zelena kot se zdita ;-)

Še enkrat preberi pa boš videl da tudi les v slovenskem gozdu menda ni primeren za kurjenje

je napisala strokovnjakinja..ma dip pred svojim imenom

dzinks63 ::

Mizarji imajo opravka z raznoraznimi vrstami lesa katere so obdelane na zelo različne načine, tudi z klorovimi preparati, sploh kakšni proti plesnilni dodatki so na takšni osnovi, mogoče še lepila, barve in laki in kurjenje tako obdelanega lesa je lahko sporno. Sam čist les pa naj nebi bil sporen, ima pa tudi ta v sebi zelo minimalne količine klora, katere potegne vase iz raznih mineralnih soli. Klor v minimalnih količinah je v naravi prisoten praktično povsod.

Očitno se zelo veča kurjenje biomase, katera je bila dosedaj neobdavčena z vidika trošarin, celo vzpodbuja se in je potrebno nekaj naštudirati, da temu v bodoče ne bo več tako. Zlati časi se počasi poslavljajo, ožemali nas bodo povsod kjer se bo dalo in dalo se bo povsod, kaj vse še bo obdavčeno v bodoče si danes niti predstavjati ne moremo, v prihodnosti bo vse, ampak res čisto vse. Kaj bodo na to rekli volilci je pa drugo, prihodnost katera nas čaka, ni niti malo rožnata.

Pyr0Beast ::

Biomasa ki ni bio. awesome.

Pepelu je mesto na smetiščih, ne na njivi in zraku.

Še en razlog več da se zaprejo kurilnice iverke po mestih.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

LuiIII ::

Strokovnakinja? Sanitarni in ekološki inžiner? WTF is going on? Da ni mogoče malo prevladalo sanitarno nad ekologijo?
OK Slovenija ima resen problem ker je preveč zelena, ker ima premalo z dušikom prepojenih polj in travnikov ter ker ni puščava. Bah! Ta pravi problem je kontaminacija naših gozdov s klorom! Vse gozdove požgat! Aja, ne smemo.
Vse posekat, pa da zgnije! Aha tudi ne gre, bo klor ušel. Ja mater kaj pa naj naredimo? Hmmm naj pomislim. Kaj pa, če bi za začetek malce strokovno prevetrili koliko klora je pa resnično škodljivega v zraku? Ker očitno je nekaj narobe ali z našim lesom ali pa z našim pojmovanjem nevarnosti klora. Da ni že spet kdo pozabil kakšno decimalno piko ali vejico kje? Špinača anyone?

STASI ::

Ena zanimiva diplomska naloga na dokaj podobno temo http://www.digitalna-knjiznica.bf.uni-l...
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

c3p0 ::

Glavno, da je nekdo omenil klor in že vsi skačejo v luft. Samo čakaj da zvejo, da je v peškah breskev, jabolk ipd. cianid!

fosil ::

Tukaj ne gre za kurjenje biomase, ampak za kurjenje odpadkov, kar pa je čisto druga kategorija.
Tako je!

Tarzan ::

fosil, točno.
Sigurno ni isto, če kuriš lastno bukovino, ki jo jeseni privlečeš iz lastne hoste, obrezke lokalnega mizarja, ali pa iverke in lepljen in lakiran les. Če pozimi zakurim ostanke iz gozda, ki sem ga tekom leta očistil ni problema, če pepel spuščam po polju, če pa tja dam pepel iz iverk, ki ima polno svinjerije, vključno s težkimi kovinami, potem pa to ni isto.

Se strinjam, da je potrebna kontrola kurjenja odpadnih lesenih materialov, proti sem pa, da bi kakor koli omejevali kurjenje lesa iz gmajne ali celo načrtno gojenega za lesno biomaso. Na pamet mi pade kak hitro rastoči bambus ali drevesna sorta, ki bi ga za to lahko ponucal.

softić ::

Tarzan je izjavil:

fosil, točno.


Se strinjam, da je potrebna kontrola kurjenja odpadnih lesenih materialov,


Dj mi prosim povej kako boš pregledal 200nm3 sekancev na kupu.

Hvala

gruntfürmich ::

vidim da vam marsikaj okoli lesa in kurjenja ni jasno.
denimo to, da pri slaben zgorevanju nastajajo hudo škodljivi plini. ter da vsaka mizarska delavnica kuri iverke in podobno sranje in da se to nekomu kadi v stanovanje.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Boobiz ::

Še dobro da obstaja sistem DO v LJ in je večina zgradb nanj priključena. Je**mo predstavljajte si kakšna bi bla LJ, če bi vsaka bajta/blok/stolpnica/fabrka mela dimnik potem pa še ves promet.. mislm halo? Okej, saj dokler bi se kurila samo drva nebi blo problema, ker ne smrdi in se ne zadržuje v pri tleh tako kot kak smrad od kurjenja gum. Ampak še vseeno, bi se najdu kak kreten ki bi kuru odpadke/gume in bog ve kaj še.

Ob umnemu izkoriščanju gozdov (ogromne površine tropskih gozdov izginja dan za dnem), bi zagotovili vso energijo, ki jo človeštvo potrebuje, ne da bi vplivali na ozračje in učinek tople grede. Količina CO2 ki se sprošča pri izgorevanju biomase (lesa) je enaka količini CO2, ki bi se sprostila pri razpadanju (gnitju) v naravi. Sproščeni CO2 pa bi se ponovno izkoristil pri tvorbi novega lesa in rastlinja. Naravni krožni proces bi bil tako ponovno zaključen, kot je bil zaključen pred pričetkom industrializacije.


Evo, to je problem. Idioti bojo ustanovili nov inšpektorat, namesto da bi se poglobili v edini resni problem, ki nam poslabšuje kvaliteto življenja. Industrializacija.
I'm drunk, what's your excuse?

Keyser Soze ::

Tisti, ki kurijo les iz lastnega gozda, ki ga sami naberejo, nimajo s tem predpisom nobenih navzkrižij. Problem nastane pri "tausranih", ki v svojih pečeh skurijo vse sranje, ki ga uvozijo iz kitajske (z mejnimi vrednostmi prepovedanih snovi - kje morda še celo čez, pa ga inšpekcija ni zaznala).

Take bebce, bi jaz še kaj huje usekal po tošlu. Če si nek vrli podjetnik oz. obrtnik, pa bodi še tak frajer da sranje, ki ga pripelješ v svojo delavnico, ustrezno odstraniš iz svoje delavnice. Če bi se slovenska lesna industrija še malce bolje povezala med sabo, pripeljala not še kemično (ki nam je ne fali) pa ni hudič, da ne bi biznis laufal kot po tekočem traku. Heck, glede na naše razmere oz. zalogo lesa, čistost okolja, tehnološko znanje, ipd., bi lahko bili IMO alfa&omega v EU na področju certificirano okolju in človeku prijaznih izdelkov. Standarde zategnjene v nulo, pa naj se Bruselj praska po riti s svojimi ohlapnimi smernicami. Ampak nekak našim "privatnikom" ne spelje tole. Pregovorna foušija mrbit?

Skratka, tu gre, simpl povedano, po domače, za obično kurjenje smeti v domači peči.
OM, F, G!

Pyr0Beast ::

Zanimivo kako se je folk otepal sežigalnice odpadkov.

A po drugi strani bi pa dovoljeval take pražilnice.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Highlag ::

Ni mi jasno zakaj bi sekanci spadali v kategorijo lesa, ki ga tule omenjate. Sej mogoče živim v zmoti, samo mislil sem, da so sekanci nasekani iz dreves ne iz lesenih odpadkov iverk?
Never trust a computer you can't throw out a window

RejZoR ::

To je v končni fazi tko kot če bi od nekoga, ki doma zase goji svoj korenček in solato zahtevali certifikat o neoporečnosti. Oz bolje rečeno, vtikajo se lahko v kurjavo, ki pride iz virov kjer so lahko zraven nečistoče (mizarstva), če pa gre za drva nasekana z namenom izključno za kurjavo pa imo nimajo kaj težit. Kar je verjetno tud bila ideja zakona ampak si ga ali folk narobe predstavlja al pa ga narobe uzakonijo. Oz bolje rečeno sebi v prid, ko ga rahlo priredijo...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

TESKAn ::

Ali pa je zakon čisto OK, ljudstvo pa zaradi napačne interpretacije, ki se jo širi z namenom dvigovanja prahu, skače v zrak.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Tarzan ::

Softić, kdo je rekel, da bi inšpektor gledal kubike sekancev? Pobral bi vzorce pepela. Lahko iz peči, lahko iz kupa, kjer ga shranjuješ, lahko od tam, kamor si ga stresel. Če dobijo notri kaj, česar v lesu ni dovoljeno imet in tja po naravni poti ne zaide, oziroma če te snovi preveč odstopajo, predvsem gre tu za kake težke kovine, potem ti naložijo predpisano kazen. Zakaj bi ti jemali vzorec v neskurjenem lesu, če si jim ga ti že lepo predpripravil za analizo - samo še povzorčit ga morajo, da je kolikor toliko reprezentativen, pa je.

Če pa kuriš zraven tudi plastiko in vse vrste svinjerije, ki ti doma ostane, potem pa pravilno, da te konkretno opalijo po žepu. Razen, če živiš v sežigalnici Lafarge, potem pa zarad mene kuri kolikor hočeš.

J-e-r-r-y ::

Edit: Na dom pa nebojo hodli? Na kak piknik?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: J-e-r-r-y ()

softić ::

Tarzan je izjavil:

Softić, kdo je rekel, da bi inšpektor gledal kubike sekancev? Pobral bi vzorce pepela. Lahko iz peči, lahko iz kupa, kjer ga shranjuješ, lahko od tam, kamor si ga stresel. Če dobijo notri kaj, česar v lesu ni dovoljeno imet in tja po naravni poti ne zaide, oziroma če te snovi preveč odstopajo, predvsem gre tu za kake težke kovine, potem ti naložijo predpisano kazen. Zakaj bi ti jemali vzorec v neskurjenem lesu, če si jim ga ti že lepo predpripravil za analizo - samo še povzorčit ga morajo, da je kolikor toliko reprezentativen, pa je.

Če pa kuriš zraven tudi plastiko in vse vrste svinjerije, ki ti doma ostane, potem pa pravilno, da te konkretno opalijo po žepu. Razen, če živiš v sežigalnici Lafarge, potem pa zarad mene kuri kolikor hočeš.


No ja..možno da znajo izsledke dobit iz pepela..

samo sigurno pa je da se tukaj ne gre za ekologijo temveč za denar katerega država nujno potrebije saj je glede denarja na psu..

_sem_ ::

Keyser Soze je izjavil:

Tisti, ki kurijo les iz lastnega gozda, ki ga sami naberejo, nimajo s tem predpisom nobenih navzkrižij. Problem nastane pri "tausranih", ki v svojih pečeh skurijo vse sranje, ki ga uvozijo iz kitajske (z mejnimi vrednostmi prepovedanih snovi - kje morda še celo čez, pa ga inšpekcija ni zaznala).

Men se zdi da bi se npr Ljubljana zadušila če bi bili vsi na lesu biomasi ipd, čeprav prve kvalitete in brez odpadkov. Kolkr sem slišal rabiš v Švici če maš rekreativni kamin še eno napravo ki dodatno sežge preostalo sranje v dimu ki prihaja iz lesa. No na vasi mogoče gre...

Avenger ::

Kolega, ki se ukvarja z inštalacijami pravi, da biomasa v novih pečeh tako popolno izgoreva, da je komaj kaj pepela. Kar se pa dima tiče, ga je pa en del tudi zaradi vlage v lesu.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

Keyser Soze ::

@_sem_
rekreativni kamin?

S primerno pečjo in očiščenim dimnikom enih hudih težav pri kurjenju lesa ne bi smel imet. Če imaš pa za en kurc peč in zabasan raufnk te bo pa itak prej pobral od kakšne zastrupitve, preden boš naredil kakšno bistveno škodo na okolju s svojim početjem.
OM, F, G!

Tarzan ::

Lesni ostanki, različen drobir in tisto, kar se da ponucat za lesno biomaso je tako ali tako v nekaj letih bilo zagarantirano izpuščeno v ozračje v obliki CO2. Pohitrimo pač lahko postopek s sežiganjem. Dokler bo prirastek v gozdu to lahko pretvoril nazaj v lesno biomaso smo v EKO plusu. Če bi vsi kurili les za ogrevanje stanovanja, bi pa zelo hitro bili v minusu, kar bi naredilo ta relativno zelen način ogrevanja vse prej kot ekološki. Razen, če bi imeli plantaže hitrorastočih olesenelih rastlin, ki bi lahko letni prirastek lesa izenačili potrebam. Dodatno sekanje zdravega lesa samo z namenom ogrevanja (sem ne štejem poseka bukve ali dveh s strani lastnika hoste, ampak množične poseke) je pa še dosti manj zeleno od recimo gretja na kurilno olje.

alexa-lol ::

ali pa če bi se ljudje zbudili in začeli delati pasivne hiše oz. plus energijske hiše.. Tehnologija že obstaja.. samo ker so ljudje nesposobni namesto, da bi to naredili in izboljšali kvaliteto bivanja raje plačujejo več za ogrevanje...

koyotee ::

alexa, maš ti tako hišo?
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Aston_11 ::

Res je super dati kup soldov za super duper bajto namesto manjšega kupa soldov za les. Pri normalno grajeni hiši iz siporeksa ali z nekaj izolacije je poraba drv tako majhna, da ni več strošek. Pri kolegu imajo 10 m3 za dve sezoni. Vrhnika, P+M.

Pyr0Beast ::

Avenger je izjavil:

Kolega, ki se ukvarja z inštalacijami pravi, da biomasa v novih pečeh tako popolno izgoreva, da je komaj kaj pepela. Kar se pa dima tiče, ga je pa en del tudi zaradi vlage v lesu.


Pepel gre v luft ? :P
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

softić ::

Ja vsi ki imajo ventilacijske peči se hvalijo kako malo pepela imajo...nobeden pa ne ve da gre zelo veliko pepela skozi dimnik...zaradi ventilatorja

roCkY ::

Ne verjamem. Imaš kakšne teste. Bi se moralo na snegu ob dimniku poznat (pepel ni bel) saj izpuh zaradi ohlajevanja sigurno kondenzira in pada. Ko smo imeli staro peč je bilo vedno umazano. Sedaj ni.

Pepela je sicer res zelo malo.

Prav veliko pa v dimnik itak po logiki ne more priti saj je temperatura plinov relativno nizka. Če se ohladi zrak tudi večina trdih delcev na poti iz kurišča do dimnika mimo adiatorjev izpade.

gruntfürmich ::

softić je izjavil:

Ja vsi ki imajo ventilacijske peči se hvalijo kako malo pepela imajo...nobeden pa ne ve da gre zelo veliko pepela skozi dimnik...zaradi ventilatorja


hmmm, softy, pa kaj tebi ni jasno? da je DEJSTVO da so slovenska kurišča stara, neučinkovita in predimenzionirana?
in da je prihodnost v popolnem in kontroliranem zgorevanju ter ravno prav močnem??
kaj od tega ti ni jasno?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Keyser Soze ::

To je res ja. Temperature so precej nižje kot pri starih pečeh. Pa še tam nekega hudega izpusta pepela nisi nikoli zaznal.

Zanimivo mi je predvsem to, da v vasi, kjer sem živel, pozimi, ko so na vsaki bajti na polno laufali prakitčno vsi dimniki, sneg ni bil niti malo sive barve oz. da bi karkoli nakazovalo na to, da je izpust pepela problem.
OM, F, G!

Avenger ::

alexa-lol je izjavil:

ali pa če bi se ljudje zbudili in začeli delati pasivne hiše oz. plus energijske hiše.. Tehnologija že obstaja.. samo ker so ljudje nesposobni namesto, da bi to naredili in izboljšali kvaliteto bivanja raje plačujejo več za ogrevanje...


Začeli delati. Težava je v dveh točkah, večina zgrajenih objektov ni "pasivnih" in pa, ta tehnologija nekaj stane, torej je vprašanje kalkulacije. Ne boš zdaj podrl 20 let stare hiše, ker ni pasivna in ne boš vanjo vložil 50.000 EUR, da bi jo naredil pasivno, razen seveda, če se boš zbudil... :))
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

gruntfürmich ::

pa kake pasivne in podobne bedarije. folku je všeč klasična gradnja, pa si bo pač to oblekel v 20cm stiropora, dal 3slojna okna not pa bo čist ok.
ne neki fantazirat z drago ekzotiko...:O
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

softić ::

roCkY je izjavil:

Ne verjamem. Imaš kakšne teste. Bi se moralo na snegu ob dimniku poznat (pepel ni bel) saj izpuh zaradi ohlajevanja sigurno kondenzira in pada. Ko smo imeli staro peč je bilo vedno umazano. Sedaj ni.

Pepela je sicer res zelo malo.

Prav veliko pa v dimnik itak po logiki ne more priti saj je temperatura plinov relativno nizka. Če se ohladi zrak tudi večina trdih delcev na poti iz kurišča do dimnika mimo adiatorjev izpade.


Pri majhni porabi in vetrni legi se tega tudi na snegu ne vidi--verjemi mi..

Jst ponucam materiala od 3 do 5 bajt...se pa vidi na snegu, pa še to ne zmerom

gruntfürmich je izjavil:

pa kake pasivne in podobne bedarije. folku je všeč klasična gradnja, pa si bo pač to oblekel v 20cm stiropora, dal 3slojna okna not pa bo čist ok.
ne neki fantazirat z drago ekzotiko...:O

Je stiropor res najboljša fasada?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: softić ()

Pyr0Beast ::

Od stiropora zgnije bajta, prišparal pa tako nisi 0
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Keyser Soze ::

Ne vem zakaj bi rušil še vedno popolnoma uporabno stavbo. Razen če je statično že tolk načeta, da kakršenkoli poseg ni upravičen oz. varen.

Če je pa hiša, klasična gradnja, stara 30 let, ji pa komot narediš kompletno energijsko obnovo, kar pomeni ureditev strehe z izolacijo, obnova fasade in menjava okovja. S tem boš na letni ravni že prišparal kar lep znesek pri ogrevanju. Če pa butneš še kakšne kolektorje na streho, ipd. imaš pa še na bolj ali manj sončne dneve (pozimi, predvsem pa poleti) praktično zastonj toplo vodo.

In glede na to, da so to precej dologoročne investicije, se ti znajo v doglednem cajtu kar lepo povrnit. Udobje bivanja v takem objektu je pa spet na čist novi ravni, kar je že samo po sebi nekaj vredno.
OM, F, G!

gruntfürmich ::

Pyr0Beast je izjavil:

Od stiropora zgnije bajta, prišparal pa tako nisi 0

to se dogaja idiotom ki prehitro nalepijo stiropor gor. drugače pa ni šans.
je pa res da je kamena volna boljša. vendar tudi stiropor ni napačen.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Centralna peč predelava drva-peleti (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17241810 (16046) feryz
»

Je bolj vroča žerjavica ali ogenj? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7818865 (16494) urosh
»

bukova drva

Oddelek: Loža
437687 (1988) Relanium
»

Kaj storiti v tem primeru...

Oddelek: Problemi človeštva
439122 (7483) Bellatrix
»

Biogoriva kot alternativa: da/ne

Oddelek: Loža
213958 (3838) Pyr0Beast

Več podobnih tem