» »

Multiple OS

Multiple OS

d0rK ::

Čer vsi,

torej.Imam problem, in ker sem sporočilo o tem problemu že objavil na angleškem forumu, mislm da bo v redi če tudi tukaj dam v angleščini.Saj gotovo vsi znate dovolj angleščine da boste tole prebrali. Torej takole gre:

Hello, yesterday i decided i want to install a version of Linux on my computer in order to study it. Buy I dont want to have it as a primary Os but as a secondary OS. While i was trying to install System Commander, a program that allows multiple OS-ing on one computer I recived a massge that said: Unable to acccess boot drive and was unable to finnish the installation. This may help with solving the problem. Once i wanted to format my HD, and i recived a massage that said: Network drive, unable to format and the only think that remaind was to use FDiskand errase all the partitions and that worked.So, does anybody know what could be the matter that the install wont finnish.(I have all my HD's shared, but im not sure if thats the problem)
  • spremenil: d0rK ()

Aspirinix ::

Ne verjamem, da svojega problema ne znaš razložiti v slovenščini.

Kateri je tvoj primarni OS? Upam, da ni WinXp na NTFS particiji, ki bi jo ti zdaj skušal formatirati kar tako peš. To običajno ne gre tako enostavno kot je prej v FAT32 šlo.
Zakaj rabiš onega Commanderja? Za OS pognat oz. se odločit katerega hočeš? Za to maš LILOta(Linux Loader) ali pa GRUB, ki ti omogoča izbiro OSa. Poleg tega ga Linux med namestitvijo sam izdela, tako, da nimaš kakšnega posebnega dela razen... No, poleg tega, ona napaka se mi zdi, da se javi, ko hoče zahtevati podatke s particije, ki ne obstja. Windows(nobeni) še zaenkrat ne znajo brati LNFS sistema, ki ga uporablja Linux.
Nastavitve časa kako dolgo nja čaka tvojo odločitev - privzeta je 30 sekund. Po moje mao preveč.

Pa kako to?? Sej bi imel LILO...K je ok..Pa bo lepo use zaznou? Jz nočem potem usega formaterat če no bo ok...Bo zaznou WIn Xp na NTFS paticijo kakor imam..?=)Mislm da bom uzel RedHAt distribucijo...

x.sci ::

mam win2k na NTFS in uporablam GRUB (dobis zraven RedHat 7.2+ se mi zdi) pa vse dela cist v redu
aja, zravn mam pa se win98se (na fat32 itaq)

Tnx,zakon

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

od 160gb diska prikaže le 32, prvo mi je v partition magic prikazalo 160...

Oddelek: Strojna oprema
201978 (1654) sirotka
»

Linux mi je zaklenil particijo!

Oddelek: Operacijski sistemi
342240 (1803) Lincolin
»

prilagajanje rad hat 9.0 (strani: 1 2 3 )

1395945 (4540) TICKO
»

winXP in Linux (najboljsi nacin za zdruzitev?)

231889 (1617) dr.J
»

Pregled multimedijskih predvajalnikov za GNU/Linux

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
61968 (1968) borchi

Več podobnih tem