» »

Razlitje barv po ekranu na prenosniku

Razlitje barv po ekranu na prenosniku

kapNemo ::

Pozdravljeni!

Uporabljam prenosnik HP nc8430. Sicer je star že okoli 4 leta, vendar do sedaj ni bilo nobenih problemov, zadnja 2 meseca pa se pojavlja tale problem:
ekran zmrzne in se barve razlijejo po ekranu. Najprej se naredijo neke take bele pikice, nato pa se začnejo delati vertikalne črte v barvah glede na to v kakšne barve se nahajajo na ekranu pred to napako (t.j. v primeru foruma SLO-TECH bela, svetlo modra, zelena, siva itd.). Te črte se potem naključno širijo in zožujejo.

Sicer sem to zaznal že pred okoli dvema mesecema, takrat je bilo dovolj da sem malo "zrukal" zgornji pokrov prenosnika. Zdaj pa normalno dela samo če je ekran pod stalnim pritiskom v eno ali drugo smer (npr. zdaj držim ekran z eno roko proti sebi).

Sumim na okvaro nekega kabla monitorja. Kako se to popravi?

Kaj pa vi mislite, kaj bi lahko bilo narobe? Hvala

lp
  • spremenil: kapNemo ()

rebro ::

Zadeva je lahko preprosta ali pa tudi ne...Vglavnem: potrebno je razstaviti okvir prenosnika, ki drži panel in locirati konaktne folije, ki so ponavadi ob zgornjem robu panela. Če se pojavljajo vertikalne barvne črte ali pasovi, je včasih dovolj, da se kontakti od folije na mestu, kjer so zaspajkane na T-con modul pritisnejo k modulu. Nato jih samo zalepiš in stvar špila. Jaz naprimer uporabim pištolo z vročim lepilom. Vendar ta rešitev ni zmeraj uporabna, ker je možno, da stik zgublja tudi kontakt med folijo in panelom ali pa čipi na sami foliji.

technolog ::

Jaz imam podoben problem. Pojavlja se pri pet let starem Samsung Syncmaster 930BF, s tem da ga 3 leta nisem uporabljal.

Problem je takle, kot je na sliki, pojavil pa se je šele, ko sem začel uporabljati HDMI->DVI priklop. Pa ni problem v kablu, ker kaže črte, tudi ko ni priključen.

Čudno je to, da so črte samo na desni strani in da so se pojavljale ena pa po po ena... Kako lahko popravim problem? Imam občutek, da črte nastajanjo vedno hitreje...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prenosnik, zelene črte na zaslonu

Oddelek: Pomoč in nasveti
234203 (1264) Han
»

vertiakla črta čez ekran

417688 (3025) KTr1sk
»

mrtvi pixli

408189 (7149) Pyr0Beast
»

226BW ali 2232BW monitor (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
15317533 (10595) Zako
»

LCD monitor, da ali ne ?

Oddelek: Zvok in slika
211716 (1450) Brane2

Več podobnih tem