» »

Kako me lahko firma v službi nadzoruje?

Kako me lahko firma v službi nadzoruje?

vsakdanji ::

Torej na kak način se dandanes neuradno ( skrivno) preverja učinkovitost zaposlenih, a obstajajo klikmetri, logfile datoteke uporabniških programov, kakšen web notifier sigurno obstaja za aktivnosti na spletu, po stroki nisem računalničar pa me zanima kakšne imate sami izkušnje, ker nisem čisto 100% prepričan da direktor vse morebitne minute oz. ure v firmi prepusti naključju oz da se zapravijo v nič :).

Isotropic ::

vnc
nadzorujejo te pa pac tko, da tvoj nadrejeni spremlja tvoje delo in ce ne bo zadovoljen, bos dobil pac "pink slip"

Zgodovina sprememb…

RejZoR ::

Ena in najbolj preprosta je logiranje obiskanih URL-jev, lahko imajo gor tud keylogger, ki beleži vse kar tipkaš itd itd. Kolk je to legalno brez da te o tem obvestijo nimam pojma, ni pa ravno lepa praksa če to izvajajo ampak ti niso nikoli omenili. Čeprav po drugi strani spet pričakujejo, da v službi pač delaš s čemer se že ukvarja firma. Ampak o tem bi lahko debatiral...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

vsakdanji ::

Isotropic je izjavil:

vnc
nadzorujejo te pa pac tko, da tvoj nadrejeni spremlja tvoje delo in ce ne bo zadovoljen, bos dobil pac "pink slip"


vnc? pink slip? translate please

The Player ::

odvisno, kakšno službo imaš. Včasih sem delal kot študent v delo prodaja ekscibit, kjer smo moral vstavljati reklame v revije/časopise in je omenil eden od zaposlenih, da so šefi vsake toliko časa naredili test in preverili hitrost dela. V primeru, če šef ni bil zadovoljen je sledila odpoved.

seveda ne pričakovat, da obstaja služba brez nadzora, ker četudi ne nadzorujejo zaposlenih se bo videlo v uspešnosti/financah/proizvodnji itd...

pinkslip, pomeni, da te enostavno zamenja. V tem primeru, če bi šef videl, da nisi produktiven bi tebe odpustil in najel nekoga drugega iz čakalne liste...nekaj v tem smislu.

Nikonja ::

mislim da nobena firma ne nadzoruje vse zaposlene cel čas ko so v službi. Mislim da je to bolj mišljeno kot "on demand" nadzorovanje. Če kdo sumi da ne opravljaš svoje delo ali te se hočejo znebit lahko pri info. odelku zahtevajo določene podatke.

St235 ::

Nadzor v službi je možen samo skozi kvaliteto dela, norme in fizično prisotnost. Zakon striktno prepoveduje karkoli drugega. Tudi videonadzor ne sme bit postavljen zaradi nadzora delavcev.

Kar se tiče računalnikov: Delavec ima vso pravico računalnik uporabljat v privatne namene, dokler to ne škodi delovnemu procesu, Vsakršni keylogerji, url beleženje je dovoljeno samo kot začasen ukrep s katerim mora bit delavec seznanjen. Ravno tako za službene emaile veljajo enaka pravila zasebnosti kot za privatne emaile.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dopust vprašanje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13418654 (8938) MadMicka
»

vohunjenje v službi (mreža) (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
9714452 (8240) neonX
»

Branje mailov

Oddelek: Problemi človeštva
455274 (4299) poweroff
»

RFID za sledenje ljudi

Oddelek: Novice / Zasebnost
84100 (4100) antonija

Več podobnih tem