» »

Android navigacija - katera?

Android navigacija - katera?

Temo vidijo: vsi
««
«
1 / 13
»»

SkyEye90 ::

Katero navigacijo mi priporočate za mobitel z Androidom 2.3?
Do sedaj sem uporabljal Garmin-a, super program, odlična pokritost slovenije, s hišnimi številkami, omejitvami hitrosti...

Rad bi čim bolj podobnega Garmin-u, s čim boljšo pokritostjo evrope in bivše juge.

Hvala za nasvete :)

TOP ::

Kot je meni znano IGO

Nikonja ::

sprobal sam čist vse za Android in meni (na sgs 2) najboljše dela in izgleda Sygic aura 2, ker samo ta pride z downloaderjem za karte, slovensko glasovno vodenje, in super 3d karte.... Garmina v avtu skoraj pa sploh ne uporabljam ker mi tko grde karte zdaj na njem izgledajo.
Na drugem mestu je pa Navigon ampak ima samo anglesko vodenje... ostali so mi pa bolj jadni...

Vse ih najdeš zastonj na http://www.apktop.com/ in tudi vse ostale aplikacije

P.S. Novejše verzije Sygica Aure in (mislim da mu ja zdaj ime navigator) nisem testiral ker je teško najti karte, z to verzij kako sam napisal pride map downloader

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Nikonja ()

Dr_M ::

Se en glas za Sygic Aura.
Res dobra navigacija in tudi najbolj preprosta.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Boobiz ::

Jaz uporabljam google maps z my directions, ker vse ostalo mi je vse prej kot v pomoč. Pogrešam dneve garmina na WM6.5 ali pa ovi maps.
I'm drunk, what's your excuse?

thramos ::

CoPilot.

Nikonja ::

ja samo google maps sproti downloada karte kaj je sranje če greš čez mejo....

SkyEye90 ::

Sem pozabil dodati, da mora OBVEZNO podpirati prednaložene karte na pomnilniško kartico (ker prenos podatkov namreč stane še in še).

Mavrik ::

Jaz sem tudi mel najboljše izkušnje s Sygic Auro (oz. po novem se je preimenoval preprosto v samo "Sygic" in ga najdeš na Marketu). Karte se prenesejo na SD kartico, podpira slovenščino, prometne kamere in vse ostalo.

Sem zadevo uporabljal do sedaj v Avstriji, Nemčiji, Hrvaški, Slovaški, Sloveniji, Madžarski, Španiji in Italiji pa se je dobro obnesla.
The truth is rarely pure and never simple.

SkyEye90 ::

Koliko pa zasedejo karte pri Sygic, IGO..? Naprimer pri Garminu mobile sem imel podrobne zemljevide SLO A ITA HR skupaj v velikosti le 400MB.

Wox ::

Zakaj si pa sam ne pogledaš?

Za Sygic:
SLO-25MB
A-59,6MB
ITA-339,3MB
CRO-17,1MB

iGO:
SLO-31,2 (Monolit)
CRO-6,9MB
A-27,7MB
ITA-130,4MB
Commodore 64

LuGi ::

Size does not matter :D

Mare3 ::

iGO uporabljam in sem vedno prišel kamor sem hotel :)

Nikonja ::

sej te bo vsaka pripeljala tam kam želiš ampak če že imaš izbiro in ne planiraš plačat nobeno od njih pol pa se igraš. Meni je največ fajn pri Auri te 3d karte ko ti izrisuje hribe, in stavbe v mestih, in...... ter downloadanje kart, ker si skineš dol samo tiste karte katere rabiš in tamo so dostopne karte od celega sveta.

Pithlit ::

iGo. Ker

če že imaš izbiro in ne planiraš plačat nobeno od njih pol pa se igraš.... ... si skineš dol samo tiste karte katere rabiš in tamo so dostopne karte od celega sveta.


... s tem nima nobenih problemov. Pa še dela (kolikor je meni znano) na veliki večini android naprav. Za razliko od Sygic, ki je skregan z Galaxy Ace.

*edit* Slovenščino seveda tudi obvlada.
Life is as complicated as we make it...

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Pithlit ()

dunda ::

Če želiš imeti dobro navigacijo, potem seveda IGO.
Sygic Aura ima velik potencial in je funkcijsko pred IGO, vendar je vsebinsko (karte za Slovenijo, izbira poti, slabo postavljanje slike, slabo prikazovanje trenutne lokacije, trmoglavost pri izbiranju boljših cest ...) precej slabša kot IGO.

Drugega sploh ni za pogledat. Torej IGO za dobro vodenje in Sygic za dober vmesnik.
https://www.kacnje.eu

SkyEye90 ::

Hvala za vse nasvete, si bom podrobno pogledal IGO in Sygic in se odločil. Do sedaj sem uporabljal Garmin mobile in bil res zelo zadovoljen, v Android svetu pa sem še zelen in se še malo lovim :)

dunda ::

IGO bo boljši za delo, Sygic pa funkcijsko bolj napolnjen in za spoznanje lažja namestitev 8-)

Lahko pa daš gor oboje. Dokler IGO nima prave verzije za Androida itak nimamo hudih moralnih zadržkov. Ko bodo imeli, jo pa kupim.
https://www.kacnje.eu

Mavrik ::

Sygic Aura ima velik potencial in je funkcijsko pred IGO, vendar je vsebinsko (karte za Slovenijo, izbira poti, slabo postavljanje slike, slabo prikazovanje trenutne lokacije, trmoglavost pri izbiranju boljših cest ...) precej slabša kot IGO.


Em, oprosti, samo tole kar si napisal pa nikakor ni res. Med iGO in Sygicom po "prikazovanju lokacije" in "izbiranju cest" ni nekih kritičnih razlik. Oba znata precej hudo zabluziti (me je iGo tudi že probal veselo po gozdnih poteh voziti) in to, da je pokritost Slovenije slaba v Sygicu v primerjavi z iGo pa je tudi ena takšna laž.

Kako zastarelo verzijo enega in drugega pa si mel da takšne neumnosti pišeš?
The truth is rarely pure and never simple.

Goody ::

Jah enako kot zgornji: sprobal tako iGO kot Sygic pa je za Evropo vsekakor boljši Sygic. Za Slovenijo sta nekje egal, iGO ima malo boljše zemljevide (recimo številke hiš v manjših mestih, vaseh), Sygic pa ima (IMHO) boljše vodenje. Za exJugo pa je definitivno boljši iGO - imaš bistveno boljšo pokritost (več kart na izbiro). Ker sem sam potovalno, službeno orientiran na Evropo in delno Hrvaško (kjer je Sygic povsem zadovoljiv) uporabljam samo Sygic... Če pa potuješ proti jugu pa definitivno iGO.

dunda ::

No, ja ... kakor koli. Očitno imaš drugačno mnenje. Sam zelo veliko uporabljam omenjeni navigaciji.
Sygic zadnjo verzijo - v teh dneh bo sicer prišla nadgradnja z zadnjimi kartami. Kot verjetno veš, so zemljevidi Teleatlasovi. Za Slovenijo je Monolitova karta (ki jo uporablja IGO) daleč pred Teleatlasovo. O tem sploh ni dvoma, to potrdi marsikdo. Kategorizacija cest, posamezne stavbe, natančnost (sploh 3D prikaz pri Sygicu je kdaj narejen postrani - ker prikaz ceste ni spremenjen, čeprav se voziš prečno po pobočju - primer Kamnik (železni most), Šentvid, Črnivec ...
Sygic je tudi precej nenatančen s prikazom lokacije med vožnjo - se peljem že mimo križišča, pa se ti puščica šele pojavi na križišču (in to pri dobrem GPS signalu). Enostavno ima več težav pri preračunavanju lokacije pri različnih hitrostih. Kar poglej, kdaj ko se pelješ pod nadvozom.
Sygic tudi zelo zelo tišči na asfaltirane ceste. Čeprav sem že povsem blizu cilja, me še kar želi obrniti in peljati daleč okrog. No, to ne velja samo za makadam, pač pa tudi z mestna središča (v tujini). Te pa vseeno zanesljivo pripelje.
Bilo je tudi precej težav pri prometnih informacijah o državah - tega v zadnjih verzijah nisem preverjal ...

IGO omenjenih težav nima, čeprav je seveda tudi precej od idealnega, da smo si na jasnem.

Pri meni je IGO prepričljivo na prvem mestu, na drugem pa prepričljivo Sygic.
https://www.kacnje.eu

pharaon ::

Zgleda sem edini, ki je bil razočaran nad iGO. Uporabljal sem pa že Navigon, CoPilot ter iGO. Navigon mi je bil super, vodil lepo, največji plus mi je bil že na začetku izbira poti, ti da na voljo 2 ali 3 alternativne poti, samo izbereš katero. pri drugih moraš za to funkcijo it v nastavitve vožnje in spreminjat, ali hočeš najhitrejšo, najkrajšo pot...
CoPilot je bil v redu, me je tudi hotel vodit po neki gozdnih poteh, ko sem se peljal na grad Socerb.
iGO sem pa že po 5 minutah instalacije zbrisal...prvo ko sem ga probal, sem vnesel lokacijo do punce in mi je izrisal pot, kjer sem vedel, da se z avtom ne da prot, so bile slepe ulice...tako da adijo iGO za vedno.
CoPilot tudi zna slovensko, zdaj z novejšo verzijo se ti shrane na sd kartico, na telefonu pobere samo 9,5 mb.
Ko dobim telefon iz servisa probam Sygic, da vidim če je res za kaj, drugače bom uporabljal navigon ali pa copilot.

dunda ::

Uf, Copilot sploh ni blizu IGO in Sygicu ... res pa, da sem Copilota preizkušal le na področju Gorenjske. Navigon je soliden, čeprav nekako pust. IGO ima v ozadju velik potencial, vendar za Androida (in Windows Mobile) ne razvijajo aplikacije. Sygic je tudi zelo dober.

Sam navigacije precej uporabljam, s kolegom (tudi razvijalcem SW za Androida) pa občasno preverjava vodenja na nekaj točkah. Nama se je IGO odlično izkazal, vendar pa tudi ta zgreši. Vsakemu je potrebno dati nekaj več možnosti :-)

No, da ne bomo imeli tukaj plemenske vojne. Vsak naj sam preizkusi različne navigacije in to na različnih poteh. Tako bo najbolje. Da ne bomo prepričevali
https://www.kacnje.eu

RejZoR ::

Pa obstaja tud kakšna brezplačna, ki podpira Slovenijo? Rabim samo da so mape dost up to date in da zna usmerjat. Zarad mene lahko tud v angleščini. Ne rabim nobenih fancy dodatkov, radarjev in podobnega.
Podpirat mora HTC Wildfire (gor je Cyanogen 7).
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

dunda ::

S podprto Slovenijo ne vem - nekaj prčka Google Maps (Navigation), čeprav ni slab, ima svoje štose in (še) ni ravno na ravni pravih navigacij (pa še data online mu je precej potreben). Je tudi nekaj ruskega in poljskega, vendar mislim, da nima mape za Slovenijo.
https://www.kacnje.eu

Mavrik ::

Rejzor: Brezplačna? Heh, Google maps :) Za dobre offline zemljevide moraš plačat.

Drugače sem jaz tudi probal Copilota, samo mi je bil popolnoma nesprejemljiv za vodenje zaradi zanič vmesnika - pisave so bile tako majhne da se jih ni dalo jasno in hitro prebrat medtem ko je telefon nameščen na vetrobranu avta (oznake za omejitev recimo :) )
The truth is rarely pure and never simple.

Mare3 ::

Ne vem kako je lahko Sygic toliko lažja namestitev. Pri iGO prekopiraš 2 datoteki na SD kartico od tega je ena .apk ki jo inštaliraš in to je to. Dodajanje map je pa isto kot dodajanje mp3 na telefon, samo poiščeš mapo maps in notri prilepiš. Big deal res...

dunda ::

Ja - pri Sygicu je zadosti, da skopiraš eno (apk) datoteko. Zato je lažje :-)
https://www.kacnje.eu

RejZoR ::

Aja, pozabil sem omenit, GMaps odpade ker nimam data plana. Mora bit offline. Vbistvu je v končni fazi lahko samo zemljevid na katerega si lahko zarišeš pot in da kaže tvojo trenutno pozicijo.

Sem imel na Samsung Wave program Route 66, ki je v brezplačni obliki delal samo to in mi je že to ogromno pomagalo pri iskanju lokacij. Pač moraš mal večkrat pogledat na ekranček in sledit zarisani črti, to pa je to.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Mavrik ::

Sygic Central Europe stane 30€, nehi si delat probleme za brezveze no :P
The truth is rarely pure and never simple.

RejZoR ::

Za tolikokrat kot jezst rabim navigacijo je 30 evrov totalno preveč. Jo pa rabim sem in tja.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

BadB0y ::

Igo ali copilot


CaqKa ::

meni zadnje čase zadošča google maps.
v labsih imam enejblano precacheanje map.. pa si označim tisto kar rabim.
10 map po 20x20 milj si lahko shraniš na telefon. z klikom na krizec zgoraj desno pa se mi vklopi še sledenje in premikanje karte kje sem. to mi zadosca.

dunda ::

Ja, nove verzije Gmapsa imajo predpomnilk za zemljevide ...
https://www.kacnje.eu

krneki0001 ::

Goody je izjavil:

Jah enako kot zgornji: sprobal tako iGO kot Sygic pa je za Evropo vsekakor boljši Sygic. Za Slovenijo sta nekje egal, iGO ima malo boljše zemljevide (recimo številke hiš v manjših mestih, vaseh), Sygic pa ima (IMHO) boljše vodenje. Za exJugo pa je definitivno boljši iGO - imaš bistveno boljšo pokritost (več kart na izbiro). Ker sem sam potovalno, službeno orientiran na Evropo in delno Hrvaško (kjer je Sygic povsem zadovoljiv) uporabljam samo Sygic... Če pa potuješ proti jugu pa definitivno iGO.



Sygic in igo imata oba identične karte od istega proizvajalca, zapisane v različnih formatih, tako da razlik ne more biti. Razlika je lahko samo v tvojih nastavitvah, da mu dopuščaš tudi vožnjo po makadamskih cestah.

imam čisto zadnjo uradno verzijo sygic-a (retail verzija sygic mobile - 60 evrov in potem vsaka mapa od 5 do 10 evrov) in po sloveniji so vrisane tudi makadamske ceste, ki jih najdeš samo še v atlasu slovenije ali v kartah za ozi explorer v merilu 1:25.000.

dunda ::

Za zahodno Evropo in Balkan so za Sygic Teleatlasove karte (pustimo datume, saj so dokaj podobni).
Pri IGO so na voljo Teleatlasove, Navteqove in Monolitove. Za zahod je najbolje imeti Teleatlasove, čeprav jih bo IGO ukinil (tukaj gre za višje interese), za Slovenijo pa so Monolitove najboljše - vidiš tako, kot na TISu. Torej posamezno hišo, kozolec ...
https://www.kacnje.eu

RejZoR ::

CaqKa je izjavil:

meni zadnje čase zadošča google maps.
v labsih imam enejblano precacheanje map.. pa si označim tisto kar rabim.
10 map po 20x20 milj si lahko shraniš na telefon. z klikom na krizec zgoraj desno pa se mi vklopi še sledenje in premikanje karte kje sem. to mi zadosca.


Ok, začetek bo ampak kaj pa če rabiš relacijo 120km daleč? Ne rabim zemljevid v širino, samo toliko, da pokriva tisto relacijo kamor sem namenjen in še malo zraven.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Goody ::

krneki0001 je izjavil:

Goody je izjavil:

Jah enako kot zgornji: sprobal tako iGO kot Sygic pa je za Evropo vsekakor boljši Sygic. Za Slovenijo sta nekje egal, iGO ima malo boljše zemljevide (recimo številke hiš v manjših mestih, vaseh), Sygic pa ima (IMHO) boljše vodenje. Za exJugo pa je definitivno boljši iGO - imaš bistveno boljšo pokritost (več kart na izbiro). Ker sem sam potovalno, službeno orientiran na Evropo in delno Hrvaško (kjer je Sygic povsem zadovoljiv) uporabljam samo Sygic... Če pa potuješ proti jugu pa definitivno iGO.



Sygic in igo imata oba identične karte od istega proizvajalca, zapisane v različnih formatih, tako da razlik ne more biti. Razlika je lahko samo v tvojih nastavitvah, da mu dopuščaš tudi vožnjo po makadamskih cestah.

imam čisto zadnjo uradno verzijo sygic-a (retail verzija sygic mobile - 60 evrov in potem vsaka mapa od 5 do 10 evrov) in po sloveniji so vrisane tudi makadamske ceste, ki jih najdeš samo še v atlasu slovenije ali v kartah za ozi explorer v merilu 1:25.000.


Tole absolutno ne bo držalo ker: sygic uporablja mislim da Teleatlas katere sicer lahko tudi uporabljaš na iGO. Vendar lahko na iGO uporabljaš tudi recimo Monolitove karte (ki so najboljše za Slovenijo). Le-teh pa seveda ne moreš uporabljati na Sygicu...Tako da, najprej se malo informiraj potem pa piši...

krneki0001 ::

Sygic uporablja teleatlasove karte enake kot tom-tom. Igo je uporabljal teleatlasove karte, čeprav se seli na navignonove, ki pa niso tok dobre kot teleatlasove.


Tukaj je dobra primerjava med sygic-om in igo-jem;
http://iphonetunes.net/index.php/apps/c...

CaqKa ::

RejZoR je izjavil:

CaqKa je izjavil:

meni zadnje čase zadošča google maps.
v labsih imam enejblano precacheanje map.. pa si označim tisto kar rabim.
10 map po 20x20 milj si lahko shraniš na telefon. z klikom na krizec zgoraj desno pa se mi vklopi še sledenje in premikanje karte kje sem. to mi zadosca.


Ok, začetek bo ampak kaj pa če rabiš relacijo 120km daleč? Ne rabim zemljevid v širino, samo toliko, da pokriva tisto relacijo kamor sem namenjen in še malo zraven.

Jah pol si pač malo v zosu. jaz bom tak reko... jaz ne rabim karte med mariborom in ljubljano. mi pa pride prav da imam cacheiran center ljubljane in mi tako ni treba pretirano iskat kje je neka ulica. do ljubljane pa bom že znal prit :) in če vem vnaprej kam grem si lahko tudi vnaprej pogledam da imam pravilne karte cacheirane :>
po drugi strani če grem 120 km daleč, pa mi recimo doma ni uspelo map naložit ampak samo pot... pa četudi imam sivo polje namesto naloženih kart imam še vedno cesto narisano kje se peljem trenutno pa mi kaže puščica zaradi gps.

blue ::

iGo ima zame en velik minus. Nima funkcije, da ti poišče alternativno pot ( npr. če je zastoj navigaciji poveš, najdi obvoz za naslednjih x km... )

Goody ::

krneki0001 je izjavil:

Sygic uporablja teleatlasove karte enake kot tom-tom. Igo je uporabljal teleatlasove karte, čeprav se seli na navignonove, ki pa niso tok dobre kot teleatlasove.


Tukaj je dobra primerjava med sygic-om in igo-jem;
http://iphonetunes.net/index.php/apps/c...


Huh, si mal trmast a ne...Iz prve roke ti povem da lahko na iGO uporabljaš Teleatlasove ali Navteqove ali Monolitove karte na Sygicu pa samo Teleatlasove.

krneki0001 ::

blue je izjavil:

iGo ima zame en velik minus. Nima funkcije, da ti poišče alternativno pot ( npr. če je zastoj navigaciji poveš, najdi obvoz za naslednjih x km... )


Seveda da naredi, samo klinit je potrebno na pravo funkcijo.


Goody je izjavil:

Huh, si mal trmast a ne...Iz prve roke ti povem da lahko na iGO uporabljaš Teleatlasove ali Navteqove ali Monolitove karte na Sygicu pa samo Teleatlasove.


Noben ni trmast. Napisal si lahko uporabljaš vse troje, ampak če igo kupiš v originalu, dobiš zraven navignonove karte, pri prvih verzijah si dobil pa teleatlasove.
In ja seveda lahko uporabljaš še več, kot ti je dano, ampak če znaš in hočeš. Večina ljudi je pa itak ovc za striženje in si samo snamejo igo z neta in pustijo karte, ki so zraven v originalu (prej teleatlas, sedaj navignon), pol pa jokajo, da ne dobijo cifre svoje bajte in da je ta navigacija zanič. Pa da ne boš misli, poznam vsaj 5 takih, ki navigacijo ocenjujejo s tem, ali je njihova hišna številka notri ali ne. In ker živijo "bogu izza nogu" so sygic in igo ter podobne zadeve zanič in je dober edinole garmin.

dunda ::

blue je izjavil:

iGo ima zame en velik minus. Nima funkcije, da ti poišče alternativno pot ( npr. če je zastoj navigaciji poveš, najdi obvoz za naslednjih x km... )


Klikni na Alternative routes ... pa ti jih pokaže ...
https://www.kacnje.eu

btree ::

Sygic++

blue ::

@dunda pod alternative routes ti ponudi: fast, short, economical, easy.. To ni to.. Jst iščem, da mu lahko "poveš" da ti naslednjih x km najde drugo pot.. npr. ko je delo na cesti...

d0rK ::

Dela komu Sygic na SGS II ?

dunda ::

blue je izjavil:

@dunda pod alternative routes ti ponudi: fast, short, economical, easy.. To ni to.. Jst iščem, da mu lahko "poveš" da ti naslednjih x km najde drugo pot.. npr. ko je delo na cesti...


A to misliš - v takih primerih pa enostavno zapelješ iz "tvoje poti" ... in navigacija itak takoj najde drugo rešitev. V praksi ne vidim kakšnih posebnih problemov.
https://www.kacnje.eu

Mavrik ::

Sredi tuje države na avtocesti ti kar nekam drugam zapelješ in upaš da gre odcep v pravo smer?
The truth is rarely pure and never simple.

dunda ::

Mavrik je izjavil:

Sredi tuje države na avtocesti ti kar nekam drugam zapelješ in upaš da gre odcep v pravo smer?

Ja seveda. Saj vendar vem v katero smer se peljem. S tem pa res nimam težav. In po petdesetih metrih bo navigacija že imela izračunano pot. Če bi slučajno zapeljal v napačno stran (pa skoraj ne vidim možnosti, da bi bil tako nespreten), bi tudi navigacija zatežila ... in bi pač obrnil. Če se peljem proti zahodu in grem na desni strani ven, bo pač prava cesta šla na levo (oz. obratno). Potem pa navigacija že izračuna - zato pa je tam notri :-) Kaj bom klikal brez zveze. Pri navigaciji imam tudi izključen zvok. Ne vidim pravega smisla v čvekanju. Saj vidim, kam kaže za naslednjo akcijo.

Mogoče se mi pozna, da imam zelo dobro orientacijo - za hec povem, da sem se včeraj popoldan v megli na Veliki planini (seveda peš) namerno izgubil. Da malo preizkusim svoj občutek. No, za varnost je bil v žepu Locus Free :-)
https://www.kacnje.eu

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dunda ()
««
«
1 / 13
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Najboljša offline avto navigacija (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
565943 (1997) Bye
»

Navigacija na telefonu

Oddelek: Na cesti
242301 (1159) KTr1sk
»

Sygic - navigacija - nakup (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
5516887 (11589) dunda
»

Low budget navigacija

Oddelek: Kaj kupiti
273378 (2252) krneki0001
»

Google navigacija

Oddelek: Mobilne tehnologije
305243 (4283) Qushaak

Več podobnih tem