Forum » Mobilne tehnologije » Android navigacija - katera?
Android navigacija - katera?
Temo vidijo: vsi
berlingo ::
Sem imel prej HTC Tytn II in je kar dobro delal GPS.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: berlingo ()
Znotraj mest imajo vsi GPSi probleme, ker je signal blokiran s strani stolpnic.
Ja to zna bit včasih problem, sploh pri visokih zgradbah in ozkih ulicah. Ampak meni GPS nagaja tudi na čisto odprti cesti torej avtocesti.
tvoj gps ne dela vredu. probaj s kakim appom stestiral kak kaj obrdzi fix.
Lahko kdo predlaga kakšno?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: berlingo ()
CaqKa ::
tvoj gps ne dela vredu. probaj s kakim appom stestiral kak kaj obrdzi fix.
Lahko kdo predlaga kakšno?
hočeš rečt da če v google play vpišeš "gps test", da ni rezultatov?
Znotraj mest imajo vsi GPSi probleme, ker je signal blokiran s strani stolpnic.
odkar imam galaxy note ki ima tudi glonass satelite, dela gps zelo solidno. maximalno čakam kakšno minuto, ponavadi mam fix v nekaj sekundah.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: CaqKa ()
MrStein ::
Je kaki test app tudi za glonass?
Je precej manj podatkov o tem znanega...
Je precej manj podatkov o tem znanega...
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Yossarian ::
Hčerki dela navigacija na LG 9 odlično. Hitro najde satelite in ne izgubi signala.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.
hočeš rečt da če v google play vpišeš "glonass test", da ni rezultatov?
Se opravičujem, je kaki preverjen in dobro delujoč program za test GLONASS?
Motiti se je človeško.
Mavrik ::
Ne, ker je API isti. Uporabiš program za GPS, ki prikaže satelite in boš videl v njem GLONASS IDje satelitov.
The truth is rarely pure and never simple.
Kaj del besedila "preverjen in dobro delujoč" vam browser ne prikaže?
Motiti se je človeško.
Vse aplikacije na Play Storeu je nekdo preveril. Je pa res da se bodo nesramni morali malo bolj potruditi, da dobijo več pomoči.
meni prikaže.
jaz uporabljam https://play.google.com/store/apps/deta...
sicer pa je na marketu gor itak rating od 1-5 pa še komentarje si lahko prebereš... pa še filtriraš da ti pokaže samo komentarje za tvoj tip telefona.
jaz pogledam ča ima app izrazito dosti 1* ocen in če ja grem brat negativne komentarje. če pa ne, pa si negativne komentarje za moj tip telefona preberem.
recimo zgornji link ima kr lepo porazdelitev ocen in ne izgleda sumljiv.
https://play.google.com/store/apps/deta...
tale razporeditev je recimo taki dizaster, da morem negativne komentarje prebrat, da vidim kaj sploh nea dela.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: CaqKa ()
meni prikaže.
jaz uporabljam https://play.google.com/store/apps/deta...
sicer pa je na marketu gor itak rating od 1-5 pa še komentarje si lahko prebereš... pa še filtriraš da ti pokaže samo komentarje za tvoj tip telefona.
jaz pogledam ča ima app izrazito dosti 1* ocen in če ja grem brat negativne komentarje. če pa ne, pa si negativne komentarje za moj tip telefona preberem.
recimo zgornji link ima kr lepo porazdelitev ocen in ne izgleda sumljiv.
https://play.google.com/store/apps/deta...
tale razporeditev je recimo taki dizaster, da morem negativne komentarje prebrat, da vidim kaj sploh nea dela.
Vidiš, saj smo lahko tudi bolj prijazni. Sicer pa imaš načeloma prav, vse piše na netu.
fujtajksel ::
Ima kdo prometne informacije TMC preko RDS (FM radio, tj brez uporabe podatkovne zveze) na androidni navigaciji?
Vse aplikacije na Play Storeu je nekdo preveril. Je pa res da se bodo nesramni morali malo bolj potruditi, da dobijo več pomoči.
A tudi tiste z malware?
(sem čisto vljudno vprašal, dokler ni nekdo prišel z "ja, saj je na gugl, a ne?")
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()
xardas ::
Ali ima katera od aplikacij boljše iskanje po točno določeni hišni številki v določeni ulici, v primerjavi s Sygicom?
markodj ::
Problem: imam tabljico Samsung Gogle Nexus 10, ki ima resolucijo 2560 x 1600. Imam navigacijo iGo Primo, ki pa te resolucije nima. Poskusil sem naložit resolucijo 1280x800, pa mi napiše, da ta resolucija ni podprta. Hilfe.
klinker ::
Poskusi tega, prvega, ne 1920x1080... http://android-zone.org/viewtopic.php?f...
Je brez sys file-a (ga ustvari sam ko instaliras) in ceprav pise da je 800x400 in 1024x768, dela na prakticno vseh napravah, tudi mojem N4 s 1280x786.
Pa glej da ne pustis kakih file-ov od starega v mapi, razen Content mape z mapami, itd.
Je brez sys file-a (ga ustvari sam ko instaliras) in ceprav pise da je 800x400 in 1024x768, dela na prakticno vseh napravah, tudi mojem N4 s 1280x786.
Pa glej da ne pustis kakih file-ov od starega v mapi, razen Content mape z mapami, itd.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: klinker ()
Tudi ta resolucija 2560x1454 mi ne deluje. Madonciš.
Obstaja mogoče katera druga navigacija s to resolucijo?
Ja normalno ker je sys.txt ustiman za drugo. Poberi iz zgornjega linka, oz. tocno tega... http://60eca934.linkbucks.com/ ...s PCjem, ker vsaj meni iz fona noce. Naredi komplet novo mapo na napravi, ter skopiraj notri se slo jezike, mape itd v Content mapo, ter instaliraj.
Meni ta dela na N4 z modificiranim dpi-jem u nulo, ker ob instalaciji ustvari sys.txt file glede na napravo.
Meni ta dela na N4 z modificiranim dpi-jem u nulo, ker ob instalaciji ustvari sys.txt file glede na napravo.
l0g1t3ch ::
Nekaj vprašanj glede navigacije na HTC One
- ali google maps dela offline in če dela kako to vklopit
- obstaja kaka spodobna zastonj navigacija za slovenijo
- katera navigacija se priporoča za android, da dobro pokriva slovenijo
- ali google maps dela offline in če dela kako to vklopit
- obstaja kaka spodobna zastonj navigacija za slovenijo
- katera navigacija se priporoča za android, da dobro pokriva slovenijo
matejdro ::
Google maps lahko dela offline, ampak samo brskanje po mapi in navigiranje po že izračunani poti. Nove poti ne moreš naredit offline, prav tako ti je ne izračuna na novo če zaviješ iz začrtane poti. Prav tako ne iskanje naslovov/POI ne deluje offline.
Za brezplačno navigacijo si poglej OsmAnd ali katero od sorodnih OpenStreetMap navigacij.
Za brezplačno navigacijo si poglej OsmAnd ali katero od sorodnih OpenStreetMap navigacij.
Pa so te zastonj verzije uporabne?
Nazadnje sem testiral Navit in je bil katastrofa.
Nazadnje sem testiral Navit in je bil katastrofa.
Motiti se je človeško.
matejdro ::
OsmAnd je zelo uporaben po mojem mnenju. Edini problem je, da nima v karti številk ulic.
Huh?
Ulice znajo biti tudi kilometerske, ali zavite. Kaj ti potem pomaga?
Ajde, za do mesta je, kaj pa potem?
Ulice znajo biti tudi kilometerske, ali zavite. Kaj ti potem pomaga?
Ajde, za do mesta je, kaj pa potem?
Motiti se je človeško.
BladE_ ::
Zadeva je zastonj pričakuješ pa, da boš dobil all in one? Raskiraj ~50EUR za Sygic pa imaš doživljensko vodenje do točne hišne številke.
PS: Kupiš napravo za 500EUR pa ti je škoda par 10EUR za navigacijo, tega ne razumem...
PS: Kupiš napravo za 500EUR pa ti je škoda par 10EUR za navigacijo, tega ne razumem...
Akcija - Reakcija
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BladE_ ()
Preberi še enkrat. Vprašal sem, če so uporabne (torej primerljive s Sygic-i&co).
Pač niso.
Nisem nič prejudiciral ali zahteval, niti "pričakoval".
Pač niso.
Nisem nič prejudiciral ali zahteval, niti "pričakoval".
Motiti se je človeško.
grizl ::
Pozdravljeni,
iščem Android program (za navigacijo)za Samsung Galaxy Xcover 2, ki bi omogočal, da sam naložim karte kot podlago. Torej, ne prednaložene iz "njihove " shrambe ampak npr. moj layer, ki ga imam na SD kartici. Najbrž bi bilo dobro, da je nekaj od Garmina, saj imam predloge iz Garminovega GPS-ja.
Hvala za odgovore, (mogoče se to sploh ne da..).
iščem Android program (za navigacijo)za Samsung Galaxy Xcover 2, ki bi omogočal, da sam naložim karte kot podlago. Torej, ne prednaložene iz "njihove " shrambe ampak npr. moj layer, ki ga imam na SD kartici. Najbrž bi bilo dobro, da je nekaj od Garmina, saj imam predloge iz Garminovega GPS-ja.
Noddy ::
Pozdravljeni,
Če se išče kaj za topo potem OruxMaps.
Ko si nekje na wifi ju si naložiš karte za področje, ki ga nameravaš obiskati in potem jih normalno prikazuje, brez prenosa podatkov, lahko pa vnja daš tudi Garminove karte, skenirane karte, .....
Za v avto pa po moje Igo?
Johnny76 ::
Mene zanima podobno. Navigacijo rabim nekajkrat na leto. Zadnjič sem uporabil Sygic, ki je bil odličen, a preskusna verzija se je iztekla.
Rad bi zastonj android navigacijo za Xperio Arc S, ki jo bom enkrat potegnil dol in bo za kakšno leto ali dve mir. Fino je, da mi izriše novo pot, če začrtano zgrešim. Zelo dobro pa je tudi, da se da aplikacijo prenesti v SD kartico.
Trenutno sem naložil OsmAnd.....
Rad bi zastonj android navigacijo za Xperio Arc S, ki jo bom enkrat potegnil dol in bo za kakšno leto ali dve mir. Fino je, da mi izriše novo pot, če začrtano zgrešim. Zelo dobro pa je tudi, da se da aplikacijo prenesti v SD kartico.
Johnny76 ::
...ki pa ni vreden popolnoma nič...ne najde niti Šenčurja. Na nekaterih ulicah najde le kakšno številko.
Katere brezplačne aplikacije me bodo vodile do hišne številke?
Joj, Sygic za celo EU te stane bogih 30EUR z doživljenjskimi nadgranjami no....
Če pa si res tak cheap pa maš Google navigacijo.
Če pa si res tak cheap pa maš Google navigacijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mavrik ()
Je po novem uporabna? (brez internetne povezave?)
Motiti se je človeško.
Ne, sam če si preveč cheap da bi plačal za dobre mape....
Sygic že imam. A lahko zdaj nehaš spreminjati temo?
Motiti se je človeško.
#000000 ::
Obstaja kakšna navigacija (če se le da free) ki uporablja naložene karte kot recimo garmin, ter da ima dobro pokrit balkan ?
Obstaja kakšna navigacija (če se le da free) ki uporablja naložene karte kot recimo garmin, ter da ima dobro pokrit balkan ?
http://www.android-zone.org/viewtopic.p...
http://www.android-zone.org/viewforum.p...
Zalachenko ::
Zanima me če obstaja navigon v slo jeziku in če ima glasovno vodenje
ali obstaja igo primo za android
fujtajksel ::
Zalachenko je izjavil:
Zanima me če obstaja navigon v slo jeziku in če ima glasovno vodenje
Gugelj pravi da je, mislim da lahko. Sygic sicer trenutno izgleda opazno cenejši.
Igo primo obstaja, ampak kolikor razumem samo na pašnikih, ne za legalno kupit.
Gugelj maps je legalno zastonj in ima tudi glasovno vodenje, ampak rabi za preračun poti podatkovno povezavo.
MatH ::
Meni najljubša zastonj navigacija je Mapfactor. Sicer uporablja openstreetmap podatke tako da na hišne številke ne gre računati. Dela vse offline tudi iskanje nove poti če žgrešiš in ima en kup možnosti: waypoints, roadblock.. (pogrešam pri here drive) Za doplačilo so na voljo tudi TomTom mape (za EU mislim da je 20€)
Imam pa tudi sam eno vprašanje. Ima kakšna Android navigacija svoje spletno mesto kjer lahko brskaš po zemljevidu in vnašaš cilje, ki se potem sinhronizirajo s telefonom tako kot je to mogoče na here.com za WP8?
Imam pa tudi sam eno vprašanje. Ima kakšna Android navigacija svoje spletno mesto kjer lahko brskaš po zemljevidu in vnašaš cilje, ki se potem sinhronizirajo s telefonom tako kot je to mogoče na here.com za WP8?
Edina stvar, ki na vseh računalnikih in telefonih dela tako kot mora, je macola.
Noddy ::
Za IGO lahko narediš datoteko KML (recimo z www.gpsvisualizer.com) s tvojimi priljubljenimi točkami in jo potem preneseš na telefon oz. napravo.
Velja za vse IGO naprave.
Selotejp ::
Sem popoln laik na mobilnem področju zato vas prosim za nasvet - imam Xperio M2, gor pa bi si rad nabasal neko navigacijo ki bi dobro delovala v Sloveniji, kako pa je s tujino pa niti ne vem - se to dodatno plača ali so v telefonu že mape ipd? Je uporaba te zadeve v Sloveniji draga reč oz. kako je s tem če si v tujini?
Bral sem tole temo, a pošteno povem da nič ne razumem. Mi zna kdo pomagati pri tem?
Pa brez zamere.
Bral sem tole temo, a pošteno povem da nič ne razumem. Mi zna kdo pomagati pri tem?
Pa brez zamere.
Tu se večinoma pogovarjamo o navigacijah, ki karte prenesejo na telefon in ne uporabljajo podatkovne povezave (npr. Sygic, iGO, Navigon, Garmin ...). Tako da poleg cene originalne licence in kart ne plačuješ nič ne v Sloveniji ne v tujini. Razlika je kvečjemu da ti v tujini traja par minut dlje da se vklopi GPS, to pa je to.
Druga vrsta navigacij pa cel čas prenaša zemljevide (Google Maps, ki ga imaš na telefonu, kak OSM) in jasno za delovanje tiste navigacije rabiš podatkovno povezavo.
Druga vrsta navigacij pa cel čas prenaša zemljevide (Google Maps, ki ga imaš na telefonu, kak OSM) in jasno za delovanje tiste navigacije rabiš podatkovno povezavo.
Navfree je pred dnevi en pohvalil, čeprav po dodatnih vprašanjih se več ni oglasil.
Bi naj bil zastonj.
Bi naj bil zastonj.
Motiti se je človeško.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Google navigacijaOddelek: Mobilne tehnologije | 6067 (580) | GupeM |
» | Najboljša offline avto navigacija (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 9378 (5432) | Bye |
» | Navigacija na telefonuOddelek: Na cesti | 2711 (1569) | KTr1sk |
» | Sygic - navigacija - nakup (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 18618 (13320) | dunda |
» | Low budget navigacijaOddelek: Kaj kupiti | 3624 (2498) | krneki0001 |