Forum » Pomoč in nasveti » Izklop iz elektrike
Izklop iz elektrike
jamabama007 ::
Ali je uredu če računalnik vsak večer izklopim iz elektrike ? Ali kaj škoduje ? Zraven se izklopijo tudi zvočniki, ekran tiskalnik in luč.
3man ::
? :)
Če se ti le da to počet, je to nekaj najboljšega kar boš počel s svojim računalnikom med tem, ko spiš. Jaz to naredim, kadar se le spomnim. Žal večina ne oz. boš verjetno v naslednjih postih videl, da tega vprašanja sploh ne razumejo.
Če se ti le da to počet, je to nekaj najboljšega kar boš počel s svojim računalnikom med tem, ko spiš. Jaz to naredim, kadar se le spomnim. Žal večina ne oz. boš verjetno v naslednjih postih videl, da tega vprašanja sploh ne razumejo.
St235 ::
računalniku ne bo nič, edino če fizično puliš kabel ven iz zida boš sčasoma uničil vtičnico.
Beli_Zajcek ::
Jaz to počnem, ker imam zanič zvočnike pa jih izštekam, da mi ne brnijo ko grem spat...
3man ::
jamabama007 ::
A potem me lahko skrbi samo to, da se mi pokvari vtičnica ?
Izklapljam ga zaradi strele.
Izklapljam ga zaradi strele.
bi0s ::
Kot že prej rečeno je tvoje početje dobro, za vtičnico pa ne skrbi dokler je ne na silo puliš ven.
zagi123 ::
Jaz že kakšnih pet let vsak dan ugasnem na napajalniku zadaj. Da nimam ravno lightshowa ponoči.
RejZoR ::
Jezst si dam muziko čez noč pa je :D Preostali čas pa je v Hybrid Sleep načinu oz kadar začne orenk sekat oz grem od doma za dalj časa samo izpulim napajalni kabel iz napajalnika. Kar ni 100% ker teoretično še vedno lahko udari preko monitorja al pa zvočnikov. Ampak ajde...
Modem in router sta priklopljena 24/7 neglede na vreme. Ponavad kadar seka grem pol na laptopa kjer sem čist brezžičen in slednji pač mora imet internetze.
Modem in router sta priklopljena 24/7 neglede na vreme. Ponavad kadar seka grem pol na laptopa kjer sem čist brezžičen in slednji pač mora imet internetze.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
DeeCoy ::
Če te je strah pred strelo, nabavi protinapetostne vtičice. Ko blizu nas udari strela, slišim pok v vtičnici in to je to. Tudi računalnik se ne ugasne. Do sedaj mi ni skurilo še ničesar, razen modema, po telefonski liniji. Sem pa dobil novega zastonj.
Lonsarg ::
To ugašanje pred strelo je tko iz prejšnega stoletja:) Pri moji teti k je nevihta, grejo TV, radio, štedilnik, komp vse pogasnit:D
Torej škodje res ne, ampak so drugi bolši razlogi za izklop, kot izklop pred strelo.
Torej škodje res ne, ampak so drugi bolši razlogi za izklop, kot izklop pred strelo.
s1m0n ::
Pri nas še tudi nič ni crknilo v blokih drugo je v hišah tam je že več primerov :) Prejšno nevihto je celo doletelo celotno ulico (modemi, mrežje, matične).
Nevem kako je v bloku vendar je napeljava vsa vkopana in v 30letih ni blo nobene okvare na kakšno elektronsko napravo pa je udarilo tudi v in ob blok.
Nevem kako je v bloku vendar je napeljava vsa vkopana in v 30letih ni blo nobene okvare na kakšno elektronsko napravo pa je udarilo tudi v in ob blok.
RejZoR ::
Prenapetostne pomagajo, niso pa 100%. To je bolj če te preseneti. Če pa v naprej veš da se nekaj pripravlja pa pač ugasneš ane.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
Mavrik ::
Neprestani elektrošoki zaradi preklapljanja ti bodo skrajšali življenjsko dobo napajalnika, pridobil pa ne boš nič kaj opaznega.
Če boš pa zaradi tega mirneje spal (recimo da ti kak adapter brni) pa kar.
The truth is rarely pure and never simple.
errhec ::
Ne škoduje nič, dolgoročno boš prišparal na elektriki.
Izklopljen računalnik, stem da ni izklopljen na zadnji strani, še vedno porabi 15W.
Izklopljen računalnik, stem da ni izklopljen na zadnji strani, še vedno porabi 15W.
dd
Pyr0Beast ::
Neprestani elektrošoki zaradi preklapljanja ti bodo skrajšali življenjsko dobo napajalnika, pridobil pa ne boš nič kaj opaznega.
Življenska doba napajalnika pa se ti skrajšuje tudi ko obratuje - kar, ko je že priklopljen v napetost tudi je.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
sss ::
Nikol v življenju nisem izklopil naprav iz električne vtičnice. Živim pa v bloku.
Nisem pa tud slišal, da bi še komu kaj skurilo pri sosedih
Nisem pa tud slišal, da bi še komu kaj skurilo pri sosedih
AngelOfDeath ::
jamabama007 je izjavil:
Ali je uredu če računalnik vsak večer izklopim iz elektrike ? Ali kaj škoduje ? Zraven se izklopijo tudi zvočniki, ekran tiskalnik in luč.
Hitreje ti bodo odpovedovale komponente. Predvsem diski...
edit: Slovnica
Pyr0Beast ::
LOL
No they will not
No they will not
Some nanoparticles are more equal than others
Ma saj v bloku se ni kaj preveč za sekirat pa tudi na podeželju se napeljave vkopavajo tako, da bo tudi tam bolje.
Vem kako je pri nas skoraj vsi ki majo hiše zbežijo vse izklapljat od rač do mrežne opreme. Vse gre izven vtičnic :)
Je pa res, da kar velikokrat izpade elektrika ob takšnih neurjih pa če tudi nam verjetno bolj redko je tudi moj računalnik ob neurjih ugasnjen.
Vem kako je pri nas skoraj vsi ki majo hiše zbežijo vse izklapljat od rač do mrežne opreme. Vse gre izven vtičnic :)
Je pa res, da kar velikokrat izpade elektrika ob takšnih neurjih pa če tudi nam verjetno bolj redko je tudi moj računalnik ob neurjih ugasnjen.
nomad_soul ::
Mah dan danes naprave tudi v stanju pripravljenosti ne požerejo kaj več v letu kot ena žarnica v enem dnevu :)
Blazz ::
a se men sam zdi tole vprašanje malce butasto? Mislim zakaj bi imel sploh pomisleke o tem?...
btw prej boš fasal strelo preko modema kot prek električnega omrežja.
btw prej boš fasal strelo preko modema kot prek električnega omrežja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Blazz ()
Twix ::
nomad_soul je izjavil:
S tem podalškom računalnika rešil ne boš, strela prebije to za hec
Če boš pravilno izklapljal kabel iz vtičnice potem je ne moreš poškodovat
Jst vedno ko je nevihta komp izklopm (potegnem iz vtičnce) iz omrežja (tud modem/router)
Pa tud čez noč ga kar pogosto izklaplam (ne iz vtičnce) ker ko je v spanju mi grejo na k utripajoče lučke.
The world is a dangerous place, not because of those who do evil,
but because of those who look on and do nothing. Apple has a patent on patent-
ing things they didn't invent. arka putana! :D hašek :D HVALA EDWARD SNOWDEN!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Twix ()
opeter ::
Jaz tudi v celoti izklapljam računalnik in ekran, s pomočjo gumba na razdelilcu.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
blackbfm ::
Mene poraba in strele sploh ne ganejo. Izklapljam ga kvečjem ker me moti ventilator ponoči.
Twix ::
Mene poraba in strele sploh ne ganejo. Izklapljam ga kvečjem ker me moti ventilator ponoči.
Odvisno. Če ti strela useka tok močno da se kar ustrašš :D mene gane :D
The world is a dangerous place, not because of those who do evil,
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Twix ()
Boobiz ::
Jaz sam in tudi ostali v familiji, ne izklapljamo nobene elektronike ob nevihtah, sicer pride velikokrat ko izpada elektrike, ampak več kot skener nekje 7 let nazaj, nam ni skurilo še nič.
I'm drunk, what's your excuse?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Strela skurila mi vse napraveOddelek: Zvok in slika | 10775 (8117) | RC37 |
» | Udar strele -PC, diski...Oddelek: Strojna oprema | 1886 (1543) | Perkowich |
» | Zaščita pred prenapetostjoOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1633 (1371) | gumby |
» | Udar streleOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 12729 (11085) | revvs |
» | Zaščita pred strelo (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 8960 (7362) | AngelOfDeath |