Forum » Strojna oprema » Računalnik zamrzuje
Računalnik zamrzuje
comp007 ::
Zdravo,
rabil bi kak nasvet ali idejo. Računalnik mi zamrzuje ko prenašam/kopiram slike (npr. iz ene particije na drugo, ko jih pošiljam na foto tabor...); in sicer miško še vedno lahko premikam in iz winampa se še vedno predvaja glasba vse drugo pa ne dela, če kaj klikam z miško pa čisto zamrzne (se tudi ura ustavi). V obeh primerih se povrne v normalno stanje samo z resetiranjem (pri kopiranju drugih datotek - filmov - ni težav). Logi v system information pišejo da je kriv hardware in isto zamrzne tudi v linuxu. Izključil sem že vse razen matične in napajalnika, tudi temperatura je vredu. Matično sem preveril s programom Hot CPU tester pro, ki (po 1 uri) ne najde nobenih napak.
Program hardware monitor piše naslednje napetosti napajalnika na +12V:
value 12.80V,
min. 12.48V,
max. 13.06V.
Je treba menjat napajalnik (je noname 420W)? Še je kak boljši program za diagnozo?
hvala
rabil bi kak nasvet ali idejo. Računalnik mi zamrzuje ko prenašam/kopiram slike (npr. iz ene particije na drugo, ko jih pošiljam na foto tabor...); in sicer miško še vedno lahko premikam in iz winampa se še vedno predvaja glasba vse drugo pa ne dela, če kaj klikam z miško pa čisto zamrzne (se tudi ura ustavi). V obeh primerih se povrne v normalno stanje samo z resetiranjem (pri kopiranju drugih datotek - filmov - ni težav). Logi v system information pišejo da je kriv hardware in isto zamrzne tudi v linuxu. Izključil sem že vse razen matične in napajalnika, tudi temperatura je vredu. Matično sem preveril s programom Hot CPU tester pro, ki (po 1 uri) ne najde nobenih napak.
Program hardware monitor piše naslednje napetosti napajalnika na +12V:
value 12.80V,
min. 12.48V,
max. 13.06V.
Je treba menjat napajalnik (je noname 420W)? Še je kak boljši program za diagnozo?
hvala
Pyr0Beast ::
menjaj napajalnik, ni pa nujno da bo to odpravilo težavo. Ponavadi je kakšen kabel slabo priključen, npr. sata na disku. Poglej v event viewer, kaj se dogaja.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
comp007 ::
No sata kabel zgleda da ni kriv, sem ga menjal in preveril če je kateri slabo priključen, pa ni spremembe. V event viewerju ni nič uporabnega, piše le da je bil računalnik nepričakovano ustavljen (ker sem ga resetiral). Bom čez nekaj časa menjal napajalnik, do takrat pač ne bom slik prenašal :(.
Hvala za pomoč.
Hvala za pomoč.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Problemi...Oddelek: Pomoč in nasveti | 2183 (1513) | Cifix63 |
» | Računalnik se naključno resetiraOddelek: Strojna oprema | 717 (591) | Sami |
» | Računalnik zmrzne in bi rad ugotovil kje se zalomi.Oddelek: Pomoč in nasveti | 2688 (2416) | Mitch |
» | Katastrofalne Težave z High-End Računalnikom (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 14837 (12001) | tilen006 |
» | Tagan vprasanjeOddelek: Strojna oprema | 1270 (961) | PrimozR |