Forum » Pomoč in nasveti » Računalnik zmrzne in bi rad ugotovil kje se zalomi.
Računalnik zmrzne in bi rad ugotovil kje se zalomi.
VitoRossi46 ::
Prosim za pomoč, ker že celi mesec brskam po internetu kaj bi lahko bilo in kako lahko preverim. Torej zmrzne mi ponavadi ko zaženem igro ali ko gledam na youtube posnetke. Igrica Call of duty mi recimo deluje preko interneta brez problema(najboljše nastavitve kar se tiče grafike). Sem pa ponovno za foro naložil Pro street mi pa ponavadi zmrzne ali pa lahko igram samo z najslabšo resolucijo. Velikokrat mi tudi izvrže napako Kendall drivers stopped itd. sej veste o čem govorim a ne ? :) ampak sem sedaj naložiš nastarajši driver za ta win in od takrat še ni javilo napake. Torej danes sem poskusil test za grafično s programom MSI afterburner in mi takoj zamrzne računalnik ko začne s testom. potem ga resetiram in lahko delam naprej.
Asus Pq5 green
4x2 gb ram
GTX 660 ti
intel core 2 quad 2.4
800w
Prosim za pomoč. Mislete da moram kaj zamenjati od komponent? Lahko rešim drugače.. Hvala že v naprej
Asus Pq5 green
4x2 gb ram
GTX 660 ti
intel core 2 quad 2.4
800w
Prosim za pomoč. Mislete da moram kaj zamenjati od komponent? Lahko rešim drugače.. Hvala že v naprej
hojnikb ::
>Velikokrat mi tudi izvrže napako Kendall drivers stopped itd. sej veste o čem govorim a ne ? :)
Ne, nevemo. BOš moral napisat _točno_ kaj napiše, ne nekaj na pamet, iz glave.
>s programom MSI afterburner in mi takoj zamrzne računalnik ko začne s testom.
To smrdi po defekt grafiki ali napajalcu
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
pixelzgaming ::
800w napajalnik? Verjetno maš kak šrot to. Preveri s drugim.
PC: Ryzen 7 3700X | 32GB DDR4 | 500GB NVMe | 10TB HDD | RX 6800 XT | W10
Server: i5 6500 | 32GB DDR4 | 256GB SSD | 50TB HDD | Proxmox VE
Telefon: Samsung S23 Ultra | iPhone 16 Pro Avto: Megane MK4 GTLine
Server: i5 6500 | 32GB DDR4 | 256GB SSD | 50TB HDD | Proxmox VE
Telefon: Samsung S23 Ultra | iPhone 16 Pro Avto: Megane MK4 GTLine
pixelzgaming je izjavil:
800w napajalnik? Verjetno maš kak šrot to. Preveri s drugim.
Ampak ta napajalnik imam 1 leto kupljen nov. Sicer kvaliteta verjetno res malo bolj slaba ampak do sedaj v enem letu je delal normalno. No vsaj s tem da računalnik zmrzne nisem imel težav.
napiši znamko in model napajalca
AXP - 800R 14HE
v obremenitvak meri
Zagnan mam youtube posnetek 2 igrci in še brskam po internetu.
temp:
53
49
47
44
Graf: DO 37 TRENUTNO 34
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: VitoRossi46 ()
>Velikokrat mi tudi izvrže napako Kendall drivers stopped itd. sej veste o čem govorim a ne ? :)
Aha oprosti maš srečo če tega še nisi srečal :) Drugače pa bo blacksreenu mi napiše to :
display driver nvidia windows kernel mode (355.11)stopped responding and has successfully recovered.
66speeder66 ::
Sem imel podoben problem z osebnih računalnikom že nekaj časa nazaj, in sicer, ko sem igral kakšno igro ali počel karkoli bolj zahtevnega mi je računalnk popolnoma zmrnil - miška, slika nrepmična, audio se ponavljal. Samo reset ga je rešil.
Pogledal sem vse od procesorja, grafične kartice, ki se jo nato zamenjal ( Geforce 8800 gt --> radeon 4870 ), a je bila težava še vedno ista, nato zamenjal še napajalc in še vedno isto. Na koncu mi je preostala le še matičana, ki pa še dobro leto ni bila stara (p5w-dh), ter jo zamenjal z rabljeno od Asrocka in ni več težav.
Nauk: nikdar več na Asusove matične.
Pogledal sem vse od procesorja, grafične kartice, ki se jo nato zamenjal ( Geforce 8800 gt --> radeon 4870 ), a je bila težava še vedno ista, nato zamenjal še napajalc in še vedno isto. Na koncu mi je preostala le še matičana, ki pa še dobro leto ni bila stara (p5w-dh), ter jo zamenjal z rabljeno od Asrocka in ni več težav.
Ne moreš imeti vsega verjetno... al pa ja no, ampak... mogoče...
ne vem...
la toya
ne vem...
la toya
Highlag ::
Kaj pa v Event-logu piše? Tam kljub sesutju običajno piše kakšne vrste napaka je bila.
Never trust a computer you can't throw out a window
VitoRossi46 je izjavil:
Kaj pa v Event-logu piše? Tam kljub sesutju običajno piše kakšne vrste napaka je bila.
Sem našel ta Event viewer ampak kje zdej najdem to napako ?
Recimo pod critical je Kernel-power . Če ti to kaj pomaga ?
66speeder66 je izjavil:
Sem imel podoben problem z osebnih računalnikom že nekaj časa nazaj, in sicer, ko sem igral kakšno igro ali počel karkoli bolj zahtevnega mi je računalnk popolnoma zmrnil - miška, slika nrepmična, audio se ponavljal. Samo reset ga je rešil.
Lahko tudi matična serje. Sam če bi matično menjal bi potem moral vse,ker bi boljšo vzel kot sedaj to pa potem potegne za sabo ram in procesor.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: VitoRossi46 ()
KTr1sk ::
imam enak model napajalnika in mi poganja brez težav 5 trdih diskov,1x dvd-rw, geforce 480gtx, pci zvočna, usb-je imam skoraj vse zafilane, in že več kot 2leti dela ta napjalnik ...
i5-14500k,32gb ddr5,6700xt,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q
tor2 ::
http://www.nirsoft.net/utils/blue_scree...
prilepi screen ali uploadaj nekam vsebino c:\Windows\Minidump\ .
prilepi screen ali uploadaj nekam vsebino c:\Windows\Minidump\ .
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tor2 ()
ST-777 ::
66speeder66 je izjavil:
... ... Nauk: nikdar več na Asusove matične.Moja 2 leti stara matična ASUS se s SSD-jem odlično razume. Nobenih težav doslej.
Mitch ::
V Nadzorni plošči pod Programi izbriši Nvidia gonilnik za grafično, resetiraj PC in naloži najnovejše drajverje od tukaj...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Težava z računalnikom - prosim za pomočOddelek: Pomoč in nasveti | 4370 (4099) | hojnikb |
» | Nov napajalnikOddelek: Kaj kupiti | 6966 (6454) | Brias |
» | Ugašanje računalnika in nakup novih komponentOddelek: Pomoč in nasveti | 6168 (5504) | Seljak |
» | Nujna pomoč - Nvidia Kernel Mode Driver has stopped respondingOddelek: Strojna oprema | 2576 (2346) | S53SG |
» | Kateri napajalnik kupiti? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 9207 (7241) | KTr1sk |