Forum » Strojna oprema » Računalnik se naključno resetira
Računalnik se naključno resetira
Šmorn ::
Računalnik se naključno resetira. Procesor AMD FX-8300. Matična je že bila menjana, pa je isto. Prav tako je bil menjan napajalnik, RAM in grafična. CPU se ne pregreva - max obremenitev 55°C. Se pravi, da je edino procesor lahko še zanič? Če izvzamemo dejstvo, da je AMD .
Šmorn ::
Matična 1: Gigabyte GA-970A-DS3P
Matična 2: Asus M5A97 R2.0
Grafična 1: Gigabyte Geforce 8400 GS
Grafična 2: Palit GeForce GT210 1024MB DDR3
Računalnik se resetira povsod. Napajalnik je že menjan za 100% dobrega. RAM sem tudi že menjal, pa ni bilo nič drugače. Tudi disk je že drug. V event viewerju ni nič, samo to, da je bil previous shutdown unexpected. Te standardne fore sem že vse testiral.
Če kdo prodaja poceni AM3+ procesor naj mi pošlje ZS, da sprobam še to. Novega AMD procesorja ne kupim več.
Mmemtest pride skozi normalno. BurnIn Testi pridejo skozi normalno, temperatura je normalna. Seagatov Seatools ne najde nič na diskih.
Matična 2: Asus M5A97 R2.0
Grafična 1: Gigabyte Geforce 8400 GS
Grafična 2: Palit GeForce GT210 1024MB DDR3
Računalnik se resetira povsod. Napajalnik je že menjan za 100% dobrega. RAM sem tudi že menjal, pa ni bilo nič drugače. Tudi disk je že drug. V event viewerju ni nič, samo to, da je bil previous shutdown unexpected. Te standardne fore sem že vse testiral.
Če kdo prodaja poceni AM3+ procesor naj mi pošlje ZS, da sprobam še to. Novega AMD procesorja ne kupim več.
Mmemtest pride skozi normalno. BurnIn Testi pridejo skozi normalno, temperatura je normalna. Seagatov Seatools ne najde nič na diskih.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Šmorn ()
MIHAc27 ::
Ja če PC nima časa zabeležit za konkretno kakšno napako gre, je najpogostejši vzrok napajalnik. Koliko W je kaj in katere znamke?
Seveda je možno, da je napaka tudi v procesorju...
Seveda je možno, da je napaka tudi v procesorju...
Anney ::
Podoben problem sem imel na WIN10, kjer so bili za random resete krivi driverji (kernel power problem), sicer nisem ugotovil kateri, vendar na WIN 8.1 dela gladko vse.
darkz ::
Meni se je tudi dogajalo in nisem ugotovil zakaj... spravil sem vse komponente ven, na novo sem dal pasto na cpu ter bridge.. počistil prah. Nato vse ponovno zložil in deluje odlično.
Who knows ^^
Who knows ^^
|ryzen 3900x|, |2x8 ddr4 3600|, |x470-f rog|
|970pro 512|, |5700 xt|, |nzxt x52|, |omen 32|
|970pro 512|, |5700 xt|, |nzxt x52|, |omen 32|
Sami ::
V tvojem primeru ni kriv AMD :D
Kateri napajalnik imaš? Testiraj z drugim.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | matična ali grafična fuč? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 8307 (7053) | solatko |
» | PC ugasne/se resetiraOddelek: Pomoč in nasveti | 3144 (2872) | Hayabusa |
» | kaj se dogaja z pcjem ...Oddelek: Pomoč in nasveti | 3678 (3125) | Nummy |
» | Nadgradnja BIOS-a za podporo AM3+ procesorjaOddelek: Pomoč in nasveti | 1021 (895) | amigo_no1 |
» | Računalnik zmrzne/zatrokiraOddelek: Pomoč in nasveti | 4147 (3521) | Krzzich |