Forum » Pomoč in nasveti » Router in zunanji disk
Router in zunanji disk
mamut ::
Živjo,
Imam router TP-Link TLWR1043ND, ki ima USB port za zunanji disk.
Težava je v tem, da mi ne prepozna diska (WD Caviar Green 1.5TB), ki je priklopljen preko priklopne postaje (Sharkoon SATA Quickport USB3 XT).
Ko priklopim navaden 2.5 USB zunanji disk stvar deluje.
Je problem morda v tem, da je disk tudi na PC-ju prikazan kot običajen in ne kot externi oz. izmenljiv disk? Se da to kako nastavit?
LP
Imam router TP-Link TLWR1043ND, ki ima USB port za zunanji disk.
Težava je v tem, da mi ne prepozna diska (WD Caviar Green 1.5TB), ki je priklopljen preko priklopne postaje (Sharkoon SATA Quickport USB3 XT).
Ko priklopim navaden 2.5 USB zunanji disk stvar deluje.
Je problem morda v tem, da je disk tudi na PC-ju prikazan kot običajen in ne kot externi oz. izmenljiv disk? Se da to kako nastavit?
LP
V bistvu ne vem, sistem je Windows 7 in je disk prepoznal. Ker je še nov sem ga moral še sformatirat in začel uporabljat.
floyd1 ::
Imaš onega tamalega slučajno FAT32 formatiranega, velikega pa NTFS? Mogoče router ne podpira NTFS. Ugibam, ne me linčat .
Pa na tej strani sem našel tole:
The firmware update offered below solves a recognition problem of the operating system.
Unpack the ZIP file and start the EXE file.
After a few seconds the update is completed (no special info will be shown).
Pa na tej strani sem našel tole:
The firmware update offered below solves a recognition problem of the operating system.
Unpack the ZIP file and start the EXE file.
After a few seconds the update is completed (no special info will be shown).
Ma zakaj linčat, vsako razmišljanje je dobrodošlo.
Tudi mali disk WD Passport250 je NTFS :(
Tudi mali disk WD Passport250 je NTFS :(
Zgleda da sem našel rešitev. Potem, ko sem zamenjal disk z enakim diskom ga router prepozna. Razlika med diski je ta, da je drugi v oknih nastavljen kot dinamičen disk.
Ne štekam čist dobr ampak važn da dela :)
Ne štekam čist dobr ampak važn da dela :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Router] Asus WL500g Premium FAQ (strani: 1 2 3 4 … 10 11 12 13 )Oddelek: Omrežja in internet | 83233 (14994) | brez-imenko |
» | Sistem zazna disk, v raziskovalcu pa ga niOddelek: Pomoč in nasveti | 3643 (3055) | Opkow |
» | NTFS in removable USB diski?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1882 (1490) | Pyr0Beast |
» | Kateri router priporočate?Oddelek: Kaj kupiti | 1402 (1402) | Dark Angel |
» | WD zunanji disk world editionOddelek: Strojna oprema | 3796 (2700) | Rikiboy |