» »

WD zunanji disk world edition

WD zunanji disk world edition

Vlady ::

Včeraj sem kupil WD 500GB World edition zunanji disk (za na mrežo). Zadeva dela, vse kul, razen hitrosti. Resda imam doma na routerju samo 100Mb/s hitrosti, vendar sem včeraj kopiral podatke gor in mi je zadeva delala največ na 40% obremenjnosti mreže. Je to normalno, ker po zdravi logiki bi moral biti notri disk ATA 100 minimum, in še nov (prazen) in nekako pričakujem, da bi bila hitrost vsaj 80-90% obremenitve mreže. Ima kdo doma podobno zadevo?
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

kixs ::

Eno je disk, drugo so pa vmesniki, ki so med diskom in tvojim racunalnikom (mrezni vmesnik, router, tvoja mrezna).

lp

Vlady ::

Router je 100Mb/s, prav tako mrežna, disk ima pa 1Gb/s vmesnik. Dela mi pa največ z 40Mb/s. Ni wireless ampak vse rpeko kablov. Kje je bottleneck da mi dela tako počasi??? :\ Disk je nov in disk vedno dela najhitreje ko kupiš novega. Torej mi bo to še počasneje delovalo...
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

bluefish ::

menda ja nisi pričakoval, da ti bo prenašalo z 100Mbps ali celo 1Gbps?

kixs ::

Meni diski vedno enako hitro(pocasno) delujejo. Razen, ce mislis fragmentacijo datotek. Potem pac uporabis Defrag.

lp

Mih@@ ::

Omrežni in USB diski nikoli ne delajo s polno zmogljivostjo, ki je na voljo... nekako ti verjetno ni v interesu, da med kopiranjem na disk pade dol povezava v net, ker je disk zasedel kompletno pasovno širino. Nekaj je odvisno tudi od krmilnika pri zunanjem disku, ki sam prenos še malo omeji.
Ta, da z leti diski delajo počasneje, je pa malo bosa...

Vlady ::

Ne nisem pričakoval, da mi bo šopalo 100Mb/s, ampak vsaj 80Mb/s. Pol sploh ni fore da ima 1Gb/s vmesnik... Za okras?

Men pa nov disk vedno dela zelo hitro, kasneje, ko pa je bolj poln oz. ko sem že nakj časa pisal gor pa brisal mi pa dela počasneje zaradi defragmentacije. Ponavadi reši zadevo formatiranje. Ampak še vedno dela hitreje nov disk, kot pa nek star formatiran.

Meni je v interesu, da mi dela zunanji disk čimhitreje, ne pa samo z 50% zmogljivostjo.
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

bluefish ::

poglej, tisto z vmesnikom je le marketinška fora.
In namesto da formatiraš disk, ko pride do fragmentacije, uporabi dober Defragment program (tisti v Win bo tudi dovolj za prvo silo).

residual ::

Lahko testiraš še direktno s crossover kablom, če bo kaj hitreje.

Vlady ::

blueFish glej, notri je 100% vsaj ATA 100 disk, torej je sposoben prenašati 100Mb/s, toliko kot mrežni vmesnik. Če osšteješ 5-10% dobiš slabih 90%, ki jih ne dosegam, ampak samo 40%. Če recimo povežem na router prenosnik, lahko prenašam datoteke s skoraj polno hitrostjo pa še zraven surfam in uporabljam torrent pa mi dela 80-90%. Zgleda da je tale WD disk bolj kot ne nateg... :\ Ker smiselno se mi zdi, da bi 1Gb/s vmesnik rabil, ker je notri recimo ATA 133 disk in bi ga lahko na 1Gb/s mreži izkoristil 100%. Torej polno hitrost diska. No včeraj mi je celo vmes padla hitrost prenosa na 90KB/s, ko sem kopiral nek film.

Malo sem razočaran nad tem diskom. Ga ima še kdo doma, pa ima podobno hitrost ali je to samo pri meni???
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

sweeti007 ::

Pozen kak program hdtach ali pa podobno na prejsnimu disku in novmu, potem pa ta prenosni disk vzam iz skatle ter ga vstavi direktno na sata priklop pa se 1x testiraj, tako se bos na lastne oci prepricu da disk je hitrejsi od prejsniga.




polno linijo lahk pa dosezes z raidu ali pa raptorju teoreticno

Zheegec ::

Notri je WD5000aaks disk, torej 7200rpm, 16MB cache.
Seveda te omejuje že router s 100Mbit, tist 1Gbps ni marketinška fora, to dejansko tako deluje.

kupi si en dober gigabit router, pa CAT6 kable, pa boš lahko to izkoristil, trenutno te omejuje router (kakšen slabši najbrž), softwerska mrežna kartica v kompu, pa mogoče še slabi/predolgi kabli... 80MB/s ne moreš pričakovati, če pa 100Mbit zmore TEORETIČNO največ 12.5MB/s (to je tvoj router), če bi imel dobro gigabit opremo bi pa teoretično lahko dosegel 125MB/s, samo disk ima read hitrost okoli 80MB/s.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Vlady ::

Ja meni ne zmore 12,5MB/s, ampak trenutno mi dela na 3-4MB/s. Kar je samo tretjina tega.

Če kopiram na prenosnik, gre pa do 10MB/s.
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

Vesoljc ::

upam da si ga preformatiral v kak NTFS??
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

Jst ::

Poštene mrežne, ki jih uporabljam za routerje so v prosti prodaji nekje 15 bivših ksit. Intelove, ki nimajo gor samo kontrolerja, ampak dejansko tudi procesor; te tudi ne obremenjujejo centralnega procesorja. S takimi zadevami lahko dosegaš hitrosti, integrirane mrežne in tiste za 6 Eurov so samo za "prvo silo."
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

caveman ::

Išči krivdo v routerju. Sam imam Linksys WRT54GL 100mbps, pa mi routa največ z 55mbps (to sem videl tudi na raznih testih).
In ne, ne prenašam podatke brezžično ampak prek kabla.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: caveman ()

Senitel ::

Routing gre iz LAN na WAN in ja tam so ti routerji za domačo uporabo precej omejeni. Hitrost po LAN delu je seveda 100Mbps in ne vem zakaj bi povezoval zunanji disk na WAN...

Vlady ::

Disk naj bi bil formatiran na linux okolje (tako piše v navodilih), medtem ko mi v properties v my computer piše NTFS. Pitaj boga kwa je zdej.

Mrežna in router mi oba zmoreta 100mbps... preverjeno sem prenašal podatke iz tega računalnika na prenosnik z več kot 80mbps. Torej ni ne mrežna ne router.

In da, je v LAN in ne WLAN. Kak mislte da sm pol na internetu??? :\
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

Vesoljc ::

jah, vceraj sem dobil premium edition 500gb, po defaultu je bil na fat32, priklopil sem ga na FireWire (en kanal), kopiral pa mi je okoli 17MB/s. nato sem ga preformatiral v NTFS (32kb) pa je prenos skocil na 27MB/s. cifra je sicer rahlo nizka, ampak kopiranje pac ni bila edina stvar ki laufa gor :)
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

TheoryX ::

no tudi jaz sem hotel to rečt, da ga probaj formatirat na ntfs, pa povej če bo kakšna pohitritev, sam mam od WD-ja Passport2 2,5'' disk in je od začetka delal full počasi ( se mi zdi da je bil na fat32 ) ga formatiram na NTFS in kopira okrog 30 MBps
Intel C2D E6420 | P5K Deluxe/WiFi | BFG 8800GTS OC
Crucial 2 × 1 GB Value rami | Hitachi 320 GB

looner ::

Pravzaprav, kar je žalostno, so to čisto normalne hitrosti za domače "NAS" stvari. Sam sem preskušal celo pol/in profesionalne rešitve na LANu in lahko rečem da npr. Linksysov NSLU2 (napravica kjer lahko priklopiš gor 2x USB diska in se obnaša kot network disk) dosega pri meni 4-5Mb, Asusov router z diskom sformatiranim na extfs ne dosega niti 2Mb, Intelova profi NAS zadeva SS4000-E v RAID5 pri čitanju 5-6Mb, pa ima gor napisano Intel in (2x) gigabitni LAN vmesnik. Še najboljše se je obnašal The CUS N5200, tudi NAS zadeva, gigabitni port, ki je letela z 22-25Mb, škoda samo da hočejo za njo brez diskov 800€ ! Preskušal sem z različnimi switchi in routerji, tudi gigabitnimi in s CAT6 kabli pa ni bilo opaznih razlik, nažalost je vse skupaj precej počasno.

Vlady ::

Ja, počasno je... ne vem zakaj potem gigabit vmesnik. Samo tržna fora in nategovanje kupcev? :\
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

mspiller ::

Tudi jaz sem gledal tale disk. In se se odlocam, odvisno od hitrosti prenosa. Probaj ga priklopiti direktno na racunalnik po moznosti na gigabitno mrezno, ce jo imas. Pa probaj forceat hitrost, ter full duplex v nastavitvah za mrezno.

lp, Matej

Vlady ::

Sej ti piše zgoraj, da ne deluje. Brezveze probat pomoje. Sem tudi drugje bral, da nič ne pomaga. Ta 1Gb/s je tržna fora. Danes so pa že itak čipi tako poceni, da je firmi vseeno če vgradijo notri 100MB/s ali pa 1GB/s.

Aja a še kdo ve, če se da dostopati do diska tudi brez priloženega programa???
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vlady ()

mspiller ::

Jah ni cist brezveze. Ce je problem v routerju bos s tem vidu. V manualu ti pise, da v primeru tezav priklopi direktno v komp. Drugace pa zadeva deluje kot CIFS, SMB link. Tisti crap od software, ki ga dobis zraven pa dela samo na XP pa 2k (tudi na Visti ne). Pa placat ga mors za pro verzijo.

Drugace pa glede na te dve povezavi je zadeva zgleda bolj crap, kar se hitrosti tice: 1 2

lp, Matej

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mspiller ()

Vlady ::

Ja to sem tudi ugotovil... pa prodajalca v Bing-bangu sem vprašal, ali podpira visto ali ne. Najraj bi mu nesu nazaj, sam kaj ko imam že preveč podatkov gor. :\ Big-bang -> nikoli več.
Nasezadnje, sem v članku prebral, da so na gigabit mreži dosegli 4,9MB/s, jaz sem na 100MB/s dosegel 4,8MB/s, branje pa je mogoče še hitrejše, nisem šel računat. :\ Isti crap na 100MB/s in na 1GB/s.
No prav tako vse pove SMB povezava. Povsod v specifikacijah so napisali, da je disk formatiran kot linux disk (čeprav winsi prikazujejo NTFS particijo). Kar pomeni, da uporablja isti protokol kot ga uproablja samba (program za linux, ki omogoča "dostop" do windows mašin).
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vlady ()

mamut ::

Zgleda, da sem se zajeb... ko sem kupil ta WD mrezni disk. Sem upal, da bo na gigabitni mrežni stvar delala hitreje. Poleg tega, pa mi ga se zmeraj ni uspelo inštalirat. Ta glupi MioNet program mi ga sploh ne najde. Vlady imaš kakšno idejo v čem je fora. Sem sprobal že vse živo pa ni razlike.

Vlady ::

Ma čist po navodilih moraš it. Mislim, jaz sem šel, pa mi dela. Samo program mi je pa vseeno totalno beden. :\ V bistvu se ga da zelo oskupit, tako da imaš potem samo klienta za povezavo in ti potem disk dela kar preko explorerja. Samo ne vem še kako to v visti doterat, da bo delal.
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

mamut ::

Včera mi je po resetiranju usmerjevalnika končno uspelo inštalirat MioNet tako, da je prepoznal Mybook disk. Še vedno, pa mi ob zagonu računalnika v Mionetu napiše failed mount. Ko grem na manage včasih ni problema, včasih pa mi napiše, MyBook (not local). Ko mi uspe namountat disk ga vidim OK. Kako ga sformatiram v NTSF? Sem za probo nekaj skopiral in je explorer zadevo zaključil, potem pa je začel transfer še mionet. V čem je fora? Šeto Vlady a si ga probal priklopit direktno na PC?

Zheegec ::

Problemov s temi diski je očitno kar precej (hitrost), zadeva se preiskuje...
Bomo videli kaj bo iz tega 8-)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Zheegec ::

Evo, uradni odgovor s strani WDja;

Problem počasnega prenosa je v firmware-u, ki je trenutno napisan tako, da pasovno širino razdeli na več delov, ker predvideva, da bo disk uporabljalo več uporabnikov hkrati. S tem so želeli omogočiti enake hitrosti prenosov velikemu številu uporabnikov, ki bi na disk dostopali hkrati.
Na WDju pripravljajo nov firmware, ki bo optimiziral prenos glede na dejansko število uporabnikov in ne fiksno, torej bi se hitrost morala občutno povečati. Je pa firmware že 2 meseca v izdelavi in nimamo zaenkrat nobenega datuma kdaj bo na voljo.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Vlady ::

No se mi je zdelo, da tole nekam prepočasi šiba za SATA disk... :D
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

Rikiboy ::

!!!! NUJNO !!!!!

PROSIM POKLIČI ME OZ. mi PUSTI TEL- ŠT. KER te moram nujno nekaj vprašat glede DISKA WD my book world!!!!

041 387 680
David.Curk@gmail.com

HVALA VNAPREJ
DAVID
David Curk


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NAS in hosting

Oddelek: Pomoč in nasveti
373840 (2994) FX6300B
»

Multimedijski predvajalnik - hitrost prenosa na priključene USB naprave

Oddelek: Kaj kupiti
5875 (750) ropo009
»

Japonci dobili najhitrejše optične povezave do interneta za domače uporabnike (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
10924498 (20387) MrStein
»

Integriran LAN 1000Mbps na plošči dela na 100 Mbps

Oddelek: Strojna oprema
101373 (1208) Tarzan
»

WD povečal kapaciteto serije My Book trdih diskov na 2 TB

Oddelek: Novice / Diski
436836 (4767) Vlady

Več podobnih tem