» »

kupovanje letalske karte brez kartice

kupovanje letalske karte brez kartice

legice ::

no imam manjši problemček. nameravam iti v na gamescom čez 2 tedna z avionom, ampak nimam nebene od kartic(mastercard, visa in nekaj različic obeh). zanima pa me ali se da osebno kupiti letalsko karto na letališču. nikoli še nisem potoval z avionom ali kupoval karte, tako da nimam pojma kako sploh postopek.
osebno bi probal kupiti zato, ker grem v benetke.

hvala za odgovore
lp:)
Prekopu vrt in našu Bin Ladna

RockyS ::

Lahko.

blue ::

vse potovalne agencije...
sonček, kompas, palma ti lahko tudi rezervirajo karte..

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: blue ()

zavajon ::

Vedno kupujem letalske karte online, zato ne vem, kako gre to z agencijami. A predvidevam, da vzamejo za svoje usluge določeno provizijo, višina le-te pa je najbrž različna, če ne obstaja kakšen kartelni dogovor.
Zato bi jaz na tvojem mestu na netu poiskal številko leta, nato pa poklical par agencij in jih vprašal, za koliko bi ti prodali karto za točno ta let. Pri tisti, ki bi bila najcenejša, bi jo kupil.

St235 ::

Človek sprašuje, če lahko karte kupi na letališču, ker bo slučajno tam.

Vsekakor lahko, samo v benetkah boš teško našel prodajalca, ki bo govoril karkoli drugega kot itl.

fosil ::

Precej je odvisno od letalske družbe, nimajo vse svojih šalterjev in možno da boš na koncu tako ali tako moral kupit karto prek agencije, ki ima poslovalnico na letališču.
Na tvojem mestu bi karto raje kupil vnaprej, verjetno bo tudi ceneje. Maš celo agencije, ki so specializirane za karte.
Lahko se ti zgodi, da prideš tja in ne bo nobenega prostega mesta več, ali pa bo cena taka, da se boš samo obrnil.
Tako je!

zavajon ::

Človek rabi karto čez 2 tedna, zato ima dovolj časa, da jo nabavi preko katerekoli agencije. Po mojem se da z lahkoto po telefonu zmenit, da nakaže znesek na TRR, nato pa mu karto pošljejo domov. Pa še to ni treba, ker rabiš na CheckIn-u samo pasoš, vse podatke tam še imajo. Vsaj tako gre, če kupuješ karto preko neta. Še nikoli me niso vprašali za print maila, v katerem sem dobil potrdilo nakupa, čeprav online agencije napišejo, da je treba ta mail sprintat in imeti s sabo.

Wox ::

Katero letalsko družbo, ki leti iz Marca Pola v Köln imaš v mislih?
Commodore 64

legice ::

ryanair, pa v duzzeldorf
Prekopu vrt in našu Bin Ladna

Wox ::

Najboljše, da ti nekdo drug plača s kreditno kartico, pa mu potem ti vrneš v kešu. Ker znajo biti karte tik pred letom precej dražje, kot če kupiš zdaj. Pa tudi večinoma na letališčih ne sprejemajo plačila v kešu. Sicer Ryan leti iz Trevisa, ki pa je zdaj zaprto in letijo iz Marka Pola do konca avgusta, tako da je tam precejšnja gneča.

Sicer pa je takole:
Owing to the high costs of security and administration, we do not accept cash for fares, taxes, fees or charges for carriage of excess baggage and sporting equipment. Some airports may have local arrangements for the acceptance of cash and will often accept major debit cards issued in their country. Passengers intending to pay for these items at the airport should contact the airport in advance to determine if the airport will accept cash and/or which debit cards are acceptable as a form of payment. Passengers who pay for their flights with a credit card billed in a currency other than the currency of the country from which the flight departs will be charged in the currency of issue of the credit card, inclusive of a 'foreign user' charge but you can check the actual amount to be billed in the currency of your card prior to payment being made.


Ko sem nazadnje letel z njimi, je bilo kar fletno. Se mi zdi, da je bila celotna posadka mal zadeta. Cigarettes for barbapapa, hahaha....
Commodore 64

MIlton ::

Kakor je že blue napisal, je najboljše, da greš do ene od potovalnih agencij, tam kupiš karto in jo plačaš z gotovino. Oni ti pa sprintajo list s tvojimi podatki in podatki o letu, ki ti velja kot karta v primeru, da ti na letališču kaj komplicirajo (večinoma je dovolj, da jim na checkin-u pokažeš potni list).

fosil ::

Ryanair karte ne moreš kupit na letališču, mislim da tudi prek agencije ne.
Če se ne motim imajo samo prodajo prek neta. Torej rabiš nekoga s kartico, ki bo zadevo kupil namesto tebe.
In to čim prej, ker je cena vsak dan višja.
Tako je!

legice ::

fosil ima prav. agencije nimajo opravka z ryanair pa rekli so da bi me prislo 280 eur do duzzeldorfa in nazaj...od tega je 150 eur davk ostalo pa karta...no thank you

drugace pa hvala za odgovore:)
Prekopu vrt in našu Bin Ladna

popotnik78 ::

Jaz sem imel zelo dobro izkusnjo z nabavo letalskih kart na bookingpoint.net.

Poslujejo v Ljubljani in ne potrebujes kartic. So tudi cenovno ugodni.

zavajon ::

Ker nisem poznal te strani, sem za štos naredil primerjavo.
Ljubljana - Dusseldorf stane 26.09. let OK829 321.01 EUR, isti let (kar pomeni seveda isto letalo in iste storitve) pride na http://www.it.lastminute.com/ 283.01 EUR.
Če res ni kakšnih razlogov glede kartic ali podobnega, toplo odsvetujem uporabo slovenskih trgovcev, pa ne samo pri letalskih kartah, ampak na splošno ;)

mitja_i ::

Pazi, Ryanairovo letališče v Dusseldorfu Wese je zelo daleč od Dusseldorfa. In še za nazaj ti (osebna izkušnja) zelo težijo za število (in težo) prtljage, kar te lahko drago pride (čeprav gre tja z isto konfiguracijo brez težav). Sam ne letim več z Ryanairom. Raje poglej še za AirBerlin iz Klagenfurta.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ryanair in prtljaga (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12517838 (3712) kajtimara
»

Ryanair kovček 10kg Check-In

Oddelek: Loža
163825 (3382) kow
»

Letalski nasveti

Oddelek: Loža
304182 (3506) St235
»

Zakaj je letalski promet tako poceni (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
548669 (2624) fosil
»

Let z letalom na Irsko.

Oddelek: Loža
304045 (2034) MitjaM.

Več podobnih tem