Forum » Loža » Ryanair kovček 10kg Check-In
Ryanair kovček 10kg Check-In
ProPrimoz ::
Pozdravljeni!
Rezerviral sem let iz Muchen do Dublin in nazaj z Ryanair. Dodal sem 10-kg baggage check-in. Imam eno vprašanje. Zahteva 55x40x20 dimnezija. Imam težavo s širino, Ryanair zahteva 20 cm širina ampak moj širina je 23cm. Ali bo vseeno Ryanair sprejel moj kovček?
Rezerviral sem let iz Muchen do Dublin in nazaj z Ryanair. Dodal sem 10-kg baggage check-in. Imam eno vprašanje. Zahteva 55x40x20 dimnezija. Imam težavo s širino, Ryanair zahteva 20 cm širina ampak moj širina je 23cm. Ali bo vseeno Ryanair sprejel moj kovček?
Nikonja ::
Meni do zdaj niso nikoli komplicirali, večinoma sploh ne pogledajo.... pa sem letim kar parkrat na leto z njima....
ProPrimoz ::
pegasus ::
Check-in ne bi smel bit panike, carry-on luggage pa znajo kdaj kje zakomplicirat tako z dimenzijami kot s težo. Že videl oboje. Na licu mesta ti dodatno zaračunajo.
Cveto ::
Tam pri boardingu imajo eno škatlo, z temi dimenzijami. Če jim kovček ni všeč, ga dajo v to škatlo in ne sme nič štrleti ven. V praksi bi 23cm moralo iti skoz, razen če ni to res nabutan kovček, da je izbočen.
St235 ::
Tam pri boardingu imajo eno škatlo, z temi dimenzijami. Če jim kovček ni všeč, ga dajo v to škatlo in ne sme nič štrleti ven. V praksi bi 23cm moralo iti skoz, razen če ni to res nabutan kovček, da je izbočen.
Daj vsaj temo preberi preden neumnosti govoris. Clovek sprasuje za kovcek, ki bo checkiran, tega pa ne bo imel pri boardingu.
Meni do zdaj niso nikoli komplicirali, večinoma sploh ne pogledajo.... pa sem letim kar parkrat na leto z njima....
če bi oni ugotovili, da imam preveliko, kaj naj naredim?
Nisem se zasledil ali dozivel da bi to preverjali. Praviloma tezijo za prtljago, ki jo neses na avion. Worst case scenarij, je to, da ti bodo exstra zaracunali.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: St235 ()
stb ::
Daj najprej še enkrat preveri kaj si pravzaprav kupil.
Za čekinano (oddano) prtljago je ponavadi pomembna le teža. Za kabinsko (ročno) prtljago pa so pomembne tudi dimenzije (zaradi velikosti prtljažnega prostora v kabini nad sedeži).
Zadnjih nekaj let nisem opazil, da bi na letališčih ročno prtljago tehtali, je pa merjenje (s tlačenjem v referenčno škatlo) na videz sumljivih kovčkov sedaj stalnica.
Če imaš kovček mehak boš po potrebi (če tlačenje ne deluje) nekaj cm debeline ali kil zlahka odbil že s tem, da vzameš ven kakšno jakno, oblečeš flis, obuješ gojzarje, brisačo si zaviješ v turban, v žepe pa natlačiš ostale drobnarije.
Ravno ta vikend sem videl sopotnika s trdim (v celoti plastičnim) kabinskim kovčkom, ki je bil par cm predebel. Zaračunati so mu hoteli 60eur, pa je precenil, da je to več, kot stane nov kovček in ga je zato pustil kar tam, vsebino pa je pretresel na brisačo in jo potem zavezal v culo. Teden prej je brez težav letel z enako vozovnico na isti letalski družbi, z istim kovčkom, na enakem letalu, le odhodno letališče je bilo drugo, z drugim osebjem.
Za čekinano (oddano) prtljago je ponavadi pomembna le teža. Za kabinsko (ročno) prtljago pa so pomembne tudi dimenzije (zaradi velikosti prtljažnega prostora v kabini nad sedeži).
Zadnjih nekaj let nisem opazil, da bi na letališčih ročno prtljago tehtali, je pa merjenje (s tlačenjem v referenčno škatlo) na videz sumljivih kovčkov sedaj stalnica.
Če imaš kovček mehak boš po potrebi (če tlačenje ne deluje) nekaj cm debeline ali kil zlahka odbil že s tem, da vzameš ven kakšno jakno, oblečeš flis, obuješ gojzarje, brisačo si zaviješ v turban, v žepe pa natlačiš ostale drobnarije.
Ravno ta vikend sem videl sopotnika s trdim (v celoti plastičnim) kabinskim kovčkom, ki je bil par cm predebel. Zaračunati so mu hoteli 60eur, pa je precenil, da je to več, kot stane nov kovček in ga je zato pustil kar tam, vsebino pa je pretresel na brisačo in jo potem zavezal v culo. Teden prej je brez težav letel z enako vozovnico na isti letalski družbi, z istim kovčkom, na enakem letalu, le odhodno letališče je bilo drugo, z drugim osebjem.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: stb ()
St235 ::
Za čekinano (oddano) prtljago je ponavadi pomembna le teža.
Vedno so omejitve, ampak so pri normalnih letalskih prevoznikih praviloma definirane kot skupna dolžina (seštevek vseh stranic) in pride v poštev pri res oversize zadevah.
Ryanair pa kot ryanair seveda izumlja toplo vodo, kaj vse še lahko zaračunajo strankam. In tudi pri checked-in prtljagi je različna cena glede na težo in velikost.
https://www.ryanair.com/gb/en/useful-in...
https://www.ryanair.com/gb/en/useful-in...
smo nedolgo nazaj debatiral, da tudi tehtanje ni več redkost. Ryanairpovi uslužbenci imajo voziček/tehtnico in ko ljudje čakajo na boarding pridno pregledujejo in zaračunavajo preveliko in/ali pretežko prtljago. Nisem pa še videl resne letalske družbe, da bi to počela, če ne gredo ljudje res v ekstreme.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: St235 ()
tikitoki ::
Jebiga, malo dnarja, malo muzke. K kupis letalsko karto za drobiz, ni cudno, da te probaj kje drugje olupiti.
stb ::
Zanimivo, omejitve dimenzij nimajo omenjene na
https://www.ryanair.com/gb/en/plan-trip...
Je pa ceneje vzeti priority, ker dobiš zraven še ta isti kufer in ti ni potrebno čakati nanj na vrtiljaku. Ta opcija za 10kg oddane prtljage je smiselna le če si že vzel priority boarding in nujno rabiš še drugi kufer.
https://www.ryanair.com/gb/en/plan-trip...
Je pa ceneje vzeti priority, ker dobiš zraven še ta isti kufer in ti ni potrebno čakati nanj na vrtiljaku. Ta opcija za 10kg oddane prtljage je smiselna le če si že vzel priority boarding in nujno rabiš še drugi kufer.
Možno da tista škatla ni za ta 10kg check-in. Ne vem, jaz sem nazadnje letel ravno pred prvim novembrom, ko so menjali politiko prtljage. In smo šli na check-in in so imeli tisto škatlo, res pa je da takrat še ni bilo tega 10kg checkin-a.
Sem našel v general terms and conditions:
Škoda, ker to so spet te majhni kovčki, večina tega, kar se prodaja, pa ima debelino 23cm.
Passengers who purchased the 10kg Check-In Bag (up to 10kg with maximum dimensions of 55cm x 40cm x 20cm) may carry their small bag on board the aircraft, however the 10kg Check-In Bag must be deposited at the bag-drop desk prior to entering security. Upon arrival at their destination they will collect the bag at the baggage belt. Regulations on Checked Baggage apply accordingly.
Škoda, ker to so spet te majhni kovčki, večina tega, kar se prodaja, pa ima debelino 23cm.
kow ::
Pri 10kg tvoj kovcek verjetno ne bo ravno nabutan. Mene dimenzije ne bi skrbele, sploh ne 3 cm.
Kolikor imam izkusenj (ne kaj veliko), ponavadi extra oskubijo ljudi pri rocni prtljagi. Ce nimas priority boarding, pazi na dimenzije rocne prtljage.
Ce bi imel rocno prtljago, ki gre cez mejo, bi bila moja strategija da boardam pozno. Oskubili bodo nekaj ljudi v vrsti, morda potem izpolnijo kvoto?
Skratka, ne vem ce bi delovalo...
Kolikor imam izkusenj (ne kaj veliko), ponavadi extra oskubijo ljudi pri rocni prtljagi. Ce nimas priority boarding, pazi na dimenzije rocne prtljage.
Ce bi imel rocno prtljago, ki gre cez mejo, bi bila moja strategija da boardam pozno. Oskubili bodo nekaj ljudi v vrsti, morda potem izpolnijo kvoto?
Skratka, ne vem ce bi delovalo...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Je prenosnik ročna prtljaga? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 20145 (8356) | iceman3 |
» | Letalski nasvetiOddelek: Loža | 4677 (4001) | St235 |
» | Easyjet/Ryanair prtljaga po "novem"Oddelek: Loža | 21705 (4270) | Gogo |
» | prvič na letalo (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 21090 (17285) | nodrim |
» | Zavarovanje za tujino (potrebno kaj zrihtat)?Oddelek: Loža | 5474 (4754) | Buldožer |