» »

Nakup strojne opreme v tujini (Geizhals)

Nakup strojne opreme v tujini (Geizhals)

Kurzweil ::

Prav na Slo-techu sem zasledil iskalnik za cenami, ki deluje po principu ceneje.si in lovec na cene, ki pa sicer išče strojno opremo po Avstrijskih in Nemških trgovinah - GEIZHALS

Med pregledovanjem pa sem ugotovil da je Bestseller-computer, sicer nemška trgovina najbolj ugodna (če pozna še kdo kaj ugodnejšega se priporočam), vse kar me zanima je kakšne imate izkušnje z nakoupom v tujini, koliko je poštnine denimo iz Nemčije in kako je z garancijo...

Vaše izkušnje so več kot dobrodošle... nekatere zadeve pri vrednosti 300€ so tudi do 100€ ceneje...
  • spremenil: Kurzweil ()

kmetek ::

toplo vodo si našel 8-O

Nevem ali je tole bilo mišljeno sarkastično ali resno, ampak mene resno zanima, vem da je najmanj miljon tem o trgovinah v tujini, ampak kaj v zvezi z Nemčijo oz. konkretno Bestseller-computer nisem zasledil, negre pa zato da bi izumljal toplo vodo, samo zanima me kako dolgo se čaka na pošiljko, koliko je cena poštnine, kakšne so (predvsem) negativne strani in podobno, predvsem pa me to zanima iz prve, pač od nekoga, ki je že tam kupoval.

Sicer pa sam sem že kupoval v Avstriji je bilo res konkretno ceneje, ni pa še prišlo do okvar tako da nevem kako je kaj z garancijo, takrat sem za 2 grafični kartici plačal 10€ poštnina, kako je pa kaj s tem iz Nemčije (nisem nič našel v kateri izmed teh trgovin)

Hvala za morebitno bolj objektivne komentarje...

p.s. izvedel sem tudi da marsikdo kupuje iz Sloveške, kjer pa so cene še nižje, ampak tam pa več nimam zaupanja, morda neupravičeno?

kuglvinkl ::

Precej je odvisno od tega, kok je težak paket. Če si misliš ubost težko ohišje, bo drago. Če gre za drobnarije, pa niti ne tolko. Zadnjič sem naročil sleeving iz Muenchna, poštnina je bla 8 evrov.

Na ocene na Geizhals se sam kar zanesem.

Vedno pa pogledam, ali je zadeva tut na Amazonu (.de in .uk)... Ki je pa tako n tako vključen v Skopuha.

garancije še nisem uveljavljal, so pa pobje po moje množično, ko so kupovali P67 plate in jih potem menjali za rev. b.

Dr_M ::

Naroca se iz tistih trgovin, ki posiljajo v Slo, ce ne, ti nizka cena nic ne pomaga.
Za nizke cene na slovaskem nevem nic, ima pa za nekatere stvari zelo dobre cene na poljskem.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Marsikatera trgovina v Nemčiji pošilja v Slovenijo, pa recimo da govorim o teh trgovinah (katerokoli izberem je vsaj 20-30% cenej ko pri nas), zato me zanima koliko je naprimer poštnine, da se še to sploh izplača, sam pa se ravnam tudi po tem da v to razliko v ceni prištejem še morebitne stroške 1x pošiljanja na garancijo. Poleg tega, da je severno od nas skoraj povsof ceneje sem recimo jaz vzel že kat nekaj stvari iz Avstrije, ker so imele stvar eno leto več garancije (3 leta namesto 2).

Je že morda kdo naročeval iz juga (včasih je tudi Italija bila poznan po zareds ugodnih cenah), vm da se ob prvem pomisleku sliši že v osnovi nategunsko, ampak morda pa vendarle obstaja kakšna varjant. Zanimivo je, da v vsakem primeru najdem ceneje, kot karkoli na ceneje.si pa ni važno katero državo gledam (v razumnem radiusu).

Morda pozna kdo v Sloveniji kaj bolj ugodnega od Pixmanie in Dinokompa, meni še ni uspelo najti...

Ashrack ::

subscribing
....

Še neki je treba obvezno upoštevat: TCO.

Pred leti smo se ganjal na forumu glede npr. Mlacoma. mel so za par tolarjev nižje cene, se prav, si mogoče prišel skozi ceneje za par jurjev, če je šlo pa kaj narobe, si imel pa drek na palci. In od tistih časov se tle deremo, pobje, glejet še na Total cost of ownership. Zato grem v Funtech. Niso najcenejši, ampak ko sem zadnjič dobil zanič trafo (se je izkazalo po 2 mesecih), sem dobil drugo čez 2 dni. Nobenih čudaških vprašanj, 45 dni za "popravilo" (bi rad videl servis, ki kaj sploh popravlja))... To je ta razlika v ceni, ki jo z veseljem plačam.

Vse to moraš upoštevat pri nakupih iz tujine. Ker zadev, ki se lahko pokvarijo, nisem naročeval v večjem obsegu iz tujine, ti ne zanm povedat, kako je s tem.

Lahko pa povem, kaj se je zgodilo oni dan na Amazonu. Izdelek sem poklikal na podlagi slikce. Dobim paket, ves vesel, notri druga zadeva, ki služi drugemu namenu.

RAM, sure. poklikaš, sprintaš RMA, vtakneš v kuverto/paket, v 10 dneh je bil denar na kartici.

Tko da, naši trgovci majo prednost ozemlja in, če imajo kej pameti, storitve in samo to, da konkurirajo nižjim cenam iz Nemčije.

Še to, edino Mlacom ima Seasonic trafe (Merđo med trafami, best of the best, slin slin). Se ne bom zmotu in pri njih nabavu, rajš kakkšen caseking npr. al pa Amazon.

edit:typo.

Zgodovina sprememb…

musicfreak ::

Sam sem naročil pred 14 dnevi kompleten računalnik po delih iz nemške trgovine http://direkt.jacob-computer.de/ , ki ima najbolj ugodne cene od vseh trgovin v Evropi, ki pošiljajo v Slovenijo. Lahko rečem samo pozitivno (razen da je matična bila kaput, ampak to ni njihova napaka in se ti lahko vsepovsod zgodi). Poštnina me je prišla 22 evrov (to je maksimalno kolikor lahko plačaš) + 2 evra in nekaj kolikor plačaš za nakazilo denarja na banki. Celotna stvar poteka tako, da ti nakažeš na banki denar, ko oni dobijo denar nakazan (2-3 dni), ti odpošljejo paket čez 1-2 dni, če imajo vse na zalogi. Pri meni so v petek poslali in sem v ponedeljek že dobil (vse skupa od transakcije do prejetja paketa je bilo točno 1 teden). Definitivno se splača če gledaš na denar, pri meni je bila celotna konfiguracija mislim da 130 evrov ceneje kot enaka pri nas, je pa res da reskiraš glede tega, če bo kaj zanič in boš mogel pošiljat nazaj za zamenjavo, ker v tem primeru plačaš ti poštnino, kot sem sedaj jaz, ko sem pošiljal matično nazaj. Zraven tega zaradi tega traja vse skupaj dlje sedaj, ampak še vseeno je vse skupaj ceneje in če gledaš na vsak evro se splača. Če pa maš pare, pa daš pač 100 evrov več pa pri nas kupiš :D Odvisno od posameznika.

Mi je pa zanimivo pri nas, da je trgovin res ogromno, konkurenca pa nima nobenega efekta, kot pri večini stvari smo pač hlapci, kar se marž in podobnega tiče, 3. roka če se tako izrazim, še tisto kar pa pride direkt do nas pa je v premajnih količinah.

@kuglvinkl, hvala za nekaj informacij, še posevej za TCO, precej oz. kar preveč prebiram Slo-tech sem očitno vedno zgrešil to zadevo, čeprav mi še ni povsem jasen princip tega TCOja, ampak bom že verjetno nekje zbrskal, gledam pa na Amazonu pa so cene že kar manj ugodno (tako Nemški, kot Angleški seveda).

@Airwave, verjetno če nebi vzel še ohišja zraven bi bila pa poštnina precej nižja (zaradi kilaže predvidevam), podobno kot ti tudi jaz prevej gledam na ceno, vendar jasno imam še raje normalne pogoje. Kako misliš da je bila matična kaput? je bil poškodovan paket ali je že po defalutu pač bila takšna zapakirana? ...edino kar mene skrbi so kakšne bolj občutljive/vitalne zadeve, kot so trdi diski ipd.

Sicer pa mi je zanimivo, da mi skoraj vsak prodajalec v tujini zatrdi da je z garancijo vse super poskrbljeno, da se lahko obrnem kar na zastopnika v Slovneiji, tako da imam garancijo res na roki... no kolikor je meni znano pri nas ni nobenega zastopnika (Intel, AMD, Nvidia, WD, Kingston, Corsair, OCZ, Gigabyte, Asus,...) tako da si s tem res nimam kaj pomagar, ali morda obstaja kakšen zastopnik pri nas, da bi lahko nesel v garancijo h njemu (koliko je meni znano ne)?

In še ena stvar, Pixmania je meni osebno zelo interesantna ima tudi prestavništvo v Sloveniji, pravtako tudi internet stran, ki se zgleda prevaja z Google translate pluginom, ker je res po lovsko prevedena, bede, ki je ni v bazi pa pusti izgleda kar izvorno angleško, kakorkoli ima ta Pixmania skladišča v Sloveniji? ...kar se seveda nanaša če je garancija in stroški pošiljanja naravnana na Slovenijo ali to poteka iz kakšnega centraliziranega skladišča sredi Evrope???

musicfreak ::

bis inkl. 2 kg 13,99 €
ab 2 kg 15,99 €
ab 6 kg 17,99 €
ab 12 kg 21,99 €
ab 20 kg 29,99 €

Ja plata je bila zanič, ne zaradi transporta, pač zanič je bla, defektna. Sem nesel na servis pa mi je rekel da je zanič. Možno tudi da sem jo jaz skuril, ampak dvomim ker je rekel da sem vse dobro priklopil. Vglavnem poštnina me je prišla 17 evrov gor. Ampak kot rečeno, vseeno je vse skupaj ceneje in če se ti ne mudi da bi res rad takoj jutri vse mel se splača. Oz je odvisno od posameznika kaj mu je pomembneje, kot pri vsaki stvari.

@Airwave, tole trgovino ki si jo podal je zanimiva, naprimer ko sem primerjal Asus 460gtx 1gb, sem jo našel na ceneje.si ceneje, ko pa sem s ceneje.si naprimer primerjal
PNY PNY QUADRO FX 580 (pustimo PNY v tem primeru) je bila pa razlika cca55€ (146/203€), me pa zanima če ima ta trgovina (ne najdem res nikjer) od kuglvinkla omenjeni TCO?

@kuglvinkl mi lahko prosim bolj po kmečko razložiš kaj dejansko je ta TCO, brskal sem in gre za standard, ki ima glede na leta rezlične specifikacije, namenjen je večinoma monitorjem (kasneje se je refereca malce razširila), ponavadi ne naveden ob porarabi enerije, po drugi strani ga vidim v drugem kontekstu, ampak sama kratica TCO - Total cost of ownership pa da slutiti spet nekaj povsem drugega, hvala za razlago

TCO pomenijo skupni stroški lastništa. Najlažje si je to predstavlja pri nakupu tiskalnika. Včasih je veljalo, da predstavlja cena, ki jo plačaš za tiskalnik, samo 10% vseh stroškov, ki jih boš imel z njim. Kako je danes, ne vem, ampak bistven je point.

Enako velja pri izbiri štacune. Lahko si dokaj natančno zračunaš, če greš v štacuno,ki ti za malo več denarja nudijo tudi boljšo storitev, v primer okvare. Lahko pa tvegaš in greš v slabo trgovino, ki ti sicer ne proda pokvarjenega proizvoda, pač pa enakega kot tista, ki je malo večja. Če bo šlo tukaj kaj narobe, bo treba čakat zakonskih 45 dni, vprašanje, ali to bodo sploh zamenjali, ali na bodo odgovornost naprtili tebi. V tem primeru je ta produkt, kupljen za začetno nižjo ceno, na koncu jasno dražji.

Tko na hitr ta TCO :). Še wiki.

Zgodovina sprememb…

kmetek ::

normalno da je tujina cenejša, lol če je 20-30x večji trg...kaj nima jacob tudi paypal?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Black friday (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
21453190 (20453) jopar
»

Black friday (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7418961 (9859) r0b3rt
»

Dražbe na Ebayju čedalje redkejše

Oddelek: Novice / Ostale najave
287566 (5192) Tilen
»

Prilagajanje spletnih cen profilu uporabnikov buri duhove (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
5620987 (17771) gzibret

Več podobnih tem