» »

TV z vgrajenim DVB-S tunerjem

TV z vgrajenim DVB-S tunerjem

BlaiseM ::

Ali vgrajeni DVB-S tunerji omogočajo premikanje motoriziranih satelitskih krožnikov (DiSEqC / USALS protokol)? Oz. ali lahko ti tunerji (vsaj deloma) nadomestijo satelitske sprejemnike (npr. Clarke-Tech sprejemnik)?

Če omogočajo (vsaj delno) nadomestitev, potem ločenih sprejemnikov (najbrž :)) noben ne bi več kupoval? Skratka, kaj vse so sposobni tile vgrajeni tunerji?

popster ::

verjetno je odvisno od modela do modela. probaj poiskat v specifikacijah od modela

Scorpia ::

Če sprejemnik podpira DiSEqC 1.2 ali 1.3, ne bo imel težave tudi z motorjem. Kajti tukaj gre samo za standard. Še diseqc 1.1 standard premakne motor, le da se ne zna vrniti na začetni položaj. Je pa zdaj uprašanje, če programska oprema v tv-ju omogoča več satelitov. Sam če ima vsaj 1.2 pol bi avtomatsko moglo podpirati, edino če niso kaj po svoje opremljali.
////

BlaiseM ::

Sprejemnik (ki bi se ga rad znebil) že podpira DiSEqC, zanima me za sodobne TVje (z vgrajenimi DVB-S tunerji). Še pri nobeni TV ni napisano drugega kot to, da "ima vgrajen DVB-S[2] tuner". Najbrž ne iščem prav, imata morda kakšen link primera za TV?

Scorpia ::

Kot sem napisal če je DiSEqC 1.2 ali več podpira motoriziran način. Tuner v kateri napravi se nahaja, nima veze, če je 1.2 torej more delovati motor. DVB-S2 je večinoma podpora za HD programe, ker omogoča več prenosa podatkov. Prav tako se uporablja za SD programe. Oznaka S2 nima veze z motorjem. Boš moral malo bolje pogledati v specifikacijah ali najboljše izvedeti kateri tuner je notri. Ni veliko proizvajalcev ki proizvajajo te tunerje.
////

BlaiseM ::

Scorpia, najlepša hvala za pomoč! Drugače pa to pomeni, da so ločeni satelitski sprejemniki sedaj nepotrebni? Npr. tale Clarke-Tech 5000 HD: razen snemanja (in še kakšne malenkosti) ne omogoča bistveno več kot sodobni TVji (pri katerih se najde tudi CI reža)?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero satelitsko anteno kupiti

Oddelek: Kaj kupiti
71658 (1431) Alexius Heristalski
»

digitalna kabeelska tv dvb-c izkušnje (cablestar2)

Oddelek: Pomoč in nasveti
208403 (4042) predrag000
»

Satelitski sprejemnik

Oddelek: Kaj kupiti
81238 (1137) Ted
»

Softwersko DEKODIRANJE z SkyStar 2 (strani: 1 2 3 415 16 17 18 )

Oddelek: Strojna oprema
859128278 (29640) chrush
»

SAT televizija

Oddelek: Zvok in slika
121447 (1231) TOP

Več podobnih tem