» »

Problem z modemom

Problem z modemom

power12 ::

Živjo !

Zadnji teden spet heca internet. Naj povem od začetka ! Pred enim mesecem mi je nehal delat internet na mojem računalniku in drugem povezana preko routerja. Klical sem na Telemach in so rekli da je pri njih vse dobro in da je problem od modema naprej. Pokličem serviserja računalnikov, on vse pregleda in pove da vse dela kot mora ( nato še malo gleda in opazi problem ). Modem THOMSON, ki so mi ga dali pri Telemachu, ko so zmontirali internet pred 5 leti, se obnaša tudi kot router. Skupaj sva klicala na telemach, kjer se je potem serviser še nekaj kregal z unmu mudelom tm :)) . Tam jaz dam naše podatke on pogleda in spet reče da je pri njih vse dobro, in da nič ne more narediti.
Serviser mu je lepo pojasnu, da se njihov Modem obnaša tudi kot router in mudel reče da to nji njegova stvar.
Potem nekak rešiva stvar po svoje ( nov router, ter en IP ), vse je delalo kot mora in po enem mescu me spet zajebava ;((

Klical sem serviserja in je rekel, da sva midva vse naredila kot mora biti, in da je vse naprej samo še Telemachov problem ! Kličem na Telemach, in mi mojster reče da ne more izključit pri modemu to da se obnaša kot router.

Zanima me kaj je problem, in ali res ne more izključiti načina kot router ?
Kajti ko je računalnik priključen direktno v modem, kaže da je vzpostavljeno z ( network 3 in unidentified network ), in kadar kaže ta unidentified network internet ne dela kajti modem dela kot router !

Upam da ste me razumeli, in me zanimajo vsi nasveti kako in kaj ?

In na telemachu se prav izogibajo, da bi mi poslali serviserja na dom, čeprav sem zahteval ? Sej bom jaz plačal kajne 8-O

Mitch ::

Če sem prav razumel ti internet ne dela ko imaš PC direktno priključen na modem IN tudi takrat, ko ga imaš priklopljenega preko routerja?

Modemi in Routerji (domači) imajo po navadi dva načina delovanja: Gateway in Router. Razlika je v tem, da se v načinu Gateway eden od portov obnaša kot WAN ostali pa kot LAN. Ta port je tudi označen z napisom WAN. V načinu Router se vsi porti obnašajo enako (torej ni razlike med WAN in LAN porti)...

Je pa še ena možnost. Včasih (ne vem, če to počnejo še danes) so so kabelski operaterji zabeležili MAC števiko mrežne kartice ali routerja s katerim si se prvič povezal na internet. Če se je v tvojem routerju kako spremenila MAC številka potem je lahko tukaj razlog, zakaj se ne more več povezat router na internet...

DeeCoy ::

Takole je. Ta TELEMACH, al kako sranje že pač je (v sloveniji tak ni več vredu operaterja ;P MORA zagotoviti delovanje vseh storitev BREZ TVOJE DODATNE opreme! Tako je, obesi se na pogodbo in kliči k njim na vodstvo in zahtevaj nov modem. Imam AMIS in je strela poškodovala modem, sem klical in čez 2 dni sem imel novega doma.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako vzpostaviti omrežje z več ruterji in enim modemom? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
8727546 (8412) fpopla87
»

Nenavaden časovno omejen upad dolvlečne hitrosti

233092 (2311) čuhalev
»

WRT54GL - Gateway ?

227416 (7039) Lukael
»

IZZIV za vse ki se spoznate na WIFI