» »

vga kabel

vga kabel

beeone ::

Pozdravljeni

Rad bi napeljal vga kabel za monitor skozi zid, vendar da ne bi delal luknje tako velike kot je konektor, bi jaz raje kabel precvikal, porinil skozi luknjo debeline kabla in nato nazaj zalotal. Problem pa je, da je kabel že tako in tako dolg 5 m in me skrbi, da bi prišlo do prevelike izgube signala ali motenj. Zato pa zdaj sprašujem ali bi užgalo lotanje ali ne, ker 5m vga kabli niso tako poceni.

Lep pozdrav

alexmarsic ::

Sam sem enkrat poskusil lotanje okoli 8m kabla in je delovalo tako da kakšen problem nebi smel bit. Sicer pa mislim da bodo tudi drugi rekli da ne bo problemov. Na naši šoli so več ali manj vse kable precvikali in jih na koncu zalotali pa je bila dolžina tudi 10 do 15 m

VolkD ::

Če bi se jaz lotil tega, bi raje naredil večjo luknjo, ker je enostavneje.
Preden zaspiš zapri oči. Preden zapreš oči, ustavi avto.

beeone ::

Hvala, bom kar cvikal :).
VolkD: večja luknja se mi ne dopade iz samga enga razloga, na eni strani je obloženo z lesom in to se ne da ravno enostavno kar zakitat, samo to.

Aja, pa še nekaj, kaj pa usb? Bi se tudi ta dal lotat, bi bil pa iste dolžine kot ta, torej 5m.

Vili_vanili ::

Pri nas na šoli pa so za VGA kabel uporabili kar UTP kabel. Baje da itak niso vpisi pini aktivni...in tako smo dobili precej dolg kabel za zelo malo denarja :)

Karen ::

Jaz sem sam vlekel. Ccca. 10m VGA kabel, potegneš skozi cevi, na obeh straneh zalotaš (ok, sem se zafrkaval, ker je tri vrstice na konektor kar zoprno zalotat. Shema je sicer čist simpl, dobiš na netu). Dela bp. Sem pa tudi 30m že videl delati brez težav (VGA). Skratka ni panike, ti kar potegni tistih 8m in nalotaj konektorja na koncu, garant dolžina ni problem.

WilliWack ::

Pozdravljeni!

Moje vprašanje mogoče ne spada pod to temo, vendar ne vem kje drugjr b ga zastavila.

Zanima me kakšen kabel potrebujem če hočem povezati dva prenosnika, tako da bi lahko z bratom igrala igre eden proti drugemu (Cod,...)???

Upam, da ste razumeli moje vprašanje in m boste znali pomagati.

LP
WilliWack

mat xxl ::

Cvikaj samo nikar kablov na isti dolžini vseh !!! Odpri kabel omot na cca 30 cm, potem cvikaj na 5 cm razlike kable, ko boš zlotal imej termo božirko in potem nazaj sestavi ! Če boš prekinil vse kable na isti dolžini bo interferenca !

blackbfm ::

@WilliWack

Rabiš UTP kabel.

mr1two ::

Če želiš povezati samo dva računalnika med seboj, potem potrebuješ samo UTP crossover kabel. Za več pa potrebuješ še stikalo(switch) in navadne UTP kable.
LP

uvz123 ::

Tudi to ni več potrebno... nove mrežne kartice (in switch-i) že sami "pogruntajo" tip kabla (straigh, crossover) in se prilagodijo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

flat utp kabel 6a ali vsaj 5e

Oddelek: Pomoč in nasveti
394663 (3176) helo
»

Podaljševanje UTP kabla (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
5826892 (12621) denisbegood
»

Kabli za zvočnike

Oddelek: Zvok in slika
113210 (2756) čuhalev
»

Kvaliteten DVI kabel (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
905391 (3783) Karen
»

Novogradnja- katero cev za projektor

Oddelek: Zvok in slika
112429 (2265) BluPhenix

Več podobnih tem