Forum » Elektrotehnika in elektronika » Kako pretvoriti 3 pinski fan plug v 2 pinskega
Kako pretvoriti 3 pinski fan plug v 2 pinskega
klemenSLO ::
Živjo,
v HTPC ventilator napajalnika tako ropota da sem se ga odločil zamenjati.
Nabavil sem novega 92 mm.
Problem pa je ta da je stari prklopljen preko 2 pinskega adapterja,novi pa preko 3 pinskega.
Kako bi novega 3 pinskega pretvoril v dvopinskega?
Predvidevam da je rumena za uravnavanje hitrosti?
ali je najlažje da iz starega odcvikam dol in priklopim žice pač rdeča-rdeča, črna,črna?
hvala za nasvete
v HTPC ventilator napajalnika tako ropota da sem se ga odločil zamenjati.
Nabavil sem novega 92 mm.
Problem pa je ta da je stari prklopljen preko 2 pinskega adapterja,novi pa preko 3 pinskega.
Kako bi novega 3 pinskega pretvoril v dvopinskega?
Predvidevam da je rumena za uravnavanje hitrosti?
ali je najlažje da iz starega odcvikam dol in priklopim žice pač rdeča-rdeča, črna,črna?
hvala za nasvete
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...
- spremenil: klemenSLO ()
RejZoR ::
Ne motiš se. Rdeč in črni (običajno) sta obvezna, rumeni je samo tacho za odčitavanje obratov. Če nanj ni nič priklopljeno ni nič narobe, ker vse deluje enako kot z njim. Edino obratov ti ne bo kazalo v programih in BIOS-u. Ampak brez tega se da čist lepo živet, ventilator pa zato ne bo deloval nič slabše.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
klemenSLO ::
evo zvezal tako kot sem napisal.
dela ko šus.
lp klemen
dela ko šus.
lp klemen
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | tišanje napajalnika (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 12265 (8338) | Heavy |
» | Menjava ventilatorja pri napajalnikuOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1251 (1216) | gusto |
» | 3 Pinski konektorOddelek: Hlajenje in modifikacije | 835 (709) | Miha20 |
» | 3 pinski kabel razdelilecOddelek: Pomoč in nasveti | 1410 (1311) | boogie_xlr |
» | chasis fan + potenciometer problemček.Oddelek: Strojna oprema | 1771 (1616) | baltso |