» »

Kvaliteten DVI kabel

Kvaliteten DVI kabel

«
1
2

Avby ::

Počasi se poslavlja moj VGA kabel in bom sedaj kupil DVI kabel za LCD monitor.

Sedaj pa v teh velecentrih, kaj se tiče kablov prodajejo prava jajca. Zanima me kje v Mariboru, bi lahko dobil kvaliteten DVI kabel dolžine 1.5 metra in seveda, da ne stane celo premoženje.

Pa še vprašanje. Pri DVI kablu, če ni kvalitetno narejen, se zagotovo tudi pozna na sliki? Torej ferit, da ima na koncih in da ima ustrezen presek vodnikov v njem. Pa bolje da so vodniki zaviti kot ravni zaradi izničevanja motenj?

Sedaj pri DVI kablu vem da teoretično je vsak kabel dober, ki poveže točko A z točko B a kaj ko te znajo v praksi tudi v tem prepričanju presenetiti.
  • spremenil: Avby ()

Avby ::

Nihče ni potreboval ali razmišljal o DVI kablu?

Phoebus ::

Model, DVI je digitalen kabel. Za standardne dolžine priklopi lunga lunga DVI made in china pa bo delalo kul.

perci ::

Pa valda da se nule pa enke ful lepse prenesejo po kvalitetnem (po moznosti pozlacenem) kablu, kot pa po grdem crnem, po moznosti kake leve firme. Ma ti recem, se zvok je lepsi, ce mas dobr DVI kabl, to se vse globalno pozna.

Avby ::

Sam sem tudi včasih izsmejal vsakega, ki je govoril o DVI kablih in kvaliteti.. Dokler nisem kupil 2 zanič DVI kablov.

Se pravi pod pojem kvaliteta jaz smatram že to, da so žičke na kontakte kvalitetno zalotane in ne le "stisnjene" in podobne flance. In da ko kabel "vpneš" med monitorjem in grafično kartico, da se ne poškoduje že med tem in ti razpade v rokah!

Sedaj pa četudi je signal digitalen a mislite, da presek žice v kablu ne igra prav dobene vloge in da motenj pri digitalnem prenosu ne more biti?

Kakšnih 5 let nazaj so bli praktično vsi kabli zadovoljive kvalitete kaj sem jaz delal z njimi. Sedaj pa dobiš takšne flance v BOF - ih in podobnih štacunah, da preprosto ne le da ne dam 1 evro za njih, če mi plačajo nočem takšnega kabla. Pa še cena je takoj 20 Evrov na njih. Hvala lepa.

Zato sem misli lda bo kakšen odgovor pameten padel ne pa le nekaj v tri dni.

Zheegec ::

"Kvalitetne" kable imajo recimo Vivanco, Belkin,... Ampak digitalnega kabla, ki bi slabo deloval pa še nisem videl, pa ponavadi jih priključim kar nekaj vsak dan (v glavnem DVI, HDMI zelo redko).

Lahko, da je slabo zalotan in potem zadeva sploh ne deluje, ali pa je slika blazno raztrgana, ampak če deluje pa pač deluje in tukaj nima veze ali je "kvaliteten" ali ne.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

jype ::

Avby> Sam sem tudi včasih izsmejal vsakega, ki je govoril o DVI kablih in kvaliteti.. Dokler nisem kupil 2 zanič DVI kablov.

Kako je pa zgledala slika pri teh kablih?

Avby> Sedaj pa četudi je signal digitalen a mislite, da presek žice v kablu ne igra prav dobene vloge

Ja, točno to mislimo.

Avby> in da motenj pri digitalnem prenosu ne more biti?

Seveda so lahko, ampak mene zanima če ti veš, kako se motnje manifestirajo na ekranu. Torej povej, kako si opazil, da je kabel "slabe kvalitete"?

Avby ::

Nevem za kaj bi razlagal človeku, ki vse ve karkoli. Torej a imaš idejo kje v MB kupiti DVI kabel solidne izdelave in cene ali pa idi rajši spat.

jype ::

Delam, pa imam pavzo, tako da ti lahko z veseljem pojasnim, da ti ne verjamem, da imaš "nekvaliteten DVI kabel", dokler mi ne poveš, kako se to vidi na sliki na monitorju.

Prosim lepo.

Avby ::

Despite common belief, there is such thing as signal loss in digital pictures. When a DVI run is unstable, you may see artifacts and "stuck" pixels on your display; further degredation tends to flicker out or shake, and the ultimate sign of loss is a blank display.


Nekdo, ki se vrjetno ukvarja z telekomunikacijami, bi pa ja lahko vedel, da na digitalni signal vpliva tako presek vodnika, oddaljenost od centrale, hitrost prenosa, motnje, kvaliteta spojev....

Ampak ne. DVI je pač nekaj, kar je izvenzemeljsko. In lahko damo v kabel vodnik kakršne koli debeline, spoji niso pomebni in pa frekvence in prenosi so zanemarljivi. Niti mehaničnih "sil" pri montaži mu ni trebo zdržati, saj je vse tako ohlapno, da lahko teoretično deluje prenos tudi bez kabla, kar po zraku. Samo oslinimo grafično kartico po konektorju in občasno pluvnemo v zrak. A je tako?

Torej kvaliteten DVI kabel z 2 feriti na koncih dolžine 1.5 metra, z lotanimi spoji na konektor in debelejšim premerom vodnikov če kdo ve v MB kje bi ga kupil se priporočam. Drugo me pa ne zanima. V ponedeljek tako grem iskat, ampak vem kakšna je situacija in vem da bom hodil okrog kot budalo in bodo mi ponujali DVI kable zvenečih imen:

-dolge 3 metre
-tanke kot špila
-brez feritov
-20 eurov +
-že na zunaj defektne
-sem omenil drage?

jype ::

Avby> Nekdo, ki se vrjetno ukvarja z telekomunikacijami, bi pa ja lahko vedel, da na digitalni signal vpliva tako presek vodnika, oddaljenost od centrale, hitrost prenosa, motnje, kvaliteta spojev....

O, saj jaz točno vem, kakšna je posledica tega, da se ne prenesejo vsi biti, ampak...

V normalnih razmerah moraš poškodovati kabel (povzročiti slab stik), da se napake začnejo pojavljati. Če ne teče pol metra od monitorja 110kV daljnovod, je praktično nemogoče, da bi kabel, ne glede na to iz kakšnih žic je narejen, delal težave.

Če je pa zmahan, pa je praviloma slika črna. Nič ne dela.

Avby ::

Vredu si razložil sedaj pa mene zanima:

Torej kvaliteten DVI kabel z 2 feriti na koncih dolžine 1.5 metra, z lotanimi spoji na konektor in debelejšim premerom vodnikov če kdo ve v MB kje bi ga kupil se priporočam. Drugo me pa ne zanima. V ponedeljek tako grem iskat, ampak vem kakšna je situacija in vem da bom hodil okrog kot budalo in bodo mi ponujali DVI kable zvenečih imen:

-dolge 3 metre
-tanke kot špila
-brez feritov
-20 eurov +
-že na zunaj defektne
-sem omenil drage?


Če kdo ve kje v MB naj grem kupiti se priporočam.

jype ::

Žal sem iz Ljubljane, ampak še enkrat svetujem, da najdeš običajen in ugoden kabel in ga kupiš. Če ni polomljen, ma da dela.

Magar najdeš nekoga brez DVI vtikača ki je kupil monitor in poleg dobil VGA in DVI kabel, pa mu ga kupiš za male pare.

Avby ::

Torej da sam kabel nič ne vpliva na kvaliteto slike češ da gre za digitalni signal je tudi mit. To je veljajo do nedavnega, ko so še monitorji in LCD televizorji bili "majn zahtevni" zato, ker so pač meje višje kot je zahtevna oprema!

The maximum length of DVI cables is not included in the specification since it is dependant on bandwidth requirements (the resolution of the image being transmitted). In general, cable lengths from 1-15 feet (4.5m) will work for displays at resolutions of 1920x1200. Cable lengths up to 50 feet (15m) can be used with displays at resolutions up to 1280x1024. For longer distances, to eliminate the video degradation, the use of a DVI booster is recommended.


Torej maksimalna resolucija še podprta v DVI-D Single link 1920x1200 (kar je dan danes že počasi standard) dovoljuje dolžine KVALITETNIH kablov do maksimalo 4.5 metra.

In pa predvsem pri visokih resolucijah, katere že v osnovi potrebujejo DVI-D Dual link (7.4 GB +)

Maximum clock frequency in dual link mode: Limited only by cable quality (more than 7.4 Gbit/s)


Omejitev pixlov navzgor pri visokih resolucijah v DVI-D Dual link pri isti dolžini kabla leži le v kvaliteti kabla!

Torej tudi obdobje, kjer je vsak DVI-D kabel bil dovolj dober se počasi izteka, saj so resolucije, ki so dan danes že skoraj standard počasi na mejnih vrednostih.

In seveda je pomebno da je kabel sukan in oklopljen in da so vodniki kvalitetno spojeni z konektorjem in vodniki ustrezne debeline.

Mavrik ::

Tebi resno ni jasen že osnoven koncept digitalnosti a ne? Da ti sploh opaziš razliko, mora biti signal tako hudo degradiran, da več na drugi strani ne moreš zanesljivo razločiti visokega signala od nizkega. Kar v bistvu pomeni, da moraš na pod 10m meti kabel potegnjen ob 100kV vodniku ali pa ti ga morajo žvečiti miši. To velja za prav vse resolucije.

Daj a lahko poveš s kje pobiraš te bedarije ki jih tu quotaš ter potem narobe razlagaš?
The truth is rarely pure and never simple.

Phoebus ::

Pustimo ga, naj si poišče zlat DVI kabel s preseki vodnikov 2.5 da bo boljša slika (predvsem boljše barve).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Phoebus ()

Avby ::

Jaz pa menim da vi nimate pojma o digitalnosti.

Zakaj potem velja nek standard, da DVI-D Single link kabel pri resoluciji 1920 x 1200 dela le do 4.5 metrov dolžine maximalno? Za večje dolžine pa "standarden" kabel ni zagotovljeno da bo deloval pravilno? In ne rabi zraven biti električnih virov?

Živite še v svetu, kjer kabel res ni bil problem pri resolucijah 640 x 480, 800x600 ali 1280x1024, kjer so te razdalje z lahkoto 15 metrov brez vpliva na kvaliteto.


Sedaj ko se situacija obrača, pa še živite v kameni dobi pa seveda kvasite neumnosti. Čisto vehamento si upam trditi, da kvasite neumnosti z vašim pristopom.

In ne govorim o pizdarijah, kot so pozlačeni kontaktih, ki jih nakladate vi ampak če si kdo prebere vse kaj sem napisal pa naj tisto uvrže. Sem kje govoril o pozlačenih kontaktih? To lahko samo reče nekdo, ko sploh ni nič prebral pa samo kvasi neumnosti.

Zakaj sem danes na 3 meterskem DVI-D Dual link "kvalitetnem" kablu Belkin prebiral informacije proizvajalca s katerimi jamči da deluje kabel na resoluciji 2048 x 1536 v DVI-D Dual link načinu in 1920 x 1200 DVD-D SIngle link načinu z MAKSIMALNO frekvenco 85 Herz brez izgube kvalitete?

ZAKAJ HUDIČA bi proizvajalec dokaj kvalitetnega kabla napisal maksimalno FREKVENCO na kateri kabel deluje pri maksimalni resoluciji zraven?

Seveda za to da lahko pametnjakoviči na slo-techu prbijajo o nekih pozlačenih kontaktih in kako so pametni.

Pojma nima tisti, ki s takimi prbija. A se nebi temi izognili če ne veste o čem govorite?

Torej odločil sem se za belkin kabel 24 evrov ampak nima feritov in dolg je 3 metre. Bolšega danes nisem našel v MB, ker je tudi večina trgovin zaprtih. Tako da bom kupil preko spleta najvrjetneje 1.5 - 1.8 metrov dolgega belkina DVD-D Dual link če bom ga našel. Vi pa si zaradi mene kupite največji kitajski drek, kaj ga je pa prbijajte kak vam lepo dela na vaši resoluciji 10.000 x 10.000 pri 100 hertzih na 15 metrih razdalje. Vaš problem.

Edit:

Upam da bo končno kdo mi v pomoč. Točno ta kabel bi imel:

Belkin: Digital Video Dual-Link Cable

Tuja trgovina

In sicer dolžine 1.8 metra z oznako 1.8m ........... AV21400ea06

Mislim da sem identičen kabel danes v Big bangu držal v roki le da je 3 metrska različica. Pa tudi kot sem predvideval ferit ima in sicer skrit pod pokrovčkom. Tako da to je to kaj iščem in ko sem že imel v roki ga sem vedel da je to to.

Se pravi kje bi našel 1.8 metrskega ali firmo iste kvalitete z ceno okrog 20 evrov? So še meli neka jajca 1.5 metra dolgega, ampak je tudi stal 17 evrov. Tako da pri taki razliki v ceni vsekakor belkin. Komtron vidim da nekaj ma za 8 evrov z feriti. Ampak preprosto pripravljen sem dati okrog 20 evrov za tega Belkina. Navsezadnje ta kabel bom imel še zagotovo večje število let.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Avby ()

Mavrik ::

Zakaj sem danes na 3 meterskem DVI-D Dual link "kvalitetnem" kablu Belkin prebiral informacije proizvajalca s katerimi jamči da deluje kabel na resoluciji 2048 x 1536 v DVI-D Dual link načinu in 1920 x 1200 DVD-D SIngle link načinu z MAKSIMALNO frekvenco 85 Herz brez izgube kvalitete?


Vidiš, tu ti še nekaj drugega ni jasno. To ni nobena frekvenca kabla, to je frekvenca izrisovanja slike. Kabel ima omejeno pasovno širino, zato mora biti tudi podano kolko slik vsako sekundo se lahko po njem pošle pri določeni velikosti slike (tj. resoluciji).
The truth is rarely pure and never simple.

Dr_M ::

Jaz pa menim da vi nimate pojma o digitalnosti.

nism se mogel upret, ampak Slovenština moj domov. >:D

mimogrede, sej tudi ce na plotu pise kurac, se ne pomeni, da to je. :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dr_M ()

Matek ::

Nihce do sedaj ni rekel, da ne obstajajo elektricne motnje in da kabli, po katerih se prenasa digitalen signal, lahko delujejo na ogromnih razdaljah. Poskusamo ti razloziti zgolj dejstvo, da to ni analogen signal.

Tam imas spekter razlicnih vrednosti (napetosti od 0 do n predstavljajo vrednosti od 0 do m) in majhna sprememba v signalu potem povzroci majhno spremembo vrednosti. Kabel tako enostavno prispeva k kvaliteti, saj bolj kot je sposoben ohranjati precizen signal, bolj bo slika na cilju podobna sliki na izvoru.

Pri digitalnem prenosu pa imas doloceno obmocje napetosti, ki predstavlja enico, in doloceno obmocje, ki predstavlja niclo. Vmes je tudi precejsnje tolerantno obmocje, kar v koncni fazi pomeni, da majhna odstopanja od osnovne vrednosti niso kriticna, ker podatek o tem, ali gre za 0 ali za 1, ostane enak, ce pa pride do vecjih odstopanj, so pa lahko v vmesnem obmocju, kar je znak za resno izgubo signala in zadeva pac crkne. Scenarija, kjer se zadeve minimalno spreminjajo, kot pri analognem signalu, ni.

Tole je tako na hitro in precej laicno razlozeno, lahko da me bo kak elektronik moral popravljati, ampak upam, da sem predstavil osnovno idejo. Najcenejsi mozni kabel ima tako, seveda, enako kot pri analognem signalu, dolocene slabosti. Ampak slabosti se odrazajo zgolj v slabsi odpornosti na zunanje vplive, slabsemu dosegu, ipd., kar pa pri povezavi na meter ali dva ni popolnoma nic pomembno. Posledicno je nakup zelo kvalitetnega kabla za povezavo med racunalnikom in zaslonom, ki cepita na isti mizi, zapravljanje denarja.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matek ()

Avby ::

Vidiš, tu ti še nekaj drugega ni jasno. To ni nobena frekvenca kabla, to je frekvenca izrisovanja slike. Kabel ima omejeno pasovno širino, zato mora biti tudi podano kolko slik vsako sekundo se lahko po njem pošle pri določeni velikosti slike (tj. resoluciji).


Meni je popolnoma jasno za kaj se gre. In mi je popolnoma jasno da je to frekvenca izrisovanja slike na monitorju. A misliš, da naprimer vem kaj je DVI-D Dual link in kaj je DVI-D Single link in kaj pomenijo ostali DVI standardi, ne vem pa kaj je frekvenca osveževanja zaslona?


Torej meni ni jasno kaj je frekvenca osveževanja ali tebi ni jasno kaj meni ni jasno?


nism se mogel upret, ampak Slovenština moj domov


A greva iskati tvoje slovnične napake po forumu? A se res ne da izogniti temi če ti ni namenjena in nimaš kakšne koristne informacije?

A ste res tako osamljeni, da vse teme posvinjate, ker nimate kaj drugega za početi?

Torej omenjeni model Belkina. Ga zna kdo poiskati v kakšni spletni trgovini? Sam sem jih preiskal že ene 10 pa nič. Nasploh za DVI kable kakršne koli ni praktično nič. Jae še ima nekaj za it pogledat v trgovino ampak Belkina bi rad.

Avby ::

Matek hvala za razlago. Vem kaj je digitalni signal, saj tudi sam programiram pic mikrokontrolerje. Pa nisem tega napisal za to, ker ti nisem hvaleže za razlago, ampak za to da pač povem to dejstvo.

Sedaj pa recimo takole. Vi imate prav, če ste za to srečni. Jaz imam narobe.

Ampak jaz, če bom imel ta kabel bom tako zelo zadovoljen, da bolj ne bi mogel biti.

Torej kje ga kupiti? Nenazadnje 20 evrov je veliko in ni veliko. In če bom zaradi 20 evrov srečen vsaj 1 dan, ker imam ta kabel, je že to nekaj vredno. A ne da? A dam v comtronu 8 evrov ali pa dam za belkina 22 evrov. Ne bom jokal za 14 evri, če bom zato "notranje zadovoljen".
Nenazadnje lahklo takšen kabel ima človek desetletje in če mu dobro služi, kaj je 20 evrov napram temu?

Torej kje ga dobiti?

Matek ::

Ce ti gre le za notranje zadoscenje, priporocam kaj v tem rangu.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

zcetrt ::

Več podatkov kot prenašaš, bolj na gosto si sledijo biti. Da se vrednost spremeni iz 0 na 1 in obratno (visok napetostni nivo na nizkega) je potreben nek čas, ki je odvisen od kašacitivnosti kabla. Če je kabel daljši, ima večjo kapacitivnost, zato so spremembe bolj "zaobljene". Zato so omejitve za višje ločljivosti.

Kvaliteten kabel naj bi torej imel nižjo kapacitivnost. Če se ti dogajajo artefakti na metru dolžine, pa je kabel res v spolnem organu.


So pa ljudje že montirali modro ledico v cd predvajalnike (dodatno, ne kot zamenjavo rdečemu lasercu) in s tem dosegali bistveno boljše rezultate pri predvajanju avdio CD-jev. Mhm.
4.

Zheegec ::

Avby: Takšno omejitev ima sam DVI dual-link kabel - 2048x1536 pri 85Hz oz 2560x1600 pri 60Hz. To je zato, ker ima sam standard neko določeno pasnovno širino, ki se lahko pretaka preko kabla. Višje oseveževanje porabi tudi več pasovne širine, zato so napisane te omejitve.
To ne pomeni, da pride potem do izgube kvalitete, ampak da standard tega preprosto ne podpira. Misliš, da potrebuješ za 30" LCD prav poseben dual-link kabel, pri katerem ne pride do izgube kvalitete pri 2560x1600@60Hz? NE, vsak dual-link kabel bo dober, ker imajo vsi DVI Dual-link kabli isto pasovno širino in zato iste omejitve. 2048x1536 pri 90Hz ne bo "slabše kvalitete", ampak slike preprosto ne bo.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Avby ::

Matek: jaz govorim o DVI na DVI in ne o DVi na HDMI kablu. In zaenkrat sem izbral Belkina, ampak problem je, da ga nikjer ne najdem v dolžini 1.8 metra.

Drugače pa sem podal primer z frekvenco in resolucijo, ki jo jamči proizvajalec za to, da povdarim, da pri tej dolžini kabla na navedeni maksimalni frekvenci in resoluciji kabel ne bo slabšal kvalitete video signala.

Če pa 2 ta kabla priključiš skupaj kot podaljšek, pa proizvajalec teh maximalnih vrednosti več ne jamči. A razumeš? Ne jamči več, da ne bo poslabšanja video signala.

Pa čudi me, da vse poprek zanemarjate debelino vodnikov, material vodnika, oklop kabla i nvse omenjene stvari... In ne ne govorim o POZLAČENIH KONTAKTIH!!! Če je vam prav vsak DVI-D kabel enak pa naj vam bo. To je vaš problem. Ampak to preprosto ni res.

Dr_M ::

Kakorkoli pogledas, ti se vedno ne locis analognega in digitalnega signala.

Kot so ti ze povedal, poslabsanja slike ne bo, ampak zgolj bo slika ali je ne bo. Pri analognem signalu, pa bi lahko prislo do poslabsanja slike (neostra slika, blede barve, utripanje, razne deformacije...)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Avby ::

Jaz dobro ločim. Ti ne ločiš. A pri digitalnem signalu ne poznamo izgub in je signal vedno 100 % ali pa ga ni? Zanimivo da potem nekateri vidijo pri Siol -TV kockice in ne črnine?

Kdo ne loči analognega in digitalnega? In kdo če ni siguren vase, bi blo bolje da odneha ali pa vpraša. Ti ali jaz?

KandazaR ::

Pa smo te dobil da ne veš kaj pomeni digitalno. Pri siol tv se naredijo kockice če se nekateri deli slike ne osvežijo (ne pride novih podatkov).

Dr_M ::

Glede na to, da sm po izobrazbi elektronik, mi morjo bit take stvari vsaj od delec jasne. Se ti ne zdi?
Tebi je pa ocitno nekdo neki povedu o "digitalnosti" in zdej si ze cel vsevednez? :)
In ja, pri digitalnem prenosu lahko pride do deformacij slike (kocke, lomljenje slike) ampak tega pri DVI-ju ne bos videl, razen mogoce ob fizicni poskodbi kabla, pa se to prej nebi bilo slike, kot pa da bi se kej takega zgodilo.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Avby ::

@ Kandazar
Lepo te prosim. Zdaj si sam dokazal, da si se dobil. Lepo si opisal to kaj sem rekel? Ali o čem misliš da sem jaz govoril z tem ko sem rekel, da tudi pri digitalnem signalu ni signalč vedno 100 %. In četudi ni ne pomeni to da bo avtomatsko slika črna.

Torej kdo se je spet dobil?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Avby ()

Avby ::

@ Dr_M
In kaj je tako posebnega na DVI kablu in digitalnem signalu, kateri teče preko DVI kabla, da je imun na šum, izgube in ostale nevšečnosti?

Če si eletronik in vseeved, ki mu ni para in mu ni nihče le nekaj razložil pa ti povej to. To kaj je bistvo te teme in vas, ki si ne date reči. Kaj je tako posebnega na DVI video signalu, da ga loči od prav vseh drugih vrst digitalnega signala in ga dela imunega na vse nevšečnosti, ki se pri prenosu digitalnega signala pojavljajo?

Da slišimo?

Zakaj ravno DVI nima težav. Zakaj potem nimamo DVI interneta saj je to tehnologija (po vaše) tista, ki omogoča neomejene digitalne prenose ali kako?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Avby ()

Mavrik ::

Ka ti se samo neumnega delaš ali ti res ni nič jasno? DVI ti prenašaš na 5m. Ne na 300m. Ne na 10000m. Po okopljeni zaviti parici po kateri potuje digitalni signal. Po kablu se pošlje slika vsaj 60x v sekundi, tako da tudi če pride do napake, jo vidiš 1/60 sekunde. Da ti na drugi strani več ne razpoznaš 1ke od 0le mora biti popačenje tako hudo, da pri analognem signalu slike praktično več ne bi bilo. Dokler še ti v omejenem časovnem intervalu dobiš signal ki gre preko kritičnih mej za zgornjo in spodnjo vrednost, tako dolgo ti ne boš opazil nobenega poslabšanja slike, pa najsi je še toliko šuma. Ko pa maš enkrat toliko šuma, da ne ločiš visokega signala od nizkega, potem pa več tudi slike nimaš za prikazati.

Da pa si šao artefakte zaradi izubljenih paketov pri MPEG2 kompresiji primerjat z DVI signalom, ki je popolnoma nekompresiran pa samo pokaže, kako v resnici nimaš pojma o čem govoriš.
The truth is rarely pure and never simple.

Avby ::

A se ti neumnega delaš ali trdiš da pri izgubi digitalnega signala se napake nekje ne manifestirajo?

Avby ::

Da pa nimam pojma o čem govorim pa pokaže dejstvo, da niti ne razumete to, kaj povem, Kaj šele, da bi povedali kaj pametnega.

Torej a vam moram res vse razložiti, pa se vi delate pametne pa vlečete iz mene ali pa bi zamenjali vlogo pa bi učenci olikano spraševali?

Če že moram razlagati a nebi vsaj imeli spoštljivega odnosa do nekoga, ki ve več in vas lahko kaj nauči?

Drugače pa sami teški elektroniki ni kaj. Sloveniji na tem področju kadra zagotovo ne manjka!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Avby ()

Dr_M ::

Avby: ja mi smo usi glupi nevednezi, ki sirimo krivo vero, ti si pa bog in batina. res use ves. klanjam se ti.


Torej, od zdej naprej se samo se smejem tvojim izjavam. Pametnejsi odneha, ane? :))
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Avby ::

A da bi nekdo pogledal za Belkin kabel v internetni trgovini, ki je majn poznana pa mi dal kak link to pa ne. Samo srali bi nekaj pa se delali pametne a da bi 1 sekundo si kdo vzel, da bi naredili kaj koristnega? A to pa ne?

Hvala lepa in nasvidenje!

Mavrik ::

A se ti neumnega delaš ali trdiš da pri izgubi digitalnega signala se napake nekje ne manifestirajo?


Digitalni signal kot tak načeloma napak nima, saj v primeru, ko bi lahko zamešal visok in nizek signal, so motnje že tako hude, da je tista linija neuporabna. Ima pa izgube ja, ko preprosto kake kose zgubiš. Tisto potem ni popačenje, ampak informacije v tem primeru ne dobiš. Seveda, če ne uporabljaš error correctiona oz. če ne ugibaš kaj bi morda tam vmes bilo. DVI ne počne nič od tega (ker pri 60 slikah na sekundo ter praktično neobstoječim izgubam to ni potrebno).
The truth is rarely pure and never simple.

Phoebus ::

Rofl. Vsevednega se ne da prepričati.
Kupi na poljubni web trgovini (mimovrste / enaa / karkoli pač), pa naj ti ga dostavijo domov z zasebnim avionom, zavitega z 15 zaščitnih plasti. Samo da boš prepričan da imaš sliko z najmanj "kockicami" v celi ulici.

Tilen ::

413120536c6f76656e696a612c20642e642e

jype ::

- Crystal clear digital connection for your DVI-D connections
- Supports all HDTV formats and PC resolutions up to 1920X1200 @60Hz
- EXCLUSIVELY BUILT by BetterCables

ZOMG!!!11

Neverjetno, kaj danes zmore tehnologija za pičlih $100 :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Avby ::

Zalo lep prikaz vaše "pameti":



Kaj se zgodi pri določenih resolucijah? Tako v Single link kot Dual link načinu, pri uporabi majn kvalitetnega kabla, ki ne uporablja ustrezne čistosti bakra?

Zakaj so tako za T.M.D.S Transmitter, T.M.D.S Reciver izvajajo testiranja, ki morajo zadostiti predpisanim vrednostim za:

-Rise/Fall
-Skew
-Jitter
-Eye Pattern test
-...


Zakaj se za DVI kabel morajo izmeriti ustrezne vrednosti:

-Rise/Fall
-Skew
-Jitter
-Eye Pattern test


Ali po parametrični metodi, zakaj je potrebno zadostiti po lastnosti vsaj tem zahtevam majn poučenim izdelovalcem kablov?



Kolikšen je maksimalni dovoljeni Pixel error rate kabla in celotnega sklopa, da je stvar še po normativih?


Zakaj so predpisane maksimalne vrednosti in predpisana odstopanja, že za tako banalne stvari, kot je upornost pinov?

In seveda važno, da je prav vsak kabel, ki je izdelan in nosi ime DVI primeren za uporabo pod vsemi pogoji?

Jaz govorim o kablu za 20 evrov če še niste opazili in ga v Sloveniji zgleda pač ni v tej dolžini. A ne vi morate nabijati o kvaliteti barve in kako bom imel najlepšo sliko v ulici in o zlatih kontaktih...

Resnično pohvalno!

jype ::

Avby> Kolikšen je maksimalni dovoljeni Pixel error rate kabla in celotnega sklopa, da je stvar še po normativih?

Kaj je s tabo narobe? Pri DVI ni NOBENEGA pixel errorja, ki bi ga človek lahko opazil. Če je, potem je pixel errorjev več, kot jih monitor prenese in slike NI.

Avby> Zakaj se za DVI kabel morajo izmeriti ustrezne vrednosti:
Avby> -Rise/Fall
Avby> -Skew
Avby> -Jitter
Avby> -Eye Pattern test

Pa kaj je s tabo človek? Vse, kar mora DVI kabel omogočati, je s standardom predpisan bandwidth. NIČESAR drugega.

Nekvaliteten baker pri DVI lahko povzroči, da slike NI. Ne more povzročiti, da je slika napačne barve. To se lahko zgodi izključno pri analogni povezavi.

Tomay ::

@Avby. Če si s štajerske ti podarim Original DVI kabel (mislim, da je od samsung monitrorja) 1,8m.
Voodoo 4Ever

Senitel ::

Avby,

Ne dejansko nimaš pojma... Vsem je jasno (pomojem) kaj sedaj nabijaš tle že čez celo temo.
Kar tebi ni jasno je, da mora VSAK DVI kabl izpolnjevat te lastnosti, ki jih tle opisuješ, vsaj do razdalje 5m! Najvišja resulucija preko DVI-D single link je 1920x1080 pri 60Hz, sual link pa gre do 2048x1536 pri 85Hz ali do 2560x1600 pri 60Hz! To je zgornja meja standarda! In vsak DVI kabel mora ta bandwidth prenest.

Zdej če misliš kabl 10x razlomit in 100KV dalnovod okrog ovit, potem ima pač smisel iskat res poštene kable. Če pa imaš ene relativno normalne pogoje je pa čisti overkill, ker slika ne bo nič boljša, niti ne boš mogel gonit čez 10 let višje resulucije kot danes (DVI se poslavlja, Display Port prihaja).

Če mal karikiram... Ti v bistvu hočeš kabl, ki bo zmogu 10G ethernet 100m, čeprav nikoli ne boš rabil več kot 10M ethernet na 1.5M. BTW: pa primerji CAT 5e kabl, ki spravi 1Gbps 100m daleč z DVI kablom, ki mora spravit 3.7Gbps na razdaljo 1.5m... :\

Avby ::

Kaj če bi malo slike pogledali ki sem jih prilepil?

Ste tako owned samo se še ne zavedate.

Zakaj pa mislite da je DVI standard od vsega začetka, ko je nastal bil pripravljen na kopmatibilnost z optičnim vodnikom? In zakaj mislite, da je sploh potreben dual link in ne le single link za višje resolucije?

Kar tebi ni jasno je, da mora VSAK DVI kabl izpolnjevat te lastnosti


Ja VSAK DVI kabel mora izpolnoiti predpisane zahteve. In a mislite da jih vsak kabel ki je bil izdelan izpolnjuje?

In Jype vseevedni, zakaj uporekaš meni? Oporekaj sliki ki sem jo prilepil!

@Tomay, hvala za ponudbo. Ampak jaz si resnično želim Belkin kabla 1.8 metra dolgega kot sem že napisal in dal link do njega in bom ga skušal najti ali zelo podobnega.

Avby ::

Pa še temu uporekajte:

Jitter

Skew

Eye pattern

Rise / Fall timings pa ne najdem trenutno primernega linka ampak menim, da so zgornji linki zadošnji za dokazovanje pointa!

Edit:

Pa še samo za Jype-ta


Pseudo pixel error rate. - Teorija kako zmeriti un tudi deloma razlaga.

In pa še en primer merilne naprave v praksi

Sedaj pa smartass-i uporekajte temu, kaj sem napisal (če se sploh prebira preden se kozla sranje v temo), pa potem uporekajte linkom in ne meni!

Meni so stvari jasne ko beli dan. In vem kaj hočem. Obstajajo tudi PDF-ji izumiteljev "očetov" DVI priključka ampak so v veliki meri na ravni razvijalcev. Lahko pa pobrskate za njimi če želite. In jih naštudirate vsaj 10 %.

Potem pa bodite smartassi. In oporekajte napisanemu ne pa meni!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Avby ()

Senitel ::

V bistvu namesto da limaš tle poste z razlagami pojmov, raje povej kateri kabli po tvojih MERITVAH ne ustrezajo mejnim vrednostim iz standarda. Ker če jih ne, potem nimajo kaj delat na trgu (vsaj na našem slovenskem).
Specifikacije ti zagotavljajo, da bo DVI 1.0 kabl deloval tako kot mora do 165MHz (330MHz za dual link). Če je kabel krajši je lahko slabši, če je kabel daljši mora biti kvalitetnejši. Simple as that.
Ja, nikjer v specifikacijah ne piše, da link ne more it čez 165MHz oziroma čez 330MHz. Ampak če misliš da je nakup kablov s še boljšimi lastnostmi, kot jih zahtevajo specifikacije, investicija v prihodnost se motiš. DVI 1.0 je star 9 let in se v bistvu ne bo nič več razvijal, ker VESA forsira DisplayPort (ki ima itak drug konektor). Razen če se ti doma valja kakšen tak monitor.

T-h-o-r ::

lol, tako kot sem v big bangu prodajalko vprašal zakaj njihov hdmi kabel stane 80€, jaz pa sem ga kupil v comtronu za 20€, pa je rekla da mam pač zato slabšo kvaliteto slike...
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Jux ::

Mene res zanima kje je ta čudežna razlika med kabli - sam uporabljam za HDMI kabel 7.99€ djabe sranje iz SOLO ešhopa, pa stvar dela brez problema!
web&blog&etc: http://lukabirsa.com
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

dvojni monitor

Oddelek: Strojna oprema
383747 (2566) BorutK-73
»

Kakšen HDMI kabel 15m? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
7315981 (6366) jurehaup
»

Kakovost DVI HDMI kablov in vpliv na sliko (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5523257 (14561) al3n
»

DVI + AUDIO -> HDMI

Oddelek: Zvok in slika
317175 (5362) Okapi
»

DVI kabel 10m

Oddelek: Kaj kupiti
102042 (1929) WarpedGone

Več podobnih tem