» »

EA prevzel PopCap Games

EA prevzel PopCap Games

CNet - Ameriški založnik računalniških iger EA je prevzel podjetje PopCap Games, ki izdeluje predvsem igre za spletno igranje - naprimer naslove Plants vs. Zombies, Bejeweled in Zuma. Zanj bodo odšteli 650 milijonov dolarjev gotovine, 100 milijonov dolarjev v delnicah in še 550 milijonov v prihodnjih letih, če poslovni izkaz dovolj dober. Če bo namreč dobiček pred obrestmi in davki (EBIT) znašal vsaj 343 milijonov dolarjev, bodo prejeli ta znesek, sicer pa proporcionalno manj. Če bo PopCap Games prinesel manj kot 91 milijonov dolarjev, potem bonbončka v višini 550 milijonov dolarjev ne bo.

PopCap Games je bil ustanovljen leta 2000 in zaposluje 400 ljudi. Več kot 80 odstotkov prihodkov ustvari s prodajo prek digitalnih kanalov (splet), kjer se želi EA okrepiti. Že Microsoft je leta 2002 neuspešno snubil PopCap Games; tedaj so zanj ponujali pet milijonov dolarjev. Očitno je bila milijardna ponudba EA sedaj dovolj visoka. To tudi ni prvi tovrstni prevzem, saj je EA že leta 2009 kupil Playfish za 300 milijonov dolarjev, s čimer so si okrepili položaj na področju digitalne distribucije. Prihodki v tem segmentu so se povečali za 46 odstotkov na 800 milijonov dolarjev, letos pa se spogleduje z milijardo dolarjev.

Poslovni rezultati EA sicer niso preveč vzpodbudni. Maja so namreč izkazali čisto izgubo v vrednosti 276 milijonov dolarjev za fiskalno leto 2011 (končalo se je 31. marca 2011), medtem ko je bila sicer še leta 2010 ta izguba kar 677 milijonov dolarjev. Prihodki od prodaje za leto 2011 so znašali 3,59 milijarde dolarjev, kar je dva odstotka manj kot leto poprej. V zadnjem kvartalu pa so sicer že poslovali pozitivno.

12 komentarjev

RejZoR ::

Škoda. Bejeweled in Plants vs Zombies sta bila fenomenalna špila. EA pa bo vse to probal spremenit v molzno kravo, nakor bojo razpustili grupo oz jih bojo integriral v druge projekte. Škoda.
Bo treba hitro kupit še Bejeweled 3 preden zjebejo vse skupaj. Plants vs Zombies že imam in sem se tolk zabaval, da je joj. Pa stvar ni niti 3D. Skratka fenomenalna zadeva.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Ashrack ::

EA se ena dobra firma gre po zlu
....

simnov ::

Tris je miljonkrat boljši od Tetrisa.

cleanac ::

Peggle je najboljša :)

Phantomeye ::

moja teorija je, da je EA nabavil slednjo firmo zaradi pogodbe z Googlom (google+ če smo natančni), te igre bi bile idealne za slednjega :)

BALAST ::

Še vedno sem mnenja da taki prevzemi pomenijo samo pranje denarja, da ni treba plačat davka od dobička.

RejZoR ::

Phantomeye je izjavil:

moja teorija je, da je EA nabavil slednjo firmo zaradi pogodbe z Googlom (google+ če smo natančni), te igre bi bile idealne za slednjega :)


Tole si verjetno še najbolje zadel.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

opeter ::

simnov je izjavil:

Tris je miljonkrat boljši od Tetrisa.


Katera igra je tale Tris? Od PopCap?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Rippy ::

Mah EA ni dobra firma. Večina njihovih AAA naslovov v zadnjem letu so izdali v nedokončanem stanju, ker pritiskajo na izvajalce in želijo hitrost. Večina DLC-jev je katastrofalnih in predragih. Da sploh ne začnem o EA sports :)...

nekikr ::

Oh, Plant vs. zombies....pa tako sem upal na drugi del....tudi če pride, bo najbrž na nivoju ostalih EA špilov. Bedno.

Bor H ::

če karkoli spremenijo pri PopCap (razen večje promocije) so idioti, ta firma printa denar in verjamem da bo tako tudi ostalo

RejZoR ::

In upam, da ne bojo not tlačil Shader Model 3.0+ grafike in ne vem česa še ker je čist nepotrebna navlaka.
Čar PopCap špilov je tud v tem, da delajo tko na top end mašinah kot na najbolj predpotopnih sistemih, kar je pravzaprav najsvetlejša točka njihovih izdelkov saj s tem pokrivajo ogromen segment računalnikov in ne samo najnovejših. Imaš lahko starega Pentiuma izpred 10 let, počasnega netbooka ali pa najnovejšega Core i7 pa bo zadeva delovala.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Microsoft rekordno, a Bing še vedno prideluje izgubo

Oddelek: Novice / Rezultati
106582 (5916) cleanac
»

EA prevzel PopCap Games

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
124685 (3801) RejZoR
»

EA zaključil leto z izgubo

Oddelek: Novice / Rezultati
4310761 (9240) BigWhale
»

Valve predstavlja Steam Guard

Oddelek: Novice / Igre
145219 (4600) CoolBits
»

nakup prenosnika..

Oddelek: Kaj kupiti
181829 (1335) Adrijan0

Več podobnih tem