» »

nakup prenosnika..

nakup prenosnika..

Adrijan0 ::

Uglavenm.. Nameravam kupiti prenosnik. Rad bi slišal vaše nasvete iskušnje itd.. Kaj mi priporočate kupiti. Rabu bi pa prenosnik na kateremu baterija zdrži kar neki časa, rad bi pa tud da ni prevelik. Cena naj bo tja do 350k, saj ne potrebujem prenosnika za igranje igrc :P . Gledu sm pa macbooka, ampak nevem ali bi bla to dobra izbira zame. Drugace sm gledu sonya vaio.. Vesel bom vsakega predloga :)

LP.

Fuks ::

Se mi zdi, da bo spet vsak drugi začel zgodbo o precenjenem applu.

Jst osebno bi ti proporoču prav tega, baterija ti bo res ustrezala. Polek tega, če ne želiš igrat igerc na laptopu, sklepam, da je namenjen bolj resnemu delu. Os X bo ravnopravšni zato (če se boš dobro privadil - privadiše se hitro), pa še kup applovih bombončkov ti bo to močno olajšalo.

Je pa po drugi strani Sony tudi dokaj dobra rešitev, ampak jaz dam glas za Apple tabor!

klemen22 ::

olek tega, če ne želiš igrat igerc na laptopu, sklepam, da je namenjen bolj resnemu delu. Os X bo ravnopravšni zato (če se boš dobro privadil - privadiše se hitro), pa še kup applovih bombončkov ti bo to močno olajšalo.

Ker komentar. A zdej ko ni igrc gor je stvar namenjena resnemu delu. Ah dej ne seri. Ne se tolažit s podobnimi komentarji no.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Fuks ::

Oprosti, ampak uporabnik ni povedal, za kaj ga bo potreboval. Ne verjamem, da si kupuje prenosnika za 350k za klepetanje po MSNju?
Igric pa je rekel, da nebo igral.

degenerik ::

ko enkrat primeš v roke applov prenosnik se nad vsemi drugimi zjokaš. edini približno primerljiv bi bil ibm in dražji sonyi. nimajo pa applovega cool faktorja. uglavnem, zadeva je baje fina, grem takoj šlatat zadevo ko pride k nam. razlogi:
-to ne bo moj primarni comp
-špilov razen parih strategij ne igram, sicer pa imam za to desktop pc
-relativno kompakten prenosik a še vedno s precej lepo delovno površino
-velika avtonomija
-prednost je tudi osx

so pa pri nas cene naravnost ubitačne in razmišljam da bi zadevo ubodel v avstriji/nemčiji :8)
You see Larry? You see? This is what happens when you fuck a stranger in the ass!

klemen22 ::

ko enkrat primeš v roke applov prenosnik se nad vsemi drugimi zjokaš. edini približno primerljiv bi bil ibm in dražji sonyi. nimajo pa applovega cool faktorja. uglavnem, zadeva je baje fina, grem takoj šlatat zadevo ko pride k nam. razlogi:

Hja no ja no ja. Primi ti v roke Toshibo R200 in se boš zjokal nad kvaliteto Appla (še posebej MacBooka), IBM T43 (tukaj se boš sploh jokal nad Applom) in tudi dražji Sonyi so hudičevo kul.
Ne vem no ampak men bel pi*kast dizajn od MacBooka se nekak ne zdi kul faktor.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: klemen22 ()

degenerik ::

brez skrbi, tudi meni so thinkpadi blazno omiljeni, ampak tukaj mešaš neprimerljive laptope. na eni strani consumer macbooka, na drugi pa profi tool ibm-a in toshibe? nak, ne bo tko šlo. za ceno protege toshibe pa dobiš že macbooka pro in osvetljeno tipkovniko, kar lahko pri pc laptopih samo sanjaš. nonetheless, vsak bo kupil kar mu sede. eni pičkasto bele laptope (pogled cenovno primerljive sonye FE in FS serijo, pa se zjokaš na tisto belo plastiko), drugi pa oldskul črne thinkpade. firmo pa plačaš v vsakem primeru in to kar precej :D
You see Larry? You see? This is what happens when you fuck a stranger in the ass!

IceIceBaby ::

Macbook je kul, samo če ti bo to edini računalnik dobro premisli, če je 13" ekran dovolj. Jaz bi v tem primeru kupil še en dodaten 17" LCD, pa bo zadeva v dual screen načinu že kar uporabna.

Drugače pa je Macbook pomoje dovolj hiter za večino opravil, dovolj prenosen in ima par hudih bombončkov (iSight, daljinca, magnetni power kabel...) Kvaliteta je verjetno tudi na nivoju, kot se za Apple spodobi (ibooki so bili zelo uredu za njihovo ceno). Če ti ustreza, go for it. Samo ne kupuj črnega, ker 50 jurjev vržeš stran za črno barvo, pa premisli o nadgradnji rama na 2x512 ali več.

degenerik ::

vsekakor ga mislim kupit v tujini, slovenska tipkovnica mi pač ne odtehta 15% višje cene.

me pa zanima nekaj drugega. če ga kupim v avstriji/nemčiji lahko sploh uveljavljam pri nas mednarodno garancijo? recimo pri E.P.L.? so oni sploh generalni zastopniki?
You see Larry? You see? This is what happens when you fuck a stranger in the ass!

Fatboyslim ::

ne kupuj črnega, ker 50 jurjev vržeš stran za črno barvo


Ta črni imajo 80GB disk (20GB več kot osnovni model) ter 2.0GHz core duo proti 1.83GHz osnovnem (belem) modelu ;)

Mi je pa bel bolj všeč kot črn

degenerik ::

sej dobiš tudi core duo 2.0/60gb disk v beli barvi. neki takšnega sem si tudi sam zamislil. črna barva mi na applu ni všeč, pa še ob istih karakteristikah (dobr disk, ampak ta mi ni blazno pomemben) je občutno dražji. za razliko dobim lep kufer :8)
You see Larry? You see? This is what happens when you fuck a stranger in the ass!

klemen22 ::

črna barva mi na applu ni všeč

Ali z drugimi besedami povedano: mimoidoči ne bodo takoj zakapirali da je Apple zato se ne splača rajt:\
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

degenerik ::

ne bo držalo lulček. zato, ker je prvič vsa periferija, vključno s kabli in napajalnikom, daljincem bela, nenazadnje imam tudi ipoda v beli barvi.

podobno kot ne bi nikoli kupil kšnega od novejših thinpadov s titanium coverjem. mi pač ne paše. za mimoidoče mi po pravici povedano zavisi, dvomim da jih je večina že sploh slišala za apple in macbooke, še bolj pa za tvoje mnenje.
You see Larry? You see? This is what happens when you fuck a stranger in the ass!

opeter ::

Hehe, res dobro napisano, degenerik! A se spomniš MacTV-ja? Prvi Mac, ki je na voljo v črni barvi. Sicer je bila finančno totalna polomija, vendar pa je vseeno postal kultni predmet. :))
Sicer pa obstaja Bootcamp, da lahko na Mac-u teče Windows XP.

Vendar pa je vprašanje, ča naš Adrijan0 to resnično potrebuje za to ceno. Namreč: večina programov v slovenskih podjetjih, državnih ustanovah, javnih zavodih in šolah teče samo in izključno na Win platformi. Ne mi zdaj tukaj priti z Linux-om. Vsaj vsi veste - še Lotus Notes klienti & Co. teče v državnih upravah v Win okolju (ne glede na strežnika).
Ker nisi napisal, za kaj boš potreboval računalnik ti v bistvu ne moremo svetovati. Število iger na Mac-u so proti Win platformi so zelo redke, najnovejše uspešnice s PC-ja in konzol (če se sploh) pojavijo vsaj z kakšnim letom zamude (npr. Doom 3). Pa še ta male igre (BigFishgames, Gamehouse Games, PopCap Games - jih je le en ducat predelanih izmed več sto različnih na Mac platformo). Seveda se bo to (najverjetneje) spremenilo, ko se bo Apple-ov tržni delež povečal (?). Čeprav so izdali Mac minija, zadeva se nekako ni prijela (najverjetneje zaradi previsoke cene). Če bi bil recimo Apple izdal en Mac, ki bi bil recimo tja max. do 90k skupaj z OS-om, seveda brez monitorja; no, potem bi se ta njihov tržni delež resnično povečal. Pravijo, da se lahko zgodi, da bo novi eMac dokaj uspešen. Hmm... bomo videli.

Pri programih pa je tak: Adobe-jeve programe si sicer lahko namestiš na intel Mac-a, vendar pa je njihova hitrost... khmm... no comment. Pač, emulacija. Na žalost sem imel možnost preizkusiti Photoshop 9 CS2 na Intel iMac-u (res, da je imelo Dual 1.83 GHz-ni procesor in "le" 1 GB pomnilnika). Raje bi potem jaz (če že rabim te programe) kupil kak rabljen Powerbook ali PowerMac s PowerPC procesorjem. Seveda če je dovolj denarja na zalogi.

Ne vem, daj napiši, za kaj bi notesnik potreboval, pa ti bomo lahko potem lažje svetovali. Sploh naš klemen22.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

SMatej ::

Tudi sam se najbolj nagibam k Think Padom
Kvaliteta jim ni padla od kar so Lenovo odkupili ime, pa še vzdržljivi so maksimalno.

V kolikor potrebuješ veliko prenosljivost ter avtonomijo 12" zaslon rula.
Tako ali tako ga doma priklopiš na port replikator, tam imaš pa tipkovnico miš in en 19" monitor, pa lahko delaš brez problemov.

Zakaj bi se odločil za Think pada prej kot vse druga.
delam v računlaniškem podjetju kot vodja prodaje in nabave. (ne bom povedal kje, da ne bom delal reklame)
In tako sem imel privilegij videti vzdržljivost notesnikov. Predstavljajte si da je predstavnik (takrat še IBM-a) vrgel v tla notesnike: HP, Dell, IBM-a ter Acerja, torej vsa kar zveneča imena (razen Acer). in uganite, kateri je po metanju v tla ter skakanju po ohišju še deloval.
Test je bil prikazan z modelom Think pad R52, Hp nx9010, dell Latitude D510, za Acerja se pa ne spomnim.

To ni priporočljivo ravnanje z notesnikom!!!!!!

Ampak da pa lahko računate, da vam bo notesnik še deloval ko pride do kake nesreče, bi pa rad vsaj kako zagotovilo.
Sicer so vse kar prodajalci obljubljajo/mo pač prodajni triki, moram pa reči, da so me Think padi kar prepričali.
Tudi z Z60 serijo so popravili izgled notesnikov in niso več škatle kot so bili.
So še vedno elegantni poslovni notesniki.
Think pad-i so pač notesniki za resne uporabnike, ki želijo vzdržljivo zadevo ter kvalitetno izdelavo ( roll cage, active protection system,...), in hočejo tudi dobro podporo.

Žal še nisem izdatno testiral Aplovih notesnikov, tako da bom tu previdno tiho. Ob prvi priliki, pa bom stestiral tudi nekaj modelov le teh.

LP
Matej

Adrijan0 ::

No, nisem nič gledal sem, ker ste začeli odgovarjati pozno. Prvo, nekdo je omenil da je sony cool. Vredu je če ga kupiš samo za en teden. Poznam kar nekaj ljudi, ki jih je sony zelo razočaral. Po nekaj mesecih je bilo njegovo delovanje okrnjeno. Recimo, cd/dvd enota, je slabo brala.. neke težave z diski, pregrevanje...

Drugače o tem ali to potrebujem ali ne. Zadevo dobim iz amerike, se pravi za okoli 220k, al neki takega, samo se more prjatu poznimat al se da brez carine sm prnesti al ne. Drugače mislim da ta laptop ni tako drag. Res da bi se dalo za ta denar dobiti kaj več. Ampak raje imam appla in na njemu furam osx kot pa kateri drugi laptop z windowsem. Vsaj moje iskušnje iz osx-a so vredu. Programe za osx se da dobiti. Tako da me to ne skrbi.

LP.

Calligula ::

Samo v opozorilo.
Bojda imajo novi Macbooki precej tezav z pregrevanjem ,nestabilnostjo, beli baje ratajo lisasto rumeni, tipke se zatikajo in nekatere ostanejo vdrte,..

Skratka pojavilo se je nekaj zelo nenavadnih napak, ki jih Appli prej niso imeli. Se splaca malo po tujih forumih o tem prej pozanimat.

Ce kupujes na podjetje potem mogoce res kak Thinkpad, ki je za consumerje zaradi cene nesmiseln je pa po drugi strani res najbolje izdelan. Sploh pa so znani po izjemno dobri podpori za Linux in pa tudi Mac OS naj bi gor dobro deloval.

Glede novih Applov pa bi vsem priporocal, da malo pogogglajo pred nakupom.

Adrijan0 ::

To se je dogajalo pri prvi izdaji. Računalniki se ne pregrevajo, ampak se grejejo. Tu je velika razlika. No sej to bom prvi dan popravil. Drugače bom pa probal dobiti kako novejšo izdajo. Z njegovimi napakami sem dobro seznanjem. Goglam vsak dan in iscem novice, nove napake itd.. Napake pa so znacilne samo za prvo verzijo, tako da bom ze poskrbu da dobim kako svežo verzijo.

LP.

Adrijan0 ::

SMatej, če boš kaj testiral, bi bil vesel kakega zasebnega sporočila, da me boš obvestil o delovanju applovih prenosnikov.

LP.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Apple prenovil macbooke pro (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
18442922 (36820) BlueRunner
»

Macbook Pro (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
559061 (6327) ŠinkoM
»

apple prenosniki

Oddelek: Strojna oprema
353321 (2755) IceIceBaby
»

Izkušnje z Applovimi prenosniki? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
10811221 (7268) zee
»

Macbook in BTC (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
958224 (6613) Mulh

Več podobnih tem