Forum » Zvok in slika » Avdio vhod in PC
Avdio vhod in PC
majsterboss ::
Pozdravljeni vsi, ki berete to sporočilo.
Danes sem poskušal povezati moj kitarski ojačevalec Fender s PC. Povezal sem ga preko avdio kabla in sicer:
ojačevale - headphone izhod
PC- mikrofonski priključek
Saj dela ampak ne pravilno. Ko posnamem zvok je tako zelo veliko šumov, da je čisto popačen. Ko priključim na ojačevalec slušalke ali povežem na večjo ojačevalno enoto dela vse normalno in je zvok takšen kot nastavim efekt na ojačevalcu. No ko pa povežem na tale PC, je pa čisto nekaj drugege. Tako da je napaka nekje tukaj na PC (zvočna kartica, ...). Prosim, kako lahko odpravim to napako, kaj je potrebno, kako, ...
Mimogrede računalnik je 3 leta star prenosnik Lenovo.
Hvala vsem, ki mi boste skušali pomagati.
Danes sem poskušal povezati moj kitarski ojačevalec Fender s PC. Povezal sem ga preko avdio kabla in sicer:
ojačevale - headphone izhod
PC- mikrofonski priključek
Saj dela ampak ne pravilno. Ko posnamem zvok je tako zelo veliko šumov, da je čisto popačen. Ko priključim na ojačevalec slušalke ali povežem na večjo ojačevalno enoto dela vse normalno in je zvok takšen kot nastavim efekt na ojačevalcu. No ko pa povežem na tale PC, je pa čisto nekaj drugege. Tako da je napaka nekje tukaj na PC (zvočna kartica, ...). Prosim, kako lahko odpravim to napako, kaj je potrebno, kako, ...
Mimogrede računalnik je 3 leta star prenosnik Lenovo.
Hvala vsem, ki mi boste skušali pomagati.
Scorpia ::
Če bi hotel pravilno dat signal na računalniku, bi moral imeti vhod line in. Ponavadi prenosniki nimajo tega ''line in'' vhoda in je treba se mal poigrati z vhodom za mikrofon. Ta je ponavadi ojačan in je treba gain (volume) znižati, ampak ni nujno da se boš odrekel šumom. Poglej v driverje zvočne kartice če lahko vhod pretvoriš v line in. Če ne mogoče obstaja kako orodje/program na internetu, ki naredi vhod neojačan.
////
lmfao ::
Če te zanima še prostorski zvok, lahko kupiš tole, ima vse priključke za zvok, ni pa ravno poceni. Pa zvok je seveda top quality.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lmfao ()
OK,torej potrebno, je na nek način prključiti zvočno kartico na USB, ... ali kako? kaj pa kaj takega http://www.mimovrste.com/artikel/288001...
A bi tudi to približno delovalo.?
Ali mikrofon res, nujno potrebuje predojačevalnik. Ali je dovolj samo priklop na PC, vsaj sklepam tako, če ga ima prenosnik pač fiksno vgrajenega (ojačevalnik).
A bi tudi to približno delovalo.?
Ali mikrofon res, nujno potrebuje predojačevalnik. Ali je dovolj samo priklop na PC, vsaj sklepam tako, če ga ima prenosnik pač fiksno vgrajenega (ojačevalnik).
zagi123 ::
Lol, ne. Če res ne moreš dat za interface več kot za kilo kruha, pol lahko edino direkt kitaro na komp priklopiš z t.bone usb-1g in se pol na računalniku zajebavaš z efekti.
Z drugim delom posta pa nevem kaj si želel povedat...
Z drugim delom posta pa nevem kaj si želel povedat...
Ah v drugem delu, sem se samo želel pozanimati kako deluje zvoč. kartica v primeru mikrofonov, no ja verjetno najboljše deluje v kombinaciji z audio interface, da je priključen na USB, ali ne ?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Bass kitara na komp (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 4130 (3491) | dottor |
» | Klavir - PCOddelek: Strojna oprema | 2689 (2572) | Naabo |
» | katero zvočno kartico (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 6658 (5125) | strumf666 |
» | "Studijska" zvočna karticaOddelek: Zvok in slika | 4150 (3154) | igor0203 |
» | z audio kasete na racunalnikOddelek: Pomoč in nasveti | 2623 (2474) | kisser |