» »

[C++] Windows programiranje - nasvet

[C++] Windows programiranje - nasvet

Afads ::

pozdravljeni
že nekaj časa za hobi programiram v C++ do sedaj so še vsi programi "Console appllication" želim pa si začeti z windows programiranjem (s tem mislim na usklajena okna programov z okni operacijskega sistema) skratka nočem da se mi vsakič priakže tisto konzolno okno.

zanima me kaj je po vašem boljše pisanje windows app iz nič ali uporaba orodji kot je Visual Studio ...

potem me glede samega učenja windows programiranja zanima mnenje glede te strani tukaj (našel sem jo tudi na tem forumu) vendar na strani piše da je v primerih uporablen jezik C ali naj me to pač ne moti preveč?

prosim še če lahko pokomentirate uporabnost spodnjih dveh strani:
http://www.relisoft.com/win32/index.htm
http://www.functionx.com/win32/Lesson01...

hvala za odgovore

Adoo ::

Pomoje bi bilo najbolše da uporabljaš : Windows Forms Application

Afads ::

hvala za mnenje

napsy ::

Ce si platformsko vezan samo na windowse, potem bi ti priporocal da si poisces kaksen drug jezik (na primer c#). Ne pravim da je najbolsi, za windows programming pa je primeren :-)
"If you die, you die. But when you live you live. There is no time to waste."

roba87 ::

Če poznaš osnove objektnega programiranja v C++ bi jaz na tvojem mestu probal malo MFC, nato pa prešaltal na C# .net framework. Isto je recimo na faksu. Najprej smo spoznali MFC nato pa C#.

amacar ::

MFC, ne priporočam, rajši direkt C#. Je pa res, da je potem prehod iz MFC na C# takšna milina, da kar z veseljem začneš delati.

Afads ::

se opravičujem če zvenim že prav tečno vendar me res sedaj zanima še čisto zadnja stvar v tej temi
ali bi bil smiselen prestop iz programiranja v C++ v programiranje v Javi. Kolikor vem je namreč java nekak naslednik C++ in C pa še bl specializirana je za take grafične zadeve.

Povejte pa seveda tisti ki imate s tega kaj praksa da nebom jes sam z nekimi teoretičnimi forami klobasov.

Se pravi od C++ k Javi - da ali ne ?

Hvala vam za vašo pomoč in dobre živce

Vesoljc ::

java ni naslednik c/c++. je cisto drug programski jezik, drugo orodje. nekega popolnega univerzalnega jezika ni, nekateri so dobri za nekaj, drugi za drugo. ti se moras odlociti, kaj hoces delati ter potem izbrati pravo orodje. bos zebljicke zabijal z 100g kladivcem ali 1500g macolo? isti smorn...
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

dolenc ::

c# ali vb.net je skor najbolše kar najdeš za win aplikacije. Omejitev je(načeloma), da je samo za win. Razvojno orodje Visual studio je odlična zadeva.

Java ima prednost, da dela na vseh okoljih. Meni je tud kar všeč, samo za kakšne vmesnike se malenkost bolj namatraš, če jih programiraš na roke, ampak vse gre, samo več časa porabiš kot pri .netu.

Prednost c++ je predvsem v hitrosti, kot osnova je super zadeva za čisto vse.

Ko malo šaltaš med jeziki vidiš kje ima keri kaj bolše, načeloma se pa z vsemi da vse naredit :). Če se boš orientiral samo na win aplikacije, pa vsekakor .net. Sicer pa ko enega malo bolje poznaš, ni problem šaltat med ostalimi, pogledaš kako se metodi reče ali pa ti malo razvojno orodje(ctrl+presledek ftw :D) pomaga, koncept pa je povsod isti.

Afads ::

ok hvala mislem da sm zvedu kar me je zanimal še enkrat hvala za vašo pomoč

Senitel ::

Imaš pa tudi druge knjižnice za windows aplikacije v C++. Recimo Qt.

smoke ::

Jaz bi pa reko da vstrajaj pri C/C++. Vbistvu je pri oknih odvisno kaj točno bi rad nardil. Načeloma je Dialog okno v C/C++ zlo enostavno nardit. Izključno z uporabo Windows APIjev. Nardiš en resource fajl narišeš dialog in potem handlaš window message (klike na gumbe itd). Okno (se pravi, prav window) morš pa programsko izrisat z CreateWindow (ali CreateWindowEx) kar pa tut ni pretirano težko.

Maš pa tut Qt knjižnico (kot je že Senitel omeno), ki je kr solidna povrhu vsega pa še platform independent (kar C# ni).

Potem je pa še tu hitrost C/C++ binarijev, ki je neprimerljiva z C#. Nekaj časa nazaj sem programiral aplikacijo, ki se je povezala na bazo, pobrala 65k zapisov z neke tabele in jih zapisala v combobox kontrolo. Stvar je trajala slabih 10 sekund da se je izvedla (ne pobiranje z baze! to je blo takoj, filanje v combobox je blo počasno). Medtem, ko se je ekvivalent napisan v C/C++ to naredil v cca 3 sekundah.

Nevem no, meni C# ne diši kaj dosti.. preveč abstrakcije.. :)

Ericssony ::

dolenc je izjavil:

c# ali vb.net je skor najbolše kar najdeš za win aplikacije. Omejitev je(načeloma), da je samo za win...


Že nekaj časa s C# nisi več omejen na Windows platformo ampak lahko programski jezik in ogrodje Mono uporabiš tudi na drugih platformah Linux, BSD, MacOS X, iOS, Android.

dolenc ::

Zato pa je tist načeloma tam.

Spura ::

lol prevec abstrakcije.... kake to fore slisis

smoke ::

Spura, potem pa poglejma stvar z druge perspektive. Jaz kot driver developer (kernel mode driverji se pišejo v Cju mimogrede) bom mel večjo plačo kot ti, C# programer. Zakaj? Ker rabim več znanja kot ti (in ker C/C++ developerjev vbistvu več skoraj da ni). Poleg tega programerji, ki začnejo takoj z visokonivojskim jezikom nimajo predstave kako stvari dejansko delujejo (kako so podatki shranjeni v spominu ipd) zato, ker C# in podobna jajca vse pohandlajo. Potem pa C#/Java developerji jokajo, ko jim delodajalec reče da bodo meli 800-900eur plače.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[C++] Uporabnost c++-a v današnjih časih (pa malo linuxa)

Oddelek: Programiranje
302738 (1921) [SkA]
»

Visual Basic.NET - za začetnika ?

Oddelek: Programiranje
304601 (3720) mHook
»

Nasvet glede izbire programskega jezika (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
525964 (4714) NoUse4AName
»

Visual Basic, C#, C++, razlike... (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Programiranje
12212104 (9775) 64202
»

Visual C++ oz. Basic ali Borland Deplhi 7?

Oddelek: Programiranje
382457 (1862) BBB

Več podobnih tem