Forum » Pomoč in nasveti » nova kartuša ne printa modre
nova kartuša ne printa modre
anika87 ::
Kupila sem novi kartuši emstar za canon pixma mp140 in ju zamenjala po tem, ko sta stari prazni že nekaj časa stali v tiskalniku (mogoče 2 meseca) in zdaj mi ne printa modre barve. Kako naj popravim težavo. Vzela sem barvno kartušo ven in jo popivnala na papirnato brisačo in sem dobila lep tribarvni pravokotnik od rumene do modre.
BlaY0 ::
Verjetno se ti je zasušila tiskalna glava, ki brizga barve na papir. Ob daljšem ne-tiskanju se to rado zgodi.
gojka ::
Potrebno bo strokovno čiščenje glave kot vam je povedal že BlaY0 se to rado zgodi pri tiskalnikih, ki dlje časa stojijo.(inkjet)
A to pomeni, da moram cel printer nekam nest, na popravilo? A to ne morem sama doma probat nardit? Al pa kak kolega, ki se malo bolj razume v računalnike?
technolog ::
Probaj pognati čiščenje glav aka. "head cleaning".
2 meseca ni čas, ko bi se ti barva zasušila.
2 meseca ni čas, ko bi se ti barva zasušila.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: technolog ()
Evo pravkar sprobala 2x cleaning, tako je pisalo in potem deep cleaning in probam tiskat poskusno stran in še vedno ni modre. Zdej pa probavam po še enem poskusu čiščenja tiskat in mi je pravkar napisalo, da je zmanjkalo črnila, da naj zamenjam barvno kartušo. :S
A bom morala kupit originalne kartuše? Saj te so pravkar kupljene in polne, zakaj ne gre s temi?
A bom morala kupit originalne kartuše? Saj te so pravkar kupljene in polne, zakaj ne gre s temi?
Pri "čiščenju" se porablja črnilo in sicer se ga porabi 10x več kot za samo tiskanje. Problem pri tebi zdaj je torej da ti je med čiščenjem zmanjkalo recimo rumene, in ker imaš kartušo v kateri so vse barve, jo moraš zamenjat čim zmanjka ene.
Glava je torej potrebna mehanskega čiščenja (ultrazvok). Bojim se pa (v primeru, da je printerju potekla garancija), da bo to dražje kot nabaviti nov printer. Pozanimaj se pri uradnem servisu.
Glava je torej potrebna mehanskega čiščenja (ultrazvok). Bojim se pa (v primeru, da je printerju potekla garancija), da bo to dražje kot nabaviti nov printer. Pozanimaj se pri uradnem servisu.
Pa to ni res... A po tako kratkem "netiskanju" se glava že posuši?
Med čiščenjem pa mi menda ni še zmankjalo barve, ker že od začetka, ko sem dala kartuši noter, ni tiskalo modre in še vedno je tako, zmanjkalo pa je po moje ni zato, ker sem kartuši vstavila pred kratkim in od takrat nisem natisnila še niti 10 listov.
Bom poklicala na servis.
Hvala!
Med čiščenjem pa mi menda ni še zmankjalo barve, ker že od začetka, ko sem dala kartuši noter, ni tiskalo modre in še vedno je tako, zmanjkalo pa je po moje ni zato, ker sem kartuši vstavila pred kratkim in od takrat nisem natisnila še niti 10 listov.
Bom poklicala na servis.
Hvala!
Ja, si pa "pucala" glavo in s tem porabila večino črnila. Glede na to da so modre šobe zamašene, imaš v kartuši še vso modro barvo, nimaš pa več rumene in lila. Kako to misliš po tako kratkem netiskanju, če pa si napisala da dva meseca nisi tiskala? To je dosti da se šobe zasušijo.
A to je veliko 2 meseca? Ja ok, bom vedela za naprej, men se to ni zdelo veliko, glede na to, da trenutno ni nobeden od nas v šoli, na faksu ipd. in ne tiskamo vsakodnevno, bolj skeniram, pa tu in tam sfotokopiram kakšen izvid.
A s pucanjem sem kar tolk porabla? OK, verjamem, samo drugače mi pa že od prvega lista ni modre tiskal.
Sem klicala na servis in mi je reku, da če bom kupla originalne kartuše, da se bo problem popravil po nekajkratnem tiskanju, da se bo glava sčistila, ker kao te neoriginalne kartuše le-te zapacjo.
A naj verjamem in probam?
A s pucanjem sem kar tolk porabla? OK, verjamem, samo drugače mi pa že od prvega lista ni modre tiskal.
Sem klicala na servis in mi je reku, da če bom kupla originalne kartuše, da se bo problem popravil po nekajkratnem tiskanju, da se bo glava sčistila, ker kao te neoriginalne kartuše le-te zapacjo.
A naj verjamem in probam?
Kar se tiče netiskanja je dva meseca za inkjet v bistvu že veliko.
Ne "smeš" pa nikoli na servisu povedat, da uporabljaš neoriginalne kartuše, ker ti ne bodo priznali garancije. Če je verjeti serviserju sprašuješ... delno. Neoriginalna črnila so lahko zelo slabe kvalitete in ti lahko hitreje zapacajo glavo, samo ti si rekla da si imela prej notri originalne in ti že ni brizgal modre. Lahko da ima originalno črnilo takšno recepturo, da bi utegnilo hitreje "raztopiti" oziroma spucati prisušeno, vendar je to bolj reklama s strani proizvajalca kot pa dejstvo. Ko in če boš peljala tiskalnik na servis (prej se pozanimaj glede cene, če se ti sploh splača), vstavi notri originalne, magari prazne kartuše.
Ne "smeš" pa nikoli na servisu povedat, da uporabljaš neoriginalne kartuše, ker ti ne bodo priznali garancije. Če je verjeti serviserju sprašuješ... delno. Neoriginalna črnila so lahko zelo slabe kvalitete in ti lahko hitreje zapacajo glavo, samo ti si rekla da si imela prej notri originalne in ti že ni brizgal modre. Lahko da ima originalno črnilo takšno recepturo, da bi utegnilo hitreje "raztopiti" oziroma spucati prisušeno, vendar je to bolj reklama s strani proizvajalca kot pa dejstvo. Ko in če boš peljala tiskalnik na servis (prej se pozanimaj glede cene, če se ti sploh splača), vstavi notri originalne, magari prazne kartuše.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlaY0 ()
joj, hvala za pomoč, nekaj bomo že pogruntali menda...
drugač pa, ne, prej ko sem mela originalne je printalo vse ok, potem je nekaj časa stal s praznimi kartušami in zdaj z novimi emstar ne printa modre.
Garancija itak več ne velja... :S (menda no, bom preverila, če je 1 leto, potem ziher ne, razen če je 2...)
pa seveda, ko je tiskalnik stal, sta bili prazni kartuši noter, nisem jih dala ven... tako da, ne vem kolk tudi to pomeni, da se zasuši oz. ne.
drugač pa, ne, prej ko sem mela originalne je printalo vse ok, potem je nekaj časa stal s praznimi kartušami in zdaj z novimi emstar ne printa modre.
Garancija itak več ne velja... :S (menda no, bom preverila, če je 1 leto, potem ziher ne, razen če je 2...)
pa seveda, ko je tiskalnik stal, sta bili prazni kartuši noter, nisem jih dala ven... tako da, ne vem kolk tudi to pomeni, da se zasuši oz. ne.
Zgodovina sprememb…
- spremenila: anika87 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Epsonov tiskalnik zavrže 20 odstotkov črnila (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 38004 (28652) | Tomi |
» | Tiskalnik - Canon MP640 - čudne kartuše ?!Oddelek: Kaj kupiti | 2583 (2419) | Alexius Heristalski |
» | Polnjenje kartuš (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 14755 (9335) | matej5734 |
» | HP DeskJet 840c ->ne printa pravilno barvOddelek: Strojna oprema | 4030 (3839) | Azrael |
» | Cheap-Ass tiskalnikOddelek: Kaj kupiti | 3918 (3342) | TheJack |