Forum » Strojna oprema » Utripanje lučk na tipkovnici ob vklopu
Utripanje lučk na tipkovnici ob vklopu
k4vz0024 ::
Pri vklopu računalnika (pred vklopom imam izklopljenega iz omrežja preko podaljška), se najprej 10 ali enajstkrat utripnejo diode na tipkovnici (Num Lock in Caps Lock), nato pa zelo hitro utripnejo. Vse do takrat se računalnik ne da vklopiti preko prednjega stikala. to traja pol minute. Imam Asus 5PK Deluxe mother board. Če pa je rač. vseskozi na omrežju (podaljšek je prižgan) se računalnik vklopi takoj. V čem je problem?
Tx
Tx
Riff ::
imaš kakšne nastavitwe v biosu pod power options ko zmanjka elekrike
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Riff ()
Kaj je to mogoče kaj v zvezi z resuming power ali nekaj takega?
Je treba vklopiti Restore AC Power loss?
Kaj pa ACPI 2.0 support?
Je treba vklopiti Restore AC Power loss?
Kaj pa ACPI 2.0 support?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: k4vz0024 ()
Vklopil sem restore AAC Powe loss. Računalnik se prižge, vendar
skoraj z minutno zamudo. Potem pa traja inicializacija USB HUB oz. obvesi, zato sem dal nazaj na prejšnje nastavitve.
skoraj z minutno zamudo. Potem pa traja inicializacija USB HUB oz. obvesi, zato sem dal nazaj na prejšnje nastavitve.
hmm če je slaba baterija potem ponavad se vsakič ob zagonu resetira bios ali pa se rač. sploh noče prižgat, lahko probaš zamenjat če imaš kakšno
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Riff ()
http://www.devhardware.com/forums/pc-ha...
tle enmu pravjo psu ( napajalc) ali pa motherboard, tud men ni jasno čist
tle enmu pravjo psu ( napajalc) ali pa motherboard, tud men ni jasno čist
Zdi se mi, da je problem v napajalniku, ki je sicer 550 W LG, vendar je najbrž preslaboten za vse priklopljene naprave. To se kaže tudi tako, da USB prepozna kot neznano napravo. Po ponovnem vtiku v USB jo pravilno prepozna.
Zgodovina sprememb…
aha če je samo napajalnik je bolje kot pa da je matična, probaj kakšn drug napajalnik če imaš na voljo, drgač pa mislič LC 550W :)
Navit je pomnilnik iz 800 na 1066, kolikor naj bi plata podpirala po defoltu. 1066 je tudi deklaracija pomnilnika. FSB pa je za malenkost dvignjen, za 50 HZ.
Zgodovina sprememb…
amigo_no1 ::
Pusti v kišti samo najnujnejše (cpu, 1 palčka rama, grafična) ter odvij kar imaš navito.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Stara matična ne zazna SATA diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 2158 (1398) | solatko |
» | Računalnik se ne prižgeOddelek: Pomoč in nasveti | 17857 (13980) | G_mAn |
» | Računalnik potrebuje 5-10 min za zagonOddelek: Strojna oprema | 2723 (2215) | kratos |
» | Ugašanje računalnika med igranjemOddelek: Pomoč in nasveti | 3632 (2699) | Bostjan99 |
» | Vklop računalnika z GSM-om (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 9515 (7150) | _pobesneli_ |