» »

Ugašanje računalnika

Ugašanje računalnika

power12 ::

Živjo !

Mene zanima nekaj glede ugašanja. Moj PC se recimo po 30 minutah sam ugasne, da varčuje z energijo.

Zanima me ali je to ugašanja enako, ugašanju ki se ga izvede pod start in ugasni PC.
To pa zato, ker meni se ene nastavitve porušijo, če ugasnem PC če pa se ugasne sam in ga nato prižgem se pa te nastavitve ohranijo. Če sta ugašanja enaka, razmišljam, da računalnika sploh nebi ugašal in se naj kar sam ?

Upam da ste razumeli kaj hočem povedati :)
za vsak odgovor bom hvaležen

zavajon ::

Se ne ugasne "zares", ampak gre v standby.
To imaš nastavljeno v Power Management.
Lahko si nastaviš tudi, da ga z gumbom za ugašanje daš v standby.
Je to smiselno, ker se tako zbudi zelo hitro, vendar pa, če imaš windowse, je dobro vsake toliko mašino restartati.

RejZoR ::

Če pa si nastaviš na Hibernate, potem je enako kot komanda Shutdown. To kar pa tebi naredi pa je Standby. Potem pa je še Hybrid Sleep, ki je kombinacija Hibernacije in Standby. Sistem spravi v stanje Hibernate in sejo še vedno obdrži v spominu kot pri Standby. Če vmes slučajno zmanjka elektrike oz povsem ugasneš računalnik ni nič narobe, ker se bo ob naslednjem zagonu vse postavilo nazaj kot pred hibernacijo. Medtem ko pri Standby izgubiš vse kar si imel odprto ko ga ugasneš/izklopiš.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

power12 ::

Aha hvala za odgovora, kako se pa ta Hybrid Sleep naštima v Windows 7 ?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

a ugašate računalnik (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
18119863 (15036) looser
»

Hibernate ali sleep mode

Oddelek: Pomoč in nasveti
152948 (2643) Lonsarg
»