Forum » Pomoč in nasveti » Problem z predvajanjem Full HD videa na Prenosniku.
Problem z predvajanjem Full HD videa na Prenosniku.
Rain ::
Lep pozdrav!
Torej lastim si prenosnik HP Envy 14 (specifikacije):
zaslon 14,5" - 37 cm HD LED Bright View (1366x768)
procesor Intel Core i5 460M (2,53 GHz, 3 MB predpomnilnika)
pomnilnik 4 GB DDR3 1333 MHz (ena prosta reža)
trdi disk 500 GB SATA, 7200 obr/min
grafična kartica ATI Mobility Radeon 5650 1GB DDR3
operacijski sistem Microsoft Windows 7 Home Premium 64bit ANG
Problem imam pri predvanjanju FULL HD Video posnetkov. Za predvajanje uporabljam VLC-player (ki je baje najboljši za to?) in stvar kar šteka. Prijatelji so mi rekli, da je po specifikacijah mašina zmožna predvajat full HD, ampak stvar enostavno ne funkcionira kot bi morala. A naj naložim kak nov firmware al driverje (ki so kot kaže posodobljeni).
Malo sm izgubljen tukaj.
Najlepša hvala za pomoč
~LP, Rain
Torej lastim si prenosnik HP Envy 14 (specifikacije):
zaslon 14,5" - 37 cm HD LED Bright View (1366x768)
procesor Intel Core i5 460M (2,53 GHz, 3 MB predpomnilnika)
pomnilnik 4 GB DDR3 1333 MHz (ena prosta reža)
trdi disk 500 GB SATA, 7200 obr/min
grafična kartica ATI Mobility Radeon 5650 1GB DDR3
operacijski sistem Microsoft Windows 7 Home Premium 64bit ANG
Problem imam pri predvanjanju FULL HD Video posnetkov. Za predvajanje uporabljam VLC-player (ki je baje najboljši za to?) in stvar kar šteka. Prijatelji so mi rekli, da je po specifikacijah mašina zmožna predvajat full HD, ampak stvar enostavno ne funkcionira kot bi morala. A naj naložim kak nov firmware al driverje (ki so kot kaže posodobljeni).
Malo sm izgubljen tukaj.
Najlepša hvala za pomoč
~LP, Rain
Aja še to. Do sedaj sem poiskušal samo en MKV file in sicer Extended Avatar (16GB video). Lastim si tudi original Blue Ray, da ne bo kdo očital piratizma :) !
~LP
~LP
zavajon ::
Za začetek bi jaz na tvojem mestu poskusil z mpc-hc. Pa naložil bi še Haali Media Splitter in ffdshow, ter po potrebi pobrskal po netu, kako se nastavi mpc. Pa "kupil" bi še kakšen mkv, kajti včasih so to ne prav dobro narejeni.
Vem sicer, da je VLC najboljši, ker pač izhaja iz Linuxa, in kdor temu oporeka, se bo cvrl v peklu, a na mojih računalnikih začuda slabo dela ;)
Vem sicer, da je VLC najboljši, ker pač izhaja iz Linuxa, in kdor temu oporeka, se bo cvrl v peklu, a na mojih računalnikih začuda slabo dela ;)
hojnikb ::
KMPlayer v kombinaciji z CoreAVC bi mogu brez problema prebavit karkoli mu daš.
#brezpodpisa
LapD ::
naloži najnovejše gonilnike za grafično, ter inštaliraj media player classic ... meni brez težav laufajo 1080p na netbooku, ni hudiča, da ti nebi na navadnem prenosniku
web&motion designer
Torej sem naložil CCCP codec pa dela super. Ampak, mi ni jasno zakaj VLC ne prebavi tega...
U glavnem sem si oddahnil... Aja pa driverje sem naložil, sam to ne spremeni stanja v VLC-ju...
Morda mu komponenete niso všeč... BOOO? U glavnem sedaj dela. Najlepša hvala vsem za pomoč!
Zakon ste banda!
Lp, Rain
U glavnem sem si oddahnil... Aja pa driverje sem naložil, sam to ne spremeni stanja v VLC-ju...
Morda mu komponenete niso všeč... BOOO? U glavnem sedaj dela. Najlepša hvala vsem za pomoč!
Zakon ste banda!
Lp, Rain
Morda je MKV dokaj slab. Mislim tudi Mplayer ga je štekal, tako, da ne leti samo na VLC. CCCP codec pa nima problema za predvajat preko Windows Media Player-ja. Ne vem bom dns skinu še en MKV, pa poiskušal.
~Lp
~Lp
kurjač ::
Sam za izredno zahteven video 1080/50p najaraje uporabim kar WMP, ki mi omogoči grafično pospeševanje videa. Če uporabim kak drug player, ki običajno ne podpira grafičnega pospeševanja mi žre tudi do 50% procesorske moči. Z uporabo WMP dobim neprimerno z drugimi izrdedno tekoče delovanje s tem da je procesor na 12%, grafika na 35%. Procesor je i5-750 in grafična HD5850 (nenavito)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Predvajanje datotek .mkvOddelek: Programska oprema | 4365 (3645) | Zvezdica27 |
» | HD na PC-ju, minimalne zahteve?Oddelek: Zvok in slika | 6185 (3358) | zavajon |
» | Kateri player za mkv fajle (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 8444 (6769) | gibaj |
» | HD codec (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 17530 (10415) | GrimReaper |
» | (ne)predvajanje HD 1080p mkv z računalnikomOddelek: Pomoč in nasveti | 2733 (2342) | gujo14 |