» »

Novi polnilec za prenosnika povzroča visoke zoprne zvoke

Novi polnilec za prenosnika povzroča visoke zoprne zvoke

Elyon8472 ::

Pozdravljeni

Zgodilo se je to, da mi je po štirih letih 'crknil' adapter oz. polnilec za prenosnika. Kupil sem novega ampak sem opazil da mi ta povzroča nadležno piskanje tako v tisti črni 'škatli' od polnilca, kot tudi tam, kjer pride priključek noter v prenosnika. Sedaj me zanima kaj je narobe, če je to narobe in ali se to da kako odstraniti. To nadležno cviljenje, piskanje je po mojem laičnem znanju transformator...morda vi bolje veste če je res. Kakorkoli že, problem je da pri starem polnilcu tega cviljenja ni bilo, sedaj pa je. In zvečer ko je vse mirno je enostavno nadležno.

Edina razlika med polnilcem je ta, da je bil stari 120W, ta je pa 90W, ampak ko sem kupoval novega so mi rekli da je takšen originalen in da je vse vredu, poleg tega je bilo tudi na uradni strani napisano, da podpira ta model prenosnika, tako da to verjetno ni vzrok problema, ali pač.

Hvala za mnenja in pomoč :)

LP

Malajlo ::

Aha,
model prenosnika je tisti s petimi vrstami kuglic? Rezervni adapter si pa v kaki RyanAir štacuni kupil?

Swicherji pač nekateri cvijijo. Tudi kakšen polnilec od Nokie slišim ponoči. In ga pač ne uporabljam več.
Če misliš, da je nekaj narobe, greš v trgovino in zamenjaš za 120W.

Elyon8472 ::

Hehe

Ja itak. Prenosnik je HP Elitebook 8730w, tako da je tudi polnilec od HP, glede na to da je prenosnik precej v uporabi, je pač polnilec crknil. Se zgodi...verjetno oz. očitno. Novi polnilec je pa http://h10010.www1.hp.com/wwpc/si/sl/ho...

Zdej če na njihovi uradni strani pravijo da je kompatibilen, recimo da potem to drži. Vem da grem lahko nazaj v trgovino in ga zamenjam, ampak preden začnem pač izvajati cel proces reklamacije, sem hotel prej izvedeti kaj in kako je s tem. Je pa še nekaj. 120W polnilca za dotični prenosnik ne najdem oz. dobim (vsaj tle v Slo ne). Je samo 90W in pa 230W. Oba sta kompatibilna za ta prenosnik, kaj je pa razlika pa ne vem. Pri izhodu je očitno samo tok, ker napetost je takšna kot je 18.5V oz 19V. Zdej kaj dejansko pomeni razlika v moči, ne vem....morda pri 230W hitreje napolni baterijo, ne vem. Zato pa sprašujem tu gor.

Je to moja prva izkušnja s polnilcem da piska in zato sem tle povprašal. Glede na to da polnilci niso ravno poceni, bi mi bilo zelo všeč, če bi vedel ali je to samo polnilec kriv, ali je to normalno, ker kot sem že povedal. Do zdej tega še nisem doživel, pa to ni ravno edini prenosnik oz. polnilec v hiši.

Abak je pa zakon, čeprav ne pomnim da bi zanj potreboval polnilec :) ali pač

Torej hvala za odgovor, pa morda še kakšno mnenje

#000000 ::

Ta model laptopa ima 120 in 150 w polnilce, tko da čist možno da je 90 premal in se matra.

Malajlo ::

Jep, prešvoh. Naj ti zamenjajo za pravega. Če je vtič primeren, še ne pomeni, da je tudi moč zadostna.
In seveda, lahko je problem tudi v izdelavi. Switcherji delajo na visokih frekvencah in lahko da je kak del prišel v resonanco.
Vsekakor pa menjaj za močnejšega. Meni se je (u, leta 1997) napajalnik pri TI stopil. Dobro, da ni kaj zagorelo, ker je ležal na postelji.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

USB-C kabli in polnilci (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
9818078 (8863) rdecaluc
»

Polnilec za prenosnik

Oddelek: Pomoč in nasveti
292986 (1880) solatko
»

Prenosni polnilec za laptop

Oddelek: Kaj kupiti
121296 (1188) sparaj
»

Piskajoč polnilec

Oddelek: Strojna oprema
112226 (1924) francek1
»

LC-POWER adapter - 100% obremenitev CPU

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
8884 (830) slitkx

Več podobnih tem