Forum » Elektrotehnika in elektronika » LC-POWER adapter - 100% obremenitev CPU
LC-POWER adapter - 100% obremenitev CPU
slitkx ::
Zadeva je sledeča...
Originalni HP adapter za HP 8730w se je "odločil", da me bo začel zajebavati, natančneje - da se bo izklopil, ko se mu bo sprdnilo. Seveda se v tistem trenutku začne comp napajati iz baterije.
Ker so težave s HP adapterjem stalne, sem kupil univerzalni adapter z nastavki za posamezne modele prenosnikov.
Karakteristike:
Zadeva je sledeča...
Originalni HP adapter za HP 8730w se je "odločil", da me bo začel zajebavati, natančneje - da se bo izklopil, ko se mu bo sprdnilo. Seveda se v tistem trenutku začne comp napajati iz baterije.
Ker so težave s HP adapterjem stalne, sem kupil univerzalni adapter z nastavki za posamezne modele prenosnikov.
Karakteristike:
- originalni (HP) adapter:
WIDE RANGE INPUT:
100-240V, 2A(2A), 50-60Hz
OUTPUT:
18,5V (18,5V), 6,5A(6,5A)
// max. 120W
LC-POWER AC Adapter:
Model:LC120NB, max. 120W
Input: 100-240V, 2,0A, 50-60Hz
Output: 19V, 6,32A
Sedaj pa me zanima, kaj naj bi po priklopu univerzalnega adapterja na štrom in comp vplivalo na to, da po priklopu v nekaj sekundah comp obremenitev procesorja nabije na 100%? Ko je na 100%, je praktično neodziven...
Lp in hvala za pomoč.
Karakteristike:
Zadeva je sledeča...
Karakteristike:
- originalni (HP) adapter:
WIDE RANGE INPUT:
100-240V, 2A(2A), 50-60Hz
OUTPUT:
18,5V (18,5V), 6,5A(6,5A)
// max. 120W
LC-POWER AC Adapter:
Model:LC120NB, max. 120W
Input: 100-240V, 2,0A, 50-60Hz
Output: 19V, 6,32A
Sedaj pa me zanima, kaj naj bi po priklopu univerzalnega adapterja na štrom in comp vplivalo na to, da po priklopu v nekaj sekundah comp obremenitev procesorja nabije na 100%? Ko je na 100%, je praktično neodziven...
Lp in hvala za pomoč.
BALAST ::
Po vsej verjetnosti je nakaj narobe z polnilnim vezjem, lahko tudi z slabo baterijo. Poizkusi še kako se obnašata napajalnika če iztakneš baterijo.
Drugače če je še v garanciji ga nesi na pregled.
Drugače pa mislim, da bi univerzalni polnilec moral delovati 100%, vsaj kar imam jaz izkušenj pri HP, Lenovo, Compaq in Asus prenosnikih je to vedno delalo.
Drugače če je še v garanciji ga nesi na pregled.
Drugače pa mislim, da bi univerzalni polnilec moral delovati 100%, vsaj kar imam jaz izkušenj pri HP, Lenovo, Compaq in Asus prenosnikih je to vedno delalo.
slitkx ::
Tudi, če ni baterije notri, z univerzalcem nabije 100%. Originalec pa tudi po naključno izbranem času najavi stavko.
- Saj univerzalec dela, vendar, ker nabije procesor na 100tko, se vse odziva zelo počasi.
- Saj univerzalec dela, vendar, ker nabije procesor na 100tko, se vse odziva zelo počasi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: slitkx ()
Pyr0Beast ::
Ali ti gre pa CPU v throttle.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Nego samo enega ?
HP-jev 'bios' dobro ve da imaš gor njihov neoriginalen polnilec (če se gre za 'smart-charger'). Verjetno ti tudi zateži glede tega.
HP-jev 'bios' dobro ve da imaš gor njihov neoriginalen polnilec (če se gre za 'smart-charger'). Verjetno ti tudi zateži glede tega.
Poglej v bios še, če bo tam kaj uporabnega.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | UPS - izračun časa delovanja ?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 11885 (4236) | FireSnake |
» | Polnilec za prenosnikOddelek: Pomoč in nasveti | 3177 (2071) | solatko |
» | Kje kupiti / dobitiOddelek: Kaj kupiti | 1689 (1486) | TheKopriva |
» | nadomesten napajalnik za laptop - V, W in AOddelek: Pomoč in nasveti | 3264 (2658) | ameba |
» | Adapter za medion laptop...Oddelek: Pomoč in nasveti | 1683 (1508) | #000000 |