Forum » Loža » UPN in plačilo davkov
UPN in plačilo davkov
Jaka123 ::
Pozdravljni!
Jaz prvič plačujem davke in me zanima, če mora biti pri PLAČNIKU polje Referenca obvezno izpoljnjeno ali ne?
Kje izvem to informacijo in za kaj se sploh to uporablja?
Jaz prvič plačujem davke in me zanima, če mora biti pri PLAČNIKU polje Referenca obvezno izpoljnjeno ali ne?
Kje izvem to informacijo in za kaj se sploh to uporablja?
BlaY0 ::
A gre za dohodnino? Kolikor jaz vem je referenca SI09-{tvoja_davčna}-{konto}{checksum}. Tukaj ni razlik z BN-02, edino tisti SI je spredaj. Saj so ti poslali po pošti informativni izračun + položnico?
fosil ::
Ne rabiš izpolnit reference pri plačniku (to si ti), to je bolj mišljeno za firme. Če te slučajno program ne spusti skozi, lahko tja vpišeš datum s pomišljaji namesto pik.
Moraš pa obvezno izpolnit referenco pri prejemniku.
Moraš pa obvezno izpolnit referenco pri prejemniku.
Tako je!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fosil ()
BlaY0 ::
Aja, sem spregledal da gre za referenco pri plačniku. Tisto je v bistvu "opisni" namen dočim je prava referenca sestavljena samo iz številk in vezajev.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nakazilo SEPAOddelek: Pomoč in nasveti | 18883 (9433) | Abzng |
» | Najugodnejša predplačniška MasterCard (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 117653 (45574) | Andro457 |
» | Vikend branjeOddelek: Novice / Domače branje | 11584 (9260) | leiito |
» | Google Summer of Code 2014 in slovenski projektiOddelek: Novice / Ostala programska oprema | 6328 (3901) | AndrejO |
» | NLB klik (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 20938 (15490) | fosil |