» »

Težave z brezžičnim internetom

Težave z brezžičnim internetom

slometa ::

Pozdrav,
že nekaj dni se trudim s priključitvijo prenosnika na brezžični internet. Na drugi lokaciji mi je delal, ko sem prišla na novo lokacijo, mi ni vzpostavilo povezave. Poskusila sem popraviti, pa mi med postopkom javi, da ni bilo dokončano, ker obnovitev IP naslova ni bila uspešna. Šla sem tudi na prejšnjo lokacijo, pa mi tudi tam več ne dela.... Mi lahko kdo pomaga, kaj je potrebno narediti za obnovitev IP naslova oziroma za odpravo napake?

Hvala hvala!
Meta

harvey ::

Mi lahko kdo pomaga, kaj je potrebno narediti za obnovitev IP naslova oziroma za odpravo napake?

Za konkretnejši odgovor boš žal morala posredovati malenkost več podatkov kot samo to, da ti na dveh lokacijah zadeva ne deluje:
- kako imaš ušitman internet (router kateri tip (kaj piše na škatlici), Siolov modem/router, Amis modem router...)
- kateri operacijski sistem uporabljaš
Na podlagi teh informacij se bo možnost za odgovor in rešitev zagate zelo povečala :)

Ker nisi tako domača s tehniko ti svetujem, da povabiš na pivo kakšnega soseda, ki je domač s temi rečmi in bo zadevo odpravil prej kot pa da se ti lovila s temi triki.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

Žal si s sosedi nimam kaj dosti pomagati (sem že spraševala, pa se noben kaj dosti ne spozna :|
Router: Planet WRT-410, Telemach
OS Windows XP

Bom zelo vesela novega soseda :)

Senitel ::

In kako sta ti dve lokaciji definirani? Kuhinja in dnevna soba? Ali kuhinja doma in pisarna v službi?

Dva različna konca Ljubljane, dva različna internetna ponudnika. S tem sem želela povedati, da tudi ko sem se želela priključiti tam, kjer mi je prej delal, zdaj po novem ne dela več.

amigo_no1 ::

slometa je izjavil:

Žal si s sosedi nimam kaj dosti pomagati (sem že spraševala, pa se noben kaj dosti ne spozna :|
Router: Planet WRT-410, Telemach
OS Windows XP

Bom zelo vesela novega soseda :)

Položnice tudi ne znajo pogledati ?

Net na teh 2 lokacijah že deluje ali kako ?

Če je ISP Telemach, potem moraš na wifi routerju nastaviti tip povezave DHCP, verjetno bo treba tudi sklonirati mac prejšnjega pc-ja/routerja ali Telemachu sporočiti nov mac tvojega routerja .

@k4harvey
Kaj ima OS tu veze ?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: amigo_no1 ()

Seveda, deluje in tudi drugi računalniki so priklopljeni uspešno, samo pri mojem prenosniku ne dela :'(. Tako da verjetno ne bo težava v routerju...?

harvey ::

amigo_no1
Kaj ima OS tu veze ?

Ima, če nekomu želiš povedati kaj na klikne in kako se kaj nastavi. Niso vse nastvitve na vseh OS enake, right, še ikonce so druge:))

Nič, nastaviti je potrebno router in prenosnik kot sem že predlagal naj to opravi eden, ki je malo domač s temi zadevami, bo šlo precej hitreje kot bomo tu poskušali dopovedati, kaj narobe, žal.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

Jap hvala!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

težave z internetom

Oddelek: Omrežja in internet
293387 (2838) FX6300B

Ojačanje sosedovega signala (strani: 1 2 )

508706 (7548) mtosev
»

IZZIV za vse ki se spoznate na WIFI

Oddelek: Pomoč in nasveti
233097 (2482) NeMeTko
»

2 routerja na eno "linijo", kako?

83955 (3588) kitarist
»

router Planet WRT-410 - nastavitev za zaščito WLAN