» »

kater CRT monitor nabavit, ali celo LCD?

kater CRT monitor nabavit, ali celo LCD?

«
1
2

MViper ::

Pozdravljeni!

Trenutno si lastim 3 leta star [februarja bo 3 leta] SONY E200.. spodnji del slike mi ze utripa in me ze mal oci basejo.. Zdej, rad bi si kupil zelo dober 17" monitor, raje bi skorajda CRT ker je le kvalitetnejsa
slika in ni zamikov in senc. Monitor uporabljam za vse namene. Veliko igram tudi iger, gledam veliko DivX-ov, tako da ne vem kako bi se mi obnesel LCD. Po moje bi ga klel :) Zato me zanima kaj je trenutno najboljse od 17" do nekje 170k sit.. gledal sem SONYjev G220.. za 100k sit.. je to kaj prida ali imam obcutek da je skorajda isti kot E200? Opazam tudi napredek pri 0.2x tehnologiji.. vsi novejsi imajo ze 0.20, edino sony ima se okol 0.25..

Kaj mi kupiti?


Hvala!!

lp
..: WilliamsF1 Team & Liverpool FC :..

BigHugo ::

Kupi dober LCD (17" ali več), pa ne boš nikoli več v življenju pomislil na CRTa.
LP BigHugo

MViper ::

BigHugo: ja verjamem, mal prostora zasede, kontrastna slika itd.. Samo bojim se da se ni tak napredek v LCD tehnologiji, da bi recimo lahko uzival v igrah kot na CRT monitorju.. oz. da so tisti modeli, ki so kar se kvalitete slike tice mogoce celo boljsi od CRT-jev pregresno dragi. Ves, problem je v tem da so se mi LCD kar malo zamerili, ko sem imel 2-3 leta nazaj laptopa [najprej P75 potem P133] in je bilo drek kar se slike tice. Primeren je bil samo za surfanje, office itd. Za kaksne igre ni govora. Resda je pa tud da se TFT ni bil ampak je bila pasivna matrika, ne pa aktivna [TFT]. Zato se bojim, da bom stran vrgel 150k+ in potem se bo ko bom igral kaksen Medal Of Honor, GP4 itd vse skupaj pacalo in grafika sploh ne bo prisla do izraza.. zdej upam da se motim? Ker a ti mogoce kej ves kaksna je razlika v odzivnosti med CRTjem in LCDjem? LCD sem vidu imajo ze pod 25.. Koliko imajo pa CRTji priblizno?

Hvala!
..: WilliamsF1 Team & Liverpool FC :..

tha_man ::

Razlika med pasivno in aktivno matriko je kot noč in dan. Ali pa taka kot med dobrim CRT monitorjem in TVjem. Verjemi, sem videl obe (pasivno na enem starem notebooku, aktivno imam pa doma).

Če si pripravljen dat 170 jurjev, si definitivno kupi LCD. Oz. za tak denar dobiš že zelo kvaliteten 19" CRT, nikar toliko dajati za 17" CRT, ker nobeden ni vreden toliko. Še za 100 jurjev katerikoli 17" CRT ponuja premalo.

Drugač epa standarden nasvet: pojdi v trgovino (recimo Big Bang), in si oglej monitorje med sabo (in zateži prodajalcu naj jih naštela kot se spodobi, ker je večina prav kriminalno nastavljenih).
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

BigHugo ::

MViper: sam imam 17" LCD, zato ti lahko povem iz prve roke, da je gledanje filmov pravi užitek. Žal ti ne morem reči nič o igranju iger, ker sem za to že malo prestar, sprobal pa sem že kar nekaj iger, in na sliko nisem imel nobenih pripomb. Glede TFTjev na prenosnikih pa samo tole: večina jih ima slabšo sliko kot samostojni TFT (razen tistih z oznako UXGA), zato se na te primerjave ne oziraj.

Sam sem presedlal iz pregrešno dragega Panasonicovega 17" CRTa na LCD, pa mi ni niti malo žal. Glej samo, da so odzivni časi < od 25ms. Pred nakupom pa je stvari najbolje temeljito preiskusiti. Odločitev pa je seveda na tvoji strani.
LP BigHugo

MViper ::

tha_man: vem vem, da je ful razlike med tema dvema matrikami.. Kolega je mel TFT na eni stari 486ki od IBMa jez pa pasivo na P133.. razlika je itak bla ocitna.. Glede na to da cene ful padajo se mi zdi da mas prav, da naj si omislm LCD.. sam kater model? So SONY X serije v redu? Ali imajo sence in taka jajca?

Ja ja bom sel v BigBanga normalno, moram brata nahecat da me zapele [sm invalid, niam prevoza :()] tko da vidmo kaj je in kaj ni na teh LCDjih.. po en stran bi si ga takoj kupu, ker ni sevanja, oci dost manj trpijo, slika je bolj kontrastna in vse to.. po drugi strani se pa bojim, da bom dal 150k+ pol bom sel pa spilat kaksen Quake3, UT2k3 se bo pa vse skup pacalo pa se ne bo locil playerja od orozja..

BigHudo: kater LCD pa mas? Katerga novega mi potem svetujes? :) A bi mi naredu eno ogromno uslugo? A si lahko instaliral Quake3 al pa Unreal Tournament 2003 pa mal stestiri, kolk je kej senc, pacanja pa tega, ce mas le cas prosim? Aja prenosniki majo velik slabso sliko od standardnih samostojecih LCDjev? Hm.. nism vedu..

Sej pravim, kupu bi si ga takoj, samo bojim se, da bom kej zacel igrat pa bo ratal pacarija pa golaz na ekranu.. :)

Fora je v tem, da enkrat [ceprav 3 leta nazaj na bednem laptopu] sm bil razocaran v nulo in so se mi LCDji tolk zameril da.. a ves, tezko je spet verjet da je mozno da so "slika kot se sika" :)
..: WilliamsF1 Team & Liverpool FC :..

tha_man ::

Jaz mam Hansol 520F, katerega sem kupil že kar dolgo nazaj. Mislim da ima deklarirano 45ms odzivni čas, ampak igre mi delajo brez problema, prav tako filmi, čeprav sem bil tud sam pred nakupom zelo skeptičen (iz istega tazloga kot ti - enkrat sem videl notebooka s pasivno matriko). Novejši LCDji pa imajo odzivni čas še manjši. Ampak še vedno ti priporočam oseben ogled pred nakupom.
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

MViper ::

tha_man: tnx za odgovor :)

povej mi katere igre kej igras? Kako se obnese v 3d shooteracinah? Pogledal itak bom kaksno je to kej.. Recimo lej, da igras ne vem eno hudo streljanko, pa hoces enga ustrelit k se ga ful slabo vidi, ampak ga komej vids, se to na lcd vidi al je "na daljavo" ze megla pa pacarija?

a kej ves, so teji SONYji X pa N klase kej prida?

Pa se ena malenkost.. lej recimo, kaksni spili imajo v menijih 800x600 resolucijo.. a se to kej pozna na LCDjih k majo kao optimalno resolucijo nekje 1280x1024?


PS: sorry k sm tok tecn pa zatezen sam sj upam da me razumes :)

..: WilliamsF1 Team & Liverpool FC :..

tha_man ::

Trenutno dokaj aktivno igram MOHAA (tud na LANu), čekiram pa še UT2003 in NFS6.

Gledanje na daljavo sploh ni problematično, še več, zaradi ostrine LCDja je na daljavo videti kvečjemu boljše kot na CRTju. Razlika se pozna samo če se recimo kak napisa skrola čez ekran, al pa če v windowsih premikaš okna pa to, se fonti zameglijo. Ampak tale megla pri grafiki ni opazna.

Sonyjev ne poznam.

Ločljivost 800x600 (oz. karkoli manj od tiste za katero je LCD narejen) zgleda približno tako kot bi vklopu antialiasing - malce bolj megleno je vse skupaj ker monitor sliko pač raztegne na ločljivost za katero je narejen. V igrah ni problema sploh (v bistvu sploh ne opaziš, ker so menuji itak okrancljani s kupom grafike), za delo v windowsih pa ni primerno (oz. ima v tem primeru CRT boljšo sliko).
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

MViper ::

tha_man: fala ti za odgovor spet :)

Se pravi ce mas recimo v winsih resolucijo mansjo od 1280x1024 je slabs use skup? Ker 1280 mi je kr mal mejhna, ponavad furam use skup na 1024 :)

Drugac pravs da ni problema v spilih? Kaj pa ce se ful na hitr obrnes al pa kej tazga? Al pa divx, ce je kaksno hitro dogajanje, a dojame monitor uredu? Glede na to da mas okol 45ms bi mogl bit un k je pod 25ms ce hujsi ne?

Hvala ti za uso pomoc, dobis za pivce ;)
..: WilliamsF1 Team & Liverpool FC :..

tha_man ::

Ja, na 25ms je zadeva po mojem praktično enaka kot CRT. Ampak pazi, prinekaterih piše 25ms, a je to samo en čas (rising al neki takega). Temu moraš potem prišteti še 15ms - saj ne vem točno kako to deluje. Tako da se prepričaj da je res skupen čas 25 ms.

Drugače pa LCDja ne kupovat če ga ne misliš uporabljat na priporočeni resoluciji - na manjši od te bo slika slabša kot na CRTju.
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

_Tejc_ ::

Zdravo...
Mene pa neki zanima. Ce bi kupu LCD 17" ki ima priporoceno resolucijo 1280x1024 in bi hotu igrat igre , ker pa v igrah nebi dosegu v resoluciji 1280x1024 dovolj visok fps in bi dal na 1024x768 kaksna bi zgledala slika... SHIT? Ali je potem bolje kupt 15" LCD ki ima 1024x768 resolucijo in bi pol to bilo otimalno za igre in ostalo....
Hvala za odgovore
Ciljam predvsem na Samsung 152T ali 172T



Ps.... Lep pozdrav MViper ... verjetno se spomnis Matej-a v igri Viper

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: _Tejc_ ()

tha_man ::

V igrah je kul, podobno kot bi vklopil antialiasing (hehe, kdo rabi GF4? ;) ). Sm v windowsih pa ne, ker so premajhni fonti da bi jih tako zameglil.
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

MViper ::

tha_man: se pravi, ce bom v spilih hotu met solidno grafiko oz dobro, bom mogu nujno furat na 1280x1024??? Al bom lahko furu kero kol resolucijo mi bo pasal pa ne bo bistvenih spremembn razn v velikosti??

A je to res pol ful blurry [zamegljeno], ce das recimo 800x600 ali 1024x768???

_Tejc_: re
..: WilliamsF1 Team & Liverpool FC :..

tha_man ::

Saj pravim, efekt je zelo podoben kot če vklopiš antialiasing na grafični (če ti ga podpira lahko probaš). Pač, ostri robovi niso več tako ostri. Jaz sem na 15" LCD (1024x768) marsikatero igro špilal na 800x600, pa mi je blo čist kul.
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

zile ::

BigHugo: Kateri 17" LCD pa imaš ? Lahko kaj dobrega ali slabega poveš o njem ?
Hvala.

MViper ::

tha_man: kaj bo pa sele ce bom na 17" lcd spilu 800x600?? Pa kolk se to vse skup zamegli? Velik? Al tok da je mal?
..: WilliamsF1 Team & Liverpool FC :..

MViper ::

Mnja, zdej mal gledam, pa sem se mocno ogrel za 15" .. 1. vecino iger vedno igram na 1024x768, 2. ni dosti mansji od navadnega CRT 17" [2 cm], 3. cenejsi je

Sem pa zdele klical v Big Banga, moram it en dan pogledat, majo pa SONY X52, Philips 150MT [neki takega] in ostale. Fant mi je svetoval ["ce bi jaz kupoval zdele, bi si kupil Philipsa 150MT"], tako da me zanima, ce kdo kaj pozna to stvar?
Tehnikalije so: <25ms, 500:1 contrast, 310cd/m2


http://www.consumer.philips.com/global/...


Potrebujete acrobat readerja..


Sam v bistvu sem bolj na strani SONYja X52 [pravijo da pri SONYju ne mores falit, sam sem imel ze 3 CRTje, z vsemi zadovoljen]

Tako da zdaj ne vem, treba bo it pogledat, zanima pa me, ce kdo od Vas pozna tega Philipsa?
..: WilliamsF1 Team & Liverpool FC :..

Mr.B ::

Za CRT je Mitshubishi , za LCD pa tisti ki je najhitrejši.
Sicer ne vem kaj delaš na desktopu razen igranja iger , ampak ti bom rekel da čim več imaš placa na desktopu"resolucija" toliko bolje . Jaz imam 19" monitor CRT , pa na manjšo resolucijo niti ne pomislim več . Če si sedaj imel 17" potem je minimalni LCD zate 15". Priporočam ti 17 " , samo je cena taka da dobiš recimo 19" CRT kar je nekako enako 17" LCD-ju za manj denarja , ozeroma dobiš 20" Mitshubišija za malenkost več , pa neboš imel nobenih težav.

Sicer je pri LCD-jih težaav ta če ne delaš na resoluciji za katero je monitor namenjen je slika bolj razmazana . So pa tudi razne variante , da ti kaže le velikost slike na LCD-ju kot je trenutna resolucija , itd...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

MViper ::

Ojla!

Vceraj sem srecal nekega prijaznega fanta v BigBangu, ki mi je odlicno svetoval kar se tice LCD monitorjev, ugotovila sva tudi, da sva se ze "pogovarjala" preko tega foruma, vem samo da mu je ime Mario, ne vem pa kaksen nick ima :) :(

V glavnem, vprasal bi ga se eno malenkost:
Mario: tisto iiyamo k sva gledala je 4314 ne?

Pa kej ves a nej bi bil ta Samsung 172T dost boljsi od iiyame? Ce slucajn ves..?


Hvaaaaaaalaaaaaaaa vsem fantom tuki za prijazno pomoc, vsem sem dolzan pivo ;) msg me privat pa se dobimo kje :)
..: WilliamsF1 Team & Liverpool FC :..

PaJo ::

Mislim da ti je Samsung 172T boljsa izbira, ker LCD zgleda fantasticno in tudi sliko ima dobro in tudi sam ga imam verjetno namen kupit ko bo stara 19" Iyama crknila, kar se pa lahko zgodi kmalu;(
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

MViper ::

Ja verjamem, samo tudi tale iiyama 4314 ni slaba, sem jo vceraj gledal, edino design mi ni prav vsec, mogoce je crna kej lepsa, v glavnem, hocem reci, iiyama je okoli 165k sit, samsung 172t pa dvomim da bo po 180k sit.. dvomim pa da je toliko boljsi da bi dal okoli slabik 200k sit za njega.. ali se motim?
..: WilliamsF1 Team & Liverpool FC :..

tropinovec ::

samsung 172T je na ceniku MLACOMA 185.000 SIT:D , vendar ga trenutno nimajo..oz ga dobijo komaj konec januarja 2003...
mogoče nobenega ne zanima, a jaz ga bom vsekakor kupil!8-)

Zgodovina sprememb…

MViper ::

Nej ga majo, ne vem kolk boljsi od iiyame ne more bit.. poleg tega dobim iiyamo za 142k, kar sm u bistvu prisparu 40k..
..: WilliamsF1 Team & Liverpool FC :..

tropinovec ::

no, ker si rekel , da tudi veliko igraš igre , me zanima kakšen response time ima liyama:|

MViper ::

Ojla tropinovc!

Vcerej sem jo gledal v BigBangu, sam prodajalec jo je priporocal ali pa samsunga 152 [15"], vendar ko sem ga vprasal, kako se obnede iiyama 4314 je rekel da je tudi fantasticna.. response time ma 20ms, Brightness 500:1, bolji viewing zone ima, osvezevanje je pa horizontalno nekje 24-80khz, vertikalno 56-76hz .. vsaj to so tovarniski podatki.. in tudi ko sem jo gledal rula..
..: WilliamsF1 Team & Liverpool FC :..

PaJo ::

Uf, to pa je dobra cena za Iyamo, v takem primeru se ti jo pa vsekakor splac vzet, ker Samsung bo ziher nekej okoli 190k, seveda ko bo dosegliv pri nas, je pa res da je samsung zagotovo lepsi:D
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

tropinovec ::

MViper , evo kakšna je situacija glede liyame 4314, vsaj po podatkih prodajalca v BING BANGU Maribor , kamor sem pravkar klical :

cena 159.000 sit

response time : 20 ms!! :)
kontrast 400:1 (samsung 172 T 500:1)
dvi izhoda nima!

še njihova stran:

klik


:\

MViper ::

No vids, in kaj ji fali? Nic.. zame super monitorck, sem ga ze prejle placal, dobim upam da drug tedn.. fali ji edin design k ni lih spica..
..: WilliamsF1 Team & Liverpool FC :..

zile ::

Tale response time je malce sumljiv. Poročaj glede delovanja v iigrah in prdvajanju DivXov. 8-)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: zile ()

js ::

po moje ne morte te iiyame brez digitalnega priključka primerjat z samsungom 172T, ki ga ma. verjetno je boljša primerjava samsung 171S.
a kdo ve kakšna je razlika med samsungom 172T in 171P. nikjer ni nobene primerjave.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: js ()

MViper ::

Pejte jo v bigbang pogledat, men osebno je fantasticna.. SAMSUNG 172T bo mel DVI izhod ja, sam da ne bos mislu da bos pa pol ne vem kwa meu, ce bos meu dvi izhod, razlike v sliki [mi je prodajalc] reku, nekje 5% je razlike.. nc vec.. Tko da ne bos mislu da DVI dela cudeze, plus tega rabs ful dobro grafikuljo da ti dvi pali kvalitetno .. Poleg tega ne dam 180k+ za 172T pa ce je zlat..
..: WilliamsF1 Team & Liverpool FC :..

Ribicija ::

Fantje ne govorite neumnosti. RAzlika med DVI in analogni priključkom je vsaj 15%. Vsaj po mojem mnenju in lahko mi verjmate da sem videl že mnogo od LCD-jev. Tudi grafika ne rabi biti neka ful huda, ampak zadostuje da ima DVI izhod. RAdeon 7500 bo imel zelo lepo sliko. Kje se razlika med DVI in analognim izhodom pozna? ČE boste pisali v wordu in surfali po netu jo sicer boste opazil, vendar se bistveno pozna pri igrah, gledanju filmov, itd. Enostavno so barve in kontrasti bistveno lepši.
js: kar pa se tiče razlik med Samsungom 172T in 171P pa je zadeva sledeča. 171P je design by F.A. Porsche. In dejansko ima za moje pojme najlepši design od vseh monitrjev (verjetno bo po novem letu na moji mizi), model 172T pa je po specifikacija čisto isti, le da ima podobno kot model 152T slim design. Monitor je čisto tanek in precej nizek.
Verjetno pa vam pove nekaj tudi ta podatek, da je Samsung največji proizvajalec monitorjev na svetu (LCD in CRT). Drži če se prav spomnim nekje okrog 20 trga v svetu. Bom pogleda jutri v službi če koga zanima bolj natančno.
Če pa hoče kdo še več podatkov o Samsung LCD-jih pa tukaj Samsung, tukaj pa o modelu 171P in 172T

Maximus ::

Zivjo!

Tisto IIyamo, k jo je Viper omenju, sm jo dodobra pretesteru (igre in filmi) in se dobro obnese. Dotični LCD zaslon je bil v oktobrski številki Monitor izbran za najboljši nakup. Aja odzivnost pike je 25 ms!

Glede vhodov DVI ali VGA so razlike. Kok so pa opazne pa je odvisn od tega kok je dobra elektronka za pretvarjanje signala, če je LCD prklopljen na VGA. Pr enih je to ful vidn, pr drugih se skoraj ne vidi.

LP!

P.S.
Za Viperja!
Jz sm tisti, k sm ti svetoval v BBM LJ - BTC!

MViper ::

Maximus: Aha ti si ta stric pol :) sm bil tecn ucer? :)

U glavnem, jez upam da bo na mojmu Herculesovmu GeForce 3 Titanium 500 bila slika podobna kot na samsungu 152-ki, sicer je 15 colar ampak, po moje na 17ki ne more bit bistveno drugace.. GF3 ma izhod za DVI, iiyama kokr vem nima.. zdej upam da bo grafikulja dost dobra [po moje more bit, k nkol ni bla nizk cenovni razred], ce bom mogu pa se grafikuljo menat pa jao jao moj tosl.. sploh ne vem kwa bi pol kupu.. spet nova storija.. mislu sm pocakat na 9700pro da pride na ene 60-70k .. hihi, pa mensezdi nam docaku :) bojo prej nehal delat:)

mogoce pa 9500 pro.. :|

Pa ce je iiyama se dobila zlat monitor potemtakem ne more biti slab lcd.. verjetn..

Maximus: Kerga radeona si mel ti na testu z lcdji? 8000, 8500?

Pa kaj je po tvoje boljsa stvar iiyama 4314 al samsung 171S oz 171P [kwa je razlike sploh? V zvocnikih??] cenovno je "p" kar drazji..


..: WilliamsF1 Team & Liverpool FC :..

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: MViper ()

Maximus ::

Bil je naveden Radeon 9000 (NE PRO)!

Neem tocn, saj ves, cifre niso vse, bi mogu jih dobit pod roke, pa mal pregledat.

LP!

MViper ::

Maximus: 9000 si mel? Hm.. zanimiv, pa a je ATI ful priporoclji za LCDje al je to najbrz [po moje] cist odvisn kaksno grafikuljo mas?

Ja cifre so bl kurc, ponavad mors stestirat da vids, tko k si sam reku..

u glavnem verjamm ti, kar govoris [kar si tud zlo dobr dokazu], kaj folk kot jez nucamo :)

Hvala ti ;)

Ce mas cajt se lahk kaksn dan za kaksn pirck zmenmo.. ON ME :] Da ti vrnem usaj del usluge :)
..: WilliamsF1 Team & Liverpool FC :..

Maximus ::

Ni blema.

Sam, da sam lahk pomagu.

LP!

MViper ::

Itak da si pomagu.. pokazu in povedu si tocn kwa je gut pa kwa je bad na LCDjih.. Tko k je treba, ne pa k eni trgovci k sam hvaljo da rula ohinsploh itd.. :)

Kwa ti kaksno pripravnisko delas v BBM al prov delas ze?
..: WilliamsF1 Team & Liverpool FC :..

LiquidCooling ::

Za 95.000 dobiš Samsungov SyncMaster 959NF. Gre za 19" CRT monitor, ki ima popolnoma raven zaslon (Mitsubishijeva cev Diamondtron), zelo veliko nastavitev slike in celo Highlight funkcijo s katero lahko posvetliš del zaslona (v katerem gledaš kak video) ali pa celo ves zaslon. Krmiliš ga tudi prek USB. Preden ga kupiš se poskusi zmenit za test s tvojim PCjem.

MViper ::

LiquidCooling:

1. Popolnoma raven zaslon imam ze na temu E200 od SONYja :)

2. Odlocil sem se ze za iiyamo 4314 LCD 17". Kolega mi ga je razkazal, stvar je fantasticna tudi v igrah z nizjimi resolucijami od 1280x1024. Tako da.. Poleg tega rabim monitor za oci, ker tukaj presedim tudi po 10 ur na dan in teli CRT-ji, ki jih gledam ze 10 let mi odkrit povedano ze najedajo, da po parih urah zacnejo peci oci itd..

Hvala pa vseeno za tvoje mnenje!
..: WilliamsF1 Team & Liverpool FC :..

zile ::

10 let, huh. Jest jih mam že po 5 letih "polh kufr". Čakam pa na Samsungov 172t. Zastopniki pa pravjo do novega leta nič :( .

MViper ::

zile: ja v bistvu od leta 1991, ko sem docakal prvi racunalnik [286/16, monochrome hercules graphix].. in do zdaj
sem imel ves cas navadne monitorje [91-tatung za herculesa, 92krneki za svga, 96sony trinitron sf2 15", 2000 sony e200 17", 2002 i hope iiyama 17" lcd]

Mnja, samsung 172t je baje receno da VSAJ do konca januarja ne bo dosegljiv.. pa se cena baje ne bo majhna.. Kaj vem, pejt pogledat iiyamo 4314, ni slaba, design je bedn, ampak kar se slike tice je super..
..: WilliamsF1 Team & Liverpool FC :..

js ::

js bom verjtno vzel samsung 171P.

tropinovec ::

hmm... - če ima 171P enake karakteristike kot 172T (ta model je dejansko samo tanjši ) je cena 169.900 sit res ugodna::D

klik

:\

Zgodovina sprememb…

imi ::

Na tem "KLIK-u" je napačna informacija. Sem se pozanimal in ugotovil da cena velja za 171S monitor, 171P nimajo na zalogi stal bi naj okoli 195000 SIT.

;((

tropinovec ::

kdor je še pravočasno kliknil je videl, da so imeli ceno za 171 P!
vendar so očitno medtem ,na osnovi klica, popravili cenik! :))


tukaj ga tudi imajo: za 176.000 sit!
pa pohitite, da ne bodo še oni spremenili cenik>:D :D LOL

CLICK!


Zgodovina sprememb…

MViper ::

Maximus: evo zdele sm dobu iiyamo.. ti zakwa je spodn del slike ful svetel, zgornji pa ful temen??

zgorej je zelena skor crna, spodi je pa crna siva.. a gledam pod napacnim kotom al kwa bi to blo??

lp
..: WilliamsF1 Team & Liverpool FC :..

Maximus ::

Nevem!
Probi dat auto nastavitve. Pa si dau driverje za njo!

Tud to je mozn, da ne gledas pod pravim kotom!
LP!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Maximus ()

MViper ::

Maximus

yo! sm dau auto.. pa ni fore.. isto, od polovice dol je monitor ful svetlejsi.. posebi ce mam crno ozadje.. pa recimo dam v paint shop proju temno plavo pa ful screen, pa tko zgleda k da bi bla sencena..

mal sm popravu kot, oz sm zgorn del bol nagnu naprej pa je mal bol zgornji del spodni pa je se zmer ful svetu.. mislm ful svetu.. ce je enakomerna barva se ful vids.. v winsih se ne vidi, pa v spilih tud tok ne.. motece pa je.. zdej ne vem a je to tko narjen al..?

A ti slucajn kej po Skoflci hods, da bi se en dan oglasu, k si bl mahar za to?

Driverje sm dau gor pa je isto..

Se ena stvar, mislim da sem ze nasel dead pixel, je mozno to? rdeca pikica sredi leve strani ekrana..

Ti maximus, kaksn je pa kej samsung 172P v primerjavi z to iiyamo?
..: WilliamsF1 Team & Liverpool FC :..

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: MViper ()
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Igranje na najvišji ločljivosti

Oddelek: Novice / Grafične kartice
454407 (3197) Suli
»

zakaj je LCD bolj zdrav (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
557110 (5794) trs
»

Nakup monitorja CRT ali LCD- svetujte

Oddelek: Kaj kupiti
332002 (1487) matej123
»

Kateri 19 inčni LCD monitor kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
91339 (1109) Lion25
»

LCD monitorji

Oddelek: Zvok in slika
161283 (1060) tha_man

Več podobnih tem