» »

Priziganje racunalnika brez ohisja

Priziganje racunalnika brez ohisja

trnvpeti ::

Nimam ohisja.Na maticni ram, priklopljen en disk, napajalnik.
Kaj dati gor na Power na maticni, da bom lahko prizgal racunalnik.

misek ::

Na kratko skleneš za trenutek.

A kr z enim jumperjem

fosil ::

Tud šraufenciger je v redu.
Tako je!

ta_ki_tke ::

Jumper po mojem računalnika ne bi samo prižgal, ampak bi ga po nekaj sekundah tudi ugasnil.

Se da dobiti kaksno mini stikalo za taksen primer.

MIHAc27 ::

Jumper ni glih najboljša izbira, razen če ga potem hitro potegneš dol. Če imaš kako staro ohišje, mogoče gumb tam vzameš stran.

ShowDown ::

Meni ni nikoli bila težava enostavno pri roki imeti izvijača, s katerim za trenutek skleneš pina. A tako pogosto prižigaš in (ročno) ugašaš računalnik?

dvihtelic ::

tako je, tudi jaz samo z izvijačem sklenem pin, to naredim v primeru, če popravljam kakšen računalnik in vidim če je vse ok.

cegu ::

trnvpeti je izjavil:

Se da dobiti kaksno mini stikalo za taksen primer.

Če ga misliš vedno tako prižigati:
Pojdi v biose in omogoči "Wake up by: keyboard".

Nastaviš lahko na katerokoli tipko ali pa na geslo. Če imaš starejšo plato in USB tipkovnico, moraš tudi omogočiti "Keyboard on USB".

Zgodovina sprememb…

• spremenil: cegu ()

Tarzan ::

Šraufnciger vedno naredi kar je treba, lahko pa greš v trgovino z raznimi elektro elementi in nabaviš eno navadno stikalo in ga zvežeš na modificiran (ali self made) jumper tako, da bo povezoval in prekinjal povezavo.

Lahko pa enostavno eno staro ohišje skanibaliziraš in ven pobereš žičke s stikalom vred.

Meizu ::

S šravfencigarjem skleneš pine pa je ja. Najlažje se tako naredi. Al pa v bodoče kupuj plate, ki imajo gumbe za vžig že nameščene na plati. Kot ima to moja EX58 UD5 recimo. Zmaga za table benche :)

zee ::

Sraufenciger. Hitro in enostavno. Deluje tako na desktop kot serverskih ploscah.

Edino prej moras pogledat, katere pine skleniti.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

subby ::

Če nimaš pri roki izvijača, ti prav pride tudi kemični svinčnik ali karkoli prevodnega, pa dost ozkega, da skleneš samo pina od power tipke.

Edit: drugače pa če iščeš stikalo, je najboljš kje dobit zastonj starejše ohišje in vzameš ven power in reset(pa maš dva)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: subby ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kabel za prizig racunalnika za maticno plosco.

Oddelek: Pomoč in nasveti
151885 (1458) TheBlueOne
»

Pokvarjena matična ali procesor?

Oddelek: Strojna oprema
291969 (1385) jabba
»

Računalnik se ne prižge

Oddelek: Strojna oprema
182491 (2246) zinedine
»

Računalnik se ne prižge