» »

˝Strah˝ me je, da nebi dobil zaposlitve

˝Strah˝ me je, da nebi dobil zaposlitve

«
1
2 3

jalovec09 ::

Prosim, naj mi nekdo pove, kakšne so kaj situacije z zaposlitvijo, se da dobit delo za karkoli, zanima me delo v gostilni, proizvodnji, na gradbišču, plače ne pričakujem jurja, sem zadovoljen že s 600 evri NETO brez prevoza in malice.
Imam avto, delal bi vse, vajen delat fizično....le malo me skrbi, da nebi dobil dela, ko ga bom iskal v začetku avgusta/septembra.

Gray_Warden_ ::

redno delo ali študentsko delo?
There are things that go bumping the night. We are the ones who bump back.

WarpedGone ::

Če si pripravljen trdo delat za minimalca, je strah odveč.

Če se izkažeš še z zanesljivostjo in očitno "dodatno vrednostjo" ter imaš srečo da delodajalec ni med kladivom in nakovalom si lahk obetaš tudi redno plačo in morda tut "napredovanje".
Zbogom in hvala za vse ribe

jalovec09 ::

Redno delo ni problema za minimalno plačo, bolje to kot nič, vse je odvisno za aktero delo bom dobil minimalno plačo, pa ja le celi dan tdelat težko fizično za minimalno plačo to pa ne.

Rippy ::

jalovec09 je izjavil:

zanima me delo v gostilni, proizvodnji, na gradbišču.


Imaš zelo veliko srečo, ker ta dela so trenutno edina, ki jih lahko zagotovo dobimo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Rippy ()

Tilen ::

Rippy je izjavil:

jalovec09 je izjavil:

zanima me delo v gostilni, proizvodnji, na gradbišču.


Imaš zelo veliko srečo, ker ta dela so trenutno edina, ki jih lahko zagotovo dobimo.


Sploh po stečaju SCT. Manjka mojstrov!
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Vajenc ::

600€/m neto boš dobil brez skrbi. Bolj naj te skrbi, da ne boš obstal na teh 600.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Saladin ::

Bodisi bodi "multipraktik" (da si res bil vsepovsod, da si delal vse in da si voljan/sposoben delat še kaj drugega/novega)
bodisi res obvladaj tisto malega kar znaš in te zanima.

Če boš karkoli od tega se ti za službo ni treba bati (če imaš res voljo, spretnost in disciplino za delat).

Prva varianta je IMO bolj primerna za začetnika.
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

mr1two ::

Če si pripravljen poprijet za bilokatero delo, se ne boj. Za take se vedno najde delo. Če bi bil pa izbirčen(kot je en del tistih, ki so na zavodu, pa bi lahko kaj delali, ampak nočejo), potem bi bila pa druga zgodba.
Pazi pa, da ne ostaneš na tistih 600, ker potem ti bo s časom postala takšna plača potencialno prenizka. Vsekakor je lepo biti na delovnem mestu, kjer je možnost napredovanja.

LP

PacificBlue ::

Če se ti na Koroško ni problem vozit, ti še mogoče lahko dam kak namig...na ZS.

matejg91 ::

Zdravo!

To temo sem našel prek googla in sam se soočam z istim problemom kot avtor teme. Konec septembra mi poteče status in se bom prijavil na zavod, glede del nisem izbirčen in bi opravljal čisto vsa dela, razen v hlevu na kmetiji, bi pa lahko delal tudi vse dni v tednu, praznike in tudi nočno izmeno. Glede plače mi je tudi vseeno in bi bil zadovoljen že z 150€ mesečno, da si pokrijem stroške položnic in prevoza, stanovanje pa imam trenutno pri starših. Malica mi tudi ni nujna, ker sem vajen biti večino dni v tednu lačen.

Je pa problem druga stvar...od rojstva imam vse mogoče bolezni tipa astma, bronhitis in podobno, zato mi je zdravnik prepovedal katerokoli telesno aktivnost, ki me naredi "zadihanega" in posledično nikoli nisem počel nič drugega kot se ukvarjal z računalnikom in zato dobesedno razen računalništva ne vem nič...nobenih hišnih opravil npr. kuhanje, čiščenje, itd., pri 20 letih imam telesne kondicije manj kot povprečni 5 letni otrok, ker v šoli nisem nikoli smel sodelovati pri športni vzgoji...mi je čudno, da imam normalno suho postavo. To da nič ne vem pa ne pomeni, da se nisem pripravljen ničesar novega naučiti...

Poleg tega so mi starši zaradi bolezni do 18. leta prepovedali vsakršno obiskovanje fešt, zato se mi je tudi razvila oblika asocialnosti... že obisk trgovine mi je mali izziv in se pri daljšem pogovoru z neznanimi osebami ali pa samo pri zadrževanju v prostoru z njimi začnem nekontrolirano tresti, kot da me zebe. Zaradi tega mislim, da mi odpadejo čisto vsa gostinska in druga dela, ki imajo veliko opravka z ljudmi... koliko sem slišal se stvar da s terapijami popraviti, samo mi primanjkuje denarja za to.

Po poklicu sem tehnik računalništva in to je tudi edina stvar, kjer lahko rečem, da jo skoraj perfektno obvladam... najbolj mi gre popravljanje strojnih ter programskih napak in še do zdaj v vseh letih ni bilo problema, ki ga ne bi vedel rešiti. Delal še do zdaj nisem nikjer, razen občasnih popravil kolegom, samo za tistih 10 do 20€ mesečno se ne da preživeti.

Ima kdo mogoče kaki nasvet, kaj naj naredim, da mi bo uspelo? Socialna pomoč odpade, ker ne mislim krasti državi dokler sem sposoben delati, faks pa tudi, ker sem probal ikt na feriju in mi matematika ni šla preveč dobro...če kdo mogoče ve za kako primerno delo, ki ni objavljeno na zavodu mi naj prosim pošlje zasebno sporočilo. Sem iz centra Maribora in se mi ni problem vozit tam do 50km v eno smer, najraje pa bi delal v kakem računalniškem servisu.

Avtor oprosti, ker sem si sposodil tvojo temo.

Lp, Matej

IceIceBaby ::

Odpri s.p. in popravljaj računalnike.

opeter ::

Če si sposoben, ne rabiš delati.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Pyr0Beast ::

Verjetno nočeš biti cel lajf tak, pojdi v družbo, se gibaj etc.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Tear_DR0P ::

zato mi je zdravnik prepovedal katerokoli telesno aktivnost

to je mogoče bedarija, pojdi k drugemu zdravniku po drugo mnenje. poznam astmatike, ki so jim zdravniki naložili aerobne športe za večanje pljučne kapacitete - že nekaj let živijo brez zdravil in normalno športajo

Poleg tega so mi starši zaradi bolezni do 18. leta prepovedali vsakršno obiskovanje fešt

kolk zelo pa so bolani? sry, vem da se to grdo bere - ampak upam da si po 18. letu uspel kdaj it na kako fešto, ni potrebe po tem da vključuje alkohol ;) ampak ljudje so pa kul

službe pa ni problem dobiti tudi popolnim asocialcem, če se slučajno ne boš hotel spremeniti. nočni čuvaji so pogosto asocialci
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Blinder ::

haha razen v hlevu na kmetiji :))
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 1080 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Blinder ()

Wox ::

Neverjetno kakšne ovce ste nekateri. A ne dojamete, da vas nateguje?
Commodore 64

lreijsfkn ::

Če nateguje ima izredno slab smisel za humor. Imam prijatelja z podobnimi zdravstvenimi težavami in veliko služb je pri njem problematičnih ravno zaradi zdravniških testov.

Wox ::

Pa sej je čist normalno da ima 5 letnik več kondicije kot 20 letnik. Pri petih letih telo raste, pri dvajsetih pa že propada. Sprijazni se s tem al pa nehi trolat.
Commodore 64

Buddah ::

Pri 20ih že propada? Od kje ti pa to zdej?

amigo_no1 ::

Baloh kot astmatik fura RAAM.

mojsterleo ::

ni šans da dobiš kakšno delo sedaj, sploh po kakih uradnih kanalih tipa zavod. pojdi na kako gradbišče pa vprašaj če se da kaj zrihtat. in to mislim povsem resno. zadeve so v tej državi zafurane do skrajnosti. brez vez in poznanstev ne prideš tudi na najbolj neumna delovna mesta več.

imam par kolegov ki že 8 mesecev iščejo KARKOLI. so sicer diplomirali, vendar vloge pišejo in se predstavljajo kot nekvalificirani delavci,samo da bi jih izbrali, PA NIČ. sploh ne odgovarjajo, ali pa takoj zavrnejo, ker imajo pač že izbrane delavce po vezah, oglas dajo samo za đabe. isto je z varnostnimi firmami. miljon oglasov imajo, pa tud na 1 prijavo kolegu niso odgovorili (nekako je oparvil izpit za varnostnika kot študent pred leti). osebno se sprašujem, koliko od prijavljenih prostih delovnih mest na raznih tablah je de facto prostih, koliko pa je samo fiktivnih delovnih mest.
tudi sam jim ne morem pomagati, ker tudi imam za določen čas pogodbo in lahko pristanem na zavodu hitro in grem potem samo še smeti sortirat na papirservis (pa še za to je treba napisat vlogo in ni nujno da si sprejet,lol).

Zgodovina sprememb…

softić ::

jalovec09 je izjavil:

Redno delo ni problema za minimalno plačo, bolje to kot nič, vse je odvisno za aktero delo bom dobil minimalno plačo, pa ja le celi dan tdelat težko fizično za minimalno plačo to pa ne.


Cel dan pa ne bi delal? Zakaj ne?

Osem urnih šihtov NI VEČ... razen še v javni upravi in podobnih državnih inštitucijah, kjer se preserava do konca..

upam da namesto pahorja sedaj pride kdo na oblast, kateri bo prevetril javno upravo, nesposobne oziroma polovico vrgel na cesto in se naj znajdejo kakor čjo,regrese ukinit, zavod za zaposlovanje ukinit in jit ceste pometat ali pa lačen bit ali pa jit privat in delat s svojo pametjo cele dneve..

Samo tako se slovenija lahko pobere-druge šanse ni in ne bo nikoli obstajala

St235 ::

Je pač treba bit mal selektiven pri pošiljanju prošenj. Namreč privatne forme morajo objavit delovno mesto, ker tako piše v zakonu. Vendar, če vidiš, da je za neko delovno mesto rok za prijavo minimalen (5 dni) potem veš, da že imajo nekoga in nima smisla nič pošiljat.

Saj niso javna ustanova, da ne smejo zaposlovat po vezah.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

gzibret ::

No, ne vem... Jaz sem zadnjič na pumpi vprašal, če imajo kakšno Delo (časopis Delo), ker jih je pri blagajni zmanjkalo. Tip je bil ful navdušen in mi odgovoril, da jasno da imajo dela več, kot dovolj in naj se kar oglasim v ponedeljek (bila je sobota), ko bo tam šef, da se bomo zmenili.

Katera pumpa je bila -> ZS

Tako, da ne vem. Če meni ponujajo delo, ko ga sploh ne iščem, pol ni vrag, da ne bi tisti, ki ga iščejo, kaj našli.
Vse je za neki dobr!

softić ::

Delo je --sam nobeden noče delat

technolog ::

Tako je. Če si priden, marljiv, nisi vzvišen tko ko tiste fine dame iz Ljubljane (:D), iznajdljiv, potem garantirano ne boš brez službe.

Seveda se je pa treba malo potrudit. Napisat kako prošnjo, izpostavit svoje kvalitete.

St235 ::

prbolem je v tem da delo je, samo zaposlitev je bolj malo.

Sem bil pol leta na zavodu in mi dela ni nikoli primanjkovalo, mal na napotnice, mal na roko, mal na avtorske pogodbe. Zaposlitev je pa druga zgodba.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

T0RN4D0 ::

Most people stop looking for work once they find a job. :D
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

hendriks ::

Plus še to: preden pošljete ponudbo (ne prošnjo, to se je delalo včasih) za zaposlitev, se maksimalno pozanimajte o podjetju kamor pošiljate ponudbo. V ponudbi pa obvezno napišite, kako bi s svojimi kvalitetami in znanjem pripomogli podjetju pri dolgoročni rasti in razvoju. Firma ni karitas.

Ramon dekers ::

mojsterleo je izjavil:

ni šans da dobiš kakšno delo sedaj, sploh po kakih uradnih kanalih tipa zavod. pojdi na kako gradbišče pa vprašaj če se da kaj zrihtat. in to mislim povsem resno. zadeve so v tej državi zafurane do skrajnosti. brez vez in poznanstev ne prideš tudi na najbolj neumna delovna mesta več.

imam par kolegov ki že 8 mesecev iščejo KARKOLI. so sicer diplomirali, vendar vloge pišejo in se predstavljajo kot nekvalificirani delavci,samo da bi jih izbrali, PA NIČ. sploh ne odgovarjajo, ali pa takoj zavrnejo, ker imajo pač že izbrane delavce po vezah, oglas dajo samo za đabe. isto je z varnostnimi firmami. miljon oglasov imajo, pa tud na 1 prijavo kolegu niso odgovorili (nekako je oparvil izpit za varnostnika kot študent pred leti). osebno se sprašujem, koliko od prijavljenih prostih delovnih mest na raznih tablah je de facto prostih, koliko pa je samo fiktivnih delovnih mest.
tudi sam jim ne morem pomagati, ker tudi imam za določen čas pogodbo in lahko pristanem na zavodu hitro in grem potem samo še smeti sortirat na papirservis (pa še za to je treba napisat vlogo in ni nujno da si sprejet,lol).


ja takšno je stanje, in če mislite delati v gradbeništvu, tam dela ni in ga nikoli ne bo.
Porpadel je sct, ok kul, ampak sedaj je prišel strabah ki je v lasti raifaisen, dobi vse grancije, posojila, da najnižje ponudbo, domačim gradbincem pa krade dela. Seveda so dela nekvalitetna saj gredo s ponudbo pod ceno stroškov materiala kje je še delo. Tisti na razpisih pa normalno gledajo samo ceno.

Tako da mi smo zafurana država, treba bi bilo napraviti čistko tam zgoraj do tretjega kolena od vsakega kozla. Odpreti kakšen goli otok in imeti veselico.

Ja stanje je takšno kot ga opisujete. Tudi če si študent ni nič lažje, dobiš delo, ampak večinoma strežba. Za vse ostalo je: te pokličemo nazaj. Za diplomante se pa ve da jih je preveč, tako inžinerjev kot družboslovcev. No inžinerjev ne so pa enako brez dela.
Tako da danes rabiš samo veze će hočeš delati.

Zgodovina sprememb…

matejg91 ::

kst:
bi odprl podjetje že takoj po koncu srednje šole, samo s prihodki ne bi uspel niti pokriti mesečne prispevke, servisov pa je po domače povedano dosti kot dreka... večina kolegov mi je tudi rekla, da ni pripravljena plačati več kot 20€ za celotno delo neglede na trajanje, ob spju pa bi moral imeti več kot 20 na uro, da si pokrijem stroške.

tear_drop:
so mi že drugi povedali, da bi se moral zaradi astme s športom ukvarjati več kot normalni ljudje, samo je bilo enih 16 let prepozno. Škoda je nažalost že storjena.
Po 18. letu se tudi ni nič spremenilo, ker enostavno nisem čutil potrebe in sile po zapuščanju stanovanja... Hvala mama za tvoj Ne hodi ven, ker boš bolan...
Tudi za čuvaja in varnostnika sem že razmišljal, samo večina zahteva telesno pripravljenost, ki pa je nimam. Bom pa vseeno poskusil na zavodu vprašati, če mi financirajo tečaj za npk varnostnik, kar pa menda ne bodo hoteli.

blinder:
si slišal kdaj za alergijo na seno?

wox in ostali podobni:
obstajajo še hujši primeri od mene, ko so celo življenje vezani na posteljo. So oni tudi lažnjivci? Ja, to je moje življenje in bi lahko sedel objokan v kotu ter se smilil samemu sebi kako slabo mi gre, samo se je bom. Dokler lahko uporabljam glavo, roke in noge sem mnenja, da sem sposoben delati.


Prijatelj mi je danes dal eno dobro idejo. Rekel je, da grem na en večji servis in se s serviserjem zmenim, da opravljam delo namesto njega, potem pa si deliva plačo in on dobi polovico ali pa četrt plače za nič dela. Dvomim pa, da bi kateri to sprejel, ker so kazni velike. Upam da v naslednjih treh mesecih najdem nekaj primernega za 150 ali več evrov, ker mi mama že od polnoletnosti dalje grozi kako bo nehala plačevati moje položnice po izteku prejemanja otroškega dodatka...

Lp, Matej

Isotropic ::

sp za popravljanje racunalnikov je nesmisel, ce ne prej, takrat, ko ti stranka da cd z zapecenimi winsi in rece, da nalozi kar te. ti zgoraj, pejt na faks.
case in point: sosed.si

Matev ::

Upam da v naslednjih treh mesecih najdem nekaj primernega za 150 ali več evrov,


in taki pacienti (sori izrazu) z 150 euri odžirajo delo normalno sposobnemu človeku

žačlostno

bolje bi bilo če bi zahteval toliko kolikor je tržna cena za tako delo

ker če boš prihajal z izjavami: delam za 150 eur namesec

te bodo prvič imeli za bedaka
drugič boš pa degradiral takšno delo za vse druge ljudi

mojsterleo ::

technolog je izjavil:

Tako je. Če si priden, marljiv, nisi vzvišen tko ko tiste fine dame iz Ljubljane (:D), iznajdljiv, potem garantirano ne boš brez službe.

Seveda se je pa treba malo potrudit. Napisat kako prošnjo, izpostavit svoje kvalitete.
mogoče je bilo to tako včasih, sedaj pa ni več. lahko ti povem iz prve roke, da je takšna masa ljudi brez dela, da se na vsak razpis prijavi po 500 ljudi, vejrel ali ne. ravno pred tednom dni sem sam naslovil vlogo za zaposlitev na neko knjižnico v ljubljani. nato sem šel še kar an razgovor k vodji kadrovske (ker ga tako malo poznam pač). in mi je rekel, da je šlo dejansko za napako pri objavi oglasa, ker niso rabli knjižničarja ampak nekega računalničarja, a v 1 dnevu kolikor je visel oglas se je prijavilo več kot 50 (!!) ljudi. tko da ja fantki kriza je ogromna, da prideš na delovno mesto kvalifikacije ne veljajo več nič. samo veze, kdo koga pozna da te kam porine preko vrste. vi kr pište vloge (lahko za štos zarad mene, ko vidim da se eni hecate) pa mi povejte kolk odgovorov boste sploh dobil. kolega ima celi fascikel uradnih prošenj (več kot 100), ki jih nosi osebno, pa še najmanj 1x toliko po epošti (pravi da se mujih sploh ne da več vseh popisovat), pa je mogoče dobil 3 razgovore do sedaj, na 3/4 vlog sploh ne odgovorijo ai pa čez 3 mesece.

Gandalfar ::

No dajte, pridte pomagat v prostovoljne organizacije kot je Kiberpipa, da boste tudi vi dobili te magicne veze in poznanstva, ki nam omogocajo da imamo vec dela kot ga lahko opravimo.

Ramon dekers ::

hehe gandalfar in kaj bo tam? Človek naj pa živi od zraka a kako?

Ne rečem da v kiberpipi ni strokovnjakov, ampak nekih high tech referenc pa tudi ne.

Ni to neko podjetje, ki bi bilo na nivoju in bi lahko delal brezplačno, si nabral delovne izkušnje, reference in na tak način iskal delo.

Ste pa sarkastični, lahko pa pride h meni domov travo kosit, in to brezplačno. lol

Zgodovina sprememb…

Matev ::

hehe gandalfar in kaj bo tam? Č


kot je gandi povedal:
boste tudi vi dobili te magicne veze in poznanstva, ki nam omogocajo da imamo vec dela kot ga lahko opravimo


to pomeni da bo poba dobil izkušnje in refenece
ter posledično bo imel več dela (plačanega seveda) kot ga bo zmogel narediti

St235 ::

obiskovanje in sodelovanej pri oblikovanju popoldanskih delavnic, v okolju kjer se gibljejo številni perdstavniki njegove stroke je po tovjem torej brez veze?

Potem se bo pa spet kup ljudi drlo, da se zaposluje samo preko vez. Redko kdo ima privilegij, da so mu veze podarjene v zibko. Vsi ostali smo si jih morali kar lepo sami ustavrit.

Ramon dekers ::

Matev je izjavil:

hehe gandalfar in kaj bo tam? Č


kot je gandi povedal:
boste tudi vi dobili te magicne veze in poznanstva, ki nam omogocajo da imamo vec dela kot ga lahko opravimo


to pomeni da bo poba dobil izkušnje in refenece
ter posledično bo imel več dela (plačanega seveda) kot ga bo zmogel narediti



ne rečem če bi bilo to neka firma apple, microsoft kjer bi se učil, (brezplačno, in še tu rabiš veze)...Ja potem bi sigurno dobil delo nekoč, nekje plačano delovno mesto, no ali pa tudi ne.

St235 je izjavil:

obiskovanje in sodelovanej pri oblikovanju popoldanskih delavnic, v okolju kjer se gibljejo številni perdstavniki njegove stroke je po tovjem torej brez veze?

Potem se bo pa spet kup ljudi drlo, da se zaposluje samo preko vez. Redko kdo ima privilegij, da so mu veze podarjene v zibko. Vsi ostali smo si jih morali kar lepo sami ustavrit.



Kot rečeno, če ni to samo stran vržen čas.

Zgodovina sprememb…

St235 ::

Glede na to, da v kiberpipi od njega ne bo nihče zahteval 40 urnega delovnika in glede na to, da mu je trenutno edina zaposlitev iskanje službe, tega nikakor ne bi mogel opredelit kot stran vržen čas. Vsekakor pa bolje porabljen kot jamranje na forumu.

videc ::

matejg91 je izjavil:

Zdravo!
To temo sem našel prek googla in sam se soočam z istim problemom kot avtor teme. Konec septembra mi poteče status in se bom prijavil na zavod, glede del nisem izbirčen in bi opravljal čisto vsa dela, razen v hlevu na kmetiji, bi pa lahko delal tudi vse dni v tednu, praznike in tudi nočno izmeno. Glede plače mi je tudi vseeno in bi bil zadovoljen že z 150€ mesečno, da si pokrijem stroške položnic in prevoza, stanovanje pa imam trenutno pri starših. Malica mi tudi ni nujna, ker sem vajen biti večino dni v tednu lačen.

Je pa problem druga stvar...od rojstva imam vse mogoče bolezni tipa astma, bronhitis in podobno, zato mi je zdravnik prepovedal katerokoli telesno aktivnost, ki me naredi "zadihanega" in posledično nikoli nisem počel nič drugega kot se ukvarjal z računalnikom in zato dobesedno razen računalništva ne vem nič...nobenih hišnih opravil npr. kuhanje, čiščenje, itd., pri 20 letih imam telesne kondicije manj kot povprečni 5 letni otrok, ker v šoli nisem nikoli smel sodelovati pri športni vzgoji...mi je čudno, da imam normalno suho postavo. To da nič ne vem pa ne pomeni, da se nisem pripravljen ničesar novega naučiti...

Poleg tega so mi starši zaradi bolezni do 18. leta prepovedali vsakršno obiskovanje fešt, zato se mi je tudi razvila oblika asocialnosti... že obisk trgovine mi je mali izziv in se pri daljšem pogovoru z neznanimi osebami ali pa samo pri zadrževanju v prostoru z njimi začnem nekontrolirano tresti, kot da me zebe. Zaradi tega mislim, da mi odpadejo čisto vsa gostinska in druga dela, ki imajo veliko opravka z ljudmi... koliko sem slišal se stvar da s terapijami popraviti, samo mi primanjkuje denarja za to.

Po poklicu sem tehnik računalništva in to je tudi edina stvar, kjer lahko rečem, da jo skoraj perfektno obvladam... najbolj mi gre popravljanje strojnih ter programskih napak in še do zdaj v vseh letih ni bilo problema, ki ga ne bi vedel rešiti. Delal še do zdaj nisem nikjer, razen občasnih popravil kolegom, samo za tistih 10 do 20€ mesečno se ne da preživeti.

Ima kdo mogoče kaki nasvet, kaj naj naredim, da mi bo uspelo? Socialna pomoč odpade, ker ne mislim krasti državi dokler sem sposoben delati, faks pa tudi, ker sem probal ikt na feriju in mi matematika ni šla preveč dobro...če kdo mogoče ve za kako primerno delo, ki ni objavljeno na zavodu mi naj prosim pošlje zasebno sporočilo. Sem iz centra Maribora in se mi ni problem vozit tam do 50km v eno smer, najraje pa bi delal v kakem računalniškem servisu.

Avtor oprosti, ker sem si sposodil tvojo temo.
Lp, Matej

To, kar ti govoriš o tvoji astmi je tudi malo smiljenja samemu sebi. Če imaš astmo še ne pomeni, da ne smeš športat. kolesariš lahko brez problema, hodiš tudi, da o plavanju, ki je še najbolj priporočljivo ne govorim.
Preden začneš s telestno aktivnostjo se dobro ogrej, nadihaj, ampak ne hiperventilirati. S sabo vedno imej kakšen inhalator za sproščanje dihalnih poti (Ventolin, itd.). Če si alergičen na cvetje, trave, seno, cvetni prah, karkoli, pred aktivnostjo vzami kakšen Claritin oziroma antihistaminik.
Potem pa veselo na zrak in sonce. Boš videl, da bo šlo. Ti govorim iz lastnih izkušenj. V roku enega meseca se ti bo pljučna funkcija popravila vsaj 50, če ne 100%.
Če ti ni za športat v naravi, začni doma s trebušnjaki in skleci ter ostalimi podobnimi vajami. Boš videl, da boš čez 2-3 mesece dobil ogromno moči, vzdržljivosti in mišic.
Pa brez smiljenja samemu sebi.
Napiši ponudbe za delo, prijavi se na vse. Magari pojdi osebno.
Lp.

Ramon dekers ::

kdo govori o 40 urnem delovniku, pogovarjamo se o učenju. Ni vržen stran vržen čas, tega nisem nikoli rekel, ampak spet ni to nekaj kar bi mu lažje zagotovilo delovno mesto. Fant je lahko tam po cele dneve, se uči, meče stran denar za benz
etc.
Pa ne bo dobil plačanega šihta, ampak ne po svoji krivdi.

Če bi pa delal samo v nekem podjetju tipa microsoft, apple, no to pa že so reference, in tudi če fant ne bi nič znal, bi lažje dobil službo saj bi na papirju pisalo, microsoft.

Hja tako pač je to.

No tale ga tudi malo biksa

"Napiši ponudbe za delo, prijavi se na vse. Magari pojdi osebno."

beri, dobro napisano in realno

"mogoče je bilo to tako včasih, sedaj pa ni več. lahko ti povem iz prve roke, da je takšna masa ljudi brez dela, da se na vsak razpis prijavi po 500 ljudi, vejrel ali ne. ravno pred tednom dni sem sam naslovil vlogo za zaposlitev na neko knjižnico v ljubljani. nato sem šel še kar an razgovor k vodji kadrovske (ker ga tako malo poznam pač). in mi je rekel, da je šlo dejansko za napako pri objavi oglasa, ker niso rabli knjižničarja ampak nekega računalničarja, a v 1 dnevu kolikor je visel oglas se je prijavilo več kot 50 (!!) ljudi. tko da ja fantki kriza je ogromna, da prideš na delovno mesto kvalifikacije ne veljajo več nič. samo veze, kdo koga pozna da te kam porine preko vrste. vi kr pište vloge (lahko za štos zarad mene, ko vidim da se eni hecate) pa mi povejte kolk odgovorov boste sploh dobil. kolega ima celi fascikel uradnih prošenj (več kot 100), ki jih nosi osebno, pa še najmanj 1x toliko po epošti (pravi da se mujih sploh ne da več vseh popisovat), pa je mogoče dobil 3 razgovore do sedaj, na 3/4 vlog sploh ne odgovorijo ai pa čez 3 mesece."

Zgodovina sprememb…

bluefish ::

Realno že morda, vendar se ob tolikem številu napisanih in poslanih prošenj ter številu razgovorov lahko vpraša, kje je dejansko problem.


Kar pa se tiče astme, hitro menjaj zdravnika, ker tala buče. Eno od prvih vprašanj, ki ti jih zastavi pulmolog je ravno v zvezi s športno aktivnostjo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

St235 ::

Se strinjam, idealno bi blo, če bi mu dali isti dan ko konča šolanje pogodbo za 5k€ ampak vsi vemo,d a v življenju tako to ne gre. Delaš pač z tistim kar znaš in zmoreš. sem pa 100% da je večja verjetnost, da bo v svoji stroki dobil poklic, če se bo aktivno udeleževal dogodkov povezanih z njegovo izobrazbo znanjem in se bo gibal med ljudmi, ki se s tem ukvarjajo. Nikoli ne veš, kdaj se zapelteš v pogovor z nekom, ki išče tehnika/serviserja ali pa zveš za pripravništvo v veliki firmi kot je apple ali MS.

Tako pač gre v živlenju mreženje in socialno življenje pri karieri igra enakovredno vlogo znanju in sposobnostim.

Ležat doma in čakat na boljše čase je najslabše kar lahko naredi.

videc ::

Je pa tudi res, da bi s statusom študenta takoj deobil delo kje. :(

bluefish ::

videc je izjavil:

Je pa tudi res, da bi s statusom študenta takoj deobil delo kje. :(
Če malce pobrskaš po forumu boš videl, da imajo še na ta način nekateri težave in se izgovarjajo na veze in poznanstva drugih.

St235 ::

najbolj smešno pa se mi zdi, ko vsi te veze in poznasntva avtomatično obravnavajo kot nekaj slabega.

RockyS ::

Gandalfar je izjavil:

No dajte, pridte pomagat v prostovoljne organizacije kot je Kiberpipa, da boste tudi vi dobili te magicne veze in poznanstva, ki nam omogocajo da imamo vec dela kot ga lahko opravimo.


Če si iz LJ to ni problem, kak pa si iz MB ali MS pa se pojavijo težave, ker 150-200€ za benz ni kar tak, splho ne za brezposelnega ali študenta.

In spet govorimo o plačah, ne delaj za 150, pokaži kako se ceniš itd... malo morgen, nevem v katerih firmah vi delate oz. kako daleč ste že prilezli in na kakih projektih delate ampak da vam povem realni primer tega tedna ko sem poslal prošnjo za spletnega programerja (xhtml,php,mysql,js/ajax)

- pošljem prošnjo
- dobim odgovor z celotno razgradnjo projekta na katerem bi delal (SAM!)
--obseg dela
- izdelava CMS
- novice
- blog
- galerija
- komentarji
itd.. skratka vsi vemo kako deluje/izgleda portal
- front-back end
- postavit tudi mobilno verzijo portala
- integracija z vsemi socialnimi omrežji
- dizajn

pa še nekaj drugih komponent

No, jaz to malo preštudiram, in pošljem mail s predlogi kateri CMS izbrat, tako plačljivi kot brezplačni, katere komponente že obstajajo in katere bi bilo potrebno razvit iz nule. Podal sem tudi časovno zahtevnost za izdelavo kaj takega, poleg vprašanje ali je dizajn treba naredit iz nule ali je potrebna samo implementacija, postavil sem tudi vprašanje kako se bo izvedlo plačilo(oglas je bil na ŠS), torej na uro/mesec ali po projektu ampak seveda z podpisano pogodbo.

No, odgovor je bil, da je potrebno razvit lasten CMS(vsa ostala vprašanja prezrta),da bo plačano po projektu vendar brez pogodbe saj preko študentske napotnice ne rabiš pogodbe.

No, potem pa začneš razmišljat ali se ti splača spustit v kaj takega, ker je plačilna nedisciplina pri nam na višku, študentski servisi pri izplačilu pomagajo pri izterjatvi, nikakor oni ne zalagajo denarja, tisti denar boš dobil malo pred penzijo, ali pa sploh ne.

Lahko rečemo, jah sej ti ni treba predat kode in jo zadržiš zase, že že, ampak kdo pa bo plačal moj trud in ure? Jaz vem, da bi se z razvojem česa takega zelo dosti naučil ampak na račun tega, da bom na koncu poletja mogel staršem rečt da mi za tri mesece pokrijejo telefonsko naročnino, ker sem upal na plačilo ali pa da sem ostal brez vsega ter da imam en CMS za katerega nimam ne denarja in ne znanja da bi ga lahko tržil?

Matev ::

ne rečem če bi bilo to neka firma apple, microsoft kjer bi se učil, (brezplačno, in še tu rabiš veze)...Ja potem bi sigurno dobil delo nekoč, nekje plačano delovno mesto, no ali pa tudi ne.


a samo če si v applu ali microsoftu se kaj naučiš
daj naredi si uslugo in se odstrani
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ekonomska smiselnost tečŤajev na zavodu za zaposlovanje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5810859 (8687) PrihajaNodi
»

Lažne navedbe v CV-ju (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9121151 (16111) PrihajaNodi
»

Status študenta vs status iskalca zaposlitve

Oddelek: Loža
384933 (4102) Karaya 52
»

Predlog vladi

Oddelek: Loža
241972 (1486) St235
»

Protikorupcijska komisija koruptivna?

Oddelek: Loža
418400 (7611) BALAST

Več podobnih tem