» »

˝Strah˝ me je, da nebi dobil zaposlitve

˝Strah˝ me je, da nebi dobil zaposlitve

1 2
3
»

Moivre ::

St235 je izjavil:

Nakracat nekaj na list papirja bi moral znat vsak, ki je tri razrede osnovne šole končal.

Verjetno bi bil zelo presenečen nad tem, koliko najstnikov v srednji šoli tega ni sposobno. Res so prošnje običajno natisnjene, a v državni službi še vedno po mojem vedenju prošnje prisprjo po klasični posti skupaj z kopico obveznih prilog.

St235 ::

Ravno v državni službi to delam in ti lahko iz prakse povem, da temu ni tako. PRedvem pa pri prišnji praktično ni obveznih prilog. Prošnja+motivacijsko pismo+CV je v 80% primerov. Nekateri cele poke pošiljako sam to samo nakazuje na njihovo funkcionalno (ne)pismenost.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

metalc ::

Jaz sem pa pred časom slišal, da se najdejo tudi bizarnejše firme, ki zahtevajo ročno napisane prošnje in jih tudi dajo v oceno grafologu.

Potem lahko pogledate na zaposlitveno stran Krke, ki vendarle ni švic fabrika a la bivša Mura. Na objavljena mesta se lahko prijaviš izključno po navadni pošti (z vsemi možnimi prilogami) in tudi odgovor boš dobil po pošti.

Da ne omenim ene mojih bivših firm bolj z začetka poklicne poti, ki je sicer razvojno naravnana. Na začetku smo komunicirali po pošti, ko sem že bil sprejet, smo prešli tudi na telefon, ker pač kadrovska ni najbolj vešča "sodobnih" komunikacij, kot je email. Pri delu pa sem seveda s partnerji komuniciral po mailu, Skypu ipd.

Bi se kdo hotel zaposliti pri solkanskem I-Tech, ki se ukvarja dobesedno z "vesoljskimi" tehnologijami. Glede na njihovo HR stran sicer sprejemajo vloge tudi po emailu, ampak očitno raje vidijo, da jo pošlješ po pošti....

Ali pa pred par leti, ko sem za foro poslal ponudbo na eno kao naprednejših IT firm. Po emailu jim pošljem spremno pismo in CV v PDF, čez nekaj dni dobim po emailu odgovor od tajnice, pardon "poslovne sekretarke". V njenem mailu samo podpis, torej firmin logo, vizitka (njen naziv in telefonska) in pod tem še fraza v drobnem tisku, da naj bom ekološki in dobro razmislim, če hočem sprintati sporočilo. Malo bolje pogledam in opa, zraven še neka priponka v Wordu. V njej pa trije stavki v slogu "zahvaljujemo se vam za zanimanje za delo pri nas in vas vabimo na rzgovor takrat in takrat...". Seveda še obvezen logo firme in "vizitka" šefa kadrovske (neki diplomiran sociolog). Skratka v "napredni" IT firmi ti grejo tri stavke pisati v Wordu, pa še to je oni očitno v miselnosti časov pisalnih strojev (lepo prosim, kazal jih je cca. 40, tu pa še ja nisi metuzalem) naklepal v Wordu, po disketi ali USB ključu predal tajnici...

Matev ::

Sam tukaj govorimo o nadpovprečno lepem rokopisu,


če je res lepa pisava
potem bi še bilo kokrtok sprejemljivo

a če je povprečna pisava - potem je pa mrk

Okapi ::

Lepo pisati ne zna praktično nihče več. Tisti, ki so nekoč še obladali lepopis, so že stari in se jim tresejo roke, od mlajših kot 50 let pa tega praktični nihče ni nikoli obvladal.

O.

Matev ::

od mlajših kot 50 let pa tega praktični nihče ni nikoli obvladal.


verjamem da je kar dosti oseb ki zelo lepo pišejo

predvsem so to dečvice

mojsterleo ::

metalc je izjavil:

Jaz sem pa pred časom slišal, da se najdejo tudi bizarnejše firme, ki zahtevajo ročno napisane prošnje in jih tudi dajo v oceno grafologu.

očitno res, drugače si ne znam predstavljat tega oglasa:
http://kariera.hofer.si/karriere/html/d...

Kandidatke in kandidate, ki vas delovno mesto zanima, vabimo, da nam pošljete prošnjo v slovenščini in nemščini ali angleščini z ročno napisanim življenjepisom, fotografijo ter z vsemi zaključnimi spričevali in delovnimi dokazili. Zagotavljamo vam zaupno obdelavo prošenj.

petrus ::

Ročno napisan življenjepis, zapečaten z voskom in poslan s kurirjem na konju!
stati inu obstati

@nny ::

petrus je izjavil:

Ročno napisan življenjepis, zapečaten z voskom in poslan s kurirjem na konju!


Kakšnim konjem, golobu obesiš svitek na nogo in ga vržeš skozi okno.

V goth različici pridejo prav tudi sove! ;)
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ekonomska smiselnost tečŤajev na zavodu za zaposlovanje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5810861 (8689) PrihajaNodi
»

Lažne navedbe v CV-ju (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9121156 (16116) PrihajaNodi
»

Status študenta vs status iskalca zaposlitve

Oddelek: Loža
384933 (4102) Karaya 52
»

Predlog vladi

Oddelek: Loža
241972 (1486) St235
»

Protikorupcijska komisija koruptivna?

Oddelek: Loža
418401 (7612) BALAST

Več podobnih tem