» »

Kako dvigniti večjo vsoto denarja na Irskem?

Kako dvigniti večjo vsoto denarja na Irskem?

DimmniBurek ::

V kakšnem mescu, mescu pa pol, bom šel na Irsko, kjer bi rad dvignil nekaj manj kot 10k €. Kako bi se to dalo najlažje storiti? Namreč, nebi rad hodil po letališčih in nasploh s 10k € v žepu... Na banki so rekli Western Union, samo je provizije več kot 200€. Kakšna druga varjanta? Paypal(Visa Electron) imam, vendar kakor vem, se ne da dvigniti direkt.
Ima kdo kakšno idejo?
There Is No Stronger Drug Than Reality

bluefish ::

Pošlješ mail eni od irskih bank in vprašaš?

DimmniBurek ::

Resno? Nevem zakaj imamo sploh forum.
A VÉ kdo kaj? To, da lahko pošljem mail na Irsko banko(mogoče sem že poslal) vem ;) Tenkju
There Is No Stronger Drug Than Reality

bluefish ::

To, da lahko pošljem mail na Irsko banko(mogoče sem že poslal) vem
Vsaj nekdo. Za nekatere ni toliko samoumevno.

XsenO ::

Le upam, da teh 10k ni za kakšen "full dober" biznis, ki se ti je nepričakovano pojavil v poštnem nabiralniku
1 + 1 = 1

DimmniBurek ::

Hehehe, ne ne, po avto(ne scam avto) grem :)
There Is No Stronger Drug Than Reality

XsenO ::

Kaj pa če bi naredil direktno bančno nakazilo prodajalcu, tako bi moralo biti najmanj stroškov. Anyway, če smem nekaj vprašati, kao misliš izpeljati prevoz sem? Me malo firbec matra.
1 + 1 = 1

knesz ::

Sem videl v filmih, da kupec vzame laptop, se prijavi v spletno banko, gleda progress bar, in prodajalec dobi nakazano. V filmih ponavadi nakazujejo na kajmanske otoke, ampak verjetno bi tudi na irsko šlo :)
...

fosil ::

Čist mimogrede, sej to verjetno veš da irci vozijo po levi in imajo njihovi avtomobili volan na desni? :)

Drugače pa ima Visa Electron dnevni limit 3k eur, ne vem pa to velja tudi za dvige na bankomatih. Verjetno boš gor nekaj dni in bi lahko tako v par dneh zbral 10k.
Na bankomatih lahko dviguješ tudi z navadno maestro. Ampak je spet nek dnevni limit. Pozanimaj se koliko so ti dnevni limit in jih po potrebi povišaj.
Pa preveri še, koliko je najvišji enkratni dvig na bankomatu. Tukaj so tudi neke omejitve.
Tako je!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: fosil ()

DimmniBurek ::

Zelo dobro vem kaj kupujem, verjemi ;)
Fora je da bi prodajalec najraje gotovino. Ne vem zakaj vztraja pri tem. Se bom probal kaj z njim še pogovoriti. Jaz sem tudi razmišljal, vzamem prenosnik, nakažem preko spletne banke pred njim, počakava na njegovi banki, spijeva kavo, dvigne denar in čaw Miško.
Kar se tiče prevoza do dol, se bom pač peljal. 2500km me čaka, nevem pa še točno kako bom to zrihtal.
Fosil, na banki pravijo, da se fizično ne dá dvigniti tako velikih vsot na bankomatu? Ali si mislil direkt na banki preko Vise electron?
There Is No Stronger Drug Than Reality

bluefish ::

Jaz sem tudi razmišljal, vzamem prenosnik, nakažem preko spletne banke pred njim, počakava na njegovi banki, spijeva kavo, dvigne denar in čaw Miško.
Bo nakazilo trajalo kar občutno dlje kot le za kavico.

DimmniBurek ::

No, mišljeno je blo simbolično. A ni tko, da če do neke ure zjutraj nakažeš, da gre še isti dan naprej? Sej če ne bom pač dal keš v žep in na letalo.. Itak me bo na letališču pričakal, tako da ne bom neki bluzil okrog sam...
There Is No Stronger Drug Than Reality

fosil ::

To da gre isti dan naprej je pri slovenskih bankah.
Da pride denar iz slovenske na irsko banko traja par dni.

V enkratnem znesku seveda ne moreš toliko dvignit na bankomatu. Ampak mogoče pa bi lahko dvignil 20x po 500.
Ampak imaš pa dnevni limit koliko lahko dvigneš na bankomatu in pa bankomati imajo limit koliko lahko dvigneš naenkrat. Tako da bi moral preverit koliko so ti limiti.
Tako je!

XsenO ::

Če nisi podjetje oziroma nisi kako posebi zmenjen z banko lahko nakazilo traja tudi 3-5 dni (osebne izkušnje pri prenoso na wirecard)
1 + 1 = 1

DimmniBurek ::

Še mejl iz banke počakam, pa bomo potem videli. Koliko časa pa potrebuje Paypal, in ali se da zvišat limit?
There Is No Stronger Drug Than Reality

XsenO ::

Za zviševanje limita moraš na lastno banko.
1 + 1 = 1

Okapi ::

Deset jurjev v bankovcih po 500 evrov vtakneš za gate in greš. Verjetnost, da te bo kdo tisti dan oropal, in to tako, da bo našel denar v gatah, je manjša od verjetnosti, da se boš na poti nazaj ubil v prometni nesreči.

O.

fosil ::

Sicer je pa tako, da so letališča zelo varovana stvar in glede tega ni za skrbet.
Gate niso najbolj praktične.
Jaz bi ti priporočal kakšno tako ali tako torbico, ki jo potem nosiš POD majico, tako da ti je ne morejo ukrast.

Bolj je vprašanje koliko zaupaš prodajalcu, da te potem ko imaš denar ne oropa ali kaj podobnega.
Tako je!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: fosil ()

Okapi ::

Gate niso najbolj praktične, so pa najbolj varne. Še na carini te dobijo samo ob telesnem pregledu;-)

Kar se pa teh torbic tiče, so sicer res bolj praktične, ampak izkušeni roparji to obvladajo in hitro pogledajo, če imaš kaj pod majico ali za pasom. Kolegu so recimo, resda v bolj nevarnem mestu, kot je Dublin, v gužvi na avtobusu z žiletko prerezali "popotniški" pas, v katerem je imel skrit denar. Do gat te pa le redko slečejo:-)

O.

fosil ::

Majico zatlačiš za hlače ali torbico spustiš nižje, da ti pride pod hlače.
Gate bi mogoče šle za kratek čas. Če pa se pol dneva potikaš po letališčih in avionu, vmes tudi švicaš in hodiš na stranišče...
Pa vprašanje če bi prodajalec sploh hotel vzet denar, ki ga potegneš iz gat :))
Tako je!

rfmw ::

In kakšen avto je to, da ga ni za dobit bližje okoli nas?
Legendary 8RDA+ (reCAPed ;), XP1700+ 2108 @ 1.84 V, SLK900A AS3 @ 2500 rpm
1,5GB Samsung DDR333+Geil DDR400+SuperTalent DDR400 @ DC 200 MHz @ 6-3-3-2.5

DimmniBurek ::

Nič ne bom govoril, bom dal slikco, ko pripeljem sem :)
There Is No Stronger Drug Than Reality

XsenO ::

Malo sumljivo je, da hoče gotovino only. Za vsak slučaj preveri, da mail ni na tem seznamu http://www.carsforsaleireland.ie/car-bu...

Sicer ni znam niti prve črke pogajanj, ki so tekla med tabo in prodajalcem toda vedno velja:"Better be safe then sorry"
1 + 1 = 1

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: XsenO ()

DimmniBurek ::

Bom preveril ko dobim email s slikami. Hvala za skrb in informacije. Dejansko se gre za nakup preko foruma, je že 4leta uporabnik foruma z zgodovino(imel več avtov) ima tudi nekaj čez 800postov in ostali forumaši ga poznajo. Statistika prodaj na forumu je top, folk večinoma zelo zadovoljen z njim kot prodajalcem/kupcem. Je pa objavil oglas tudi na UK "avto.net-u".
There Is No Stronger Drug Than Reality

JayKay ::

autotrader FTV

DimmniBurek ::

Pistonheads ;)
There Is No Stronger Drug Than Reality

metalc ::

In kako boš registriral in obvezno zavaroval avto? Če boš imel irske tablice, boš moral tja hoditi podaljševat prometno in delat tehničnega. Pa mislim, da v državi stalnega bivališča ne smeš imeti tujih tablic več kot eno leto po "uvozu" (logično, "cestnino" plačuješ Ircem, "uničuješ" pa naše ceste). Da bi pa vozil kar brez tablic in zelene karte, pa najbrž ne misliš resno? :) Za "prebarvanje" tablic boš pa imel kar nekaj birokratskih opravkov, predplačati boš moral odpad...., vsaj to se pozanimaj, če avto je homologiran in ekološko ustrezen pri nas. Mmg., UK in Irska nista v schengenu, tako da brez mejnih kontrol nikakor ne bo šlo.

Irci enako kot Angleži vozijo po levi, torej imajo volan na desni strani. Glede umerjenosti merilnikov tudi nisem ziher ali so na metrskem sistemu ali na mph.

Na AMZS ali ne vem več točno kje sem našel, da te vožnja na Irsko (bencin, cestnine, trajekti...) lahko košta okoli petstotaka. S tem da moraš na poti še kaj pojesti in tudi prespati...

Glede iznosa gotovine iz države velja, da je treba večje zneske prijaviti carini in ne vem, če ni meja ravno nekje pri 10 k€. Vprašanje tudi, če to velja znotraj EU.

Irska ima (vsaj zaenkrat še) evro in če bi nakazal na irski račun (mogoče poznaš kakšnega Irca, ki mu 100% zaupaš), bi provizija za SEPA enotni plačilni nalog morala biti enaka kot pri nakazovanju na našega, torej max. 50 centov, seveda pa bi trajalo nekaj dni, da bi prišlo tja. Lahko pa irsko banko vprašaš, če je mogoče dvigniti denar s slovenskega TRR in koliko bi to stalo. Ne pozabi jim omeniti, da je Slovenija tudi v eurozone. Na bankomatu (zaradi evroobmočja je provizija za dvig enaka kot pri nas na bankomatih drugih bank) lahko dvigneš max. okoli 400, mogoče celo 500€ na dan (odvisno od banke in tudi tamkajšnjih bankomatov), tako da najbrž ni opcija, da bi tam 20 dni dvigoval. Varianta je torej, da neseš gotovino, pa prej se pozanimaj, kako je z veljavnostjo vijoličnih bankovcev (recimo v UK ti jih nobena banka ali menjalnica ne bo hotela vzeti)

JayKay ::

vsaj v UK lahko dobiš 7 dnevno zavarovanje, avto pripelješ sem, gori odjaviš zavorovanje in vozilo iz prometa, da daš tu homologirat in registrirat. Seveda našim plačaš nekaj :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: JayKay ()

St235 ::

naši te bodo upalili najmanj DMV, homologacija pa znotraj EU ne bi smela bit vprašanje če ima avto papirje.

Vesoljc ::

Okapi je izjavil:

Deset jurjev v bankovcih po 500 evrov vtakneš za gate in greš. Verjetnost, da te bo kdo tisti dan oropal, in to tako, da bo našel denar v gatah, je manjša od verjetnosti, da se boš na poti nazaj ubil v prometni nesreči.

O.


razen ce kdo ve da mas 10k za nakup avta :scary:
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

T0RN4D0 ::

Ma 10 jurjev menda lih lahko okol nosiš v miru, tko da pač rukni v žep in se ne sekiraj :)
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

DimmniBurek ::

Fantje..easy... Študiram to sceno že več kot pol leta, vem kaj me čaka glede homologacije in DMVja in še česa. Samo brez panike...
Prodajalec je zadovoljen z €, tako da tu ne bo problemov. Itak pa me počaka na letališču, tako da ne bom motal kar tako... Prvi dan me čaka navajanje na volan na desni, prestavno ročico na levi in 700km do kolega v Leicestru.
Tudi mejl sem lihkar dobil s slikami in njegovega emaila ni na tisti strani, pa tudi ime in priimek ima v mailu, tako da lahko preverim.
There Is No Stronger Drug Than Reality

JayKay ::

volan in prestavljanje ni problem, dokler volan držiš z desno roko (v slo smo navajani z levo). tako imaš boljši občutek za prostor na levi in ne boš udarjal z roko v vrata :)

Tilen ::

Zanimivo, da nihče na Irskem tega avtomobila noče kupiti?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

DimmniBurek ::

Kdo je reku, da ga noče noben kupiti? Le nonstop imam oči na pecljih in čakam pravo priliko. Sem bil pač prvi, ki je dosti resen, kupcu pa je vseeno ;) Veliko teh avtov se proda v EU, čedalje več..
There Is No Stronger Drug Than Reality

Tilen ::

Verjamem, da je kupcu vseeno. Naj ti tudi ne bo nerodno v žepu nositi 3 njihove povprečne plače. To ni Slovenija.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

metalc ::

Pa si 100% prepričan, da avto ni ukraden? Hmmmm, ali morda obstaja kakšna pan EU baza s številkami šasij "pogrešanih" avtov???

St235 ::

DimniBurek, lahko zlorabi tvojo temo pa te vprašam, kako stojijo stvari z homologacijo in podobnimi stvarmi? Namreč foter moj se letos pravlja v penzijo in razmišljava o enem kit car projektu. In po pravici povedano je najevčja ovrira kako to čudo naredit street leagal v Sloveniji. Na LPP so me odslovili, da tega ne poznajo kar za njih pomeni da ni možno.

DimmniBurek ::

Metalc, čakam še VIN številko, spletne strani pa že imam za preverbo. Na slikah je registrska tablica slikana..
Lakotnik29-nevem točno, vem le, da so na LPPju dokaj slabo izobraženi glede takih stvari, važno da kasirajo in zajebavajo folk, tudi če vse štima. Neke stare Kie imajo zadnje luči čisto pobledele, če pa zamenjaš navadno žarnico za boljšo, LED, te pa zajebavajo, čeprav je dejansko bolj varno, ker ne bo pregorela in se posledično ne boš vozil brez luči. V vseh EU državah je E znakec v krogcu zadosti, le v Sloveniji more bit še TÜV.
Predlagam, da kupta neki, pa masta sam za na pisto. Karkoli drugega, bo skoraj nemogoče za homologirat. Sploh če ni papirjev. Gor se da dobit hude avte za male pare, sploh v UK. Še formule prodajajo na pistonheads.co.uk (zavihek Classifieds)

@JayKay - A veš kako se pridobi te UK preizkusne tablice? Ne bi bil rad ilegalc..
There Is No Stronger Drug Than Reality

Zgodovina sprememb…

JayKay ::

za testne tablice v Uk ne vem, je pa tvoj primer drugače ker boš mel avto iz irske. Tam boš verjetno moral registrirat avto, ter vzetkratko zavorovanje in najkrajši močni road tax. Edino tak ga boš lahko peljal po evropi.
mogoče tu več http://www.revenue.ie/en/tax/vrt/leafle...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: JayKay ()

Tody ::

Sej 10k eur ni veliko denarja če ga misliš sabo nosit sej ti ne piše na nosu da imaš ful veliko denarja sabo. Sploh če si kupiš kak money belt. Irska tud ni nevem kako nevarna dežela da bi te takoj oropal ko obš pomolil nos ven. Drugače pa ja plačaj stroške transferja denarja :)

Alamar ::

Gotovina - čakanje na letališču - sumljivo, če mene vprašaš.:| Pazi, da te ne zapelje kam v grmovje, kjer te bodo čakali njegovi kolegi s pajseri. Irska ni nič kaj posebej varna. Sicer nič izven povprečja, so me pa dvakrat oropali, ko sem gor bival. Enkrat v Corku, drugič pa v Galwayu. V Corku se me še zbrcali, Poljaki smrdljivi.;(

DimmniBurek ::

Tip je mel že 5 podobnih avtov(drugačni modeli), na forumu je prodajal že marsikaj-dele in avte. Je preverjen član foruma, po postih ostalih sodeč OK človek..
Sej drgač kako pa boš prodal avto? Letališče je >100km daleč, če ti je težko it kupca iskat ki pride 2500km od doma, pol pa nevem... Glede gotovine, se bom pač nekaj spogajal...
There Is No Stronger Drug Than Reality

Zgodovina sprememb…

technolog ::

Alamar je izjavil:

Gotovina - čakanje na letališču - sumljivo, če mene vprašaš.:| Pazi, da te ne zapelje kam v grmovje, kjer te bodo čakali njegovi kolegi s pajseri. Irska ni nič kaj posebej varna. Sicer nič izven povprečja, so me pa dvakrat oropali, ko sem gor bival. Enkrat v Corku, drugič pa v Galwayu. V Corku se me še zbrcali, Poljaki smrdljivi.;(


Zakaj bi ga pa s pajserji čakal? :D

St235 ::

da mu gate odprejo:)

borutz ::

me pa res zanima kaksen avto gres iskat :)
prilepi slike ko bo v slo

amigo_no1 ::

DimmniBurek je izjavil:

Metalc, čakam še VIN številko, spletne strani pa že imam za preverbo. Na slikah je registrska tablica slikana..
Lakotnik29-nevem točno, vem le, da so na LPPju dokaj slabo izobraženi glede takih stvari, važno da kasirajo in zajebavajo folk, tudi če vse štima. Neke stare Kie imajo zadnje luči čisto pobledele, če pa zamenjaš navadno žarnico za boljšo, LED, te pa zajebavajo, čeprav je dejansko bolj varno, ker ne bo pregorela in se posledično ne boš vozil brez luči. V vseh EU državah je E znakec v krogcu zadosti, le v Sloveniji more bit še TÜV.
Predlagam, da kupta neki, pa masta sam za na pisto. Karkoli drugega, bo skoraj nemogoče za homologirat. Sploh če ni papirjev. Gor se da dobit hude avte za male pare, sploh v UK. Še formule prodajajo na pistonheads.co.uk (zavihek Classifieds)

@JayKay - A veš kako se pridobi te UK preizkusne tablice? Ne bi bil rad ilegalc..

Pri nas homologirati vozilo domača izdelave je misija nemogoče
http://www.strojnistvo.com/viewtopic.ph...
http://www.strojnistvo.com/viewtopic.ph...

post od lambostyler69 pove vse
Sr maj 30, 2007 8:42 am
http://www.avtomobilizem.com/forum/view...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()

St235 ::

jaz sem po malce researcha našel češko podjetje, ki se ukvarja z kit cari. Ko avto sestaviš, ti ga oni stestirajo in opravijo homologacijo s katero ga lahko registrieraš na češkem. Potem je sam postopek v RS dosti lažji, ker ima vozilo že izdano homologacijo. V najslabšem primeru greš pa enkrat letno na izlet do Brna (nenavsezadnje so taki avti temu namenjeni).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bankomat limit

Oddelek: Loža
4918108 (5476) Luk as
»

Tajski Baht

Oddelek: Loža
135514 (5120) damjan1980
»

Uvoz avtomobila iz Irske (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
14817497 (11487) martincek1
»

Denar za potovanje po Indiji

Oddelek: Loža
205318 (4601) manaay
»

Koliko denarja je v bankomatu?

Oddelek: Loža
446632 (5555) bluefish

Več podobnih tem