» »

Tajski Baht

Tajski Baht

jakan123 ::

Se da kje v Sloveniji dobiti tajski Baht? Ali je najboljša opcija, da vzamem € in zamenjam dol?

Lonsarg ::

Vzami neki malega za vsak slučaj s sabo, drugače pa navadna bančna kartica in lepo dvigneš na bankomatu po tečaju tvoje Slovenske banke! Torej provizija tiste 2€ ponavadi in to je to. Moraš pa paziti, da na bankomatu izbereš pravo opcijo brez konverzije, ker če daš konverzijo, potem ti lokalna Tajska banka konverzira iz EUR v baht in je ponavadi PRECEJ slabši tečaj.

Načeloma velja ta napotek za 99% vseh držav na svetu ne samo Tajsko.

ingeniero ::

Azgard: Pa deluje maestro, ali je potreben mastercard? Na kitajskem mi namreč ni uspelo dvigniti z maestrom.

Smurf ::

Vzemi € in menjas dol na letaliscu, tudi drugace imas menjalnice povsod. Enako za nazaj, menjas na letaliscu pred odhodom.

Lonsarg ::

ingeniero je izjavil:

Azgard: Pa deluje maestro, ali je potreben mastercard? Na kitajskem mi namreč ni uspelo dvigniti z maestrom.


Na tajskem deluje tako maestro kot tudi Visa Debit. Sva probala leto nazaj z punco, vsak z svojo malo dvigovala.

Da bi 1000EUR gotovine s sabo vzel je norost. Vzameš čim več kartic, ena že dela:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

Smurf ::

Jaz ponavadi kombiniram denar in kartice.

jakan123 ::

Če gre z Maestro bom potem vzel nekaj malega gotovine v € ostalo pa sproti dvigoval.

Gandalfar ::

Če hočeš bit bolj 'zihr' vzameš s seboj 100 EUR in 100 USD. To ti bodo vedno zamenjali na letališču v lokalno valuto. Conversion rate bo sicer slab, ampak za do hotela bo.

Zgodovina sprememb…

Smurf ::

Mah od kar potujem se mi se ni zgodilo, da bi rabil dolarje namesto eurov (lahko pa da kje je), na tajskem preverjeno povsod primejo. Conversion rate je bil na letaliscu v bangkoku boljsi, kot v Sloveniji (mislim da so mnenjalnice drzavne). Edino brez pasusa ti nocejo menjati. Z 100€ evri pa si lahko kupis vse :D.

delfinus ::

Hoj,
Maestro kartica seveda dela, ampak bos za vsak dvig placal 150THB do 180THB. To velja ne glede na kak znesek dvignes. Ce ze, potem dviguj najvecje zneske kar jih lahko na svojo kartico. Odvisno kak imas dnevni limit za dvig na kartici. Vcasih je bil AEON bankomat edini, ki je omogocal dvig brez teh provizij. Lani so to skenslal in sedaj je tudi AEON uvedel te oderuske provizije za dvige. Na letaliscu ne menjuj velikih zneskov, ker tam je najslabsi tecaj kar jih obstaja na Tajskem. Tudi nakupa THB v Sloveniji ne svetujem, ker jih nimajo na zalogi in jih morajo narocit. Potem to pomeni ubijalsko slab tecaj in je brezveze kupovat pri nas.

Zamenjaj pri Super Rich http://www.superrich1965.com/ . Tam je tecaj med najboljsimi v BKK. Izpostav je kar nekaj http://www.superrich1965.com/location.p....

Lani sem tako sel z gotovino, prej sem dvigoval na AEON. Gotovino sem imel v trezorju ali pa ob premikanju naokrog na najvarnejsem mestu kar je lahko. Trenutno je EUR zelo osvohnel in je tecaj zelo slab v primerjavi z lani poleti ali jeseni. Tako, da je trenutno vse za 15 do 20% drazje kot je bilo lani.

lp, d.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: delfinus ()

delfinus ::

Ravno gledam na Super Rich. Odprli so tudi poslovalnico v kleti letalisca Suvarnabhumi. Da prides do tja moras ze preckat mejo, pobrat prtljago in se kar lepo sprehodit, v samo klet letalisca. To je blizu vlaka, ki pelje v mesto.
Address :Booth No. SVB RC29. Bangna-Trad Rd., Rachathewa Sub_Dist, Bangplee Dist, Samut Prakarn.
We are on Basement, near ARL Express Line.
Open : Day : Monday - Sunday
10.00 am - 8.00 pm.

Do centra BKK z vlakom rabis 45 THB, kar je sedaj mal vec kot 1.2EUR.
p.s. Ce gres v mesto pojdi na City Line vlak (ne na Express, ker je drazji) in vse do Phayathai (zadnja postaja). Od tam pa, ce si zacetnik s taksijem bilokam v BKK. Vedno ukazi in pokazi driverju "taximeter" drugace samo zapri vrata in ustavi naslednjega. Ce si pa alternativc pa lahko iz Phayathai BTS postaje gres se eno postajo do Ratchathewi z BTS (SkyTrain) 15THB in od tam po kanalu s speed colnom (10THB) do Golden Mount in udaris pesaka v Khao San, ker verjetno gres tja? Ceprav Khao San ne svetujem. Morda pa je vseeno zanimiv za first time backpackerje.

lp, d.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: delfinus ()

Lonsarg ::

No, jaz še v slo ne dvigujem pod 100€. Jasno da se v tujini dviguje 200€+. Mislim da je maksimum nekje čez 300€ na Tajskem, kar ti da če poračunaš tistih 150bahtov provizijo 1%.

delfinus ::

Hoj,
Pri dvigovanju s tajskih bankomatov je treba bit pozoren, da se nikakor ne izberi opcije "Convert to [your home currency]", "Dynamic currency covnersion". To pomeni, da ti bo tajska banka vsilila njihov menjalni tecaj, ki je znatno nizji (5-7%) od tvoje domace banke. Izguba je tudi tam. Dviguj tam, kjer se bankomat drzi kake banke. Ce se slucajno zgudi, da ti kartico pozre, da jo lahko dobis na brzaka ven. Tudi to se dogaja namrec. Cash je trenutno najugodnejsi glede menjave, ker tam ni nobenih provizij in privat menjalnice imajo tudi dosti boljse tecaje kot vse velike tajske banke. Ampak cash ima tudi svoj riziko seveda in je treba pazit v vsakem primeru.

lp, d.

damjan1980 ::

bankomat je najbolj ziher varjanta. Sploh zato, ker tam dogaja na polno in komu se da iskati menjalnice in primerjati kurz? Placas tisto provizijo, obvezno izberes da je konverzija preko domace banke in je to to.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Menjalni Tecaji Euri v Kune.

Oddelek: Loža
326694 (4494) OvCa77
»

Obisk Kitajske

Oddelek: Loža
223915 (2316) konspirator
»

Potovanje v ZDA

Oddelek: Loža
4710191 (8602) fosil
»

Dvig denarja na bakomatih v tujini

Oddelek: Loža
4024707 (18197) fosil
»

Izkušnje s slovenskimi bankami v tujini

Oddelek: Loža
102111 (1840) fosil

Več podobnih tem